Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dany82

0 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete mindenki olvashatta az Index címlapján, hogy Amerikában egy újabb, szektát sikerült felszámolni és vezetőit letartóztatni. A NXIVM nevű titokzatos szexszektát a 21 század egyik legdurvább szektájaként tartják számon, melyben zsarolás, agymosás, erőszak is jelen volt, és ami megdöbbentő,…..
Eredeti nyelven, magyar felirattal kerül az AMC műsorára a Preacher második évada június 29-től, ami egy kis, de fontos lépés a szinkrontalanítás útján. A csatorna ezzel indokolta a döntést: Az AMC a teljes nézői élmény kedvéért ezúttal eredeti nyelven, felirattal tűzi műsorra a teljes 2. évadot.…..
dany82 2017.06.27 15:20:01
@homar4prez: miért próbálsz meg bárkit is meggyözni, hogy tanuljon meg nyelveket?

Téged gyözködtek, hgoy tanulj meg jobban angolul.

Klasszikussal élve: lóf*szt, mama.

Az vót, hogy a kedvenc bandád számait nem szinkronizálták. Ha meg akartad érteni a dalszövegeket, meg kellett tanulnod rendesen angolul.

Sikerült is. Jobban, mint az iskolában, ahol rá akartak venni, hogy tanulj.

Na, itten mostan az a helyzet van, hogy pontosan ugyanezt támogatnám én a filmeknél is. Azért, mert a te példád is pontosan azt mutatja, hogy össztársadalmi szinten elsösorban így lehet javítani a nyelvtudást, nem pedig az iskolákban.

Persze, tudom. Kényelmetlen lenne, minden filmet angolul nézni. Biztos neked is az volt az elején, amikor alig értettél valamit a dalszövegekböl. De ki tudja: ha minden számot lefordítottak volna magyarra és eredeti nyelvü és Magyar nyelvü kazetta is lett volna minden számmal, a rádiók pedig csak a Magyar nyelvü számokat adták volna, lehet, hogy Te még most sem tudnál angolul.
dany82 2017.06.27 15:54:54
@szánmonoxid: egyszerüsítem, hogy felismerd

Érv1:

össztársadalmi szinten: jobb nyelvtudás > kellemetlenség szinkron hiánya miatt

részletesebben kifejtve: mivel a tvben futó filmek döntö többségének eredeti nyelve angol, ezért ha megszünne a szinkron, már gyerekkortól rengeteg angol nyelvü tartalommal találkozna mindenki. Ez automatikusan és közvetlenül növelné a nyelvtudást, a passzív szókincset és motivációt jelentene a nyelvtudás elmélyítéséhez (mint az angol dalszövegek jelentettek kommenttársunknak). és ezt nem 1 vagy két, esetleg 10-20 gyereknél érné el, mint egy kiváló tanár, hanem mindenkinél. Aki tv-t néz. Szóval mindenkinél.

Ezzel szemben all az a kényelmetlenség sokaknál, hogy szinkron helyett olvasniuk kell a feliratot. Ami (mégegyszer mondom) össztársadalmi szinten abban a korban, ahol a piacon az angol már nem is nyelvtudás, hanem inkább alapvetöen elvárt képesség, kevésbé fontos.

Érv 2:

kevesebb magyarul beszélö film = nagyobb igény Magyar filmekre

Jelenleg a Magyar filmeknek a hollywoodi szuperprodukciókkal kell felvenniük a mozikban a versenyt, amit kevés kivételtöl eltekintve rendszerint elbuknak. Persze Magyar filmet nem szabad veszni hagyni, ezért állambácsi szépen pumpálja bele a millliárdokat, mert miért ne. Namármost ha ezentúl nem szinkronizálnák az amerikai filmeket, akkor többen mennének Magyar filmeket nézni azok közül, akik se angolul nem akarnak megtanulni, se olvasni nem szeretnének.

Még az is elképzelhetö lenne, hogy a Magyar film iránti igény úgy megnöne, hgoy nem állami pénzböl kellene mindig filmeket csinálni. Ez akár jobb filmekhez is vezetni. Mondjuk mint a dánoknál. vagy norvégoknál. vagy svédeknél.

