Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Locomotiv

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Gumireklám Japánból 2013.12.04 16:23:14
Azért ez mégiscsak rémisztő..
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
Locomotiv 2013.03.18 11:42:42
@Bartush: "Gondolom az előre kifizetett pénzt nem akarta senki bukni, és bíztak abban az emberek, hogy ha hó lesz is, az autópályákat úgy is letakarítják, ergo eljutnak a céljukra gond nélkül." Nekünk 2 hónapja lefoglalt és kifizetett szállásunk volt a hétvégére a Bükkben, de péntek reggel eszembe nem jutott elindulni. Az tény hogy sokan felelőtlenségből,vagy épp felkészületlenül indultak el, de biztos voltak olyanok is akiknek nem maradt más választásuk, minthogy megpróbáljanak hazajutni. Tény hogy lakossági oldalról és állami oldalról is igen sok hiányosság került felszínre, pedig ez csak egy néhány napos időjárási anomália volt.
SHTF esetén általában az a legjobb megoldás, ha otthon, a menedékhelyünkön, esetleg a családunk más tagjainál vészeljük át ez eseményt. Ugyanakkor nehéz a döntés, hogy hova menjünk, hiszen számos érv szól az elbarikádozás, míg legalább ugyanennyi a menekülés mellett. A…..
Locomotiv 2013.03.03 19:05:36
@Tuleloblog: Ez a nick sokat elárul a gazdájáról...
Locomotiv 2013.03.08 15:08:30
@SBlessed: Amit írtál igaz, mindannyian tisztában vagyunk vele sőt, millió olyan szituációt el tudunk képzelni amit nem tudnánk megoldani vagy túlélni. Éppen ezért nem feltétlen a legfelkészültebb marad életben, hanem inkább a legszerencsésebb. Én a lehetőségeim szerint készülök, és reménykedem. De minden felkészülés ellenére sincsenek "romantikus" túlélési álmaim, hisz egyszer mindenkinek meg kell halnia. Amit lehet addig is megteszek, ha pedig menni kell...
Locomotiv 2013.03.08 21:46:53
@SBlessed: Nincs ezzel semmi gond, bár valóban kiveséztük néhányszor a "mivan akkor ha" témát. Véleményem szerint nem azon kell rágódni, amin nem tudunk segíteni, hanem olyan megoldásokon gondolkozni melyek kivitelezhetők és egy jövőbeni vészhelyzetben megoldást nyújthatnak bizonyos esetekre. Magam részéről örömmel tapasztalom, hogy van itt egy állandó kommentelő csoport aki sok hasznos információt osztott meg már eddig is az oldalon.
Az elmúlt hetekben érdekes beszélgetés bontakozott ki az egyik poszt alatt, hogy vajon egy tipikus magyar családnak milyen megoldás lehet az ideális, ha hosszabb távon szeretne valamilyen élelmiszert tárolni? Szintén a sok beszélgetésnek köszönhetően egyre inkább körvonalazódik…..
Locomotiv 2013.03.04 11:15:26
@knife1: Természetesen ott már zárva, egyrészt nyomás alatt kell, hogy legyen, (így emelhető a hőmérséklet 100 C fölé) másrészt mikor visszahűl vákuum képződik az üvegben.
Locomotiv 2013.03.04 11:50:38
@knife1: Leírom elejétől hogyan szoktam. Az alap ami mindig ugyan az, hogy az üvegeket és a fedőket ecetes vízben kifőzöm. A készételt vagy főzés után közvetlenül szedem a zubogó ecetes vízből kiszedett üvegbe, vagy palackozás előtt felfőzöm. Így az üveg is és az étel is steril. A húst nem tartalmazó ételt mivel a továbbiakban nem hőkezelem ezeket színültig töltöm, rá a tetőt és berakom egy hűtőtáskába. Ott hagyom lassan kihűlni. A hűtőtáska értelemszerűen nem hűt jelen esetben, hanem hőszigetel a lassú kiülés érdekében. A húst illetve tojást tartalmazó ételekkel is így járok el annyi különbséggel, hogy azokat nem szedem színültig egy-másfél újjnyit elhagyok a peremétől, lezárom majd a sütőben 120 C-on 2-3 órát pasztőrözöm. A sütőben hagyom kihűlni. Én már ettem közel kétéves marhalábszár pörköltet ami így volt eltéve.
