Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dömper Ármánd

0 bejegyzést írt és 358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társaságunk a mai napon a következő közleményt jelentette meg az Országos Sajtószolgálaton keresztül: A Szkeptikus Társaság Egyesület és az Átlátszó.hu közös oknyomozó munkája feltárta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium jogelődje 2013-ban 490 millió Ft támogatást ítélt meg egy olyan…..
Dömper Ármánd 2017.09.02 19:40:38
@Gegő Géza: "Nem én irkáltam itt nagy pofával fontoskodást gondolkodás helyett!"

De igen. Gyakorlatilag semmi konkrétumot nem sikerült írni, az itt nyújtott produkciód kimerül abban, hogy magadat tömjénezed, a vitapartnereidet lehülyézed, ha nem hiszik el neked bemondásra, hogy mindenkinél okosabb vagy.

És utoljára mondom, neked nincsenek felvetéseid! A holdkóros, zavaros álmodozás nem felvetés!

Készítsd el a gépet, ami téged igazol, és én készséggel bocsánatot kérek, de addig teljesen felesleges, hogy itt toporzékolj.
Dömper Ármánd 2017.09.14 16:54:28
@Gegő Géza: Büszke lehetsz magadra, ha ingyenenergia gépet építened nem is sikerült, de ihlettél egy témát a szkeptikus fórumon. :D
Dömper Ármánd 2020.07.03 16:53:46
@Gegő Géza: Ezek szerint elkészült a prototípus?
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye március 20-án: Lehet-e kártékony a tudomány? dr. Lakos András infektológus előadása Mai civilizációnk nem létezhetne a tudomány és a technika vívmányai nélkül. Mégis, a tudomány néha félresiklik: olyasmire használják fel módszereit, eredményeit, ami…..
Dömper Ármánd 2018.06.16 19:37:18
@WérMiki: konkrétan mik azok a hazugságok, amiknek a sorozata a tudomány?
Pár napja telefonmarketing hívást kaptam egy cégtől, melyben örömmel tájékoztattak arról, hogy az én lakóhelyemen is egészségnapot rendeznek, és ha szeretnék többet tudni az egészségi állapotomról, akkor melegen ajánlják a részvételt a szűrővizsgálatokon. Némi kérdezősködés után kiderült, hogy…..
Dömper Ármánd 2018.04.21 20:09:31
@antisceptical: "aki tucatjával probált ki ami otthon van, a fránya placebo hatás csak 2-nél vette ki a kis maradék eröm.. a többinél meg nem.."

Igen. Pont ez a placebohatás.

"Senki, engem beleértve se hitt benne."

Ezt az eddigi produkciód alapján erősen kétlem.
Dömper Ármánd 2018.05.20 20:27:08
@antisceptical: "Értelmes analizis helyett mindig csak nagyhanguan hadoválsz. "

Ejnye no, elfogytak az érvek és kezdődik a személyeskedés, ahogyan az @A. Bundy már eddig is leírta? Nagyon fáj, hogy engem nem tudsz félrevinni a mellébeszéléseiddel?

Ha én nagyhangúan hadoválok, akkor te mit csinálsz egész pontosan? Össze vissza beszélsz, egyszer a DNS-ből olvassák ki az allergiát, mikor rámutatok, hogy ez nettó marhaság, akkor hirtelen hallani sem akarsz róla, majd teljesen más tudományterületekkel kapcsolatban beszélsz hülyeségeket, amikor erre felhívom a figyelmed, akkor megsértődsz, de azt a kérdést, hogy mégis, indifferens tudósok tévedései mégis mi módon bizonyítják a te bűvésztrükködet, azt elegánsan kikerülöd. Sőt, konkrét kérdésre szinte sem válaszolsz egyenesen, csak maszatolsz, meg azt ismételgeted, hogy akkor is működik.

"Vedd már észre ember, ha semmi háttére nincs amit irok, akkor mindegy mit tart az ember a kezében, NEM szabad különbségnek lennie a teszteknél."

Ezt képzeled te, de semmi független vizsgálat nem tudta ezt megmutatni. Így továbbra sem érdekelnek a meséid. Az anekdoták akkor sem válnak bizonyítékokká, ha te ideírogatsz 800 megabájt sületlenséget arról, hogy mennyire hiszel bennük. Rendes kettős vakteszt kell. El tudod mondani, hogy miért nem csinálta meg egyetlen kineziológus sem? Talán csak nem azért, mert kontrollált körülmények között elkezdett a bűvésztrükk nem működni?

