Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valakkiii

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt hétvégén küldte át nekem Szerelmetesfeleségtársam Kata nevű barátnője ennek a könyvnek a linkjét. Kapásból visszakérdeztem, hogy ő olvasta-e már? Nemet mondott, s hogy majd én megítélem. Katában is van hajlam a konteókra, s bármennyire mások vagyunk, azért vannak közös nevezőink. Vélem,…..
Valakkiii 2022.01.06 14:20:34
Pont egy idézetet kerestem ebből a könyvből, mert egy ismerősömnek szerettem volna elküldeni. :) Így köszönöm, hogy nálad megtaláltam. Érdekes az írásod. Pár adat a témában, amit valószínűleg nem ismersz, és hátha ad némi pluszt a könyvhöz:

Van egy regénytrilógia, az Elme gyilkosai trilógia, Duncan Shelley a szerzője. A főszereplő Julius Andan kilép a Legfelsőbb Kasztból, és árulóvá válik. Elkezdődik az üldöztetése. Egy japán kapcsolata során eljut egy elitcsapathoz, aki elrejti. Ez idő alatt megírja a leleplező könyvét, a Rendszer Hiteles Krónikáját. Ez jelent meg később önálló könyvként, amiről te is írsz.

Tehát ez alapvetően egy fikció, egy regénytrilógia része. A poén az, hogy maga az Elme gyilkosai is ilyen: regény, de igazából, ha körülnézünk, akkor telitalálat. Bizonyára nem név szerint ezek a "vezetőink", és nyilván nem így zajlik minden, de hogy nem véletlenül ilyen sz@r a világ, hanem tervezetten, abban - én legalábbis - tökéletesen biztos vagyok. Egyetértek pl. a járvánnyal kapcsolatos gondolataiddal.

Egyébként a szerző magyar, nemrégen megjelent új könyve, annak kapcsán voltam a dedikálásán. Ja és ennek az Andan könyvnek van egy új része, ami sokkal később jelent meg. Amiről írsz, az nagyon régi, talán valamikor 2003 körül jelent meg először. A második rész Az élet a rendszerben. Én imádom mindkettőt. Szerintem zseniális.

Ez a 15 pont persze nem ennyire egyszerű, egyetértek. Nekem az tetszik a könyvekben, hogy ad egy támpontot, és arra kér, hogy nyisd ki a szemed, nézz körül, ne higgy el mindent stb. Ha csak ez meglenne, és az emberek elkezdenének kételkedni (ahogy te is tetted), akkor szerintem már jóval előrébb járnánk.

Ui: A felkiáltójelek nem szükségesek ilyen közvetlen utasításoknál, mint pl egy feladatlista vagy tanácsok listája. Ez nem olyan, mint a Vidd ki a szemetet! vagy Gyere ide!, ahol a felkiáltójel adott. Erre egy idős, volt magyartanár kolléganőm hívta fel a figyelmem. :) Szóval teljesen helyes a pont a végén.
Talán nem én vagyok az egyetlen, aki hosszú évek után is valahogy idegennek érzi a zsúfolt panelerdőket és az azt körülvevő betondzsungelt. Szerencsére azonban sok mindenki részéről látom rá az igényt, hogy valamilyen formában újra a természet felé forduljon a világ a rideg…..
Coca Cola Retro üveg palack (125 éve Coca Cola)                         Már láthatjuk egy ideje ezt a reklámot: 4 db 2 literes Coca Cola mellé van egy darab ilyen retro üveg palack "ajándékba" Mivel…..