Locomotiv 2013.03.04 14:23:38
@knife1: Garantálom, hogy semmi ilyentől nem kell félned. A befőttesüveg kupakja úgy van kialakítva, hogy a nyomást kiengedi, de vissza nem jut a külső levegő. Ezért nehéz felbontani, mert vákuum van benne. Egyre figyelj, a kupak belsejében védőréteg van, ha ez sérült és esetleg már maga a fém látszik akkor ez okozhatja a kaja ízének változását, esetleg meg is romolhat. Ja, még valami! A sütőt úgy állítsd be, hogy ne főjön az étel az üvegben, csak gyöngyözzön. Ez az én sütőmnél a skála 120-as jelzésénél van.
Ebben a cikkben a Bug Out Bag-gel (BOB) foglalkozom, azaz magyarul a menekülőzsákkal. Miért van szükségünk menekülőzsákra?Túlélési tippek után kutakodva jövünk rá sokszor, hogy vannak kezelhetetlen helyzetek az életben, amikor már nem tudjuk befolyásolni a történéseket. Ez…..
A mai posztban egy újdonsült prepper osztja meg a gondolatait velünk. Mivel még nagyon az elején jár és sok mindennel csak elméletben foglalkozik, ezért arra gondoltam, hogy a blog veterán olvasóival közösen "zsürizhetnénk" az írót a poszt végén található útmutató alapján.…..
Locomotiv 2013.02.20 11:55:51
@trendo+: Nem tudom ezt miért nekem címezted, de én egy kis falu egyik csendes utcájának teljesen szokványos házában lakom, és senki sem tudja a környezetemben hogy felkészülő vagyok.
Locomotiv 2013.02.21 10:03:12
@trendo+: Eddig is tudtam, hogy a városiak, főleg a panelben élők iszonyatos hátrányban vannak a falusiakkal szemben a felkészülés terén. De az írásod alapján döbben rá az ember, hogy nem csak a lehetőségeitek borzasztó korlátozottak, hanem rendelkezésre álló tároló hely is. Én amikor még nem voltam felkészülő is több élelmet tároltam otthon mint amennyit most Te. Tudom ez nem a Te hibád, hanem a körülményeké.
Locomotiv 2013.02.22 12:41:02
@prukker: Tudom, hogy a kitelepítésre, csak azt nem tudom hogy ezzel kapcsolatban hová akarsz kilyukadni.
Talán kevésbé tartozik a blog tematikájának fősodrába, de egy korábbi, a fegyverekről szóló poszt után kialakult beszélgetés miatt gondoltam, hogy mégis érdemes lehet megosztani veletek a következő videót. A szituáció egy átlagos hétköznap a munkahelyen, míg egyszercsak…..
Locomotiv 2013.02.12 15:11:42
@londonercsecse: Én is ettől félek, hogy most azt mondom menekülnék mint a szél, de egy valós helyzetben lehet én is leblokkolnék ahogyan Te. A monitoron nézve az ilyet olyan egyszerű a képlet de amíg nem kerül az ember egy éles szituba nem lehet biztos a saját reakciójában.
Locomotiv 2013.02.16 22:44:04
@Bony: Kérlek ne nézd le a testépítést! Vannak a testépítők és vannak a hobbigyúrósok, nem keverendő. A testépítők (itt nem a szteroidokkal és növekedési hormonnal telepumpált profikra gondolok mert szerintem 120 kg izom lehet szép, de semmire sem jó) nem csak vasat emelgetnek. Amelett, hogy különösen oda figyelnek a táplálkozásra komoly hangsúlyt fektetnek a kardió edzésekre is ami kitartást, állóképességet ad. Én például futok, úszom és kerékpározom a testépítés mellett.