Az a baj, hogy nincsen semmid, csak a hited, meg a sértett önérzeted.
Hajónapló Kedd. 2018.02.28 00:48:14
Reggel kinézek a hajóról, ismét hó fed mindent. Már éjjel 2-kor amikor kimentem a hajóra ( ha nekiállok kopácsolni a  http://kopar.blog.hu/ -t röpül az idő, pláne mostanában, hogy nincs kész anyag, amit csak fordítani kell, úgy kell mindent összeszedni a netről, lefordítani, értelmezni,…..
Dömper Ármánd 2018.03.05 14:21:38
@Artika2000: Azért kellene elnéznem a fideszesek lopásait, mert egy Simon Gábor nevű bűnöző, akit te történetesen nagyon nem szeretsz, lopott? Ezt nevezem erkölcsnek!
          "London iszlamizálódik, ennek pedig immár választási győzelemben kifejezhető bizonyítéka is van (Borbás Barna, Heti Válasz) "          Sajid Javid konzervatív miniszter tweetben üdvözölte a kiváló emberi jogi jogász munkáspárti Sadiq Khan-t, mint egyik pakisztáni buszsofőr gyereke a…..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Dömper Ármánd 2015.12.31 17:07:51
@Paranoid Android2: akkor talán próbáld meg elmagyarázni, mit értett félre a szerző.
  A köztévé ringyói által fenntartott Skoff Elza blog érdeklődik a blogolás piaci árai után. A Vincent szíves válasza. Eddig 13 millió 798 ezer lapletöltésünk volt. A legjobb napunkon volt 61 789. Eddig pontosan 0 forint 0 fillért kaptunk a blogolásért, és terveink szerint…..
Dömper Ármánd 2015.03.12 18:31:54
@Kis ember: nincs semmi bajom a lekommunistázásukkal, de szerintem ezek szimpla opportunista bűnözők. Nagyon is jól tudják, hogy lopnak és ilyenkor reflexszerűen hazudni és mellébeszélni kezdenek.
A múlt héten radzeer kolléga hívta fel figyelmünket a poet.hu tematikus részlegére. Úgy illik, hogy őutána én ne a "Haza" csokorból idézgessek — már csak azért se, mert hasonlóképp figyelmünkre méltóak a "Tudomány" címszó alatt csokorba foglalt zöngemények. Szóval e…..
Dömper Ármánd 2014.11.16 20:37:59
@Pásztörperc: nagyobb összegben le merném fogadni, hogy amikor még nem volt versbe szedve a feladat, akkor a kötelet sem félbe hajtani, sem elvágni nem lehetett, mert csak úgy jön ki a trükkös megoldás.

