Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pras

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bakony egyik csúcsába rejtett titkos harcálláspont felelt volna Moszkva, és a NATO ellen az osztrák-olasz fronton harcoló magyar és szovjet alakulatok közötti kommunikációs összekötéséért. Szovjet vasszörnyek a Bakony csúcsán (Fotó: Kizmus Szabolcs/Hadsz)..
Pras 2012.01.15 10:37:23
@hehe64: A "Helyesírási hiba" és a "pontatlan adat" közé nem kell vessző, minthogy felsorolás, ezt csak így első rápillantásra. Márpedig, a hozzászólásod negyedannyira sem érdekelt, mint a cikk maga, tehát... érted a problémámat?
Első körben talán a saját udvarán kellene söprögetni mindenkinek. Persze, ha jól esett a dolog, inkább jöjjön ki, aminek ki kell jönnie. :)
 Orbán Viktor facebook oldalán találtuk! A hozzászóló nevét nem tesszükközzé, minden tiszteletünk az övé.HAZUGOK VAGYTOK!Hány éve is? Lassan bizony 10 éve!Végig hazudtatok 8 teljes évet! El akartátok hitetni, Ti mindenretudjátok a megoldást!8 évig kivonultatok,…..
Pras 2012.01.08 16:25:46
@minafoto: Pontosan erről van szó. Itt nincs, és soha nem is lesz normális jóléti állam, mert az emberek ennek megteremtését várnák el az összes létező párttól, erre viszont az ország kapacitása alkalmatlan olyankor, amikor az adófizetési-, és a munkamorál olyan, amilyen. Ennél még nagyobb terheket is fel kellene dobálni pedig, HA azok egyenletesen volnának elosztva, nem enné őket meg a korrupció és általánosságban akadna egy hosszútávú nemzetstratégia. (És nem, az, hogy ülünk Atlantisz legmagasabb pontján, és énekeljük, hogy valójában nem is süllyedünk, az nem stratégia.)

Amit most művelünk, az ellenben a lassú kínhalál.

Márpedig őszintén, kinek a torkán lehetne lenyomni évtizedek populista retorikája után, hogy az állam elengedi a kezét, és ha Magyarországból pár évtizeden belül épkézláb európai államot akar faragni, az még a mainál is jobban fog fájni?
A hónapokon át tartó budapesti radioaktív jód-131 kibocsátás lebukása után sokan írtak újfent a hatóságok teszetoszaságáról vagy éppen szándékos sunnyogásáról, azonban kevesen írtak arról miért is bízunk akkor bennük? Miért gondoljuk azt, hogy "tudósok" és…..
Estván barátunk ma a családjában fennmaradt legrégebbi katonatörténetet adja közre. Ha emlékezetem nem csal, talán ennyire még nem is utaztunk vissza az időben a Milstoryblog hasábjain.  A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!..
Pras 2011.11.17 23:55:53
Tiszteletem, uraim!

Szabadjon egy megjegyzést!
A jól mozgó, bemelegített csuklóval messzemenőkig egyetértek, ellenben a "Szablyával nem vállból dolgoztak." kijelentéssel személy szerint ebben a formájában azért vitatkoznék. Nem CSAK vállból dolgoztak, így azt hiszem, helyesebb. Én mondjuk amolyan "vívótermi úrigyerek" vagyok, de ugyanúgy minden vágás a talajból indul, egész testtel, mintegy ostorpattintásszerűen, kvázi-fegyverfüggetlenül, korszak-, és tájegységfüggetlenül, mint amikor az ember, aki sosem tanult vívni, ösztönösen egész testtel beleadva üt egyet egy bottal. Ezt bárki kipróbálhatja akár egy nagyobbfajta konyhakéssel. A "csuklóból dolgozva" elérhető metélést könyékkel, vállal, enyhe csípővel, előremozgással megtámogatva helyes technikával iszonyatos erejű sújtássá lehet alakítani, de a különbség még gyakorlatlan alkalmazás mellett is alaphangon egy nagyságrend. A bal térdemet életlen szablyával ugyan csak egy "csuklós" kapta el, de a szalagok és a porcok ezt sem szerették annyira, arról viszont mélységesen meg vagyok győződve, hogy ha egy jól kivitelezett ütés kap el, akkor a térdemben azóta annyi platina volna, hogy a lakás fölött tökig felfegyverzett Mi-24-esek köröznének.