Városi túlélő A kaméleon 2013.01.30 01:13:24
Megunhatatlanok Selco írásai a délszláv háború napjairól. Egy teljesen átlagos, az egészségügyben dolgozó hétköznapi ember beszámolói szinte érinthető közelségbe helyezik a húsz évvel ezelőtti háború napjait. A Magyarországtól szó szerint kőhajításnyira történt…..
Locomotiv 2013.02.06 21:30:58
@astonferi: Ha csak laptopozol vagy mondjuk ebook olvasót akarsz üzemeltetni akkor jó alternatíva.(bár inkább javasolnám erre a célra a napelemes laptoptöltőt) Én ennél azért komolyabban felszerelkeztem :) Minimum a hűtő, fagyasztó, hidrofor működtetéséhez elegendő rendszert építettem ki, sőt biztonsági okokból pl több inverter és több töltésvezérlő van beiktatva. Sajnos az akku a leggyengébb láncszem, pár év multán így is úgy is elhalnak.
Városi túlélő ... és hózik 2013.01.19 11:38:18
Végigfutva a reggeli híreket, sok meglepő dologgal nem találkoztam. Tél van, ilyenkor pedig előfordul, hogy esik a hó. A közhely ellenére mégis érdemes beszélgetni a témáról, hiszen a megszokott természeti jelenségek közül ezzel mindannyian találkozunk errefelé. Ordító hideg,…..
Locomotiv 2013.02.05 20:05:12
@Szenthomárság: '1. Chemtrail. Megemlítettem majd nekem estetek, hogy mekkora baromság ez a chemtrailos népírtás. Népírtás? Én nem mondtam, Ti hoztátok be a képbe, olyannyira hogy mást ezzel kapcsolatban meg sem említettetek. Írtam néhány lehetőséget a chemtrailek miértjére, de figyelembe se vettétek, megmaradtatok az ostobaság ez a chemtrailes népírtás teóriánál. Én veled ellentétben meggyőzhető vagyok, úgy hogy ha megmagyarázod, amit már kérdeztem, hogy hogyan lehetséges a kondenzcsík képződést ki-be kapcsolgatni, illetve egy két motoros gép hogyan húzhat 4 kondenzcsíkot akkor elhiszem, hogy a chemtrail csak összeesküvés elmélet.
2. Egészségügy. Szánalmas és pitiáner vitaindító dolog a szövegkörnyezetből kiragadni egyetlen mondatot ami így már nem állja meg a helyét, majd orrvérzésig vitázni, csakhogy neked legyen igazad. Érdekes mindenki megértette miről beszélek csak Te meg prukker nem.
3. Gondoskodó állam. Tényleg ennyire nem megy a szöveg értelmezés? Senki nem beszélt gondoskodó államról, sőt!
Locomotiv 2013.02.05 20:22:50
@Szenthomárság: Békejobb elfogadva, beszélgessünk a prepperkedésről!
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
Locomotiv 2013.01.25 13:42:25
@koxi: Szerintem addig is egy nagy kaliberű gumilövedékest szerezz be magadnak addig. Szabadon vásárolható és hatalmas megállító erővel bír. Amíg be nem üt a káosz szokhatod a fegyvert a célzást az elsütést. Nekem van engedéllyel tartott élesem, de az páncélban pihen előírás szerint. Viszont van egy gumisom az éjjeli szekrényben, meg van egy gázpisztolyom amihez kiváltottam a viselésit is.
Locomotiv 2013.01.25 15:03:39
@koxi: Igen mert technikailag "csak" így oldható meg, mivel nem szerelt a lőszer hanem külön teszed be a patront és a gumilövedéket. A csakot azért tettem idézőjelbe, mert egy szlovákiai fegyvergyártó cég már kifejlesztett egy adagolót szekrénytárashoz, de legutolsó információim szerint még nem kezdték meg a sorozat gyártást.
Locomotiv 2013.01.25 17:15:09
@koxi: Földi halandók számára nem, de ha jól tudom a rendörség azt használja.