Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mnarko

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár még odébb van az aratási szezon (az árpát is csak június közepe táján kezdik, ha jól megy minden, és jól is rémlik), Haynau kombájnos végigjátszása nem várhat tovább a sorára, hátha még segíthetünk valakinek a célszerszám kiválasztásában.Elkapott a lego-láz.…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Mnarko 2012.06.05 21:12:19
Hát én sajna olyan fanatik vagyok, h. még mindig naponta megnézem a hozzászólásokat. :) :(

@_Karesz_: @SomyTomy: Sztem. a kockagyár ott fáradt el, amikor személyes blogból közösségi bloggá lett volna lehetősége válnia. Ahhoz viszont kell egy közösség, amelyik ezt pénzeli, és egy csoport, amelyik létrehozza. És igen, egy közösségi blogot eleinte hirdetni kell - nem itt, hanem outsiderek körében -, aztán már tud terjedni.

@Tier: már egy hónapja regelt.
Mnarko 2012.06.05 23:27:29
@tutuka: Nem kisebbíteni akartam a blogot meg a befektetett energiát, mert szerintem nagyszerű és rengeteg, de nem is tudtad így tovább csinálni.
Úgy gondolom, hogy olyan nagy lett a blog, hogy már csak profin - munkaként fizetésért - tudott volna tovább működni, fejlődni.
Mnarko 2018.03.15 22:41:57
Talán már elég idő telt el ahhoz, hogy a blogolás feneketlen kútjába történő visszazuhanás réme nélkül illesszek a ide egy új posztot. Az alkalom különleges és rendhagyó: a Szín Folt Cafe podcast kért meg arra, hogy könnyes szemmel beszélgessek velük a legóról…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
Mnarko 2012.01.23 21:36:43
@BorZol: A fehér a 6-os. Itthon 2€ alatt van.
Mnarko 2012.01.31 21:04:24
@BorZol: Sztem csak rájöttek a boltosok, hogy ha kibontják a zacsikat 1,5-3× annyiért el lehet adni :P
(bloodymoon kritikája) Amikor elkezdtem újra LEGO-val foglalkozni, szinte rögtön kiszúrtam magamnak ezt a készletet, azóta volt már, hogy majdnem megvettem, de végül mindig valami más mellett döntöttem, azonban a múlthéten eljött az idő és lecsaptam rá. I.…..
Mnarko 2012.05.22 22:18:36
@retrolego: ejej
Azért mert ott van a képe, azért megvenni még nem lehet. Egyik linkelt boltban sincs.
Az idei évre beharangozott számos ínyenc készlet közül a 6743-as Street Speedster unokaöccse az egyik legkisebb, de ismét csak bizonyítást nyer, hogy kis dolog is lehet nagyszerű. I. Alapadatok Név: Mini Sports Car (mini sportautó)Sorszám: 6910Kiadás éve: 2012Téma:…..
Elküldted már a nevezésed a miniversenyünkre?  ..
Mnarko 2012.05.17 19:55:50
:D
Ha már mindenáron a modelleket akar kiadni a LEGO, az lenne a szerény javaslatom, toljanak állat-modelleket, mert az ezerszer érdekesebb, meg nem is dobálnak bombákat más emberekre, legfeljebb csak tojnak rájuk. A Brit madarak című albumot DeTomaso77 készítette és töltötte fel a…..
Egy (nagyobbacskára nőtt) blog életében "természetes" fejlemény eljutni addig, hogy blogos pólót nyomtasson, majd adjon el a rajongóinak.    Na ez az pont, ahova mi nem szeretnénk eljutni. Nem mintha nem tudnánk valami őrült menő cuccot összehozni. Csakhogy mi tudunk…..
Mnarko 2012.05.13 21:29:18
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..
Az idei Star Wars-naptól nem voltam elájulva legózás szempontjából. Viszont hülyét kaptam a sok-sok "Az Erő veled van a rendelésnél" promóval, az összes jelentősebb SW fórum ezt nyomatta, hogy aztán jól hozzá vágják a T. rendelőkhöz az egész SW univerzumot krómból grátisz.…..
Mnarko 2012.05.11 22:48:43
@Yooha: lego.cuusoo.com/ideas/view/1787
Ott van már a zsűri előtt a modular western.
ÁDER JÁNOS WANTS YOU! Elküldted már a nevezésed a miniversenyünkre??? Ősidők óta és talán legtöbbször visszatérő témánk a blogon a LEGO és az erőszak viszonya. Legutóbb a egy elutasított cuusoo-s projekt miatt került előtérbe megint a kérdés, hogy szokás…..
Mnarko 2012.05.10 13:45:42
@Sam. Joe: gyerekszemmel annyira azért nem: sok játék, naponta új verda, szerető környezet...
@iDavid teszt: lehet. Szerintem inkább csak a minőségért felel - ebbe a témaválasztás is beletartozhat.
Mnarko 2012.05.11 11:26:56
@Llew: @Longeye: szerintem meg csak húzzátok az idegeimet, hogy aztán tutuka jól kimoderáljon. :P
Hogy ne maradjunk szöveg nélkül sem, komment-klasszikusunkat, rozsamarcit idézem e helyütt: "Legóék a kezdetek óta ismétlik önmagukat city, sw és kitudja még, milyen téren. Szóval ha vége lesz ennek a lájkolós korszaknak, majd megint jönnek a vasútállomások felüljáróval,…..
Mnarko 2012.05.10 14:30:55
@Anak: a második kettő tényleg tökre hasonlít: mindkettőben 3 sárkány van :)
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
Mnarko 2012.05.08 12:23:35
Ehhez a versenyhez keveset tvzem, de várom az eredményt.
@quebeck: Sztem. versenyen kívül nyugodtan építhetsz bármit... :P
Mnarko 2012.05.10 10:40:40
@tutuka: jogos. Agyalok :)
Az elmúlt hetek eseményei bebizonyították, hogy a LEGO nagyon nem gondolta végig a CUUSOO működ(tet)ését. Történt ugyanis, hogy a 10 000 like-ot begyűjtött Shaun of the Dead építményt mégsem fogják kiadni a téma erőszakos (alkohol, vérengzés, zombik) jellege miatt, figyelembe…..
Itt a hosszú hétvége, nyomás kirándulni, akár lego vezetőkkel közösen. Autópályán találkoztunk és nem tudom, hogy hivatalos autóról van-e szól, de jó eséllyel igen. Nem villogtam, hogy álljunk meg és igyunk egy kávét közösen, csak a képet készítettem el : ) ..
Mnarko 2012.04.28 22:11:56
@tutuka: Rendszámként is jogvédett a LEGO?
Amúgy inkább sajnálni kéne szegényt, hogy amíg a többség élvezi a hosszú hétvégét, szegény LEGO-s melózni tép még szombaton is... :P
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Királyok nélkül nincsen Castle sem, noha viszonylag későn jött be ez a figura. Sajnálatos módon királyból kevesebb is jutott mint varázslókból és boszorkányokból. (A teljesség, és pontos érthetőség kedvéért ajánlom, hogy fussátok át a Kastélyok képes történetét,…..
Mnarko 2012.04.22 14:48:25
Jó így egymás mellett (alatt, mielőtt nplne belekötne ;) látni őket. Nekem a páncélosok jönnek be leginkább.