érv 3.

müvészeti érték megtartása

rengeteg párbeszéd, poén, utalás alapvetö fontosságú egy-egy jelenetben. Azok, akik a szinkronokat csinálják meg pusztán idióták. szóval amikor a jóbarátokban (amire pedig áldoztak idöt és energiát) teljes értelmetlen fordítás benne marad, amitöl az egész jelenetnek semmi értelme, akkor az elvesz az élvezeti értékböl, nem pedig hozzáad.

De szóljál csak, ha neked a "de én nem akarok olvasni" érven kívül még van valamid. ;-)
dany82 2017.06.27 16:22:56
@Coligny: ON akár hissed, akár nem, valami automatikus helyesírásjavítás van a céges gépen, amit képtelen vagyok kikapcsolni.

ebben pedig a magyar Magyar, a hiszed hissed stb...

windows 7, Internet Explorer 11. Ha valaki tud segíteni, hgoy ezt hol és hogyan lehet kikapcsolni, nagyon megköszönném.

ON
Van egy olyan érzésem, hogy érdemes felfrissíteni az emlékeinket arról, hogy milyen körülmények között is zajlott az 1998-as választás. Ebben a vs.hu Kis magyar robbantás-történelem cikkének egy részlete lesz segítségemre:  Az 1998-as parlamenti választásokhoz közeledve a szokásoshoz képest is…..
Az egyik legundorítóbb karaktergyilkossági kísérletének nevezi a józsefvárosi polgármester és Fidesz-igazgató az utóbbi időben őt érő kritikákat. Közös fotót posztot a családjával, hogy jelezze, nemcsak őt támadják, hanem már a családtagjait is. Szerinte jó…..
Miközben Budapesten a Lövölde téri Lidlbe a házirend szerint csak kifogástalan öltözékben szabad belépni, egy San Francisco-i székesegyház komplett öntözőrendszerrel hívta fel magára nemrég a figyelmet, azzal próbálják távol tartani a hajléktalanokat a…..
dany82 2015.03.29 21:52:17
@Michel Djerzinski: ha téged tényleg nem zavarnak ezek a hajléktalanok, akkor vigyél egyet haza, hogy lakjon nálad. A lakásba/házba elég, ha tusolni meg enni beengeded, csak valahol adj neki fedett helyet meg egy ágyat. folyosón, garázsban... biztos találsz valami megoldást.

Az állam már létrehozott mindent, amire szüksége lehet egy hajléktalannak, ideje, hogy az ilyen emberek, mint Te, akik szívükön viselik ezeknek az embereknek a sorsát, végre maguk ragadják meg a lehetöséget és segítsenek egy-egy hajléktalanon.

Amíg ezt nem teszed, addig viszont a "nemes" "érzékenységed" nem más, mint üres szavak. Hazugság.
dany82 2015.04.02 09:44:34
@Michel Djerzinski: hogy megy a hajlléktalanhostel?

hány hajléktalannak adtál fekhelyet az ajtód elött?
dany82 2015.04.02 14:05:55
@Michel Djerzinski: tévedsz, kedves barátom.

TE vagy demagóg. És ráadásul ami ennél sokkal rosszabb, elképesztöen álszent vagy.

Én csak erre hívom fel a figyelmed.

Szóval megkérdezem mégegyszer: hány hajléktalan lakik jelenleg az ajtód elött?

És ha esetleg egy sem, akkor válaszolj már nekem egy kérdésre: ha Te egyetlen hajléktalannak sem adsz lehetöséget arra, hogy a lakásajtód elött lakjon, akkor ezt miért várod el másoktól?
21 éve Athénban, ezen napon történt a kosárlabda történetének egyik legértelmetlenebb balesete, amely során Boban Jankovics szerb kosaras a - Panionios görög csapat játékosaként - 5. személyi hibájára reagálva - ami kiállítást jelentett - belefejelt a kosár alatti tartóelembe. Azonnal lebénult a…..
Kuncze Gábor szóleleménye a FIDESZ-re (papagájkommandó) sose ült jöbban mint most. A kormányfő cselekszik a hazai és nemzetközi pénzügyi világgal egyetértésben, érdemi döntéseket hoz (nem tűnik úgy, hogy nem hinnének neki külföldön), és ráadásul most már konzultál is. A…..
Szeretve Tisztelt Feleim!   A körülmények kényszerítő ereje folytán a blog internet címe (ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu) ezekténylegennyirehulyék,blog.hu-ra változik. Persze csak virtuálisan, mert lusta vagyok átírni. A választásokról csak akkor várhatjátok tőlem a…..
Amikor látszott, hogy a nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás miatt mégse lehet rapid módon felhúzni a Szabadság téren a történelemhamisítás emlékművét, Orbán - ritka kivételként, egyértelműen taktikai megfontolásból - átmenetileg visszakozott: Február…..
dany82 2014.04.09 09:27:02
@Fedor: 2010 áprilisában és 2014 áprilisában is megsemmisítő ítéletet mondott a baloldalra a magyar nemzet. de nincsen semmi baj, Fedor elvtárs. ma elkezded az újabb 4 éves kampányt. ugyanúgy. folytatod, ahol 1 hete abbahagytad. és 4 év múlva újra nyer a Fidesz.

