Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tujasofőr

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyisd ki a kukát és dobd ki az összes játékod! Mert itt a Grand Theft Auto V! PC-n is kezdheted üríteni a merevlemezt! Kattints és olvasd el a Grand Thet Auto V esszenciáját! Mivel akarsz játszani? Nintendogs-szal? Valami autóversennyel? Vagy úgy akarod, hogy legyen kutyasimogatás meg…..
Tudom, mostanában gyakran volt szó itt a blogban a müncheni villamosokról, de szerény nyomott véleményem szerint megérdemlik a figyelmet. És nem csak azért, mert Európa talán legjobb közösségi közlekedési rendszerének részét képzik, hanem mert egy egykor halottnak mondott…..
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
NZA barátom ráérzett a műfajra, ami nem is annyira baj, mert a héten nem nagyon volt időm blogot írni :) Beavis and Butthead így kezdené: höhö, höhö... terepjáró villamos? Nos, a villamosvasúti szakirodalomban ugyan terepjáró villamosról valójában nem szoktak beszélni (bár a…..
tujasofőr 2014.05.02 21:05:50
@nemeza: a képre kattintva érdekes dolgokat lehet megtudni róla.Vannak ott jó képek,meg a képekhez kommentek-oroszul.Viszont a google fordító a lényeget lefordítja.De olvasnék róla én is!
tujasofőr 2014.05.03 09:40:29
@N_Z_A: like ;)
HamPLÓ Táblák 2014.04.23 16:00:00
Próbáltam valami jobb címet kitalálni ennek a bejegyzésnek, de semmi se jutott eszembe. Ezzel legalább nem ígérek túl sokat :) Az első kép kicsit igazságtalanul került ide, hiszen egy műhelyben valóban szükség lehet ilyen táblára, de így önmagában azért viccesnek…..
Fotó: redoctober/wikimedia Egészen érdekes, hogy vannak dolgok, amik csak akkor tűnnek fel, amikor eltűnnek. Szórádi Balázs nem először dob meg izgalmas témával, most Hűvösvölgyből jelentkezett - ugyanis ott kezdett el neki hiányozni valami, ami hozzánőtt a…..
A múltkor láttunk néhány utólag acélvázasított villamost, most nézzünk pár régebbi, favázas példányt, a hetvenes évek második feléből, szintén Ab van Donselaar felvételeiről! A Bácska utca vége Rákospalotán, villamossal és rendőrségi Volgákkal. Favázas villamost…..
HamPLÓ Ganz-invázió az 1-esen 2014.01.16 07:00:00
Hétfő reggel munkába menet arra lettem figyelmes, hogy libasorban jöttek a 2-es villamosok a Hungária körúton. Nem azért 2-esek, mert legtöbbször ott látok KCSV7-est (felújított Ganz csuklós villamost), hanem mert felül 2-es tábla virított rajtuk, mintha a Dunaparton lennének - a…..
1976 fontos év volt a budapesti villamosokról készült képeket illetően: akkor látogatott ide először Ab van Donselaar, Tim Boric, és akkor kezdett rendszeresen idejárni Heinz Heider. Ez egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy innentől kezdve vannak rendkívül jó minőségű képeink meghökkentően komoly…..
HamPLÓ A friesenheimi kanyar 2013.11.26 15:00:00
Érdekes, hogy az emberek valamiért azt hiszik, hogy Budapestre különleges felépítésű villamosok kellenek, mert itt olyan lehetetlen vonalvezetések vannak, amiket nem bírna el tetszőleges jól megépített jármű. Nos, a pályaállapotokat tekintve tényleg voltak-vannak extremitások, de…..
tujasofőr 2013.11.27 18:41:24
@Hamster: felújítás elött oszlopon voltak a lassújelek,utána rakták fel keresztsodronyra.A tervezési sebességet kocsiszini diszpécser mondta.Ha már sebesség:azt tudod miért nem mehetnek a villamosok 15-nél gyorsabban a bútorváltón(Bartókon,Gellért térnél)?Nos,ha állsz akkor ülj le,mert padlót fox.Oktatáson,oktató szájából hallottam:

pályaszakszolgálat azért nem engedélyezi a nagyobb sebességet beépített vágányon váltón mert nem akar precedenst teremteni.