Mondjuk örülök, hogy ez a vers kommentben bekerült, nekem ez és az érkező megoldások bearanyozták a napomat. A megoldásokon nagyon sokat nevettem, köszönöm mindenkinek! A versből pedig nagyon sokat tanultam. Mindig csodálkoztam, hogy az ilyen logikai feladványok gyárilag olyan hülye peremfeltételeket definiálnak, hogy az ember nem képes a feladatra koncentrálni, csak arra, hogy mekkora marhaság a köré szőtt mese. Azt álmomban nem gondoltam volna, hogy ennek a dolognak az a maximuma, mikor verses (vagy legalábbis kissé rímelős) formában kapod meg a feladatot.
Az e-book merénylet a könyvkultúra ellen, mert azzal fenyeget, hogy a kötetben őrzött szellemet a technoszférába kapcsolva kolonizálja, akárcsak az iparosított civilizáció az erdőt, az infokommunikációs marketing-halandzsa pedig a nyelvet. Békés Márton  - jobbklikk.hu - 2014.…..
Dömper Ármánd 2014.10.22 01:10:23
@Baldrick68: jobbat mondok, mikor a papírtekercset a kódex fölváltotta, Békés Márton (vagy hogy hívták az ilyet akkoriban) már akkor azon picsogott, hogy fúj-fúj a lelketlen kódex, bezzeg a gyönyörű kézzel faragott elefántcsont pergamentartó tok, meg a bensőséges pergamentekercs kibontás...
Számtalan előnnyel jár, ha valakit önkormányzati képviselővé választanak a saját lakóhelyén. Éveken át biztos állás, törvényben meghatározott jövedelem, szolgálati telefon, laptop. Van, aki még némi extrát is tud intézni magának. Például az egyik belvárosi kormánypárti…..
Dömper Ármánd 2014.09.25 16:23:32
@Istóczy úr: ajánlom szíves figyelmébe azokat a bekezdéseket a keretes szövegben, amelyek úgy kezdődnek, hogy "Rogán Antal:".
Ugyan minek a TASZ-nak a név? Ugyan minek az egész felhajtás, a tiltakozás, az erőfitogtatás? Az egész cirkuszról pontosan tudható, hogy arra való, amire a többi nagy, kormányellenes hűhó: megfélemlíteni a rendőrséget, elbizonytalanítani a választópolgárt, sőt rád ijeszteni,…..
           Tellér Gyula, az újfideszes ideológia atyja egy közönséges náci bolond. Valójában az lenne a meglepő, ha nem lenne az. Az orosz tellérgyula, Aleksandr Dugin, a putyini ideológia atyja, az állami duma elnökének tanácsadója, a Krím-félsziget annektálásának…..
Dömper Ármánd 2014.08.03 02:48:27
@IP gyűjtögető: tök jó, hogy benéztél.
Örülök, hogy a független magyar bíróságok fontosnak tartják, hogy megismerjék utazási szokásaimat. Készséggel állok utazási szokásaim részleteivel is a független magyar bíróságok rendelkezésére... Mindenképpen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának…..
Az Index jelenti, hogy "Strasbourgban ma kimondták: a magyar Btk. legszigorúbb büntetése, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizáró tényleges életfogytiglan az emberi jogok európai egyezményébe ütközik. A koalíciónak lépnie kell, különben kínos perek sorát fogja…..
Dömper Ármánd 2014.05.26 18:16:12
@Evezős: őt ez nem érdekli, megmondani akar és ezzel legyőzni a liberálist. És hidd el, ha beszélhetnél vele élőben, akkor láthatnád, hogy ő ezeknek a böffeneteinek mindegyikét győzelemként éli meg.
hogy ezen a színvonaltalan, általában mély unalomba fulladó cirkuszban egy feltehetően minden néző számára különös alak, egy szakállas nő szerepelt, illetve azért, mert a rendezvényt Európa-szerte köztudomásúan leginkább a meleg közösségek követik aktív figyelemmel, az…..
Dömper Ármánd 2014.05.18 17:11:02
@sajtohuba: az mno-nál kámingáutol valaki, ráadásul milyen finom művészien, és ti akkor is fintorogtok.
A progressziói harcosai, miközben minden kérdést átpolitizálnak (pl. szexizmus), alapvető értékeinket és tájékozódási pontjainkat ingatják meg. Ők azok, akik gyermekeiket semleges neműként nevelik fel. G. Fodor Gábor, 2013. december 11...
Remélem, senkit sem ér meglepetésként, hogy a karácsony szép ünnepét a debilitás-dementia vonal koronázatlan királya, Katona László műveivel kívánom köszönteni. A Térj magadhoz édes Hazám! c. kötet műfaji meghatározásaként a címlap alján az áll, hogy "Hazafias és etikus…..
Dömper Ármánd 2013.12.26 22:52:15
@Pásztörperc: @Counter: és még mondják egyesek, hogy a kommentekben nincsen semmi érdemi információ. Már ezért érdemes volt elolvasni őket.
Eheti förmedvényünket Érvsebész olvtárs jegyzi. Íme: A költészet, ha minőségi, igazán addiktív. Új impulzusokat keresve találtam rá a Magyar Királyi Hírlapra, amely széles spektrumról válogatja kedvenceit, így pl. Ricsi és Bakos Mihály mátészalkai parasztorvos mellett…..
Dömper Ármánd 2013.10.31 14:25:31
@jotunder: a legfontosabb különbség, hogy a popzenészek nem akarják a világ porblémáit megoldani, a boci boci tarka ritmusára.
Dömper Ármánd 2013.11.01 15:33:28
@jotunder: le akarom szögezni, hogy nekem ezzel a verssel(?) sincsen semmi bajom. tény, hogy másképp szórakoztat mint egy popzene, de azért hiányozna, ha egyszer csak nem lennének ilyenek.
úgy emlékszem, talán karinthy volt, aki egyszer csodálkozva írt erről a jelenségről, ami azért eléggé régen volt, szóval nem hiszem, hogy öreg koromra majd elfogynak ezek a jó kis versek.
Mondhatjuk, vége  nyáridőnek; ideje visszatérni normál üzemmódba. Semmiképpen sem nevezhető azonban normálisnak az a boldogság, hogy végre! hozzájutottam Katona László: Térj magadhoz édes Hazám! című kötetéhez (Budapest, 1992, a szerző magánkiadása). Hadd osszam meg…..
a szocialista kormányok az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, a magyar családokat megszorítások sorozatával sújtották, felelőtlen költekezésük miatt az ország pénzügyileg kiszámíthatatlan, sérülékeny volt. „Csaknem Görögország sorsára…..
Dömper Ármánd 2013.08.23 17:46:13
@fuhur: ok rendben, azt nem tudom pontosan, hogy hány grammról növeltek, de hogy növeltek az biztos!
Ezt állítja legalábbis Pat Robertson médiamogul, konzervatív-keresztény megmondóember, televangelista. Robertsonnak egy tévés műsorában tette fel a kérdést egy levélíró, hogy a Biblia mégis hogyan áll a videojátékokban elkövetett virtuális bűnökhöz. A tévélelkész…..
Dömper Ármánd 2013.08.11 21:01:57
A konkrét ügyek mellett nyilvánvaló, hogy a nem-jobboldaliak egy része úgy gondolja, a Fidesznek nem olyan fontosak a demokratikus értékek, a fékek és ellensúlyok, a hibásan jogállamiságként leírt baloldali-liberális rend. Valójában nem a demokráciát, hanem a liberális…..
Dömper Ármánd 2013.07.12 14:56:07
@jotunder: ja, hogy neki ez hobbija... nálam ez mínusz pont. :)

Komolyra fordítva a szót, nekem, mint egyszerű tanulatlan parasztgyereknek, tök mindegy, hogy miért kerültem a fasz rosszabbik végére. Mindegy, hogy ezt inkább pénzért eladott lelkű embereknek, vagy rajongóknak köszönhetem. Sőt, már azt sem kifejezetten tudom felfogni, hogy mit keres az életemben az a bizonyos fasz, aminek kemény munkával a jobbik végére kell kerülni.