Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koira

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértem, íme a másik félresikerült akciófilm tavalyról. Ez közel sem olyan gáz, mint a Colombiana, viszont sehogy sem találja a helyét a műfajon belül. ..
Ridley Scott sci-fi-je nem egyszerű film, az élménybeszámoló is extrém hosszú lett (és eléggé összeszedetlen is), és nem csak a véleményünket tartalmazza, hanem ezúttal kicsit részletesebben is belementünk a történet hiányosságaiba (jó spoileresen), úgyhogy aki nem látta…..
Koira 2012.06.11 20:13:16
Most jöttem a moziból és számomra abszolút nyerő a film. Bár én nem úgy ültem be rá, hogy nhamost akkor Alien előzmény film, hanem inkább úgy hogy egy olyan film ami ugyan abban a "világban" játszódik ahol az alienek is vannak és talán még meg is tudunk valamit róluk meg arról hogy hogyan lettek.
Innentől SPOILERezek!
Szerintem nemvolt olyan megmagyarázhatatlan, hogy hogy lesz a fekete maszatból alien. Én legalábbis az alábbi módon értelmeztem: A fekete cucc egy durva vírus ami gyorsan végbemenő mutációt/fejlődést vált ki és nagyon gyorsan terjed mindegyik fázisában. Ott van a folyékony állapota ami ha az emberbe jut azt egy felettébb agresszív (mutáns)lénnyé teszi aki mindenkit legyilkol aki csak a szeme elé kerül és ellenszegül neki, a maradékot megerőszakolja. Ebből a nászból születik meg a facehuggernek az a kezdetleges verziója, ami szépen belerakja az embriót a kedves delikvensbe akiből aztán előbújik a tökéletes gyilkológép. Szerintem ez egy rendkívül hatékony parazita szupergyors evolúciója (ami aztán tovább fejlődik azokká a kis banánfejű szörnyikékké akiket ismerünk) és egy tuti módszer egy faj kiirtására. Bár ez csak az én magyarázatom rá. Jó persze ez egy eléggé gyors kifejlődés, de végülis az lenne a célja hogy minnél hamarabb nullára redukálja az emberiséget.
Ez persze még nem magyarázza meg a dolog miért-jét, de szeretném azthinni hogy ezt a kérdést majd a folytatásban válaszolják meg. Már ígyis sok minden került bele ebbe a filmbe, és inkább vigyék át a folytatásra minthogy kiszúrják a szemünket egy olyan válasszal hogy "mert fuck you". De ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy a Teremtők rájöttek arra, hogy mit szabadítottak az univerzumra azzal hogy megteremtették az embereket, és ezzel az "alien vírussal" próbálták kiküszöbölni ezt a hibájukat, ami persze később teljesen elszabadul.
Koira 2012.06.11 21:28:02
@FaKe.beL1eVe:
SPOILER!
A xeno ami a végén a SJből kel ki az szerintem 2 okból lehet más, mint a klasszikus xenomorph. Az egyik az, hogy ez még egy kezdetleges, nem olyan fejlett verzió (ez magyarázná azt is hogy a facehugger mért akkora mint egy szoba). A másik pedig, elvileg a xeno kinézete függ attól hogy mi volt a gazdatest amiből kikelt (ott van példának a 3ból ismert dog alien, ami ugye kutyából/ökörből kelt ki és nemcsak kisebb mint az emberből kikelt társai, de némileg a kinézetük is különbözik).
Tudom, ez megy már régóta, de nekem még teljesen friss az élmény: A Mass Effect befejezése... Hát emberek, ez bizony... EPIKUS NAGY ÉGÉS VOLT!!! EKKORA UNIVERZÁLIS MÉRETŰ BALFASZSÁGOT NEM LÁTTAM MÉG SOHA ÉLETEMBEN!!! HOGY LEHET EGY ENNYIRE REMEK TRILÓGIÁT ILYEN POCSÉKUL…..
Koira 2012.04.20 11:00:28
Az endinggel kapcsolatban teljesen olyan érzésem van mintha a készítők az utolsó héten csaptak volna a homlokukra, hogy "Hinynebazzeg! Ennek még nincs is meg a vége!" és gyorsan berángattak valami random idegent az utcáról, aki azt se tudja hogy mi az a Mass Effect és megírta ezt a pompás végkifejletet.
Tényleg nem a happy end hiánya volt a legnagyobb probléma (de ahogy a videóban is mondák, miért ne?!, nekem is volt egy olyan végigjátszásom amiben tiszta paragon voltam, csak azért hogy láthassam a disney féle befejezést is *hahh én kis naiv*), hanem az hogy a készítők még egy epilogust se voltak képesek odahányni a végére, hogy akkor most mi történt a többi csapattaggal/ flottával/ néppel. Ehelyett az arcunkba tolják, hogy Shep hős lett (nem mintha ez újdonság volna) és vedd meg a DLC-ket.
Az indoctrination theory meg tényleg nagyon jól hangzik ha igaz, de ezt is a fanok okumlálták ki, hogy valami értelmet adjanak az egésznek. Ha egy befejezést ennyit kell magyarázni akkor ott vagy a több tízezer rajongóval vagy magával a végkifejlettel van a baj.
Meg ezek a war assettek is... Énis gyűjtöttem őket mint a hülye, remélve hogy valami olyasféle módon kell majd használni mint a 2 végén a csapattagokat, hogymajd okosan kikell nekik osztani a feladatokat és ha rosszul döntök akkor nagyon sokan elhaláloznak majd. Hát majdnem... Meg hogy ezektől függ hogy milyen endinget kapsz?! (mármint hogy azt a minimális eltérést ez határozza meg SPOILERShep fellélegzik/ a relék legyalulják még az organikus életformákat is vagy nem).
Azért még reménykedek ebben a DLC-ben, mert ugyan új endingeket nem kapunk és átírni se fogják ezt a borzalmat, de énmár annak is örülni fogok, hogyha értelmet tudnak oktojálni ebbe a kavarodásba.