Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stereomackó

1426 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hófehér hollónál is ritkább, hogy egy igazán kurrens indie rock banda ellátogasson kishazánkba, ezért baromira meg kell becsülni az ilyen alkalmakat. Én így tettem, és már hónapokkal ezelőtt megvettem a jegyem a Speedy Ortiz budapesti koncertjére. Nagyjából 70 fő gyűlhetett össze a Dürer Kert…..
stereomackó Ouch! 2024.03.10 19:36:14
Cuki hangú lány, cuki indie rockot játszik egy Oaklandi kertesház cuki hálószobájában. Ouch! by Ryann Gonsalves Ha meg nem, akkor a San Franciscóba vezető hídon álldogál és a cipőjét bámulva szomorkodik a tesójával. Torrey by Torrey..
stereomackó TIGRISVÉR 2024.02.02 11:11:14
Kate Crutchfield lassan komolyabb szinten nyomja a country-t, mint Johnny Cash és Willie Nelson együttvéve, ami az én fülemnek nem feltétlenül előnyös, de azért kíváncsi vagyok az új lemezre. A címében leginkább egy 80-as évekbeli c-kategóriás karatefilmre emlékeztető  Tigers Blood  március 22-én…..
stereomackó 2023 2024.01.01 17:55:50
Lael Neale - Star Eaters Delight The Lost Days - In the Store The Hell - S/t Wednesday - Rat Saw God Vehje - Puolkuppia Neil Brogan - Yrs Truly Dolly Mixture - BBC Radio Sessions Juniper - She Steals Candy Speedy Ortiz - Rabbit Rabbit Krisitn Hersh - Clear Pond Road..
Neil Brogannek annyira elege lett a mindig nyálkás belfasti időjárásból, hogy gondolatban elrepítette magát egy dél-kaliforniai kisvárosba, leült egy pálmafa alá és megírta az év legcsilingelőbb power pop lemezét. Yrs Truly, by Neil Brogan..
Zala megye legfókább fókájával elfókáztunk Grazba, hogy a világ legszebb dalaiból 30-at élőben is megcsodáljunk. Mondanom sem kell, hogy úgy sírtunk, mint bébifóka a jegesmedve szájában...
stereomackó Lesz 2023.11.20 15:18:45
új J Mascis lemez What Do We Do Now by J Mascis és talán friss Lemonheads album is. Fear Of Living (single) by The Lemonheads..
stereomackó Van 2023.11.15 19:19:34
új Speedy Ortiz lemez.(Márciusban konci a Dürerben!) Rabbit Rabbit by Speedy Ortiz friss Kristin Hersh album. Clear Pond Road by Kristin Hersh és harmatos Jeff Rosenstock Lp HELLMODE by Jeff Rosenstock ..
19 év után kigurult egy új Mclusky ep, ami annyira jól sikerült, hogy először azt hittem halucinálok. Mivel azonban már jó ideje kávéból is csak koffeinmenteset iszom, be kellett látnom, hogy ez bizony nem érzéki csalódás. Andrew Falkous pont olyan elmebeteg ma is, mint a 0-ás évek…..
stereomackó SPREAD JOY@KRIPTA 2023.10.02 19:34:56
Aki nem volt ott tegnap este valószínűleg sosem tudja meg, milyen lett volna a Kleenex 1978-ban, ha a zürichi csajok mellett egy cuki chicagoi rajzfilmfigura is játszik a zenekarban...
A hónap első napján minden post-punk rajongónak a Kriptában a helye, mert jön a Spread Joy, hogy egy fergeteges táncos mulatság keretén belül felidézze a műfaj aranykorát. Október 14-én pedig irány az Akvárium és a 2. Isolation Budapest, ahol többek között fellép a buggyant zajos matek popban…..
stereomackó POST-PUNK ABC 2023.08.22 16:55:05
Két dolog biztos: a halál és az, hogy sokkal jobban menne az olvasás, ha Ibi néni helyett ezektől a cleaveland-i dilis post-punk huszároktól tanultam volna meg az ABC-t. PALS by PAL..