Lehet szidni Leo királyt, de abban a korban jelent meg, amikor neki magának kellett tolni a szekerét.
www.brickset.com/detail/?Set=1286-1

Ja és az első király ebben a szettben jelenik meg, de posztumusz:
www.brickset.com/detail/?Set=7776-1

Meg még az jutott eszembe - Crown King és a fejek láttán -, hogy LEGOéknál valószínűleg szeniorátus jogszokás van életben.
Azt mondtam, hogy megizzasztott, de hogy megérte. Nos valóban. I. Alapadatok Neve: Fire Plane (tűzoltó repülő)Sorozatszám: 4902Témakör: CityAltéma: Forest Fire (erdő, tűz, erdőtűz?)Kiadás éve: 2012Kockaszám: 522Minifig: 3Ár: kb. 11.000 forinttól II. Mi van a dobozban? Nagyon…..
Bejelentésre került az Architecture sorozat következő tagja. A Big Ben június 1-től lesz elérhető a shop.lego.com-on 29.99€-ért. A dobozban az összeszerelési útmutató és kockák mellett ezúttal is helyet kap az épület történetének összefoglalója. Szerintem…..
Mnarko 2012.04.19 13:35:20
Én inkább ezt a párizsi Noter Dame-ot támogatom:
lego.cuusoo.com/ideas/view/13990

Ez valahogy aránytalannak tűnik: nagy a sarokpillér, keskeny a köze. Meg a kis épületrésznek nem sok értelme van így, akkor már modulárisként kellett volna elkészíteni, vagy csak a torony.
Szerintem annak a szíve is megdobban ennek a készletnek a láttán, aki nem lelkesedik a világháborús dolgokért. Az enyém bizony hevesen vert, amikor megláttam a képeket. A Large Scale Models sorozatban egy roppant impozáns darab jelenik meg, az első világháború egy legendás harci…..
Mnarko 2012.04.18 21:36:58
@Butters82: @Anak: Tényleg fura, hogy még a felségjelzés is ugyanaz a gépeken...
Vajon mikortól számít történelminek egy harci jármű, hogy hivatalos LEGO készlet lehessen belőle?
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
Értem én, hogy miért egy tökéletesen érdektelen, álmos és unalmas szombat délutánon tették közzé a sajtónak (no meg az ambassadoroknak) a LEGO Universe bezárásáról (értsd: bukásáról) szóló hírt. Én sem szívesen dicsekednék nagy tömegek előtt az elmúlt évek legnagyobb…..
Mnarko 2012.04.14 23:18:55
@tutuka: nem tudod esetleg, hogy az új ninjago dobozokra miért került fel az universe logo?
Mennek ezek is a tűzre? :P Vagy mégsem adták fel a dolgot, és jön vissza javítva?
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..