és pontosan (mégegyszer: PONTOSAN) emiatt.

Lófaszt sem értesz Te. Semmit sem. tegnapi KO-Schiffer András beszélgetést ajánlom a figyelmedbe. Semmit nem fogsz belőle megérteni, de javaslom, hogy azért hetente 1x nézd meg. és talán évek múlva egy halvány kis szikra feldereng abban a sötét kis komcsi fejedben...

És az mindenkinek jó lenne.
dany82 2014.04.09 09:47:58
@dr kíváncsivagyok: ó, hogy beléd egy csepp ész sem szorult, Te szerencsétlen.

milyen 6 millió nevében beszélsz Te, visszamaradott?

1,2 millió ember szavazott a hisztis komcsikra. Összesen. 1,2 millió. majdnem ennyien a jobbikra. A Fideszre összesen annyian, amint a két szélsőségesre. ÖSSZESEN. és 5 millió magyar él a határokon túl, a leadott szavazatok alapján 95%uk fideszes.

Egyébként ajánlom neked az ellenzéki vezetők interjúit a választások előtt:

"Aki nem a baloldalra szavaz vagy otthon marad, az Orbán Viktorra szavaz".

ha gondolod, szívesen linkelek szarházy vagy böszme interjút, amiben ez elhangzik.

Szóval vegyél vissza, fogadd el a demokratikus választások baloldalra nézve megsemmisítő eredményét és legközelebb próbálj meg egy kis alázattal és tisztelettel viseltetni a nép által kinyilvánított véleménnyel szemben. csak a saját érdekedben. Akkor nem tűnsz majd akkora seggfejnek.
dany82 2014.04.09 09:49:55
@dr kíváncsivagyok:

A németek megszállták Magyarországot?
Orbán kampányüzenete mindössze egy szó: folytatjuk.  Elég rémisztő kilátás ez az országra nézve, ha jól belegondol az ember. Hisz pl. ha csak a gazdasági ténykedésüket nézzük (Matolcsy included) idén, tehát három hónap alatt(!) nagyjából 5%-kal nőtt a GDP arányos…..
dany82 2014.03.22 12:27:00
@Kim lr Szen: ezeket az adatokat a 2002-2010es korszakra is ismered?

Csak összehasonlításkepp...
dany82 2014.03.24 11:36:03
@Kim lr Szen: nekifutsz mégegyszer? :)
dany82 2014.03.24 11:37:46
@Fedor: hvg.hu/gazdasag/20140324_GKI_nagyon_regen_voltunk_ennyire_optimist

ne félj, Fedor. attól, hogy a Fidesz folytatni fogja, mégpedig egy újabb 2/3al, Te még helikopter maradhatsz :)
Válasszunk Diktatúrát akarunk? 2014.03.23 12:32:42
Putyin egy diktátor. És akkor mi van? Népszerű, támogatott, megválasztották. És a legfontosabb az, hogy mivel arra számolhat, hogy marad nincs rajta hatalmas nyomás, hogy a bukás esetére félretegyen. Annál inkább tudja, hogy a vagyona, országa, akkor ér neki is a legtöbbet, ha az…..
Egy 16 éves fiúra ráhívta a kórház a rendőrséget, miután drogfogyasztás miatt rosszul lett. Levélben kérjük az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy utasítsa a kórházakat: ne értesítsék a rendőrséget a betegek kábítószer-fogyasztásáról, ez ugyanis jogsértő és káros gyakorlat. ..
Hihetetlen, de igaz, a Hírtévé még mélyebbre ásta magát a mocsárba azzal, ahogy péntek 17 órás híradójában "bizonyítékokkal" állt elő.A Hírtelevízió érzékenyen reagált azokra a visszhangokra, amelyek a köteles bekiabálás hangsávjába történő beavatkozás…..
11.500.000.000.000 Ft. Igen, jól látod, az ott 11 db nulla az első három számjegy után, vagyis 11.500 milliárd Ft. Ennyibe került az országnak az elmút négy év a stop.hu számításai szerint, amelyhez az Államadósság Kezelő Központ adatait vették alapul: Az utolsó, teljes…..
dany82 2014.01.27 20:58:30
@nemecsek ernő áruló: a hülye fejed kerül másfélszeresébe, nem a bevásárlói kosarad :)