Ha soros kapcsolást létesítesz egy merülőfélben lévő game boy és a Ramones  között, neked is lehet egy olyan szupi lemezed, mint Ishka Edmeades-nek. What's On TV? by Tee Vee Repairmann..
stereomackó Clear Pond Road 2023.08.12 16:35:04
Szeptember 8-án jön az új Kristin Hersh album. Épp ideje volt, mert utoljára 5 éve adott ki nagylemezt, amit ráadásul picit elbénázott. De sebaj, mindenki hibázhat, még ő is. Itt a lehetőség a javításra...
stereomackó DILEMMA 2023.06.10 21:25:15
Nem teljesen világos, miért sétálgat és majszol paradicsomot ez a kaliforniai bakfis egy gávavencsellői buszvezetővel Los Angeles utcáin, a szám viszont nagyon klafa. Jöhet a lemez!!!..
stereomackó Hey Tony! 2023.06.06 19:59:14
Majd kiugrok a bőrömből, úgy örülök, hogy idén is csináltál egy fergeteges lemezt, ami ráadásul 3/4 részt csaj vokálos és minden eddiginél csilingelőbb. Azt viszont továbbra sem értem, hogy miért kell minden dalt 2 perc alá szorítani. Dupla ilyen hosszan sem fulladnának unalomba, sőt... In The…..
stereomackó OKTATÁS 2023.05.19 17:46:40
Szűk negyed órányi szuper szakszerű kiképzés a 80-as évek középnyugati hardcore-jából, ami olyan gyorsan elrepül, hogy arra sem marad időd, hogy azt a kurvázz egyet. ST LP by The Hell..
Az első Cusp, a harmadik Indigo De Souza és az ötödik Wednesday nagylemez épp a minap látott napvilágot. All of This Will End by Indigo De Souza You Can Do It All by Cusp Rat Saw God by Wednesday De már az új Bully albumra sem kell sokat várni. (Június 2) Lucky For You by Bully Sőt a negyedik…..
Csak idebiggyesztek egy rakás szívecskés emojit. ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ Storytelling by Talking Flowers Talking Flowers by Talking Flowers..
Majdnem úgy indítottam a posztot, hogy 15 év után új lemezzel jelentkezik az Elephant 6 kollektíva popcentrikus oldalát képviselő High Water Marks, ami őrült nagy marhaság lett volna, mert a 2007-es Polar után csak az én oktondi fejemben állt meg az élet a zenekar háza táján. Valójában nagyon is…..
Eddig csupán sejtettem, hogy súlyos metál riffekre, hulla részegen finnül verset szavalni ordítani a legeslegcsodálatosabb dolog a világon. A Vehje együttes Puolkuppia című lemezének meghallgatása után azonban már meg is mernék rá esküdni. A videóklipjeik pedig ha lehet még fantasztikusabbak. Az…..
stereomackó IGEN VAGY NEM 2023.02.13 16:20:42
Szerintem ebből egy szipiszupi álmodozó, zajos, naplopó pop lemez lesz. Ha meg nem, akkor pofán lehet vágni egy 50 kilós fóka lapockával. Sunset Sea Breeze by Whitney's Playland..
Most épp egy New Jersey-beli leányzóba, aki annak ellenére, hogy még szinte tinédzser, úgy ugrabugrál a zenei stílusok között, mintha már évtizedek óta a popszakmában húzná az igát. Legyen szó power popról, indie rockról, countryról, bossa nováról vagy épp 60-as évekbeli csaj popról, Juniper Shelley…..
Valószínűleg szerény személyem az egyetlen ember az országban, aki bolondul Lael Neale-ért, de mindegy ettől én még minden vele kapcsoltaos újdonságról be fogok számolni. Most például arról, hogy április 21-én jön a Star Eaters Delight című új nagylemez, amiről az első dal máris szem és fülügyre…..
stereomackó SEMMI KÜLÖNÖS 2023.01.27 20:17:32
Csak egy kis Dead Boysba injektált harapós power pop, a Saints suttyóságával nyakon löttyintve. Nekem ennyi bőven elég mára a boldogsághoz. <a href="https://thecirculators.bandcamp.com/album/s-t">S/T by The Circulators</a>..