Merthogy egyébként technikailag,jogszabályilag,műszakilag minden feltétel adott.Nos ezzel az érveléssel azóta sem tudok mit kezdeni...
meg úgy egyébként is pont most olvastam indexen a metrós levelet( index.hu/belfold/budapest/2013/11/27/idozitett_bomba_a_3-as_metro/ ) furcsa sebességkorlátozások a villamosnál is vannak...
Budapesten elég sok gond van a Budai Várba felmenő buszokkal. Ha Budapest Stuttgart lenne, ilyen probléma nem lenne, mert busz helyett villamos járna a Várhegyre. De komolyan, a Várfok utca valahogy így nézne ki: Ha egy város dombokra-hegyoldalakra épült, akkor vagy nehéz megoldani a…..
Annyian annyiféleképp leírták, lerajzolták és filmre vitték, hogy miért jobb egy városnak, ha nem mindenki autóval jár - de ennél látványosabban talán még soha. A legszebb váltás, ahol a sofőrök alól eltűnnek az autók és egyszeriben láthatóvá válik, hányan foglalunk el…..
HamPLÓ Villamosok koszorúkkal 2012.11.01 18:51:19
A halottak estéjén (a Halottak Napja előtt) egy, a temetőbe járáshoz (is) köthető, mára eltűnt szokást mutatnék be néhány képpel; bár biztosan sokan emlékeznek még rá, korántsem csak a nevezett ünnep alkalmából: Vajon ma meg lehetne tenni, hogy a temetőbe látogatók…..
A Magyar Villamostörténeti Egyesület tagjainak és segítőinek köszönhetően a napokban újabb klasszikus budapesti tuja tért haza külföldről: a 2576+2577-es pályaszámú ikerkocsi! 51-es villamos keresztezi a lajosmizsei vasút vonalát, Balt Korthals Altes felvétele Ahogy ezen az archív fotón is…..
Eredetileg csak a tavaly "feltámadt", 2624-es pályaszámú budapesti, és a 260-as pályaszámú debreceni nosztalgia tuja hollandiai tartózkodásáról szerettem volna pár képet mutatni, aztán úgy döntöttem, mesélek egy kicsit az őket megelőző amszterdami magyar villamosokról is: A…..
tujasofőr 2013.04.30 21:37:49
@Hamster: na most jutottam odáig hogy gépen is megnézzem nagyban :).Biztonsági szempontból tök mindegy hogy közterületen,vagy a kertem udvarán lévő járdán,villamosvágányon vagy csatornafedelen szorul meg a biciklikerék a gyerekem biciklijén és zakózik hatalmasat.De most nagyban megnézve érdekes nekem még a kis nyilacska a bicikliseknek felfestve,ami sztem azt mutatja nekik hogy ne hosszába,hanem lehetőleg keresztbe menjenek át a vágányon.
@Rocko: lényegen nem változtat.
őőő... nem vagyok biciklis érdekvédő izé,csak ez jutott eszembe. :D
HamPLÓ Ezerötszázas - a villamos 2013.02.08 17:30:00
Az "Ezerötszázas" egy legenda. És most nem a Ladáról beszélek, bár érdekes (jellemző?) módon a bejegyzés tárgyául szolgáló villamostípusnak is van egy kicsi szovjet vonatkozása: a járművek beceneve "Rata" volt, az ország légterében akkoriban megjelenő szovjet vadászgépek (melyek közt valódi "Rata"…..
tujasofőr 2013.02.24 07:11:32
@ami-15: jaaaaj a szivem megszakad! :) Már több éve hogy keresek Madách utcás képet villamossal,de csak egyetlenegyet kaptam,azon egy 13-as megy a Vörösmartin épp a Madách utca torkolatánál és látszik a Madáchról kikanyarodó,de már üzemen kívüli ív.Ha annak a képnek a linkje eszedbe jut,vagy megtalálod,vagy a képhez írt szöveg(azzal könnyü megtalálni),vagy melyik kereső adta ki,azt megírnád nagyon megköszönném!Netről nekem is vannak képeim,31-esről,meg Pesterzsébetről,ha gondolod akár cserealapnak is jó lehet,persze azt nem tudhatom neked meg van-e?Ami sztem a legérdekesebb nálam,az a Pesterzsébeti városháza mellett a Kossuth Lajos utcára kanyarodni készülő régi HÉV.(természetesen ezt is neten találtam)Ha érdekel,vagy csak szimplán megtennéd hogy elküldöd a immmmmi@freemail.hu-ra,megegyezkedhetünk ;)
tujasofőr 2013.02.24 19:51:26
@Rocko-: Erzsébeten voltak a legszebb gyerekéveim,nekem bármilyen erzsébetről Pesterzsébet jut eszembe :)
tujasofőr 2013.02.24 19:51:26
@Rocko-: Erzsébeten voltak a legszebb gyerekéveim,nekem bármilyen erzsébetről Pesterzsébet jut eszembe :)
Gyerekkoromban még nem beszéltünk brandekről; a legrosszabb esetben is csak márkákról eshetett szó (én a meggyeset szerettem a legjobban;). Ugyanígy logókat se ismertünk, maximum emblémákat. A megfogalmazástól függetlenül ezek ott voltak körülöttünk, hiszen akkoriban valahogy…..
tujasofőr 2013.02.24 06:26:20
@Hamster: őőő... igaz,de én inkább azt találtam érdekesnek hogy meddig ment,nem azt hogy innen,kissé bénán fogalmaztam :) azért az már "interkontinentális" vonal.Jó,persze voltak régen hosszú vonalak,de azok nagyon rég voltak.A budai hosszú 18-56-os volt talán ilyen hosszú mostanában,meg az 1-es.Ahhoz képest hogy az 50-es "csak" a Nagyvárad térig ment,az 52É sztem jó hosszú volt.Plusz nem lehetett unalmas vezetni. :)
A múltkor sokan nehezményezték, hogy a régi képekhez rögtön a helyszínt is közöltem, ezért most időt hagyok a találgatásra, melyik hol készült. A puszta megfejtésen túl ezúttal is örülnék a személyes emlékeknek, sztoriknak, melyek az itt ábrázolt helyekkel, villamosokkal,…..
Nem 20. századi találmány a szegénység, csak korábban nem aluljáróban partyzó csövesek, hanem nyomornegyedek formájában volt tetten érhető. Budapest ebből a szempontból ráadásul színes városnak bizonyult, nyomornegyede nemcsak sok, hanem sokféle is volt. Ebben a sorozatban…..
Időről-időre meg szoktam törni a beküldött levelek sorát egy-egy saját eszmefuttatással, őrjöngéssel, a következőkben megint egy ilyet olvashattok és nézhettek. Nemrégiben ugyanis úgy hozta az élet, hogy munka ügyben Kínában töltöttem két hetet, annak is a déli részén,…..