aztat meg még mindig nem mondottad el, hogy mivé van benne oszt kosaradban...
dany82 2014.01.27 21:03:16
@nemecsek ernő áruló: ha a valóság téged igazolna, akkor annak bizonyítására.

mivel a valóság nem téged igazol, ezért inkább megmaradsz a hitedben. Mert most még meggyözödéssel állíthatod azt, aminek nem néztél utána.

De ha megtennéd, rájönnél hogy amit állítasz nem igaz.

Ezért inkább hülyeorbán, mindendrága...

értelmi nihilizmus a baloldal teljes szélességében.
Gratulálunk az IKSZ-alelnök, gyerehaz.org alapító Azbej Tristannak, aki hazajött, nekiállt hazacsábítani a magyar fiatalokat, majd el is ment. Tel-Aviv-ba, fasza kormányzati állásba. Remélem már a beachen csapatja goa zenére, zsebében a kicsempészett Túró Rudival!"Azbej…..
dany82 2013.12.12 11:35:22
@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: van neked halvány lila gőzöd arról, hogy egy amcsi geofizikai phd-vel mennyit tudna keresni külföldön? Tippelj, Te nagyon szerencsétlen...

"érdemi produktum"...
dany82 2013.12.12 11:58:23
@SirTocy: igazán nincs mit.

Örülök annak, hogy egy kis segítséggel már képes vagy az írott szöveg legalább egy részét megérteni.

"A probléma az, hogy ezzel teljesen egyértelművé tette, hogy csak addig büdös a külföldön való munka, amíg nem arról van szó, hogy ő építgetheti a kapcsolatait Izraelben vagy bárhol máshol"

ja... végülis nyaral... hisz mi mást csinálna valaki magyar fizetéssel Izraelben, amcsi phd-vel, mintsem magának kapcsolatot épít.

Anyám borogass.
dany82 2013.12.12 12:14:56
@Birkesz: nem baj, hoyg hülye vagy, de mivel gondolom még a guglit sem tudod használni, ezért csicskaként megkerestem neked.

seismo.device.mst.edu/GG/geo_jobs.html

ezek 2008as (5 éves) számok:

kezdő fizu: 95 000 usd/év, 10 év tapasztalattal 155 000 usd/év.

számologépet már tudod használni, vagy segítsek kiszámolni hogy az mennyi havi bruttó?
Szerencsések vagyunk, mert megígérték, hogy két hét alatt rendet csinálnak, és mivel Pintér Sándor még ma is miniszter, ezek szerint ezt az ígéretüket úgy gondolják, hogy teljesítették.Így a rengeteg felszabadult rendőrségi üres órákból két csoportnak is jut bőven, az…..
dany82 2013.12.09 21:37:46
@fehérfarkas: és megint a pofázás ezerrel...

ja, ezek az hajléktalanok olyan jó fejek, a szomszéd néni is "tart" egyet, és én még meg is védem öket. söt... bármikor hajlandó vagyok öket minusz 20ban az utcán aludni.

190en fagytak meg 2009ben.

190en.

tavaly 65en.

65.

Számolj, fehérfarkas.

Mennyi hajléktalannak kell meghalnia ahhoz, hogy felismerd, hogy amit támogatsz, az gyilkosság és minden eröddel azon vagy, hogy megakadályozd ezeknek az embereknek a megmentését?
dany82 2013.12.09 21:54:37
@fehérfarkas: nincs kettös mérce.

én szerintem senkinek sincs joga közterületen lakni. Sem aluljáróban, sem lépcsöházban. Mert ezek a területek mindenkié, használatuk bizonyos szabályokhoz, normákhoz kötött.