Éles helyzetben pedig mindenekelőtt ezt érdemes tudni, mert a barokkos pörgetés úgysem fog előjönni, ha pedig előjön, az régen rossz. A középkori istenítéletek, "jogi" párbajok előtti felkészülési időben (usque egy hónap) nemegyszer a vívómesterek a szerencsétlen polgárnak alig pár mozdulatsort mutattak - azt viszont orrba-szájba gyakoroltatták. Az illető pedig - túlélte a dolgot! Azonban egy átlagosan képzett, intelligens vívó is az esetek 90%-ában az "eszközkészlet" - hasamra ütök - 5%-át alkalmazza. Számtalan módon meg lehet ölni egy karddal egy embert, de általánosságban csak nagyon-nagyon kevés módon optimális próbálkozni bizonyos szint alatt, az pedig páncél nélküli vívásban fél perc alatt vagy eredményre vezet, vagy beledöglik az ember gyereke.
Azt hiszem, tehát, a legénységi vívásoktatás relatíve primitív volta az én olvasatomban erre is visszavezethető. Egy bizonyos fok fölött már brutálisan sok gyakorlásra van szükség, és a meccs nem lesz annyival arányosan kevésbé kétesélyes. No meg a vágtató lovon éppen nincs idő cifrázni a dolgot, bár a lovas szablyavívásról konkrétan annyit tudok, mint mondjuk a részecskeütköztetésről. Biztos van olyan is, mert mások írtak róla. :D

Egyúttal a legmélyebb tiszteletem a régieké, mai fejemmel szilárdan tartom, hogy aki önszántából kiáll egy élezett fémfegyver elé, annak odafönt valami nagyon komoly baja van, akár pozitív, akár negatív értelemben véve.
4 millió ember nem volt otthon, nem nyitott ajtót vagy nem felelt a népszámlálási kérdésekre, a kormány ezért törvényben állapítaná meg hazánk lakosságát. „Mi mindent megpróbáltunk, de ennyi lett.” – tárta szét karját a KSH képviselője a sajtó…..
Szögyi mai története annyira komplex, amennyire csak lehetséges: van benne alkohol (bőven), külföldi bajtárs (egy fő, de legalább bevállalós), művészeti alkotás (szabadtéri szobor), sőt, majdnem (gruppen)szex is. Hát kell ennél több egy eltávon levő katonai főiskolásnak?Mikor…..
IDDQD A legdurvább gamertetkók 2011.09.12 08:30:00
Mutattunk már a blogban olyan tetkókat, amiket valamilyen játék ihletett, de ilyen válogatásokat időről időre lehet csinálni. Példa erre a lenti galéria, amiben azért van egy-két átfedés a korábbival, mert meg akarjuk mutatni, milyen műremekeket nyomott le az a tetkó, amit az…..
Ha magasról szarol a villanyszámlára, illetve ha kibogozhatatlan számodra a "minél-több-energiát-használsz-hűtésre, annál-inkább-melege-lesz-a-Földnek" egyenlet, vegyél légkondit. Használtat lehetőleg, aminek olyan a hangja, mint egy szovjet traktor-alkatrészekből…..
  A metrón futottam bele a a BKV-s parasztbácsi reinkarnációjába. Jön a karácsony, az öreg úgy is tudja, hogy mindenki ajándékokkal megrakott nagy pakkokal rohangál. Ezért megenyhült, és piros mikulássapkát öltve kíván kellemes ünnepeket a BKv-s tájékoztatón. Szerintem…..
Peter Shark kolléga elhatározta, hogy egy sorozat keretein belül bemutatja nekünk az első (majd a második) világháború kísérleti harckocsijait. Nem szaporítjuk tovább feleslegesen a szót, beszéljenek a mérnökien precíz mondatok és a - ma már néha mókásnak tűnő - képek. A…..
Annak ellenére, hogy 3 ezer eurós büntetésre számíthat az, aki lemászik Párizs 300 kilométer hosszú barlang-és katakombarendszerébe, a Halál Birodalmában naponta rendeznek szeánszokat, vad orgiákat és bacchanáliákat a különböző okkult és katafil csoportok. Párizsi osszárium a katakombák mélyén…..
Azt hiszem, az előzményeket mindenki ismeri: a március 11-ei földrengés által keltett cunami a mellett, hogy több tízezer ember életét követelte, erősen megrongálta a fukushiamai atomerőművet is. A meghibásodások következtében több reaktorban is megolvadtak a fűtőelemek,…..
Pras 2011.06.06 22:19:56