Ha máshogy gondolnám, nyilván folyamatosan gyüjtögetném az utcáról a hajléktalanokat, hogy a lépcsöházban felmelegedjenek.

Nem csak pofáznék.

Azt meg, hogy kinek mennyit segítettem... lófaszt se tudsz.

De álljon itt egy kedvesség, hogy kicsapjam nálad a biztosítékot:

A Fideszre szavaztak. Mivel a Fidesz és Tarlós elött 190 hajléktalan halt meg tavaly meg csak 65, ezért a szavazatommal megmentettem 135 hajléktalant.

Te mennyit mentettél meg?
dany82 2013.12.09 21:58:26
@fehérfarkas: továbbmegyek...

2007ben az akkori ballibsi kormányzat bezárta az opnit, több száz kezelés alatt álló pszichiátriai beteg került ellátás nélkül utcára.

Ezek jelentös része már az elsö telet sem élte túl.

2007ben azért zárhatták be az opni és tehették ezeket az embereket utcára, mert Te rájuk szavaztál.

Ezeknek a hajléktalanoknak a haláláért Te felelösnek érzed magad?
A Jobbik és a DK után szerencsére az MSZP is elkezdett kampányolni Facebook-os képekkel, és a Fidesz igazán hálás lehet nekik ezért, mert ennél tökéletesebb lejáratókampányt a Habony-Rogán-Selmeczi trió sem tudott volna kitalálni az MSZP ellen. Itt a két kép, mindenféle…..
dany82 2013.12.09 14:30:02
@Fedor: ez csak azért van, mert egy különleges, a valóságostól jelentősen eltérő, kicsi kis álomvilágban élsz.

Aztán amikor jövőre megmint 2/3ot kap, a baloldal meg a parlamenti helyek ötödét sem, akkor lehet hogy egy pillanatra kibillensz a kis világodból és elgondolkozol azon, hogy "háteztígymosthogy"... de szerintem letudod annyival, hogy a magyar bírka nép és élsz tovább a kis világodban..
"Vegetáriánus" Fesztivál "Messziről jött ember azt mond, amit akar", tartja a mondás. Nem tudom, honnan ered, de az emberi "gondolkodás" egyik jellemzője, hogy távoli, régebbi dolgokat idealizál. Ennek szellemében az egyik kedvenc foglalatosságom itt az ateista blogon, hogy olyan…..
dany82 2013.10.17 11:51:49
@Brendel Mátyás: hogyan érjük el, hogy az emberek számára ne legyen fontos a vallás? sehogy. próbálkozni ilyennel csak a kommunisták próbálkoztak, az ismert eredménnyel. Azt reméltem, hogy ebből az olyan okos emberek, mint pl. Te megértette, hogy a vallás és a hit elnyomása pillanatok alatt lerombolhat még egy egészséges társadalmat is.

Az emberi civilizáció társadalmainak évezredeken átívelő konstans szereplője a vallás. Azon emberek, akik az emberiséget előbbre vitték szinte kivétel nélkül a hitükből merítettek erőt ahhoz, hogy tetteiket véghezvigyék.

Miközben a történelem bebizonyította, hogy embereket gyilkolni és háborúzni szinte bármi nevében lehet, ezért a különböző háborúk okait a vallásban keresni nevetséges és arra utal, hogy soha életedben sem templomban nem voltál sem a bibliát nem olvastad el.

A mérleg egyértelműen pozitív. Nem csak össztársadalmi szinten, hanem az egyén szintjén is. Ugyanis senki nem lenne vallásos, ha nem érezné úgy, hogy a hittől többet kap vissza, mint amennyit érte feláldoz.

Az, hogy vannak emberek, akik Isten helyett inkább a rég megbukott kommunizmusban hisz, az pedig inkább szomorú. Már csak azért is, mert az irások alapján sokszor tűnik úgy, mintha az a gyógyszer náluk kicsit elgurult volna...
dany82 2013.10.17 11:56:52
@Brendel Mátyás: az előbb már kiveséztük:

mindeketten hittek istenben.

Buta, műveletlen náci Brendel Mátyás hazudik.
dany82 2013.10.17 12:01:58
@Brendel Mátyás: "In my most extreme fluctuations I have never been an atheist in the sense of denying the existence of a God." (Darwin, 1879)

Buta, műveletlen náci Brendel Mátyás hazudik.