Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azur elefánt

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szatszang Mooji-val ( 2005 - magyar felirattal) ..
azur elefánt 2013.03.26 21:50:29
A humorérzék olyan, mint mikor szárnyai nőnek az embernek... segít felülről, kívülről szemlélni magunkat és így meglátjuk minden helyzet komikumát is, nem csak a tragikumot.

Valóban nem lényeg, tulajdonképpen a leghétköznapibb dolog, ami megtörténhet. Csak előzetesen mindig mást várunk, másnak képzeljük. Amikor megtörténik, az nem olyan, mint aminek elképzeltük. Nagyon vicces, tényleg nevetsz tőle. Én pl. bevertem a fejem a konyhaasztalba, és potyogtak a könnyeim és majdnem bepisiltem, annyira nevettem. És még most is nevetek. :) Mert Valami olyasmi, amit József Attila nagyon találóan megfogalmazott: "Én úgy vagyok, hogy már százezer éve nézem, amit meglátok hirtelen." Na valami ilyesmi. Rájössz, hogy amit kerestél, végig az orrod előtt volt, pontosan az orrod előtt, csak nem láttad meg.
Valójában az is csak egy lépés, csak egyetlen lépés az úton. Aztán mész tovább. Ennyi.
Az élet megy tovább, meg te is. Nem leszel tőle okosabb, sem bölcsebb, sem szentebb. Csak kinyílik a szemed és kész. Utána is leszel utálatos, őrült, szép és csúnya, bolondos és buta. De az a nevetés, az veled marad. És az a nyitottság, a végtelen. A tér. Megfordul a mindenség. Addig te voltál a világban, utána a világ lesz benned. De ugyanúgy kiviszed a szemetet, főzöl és fecsegsz, alszol és kávét főzöl. Csak veled marad a nyitottság, az öröm, a rácsodálkozás és valamifajta ártatlanság. Az a behatárolt, szűk én eltűnik. Térré válsz, talán ennyi a különbség.
Igen. Az út a cél. Megélni minden pillanatát, végigélni. Ennyi a lényeg. Nincs kitüntetés, nincs jutalom, nincs angyali kórus, semmi extrát nem kapsz. Vagyis... Veled marad a szeretet.
Csak hordozod magadban, senki nem tudja, csak te. Vagy ha tudja is, hát éppen semmivel sem fontosabb vagy különb dolog, mint mondjuk mások más képességei. Ugyanúgy egy porszem maradsz, ugyanúgy egy csepp a tengerből, mint bárki más. Ugyanúgy meg fogsz halni, mint bárki más. Ugyanúgy. Semmivel nem leszel különb egy kis hagyácskánál sem. Csak nevet a szemed. Onnantól fénylik és nevet a szemed. Ennyi történik.
azur elefánt 2013.03.27 00:09:05
1. fejezetSétálok az utcán. Van egy gödör a járdán.Beleestem. Elveszett vagyok és remény nélküli.Azt érzem, ami történt, nem az én hibám. Egy örökkévalóság, amíg kijutok a gödörből.2. fejezetSétálok ugyanazon az utcán. Van egy mély gödör a járdán.Úgy teszek, mintha…..
azur elefánt 2013.03.09 17:56:30
Szösszenetek Értékek 2013.03.03 14:37:47
Csak az tudja értékelni az életét tiszta szívből aki már elveszített belőle dolgokat. Akiben már tudatosodott az élet rövidsége és tudatosodott, hogy az itt-lét véges. Aki már átélte a mulandóság adta „pofonokat”. Aki már tudja, hogy mindene ami van értékes, de mégis…..
Szösszenetek Elmélkedés... 2013.02.15 18:59:00
Valahogy mi emberek alapon félünk a haláltól. Ugyan úgy, mint minden ismeretlentől. Épp ezért a halál ténye is olyan misztikus, távoli, szinte idegen a számunkra. Mert nem tudjuk mi fog velünk történni a valós pillanat elérkezésekor. Amikor eljön a mi időnk. Amikor életünk ezen…..
Egyszer, réges- régen, mikor Nagy Sákjamuni Buddhának a Keselyűhegyen kellett beszédet mondania, egy virágot mutatott fel az egybegyűltek előtt. Erre mindenki megnémult. Egyedül a tiszteletreméltó Kasó mosolyodott el. A nagy Buddha így szólt:   -Enyém a mindent átható,…..
azur elefánt 2013.02.06 20:39:34
Szösszenetek Egy pillanat... 2013.01.27 13:11:15
Boldogtalan a pillanat, mikorfölfedezi az árva önmagát,s arra gondol, hogy másnak isfontos lehet e kéz, e görbeség,s azontúl arra vágyik, hogy szeressék. ..
Szösszenetek Érett érzelmek 2013.01.13 21:08:00
A buddhizmus célját néha olyan módon írják le amiről az jut eszembe, hogy amit keresünk az egy hideg, érzelemmentes, szenvedély nélküli szív – nincs válasz, nincs érzés, nincsenek vágyak, nincs ösztönzőerő. Ez ellenkezik a Buddháról kialakult képünkkel, ami egy erősen…..
azur elefánt 2013.01.14 06:44:07
:)
Belepés a végtelen középpontba. Felfedezed lényed önön árvaságát. A világ karneváli kavalkádja tompa te mégis színesnek látod. Ám megszédülve kiesel a porondról, a földről nézve másképp tekintesz a nézőtérre. Árnyak, torz nevetések visszhangzanak a messziségből, pedig…..
Szösszenetek Visszatekintő 2012.12.31 15:59:33
Méltán mondhatom, hogy igazán hosszú és kemény év van mögöttem. A megéléseim színes skálája bizony bejárta a végleteket. Sok fájdalmas dolgot tapasztaltam meg, annál kevesebb öröm kíséretében, de az viszont így, a felülmúlhatatlan értékkel bíró kategóriába…..
Folyton változik körülöttünk és velünk együtt a világ. Rohanunk, aztán meg-megállunk, elgondolkozunk, majd elcsodálkozunk és végül rádöbbenünk, hogy megint nem figyeltünk oda magunkra, nem töltöttünk elég időt önmagunkkal. Hogyan kapcsolódik ez a húsvéti…..
Tisztatészta Terápia 2012.02.10 10:00:00
A tésztakészítés legfontosabb részművelete a gyúrás, hiszen a hozzávalók összedolgozásával megteremtem a tésztát. Ez a művelet (is) testi-, lelki- és szellemi erőt igényel és az energia, melyet használok azonnal kioltja a negatív töltetet a testemből. Ezek után bátran…..
Tisztatészta Csigacsinálás 2012.01.27 14:15:00
Tésztaőrületemhez hozzátartozik minden olyan eszköz begyűjtése, amivel a tészta formázható. A beszerzés nem jelent megnyugvást, mert a legnagyobb kihívás a különböző (tészta)formák elkészítésének elsajátítása. Addig nem nyugszom, amíg (saját értékrendem szerint)…..
Tisztatészta Feketén fehéren 2012.01.24 17:40:00
Amikor a blogot útjára indítottam, elhatároztam, hogy minden tésztához fog tartozni egy emlék, egy történet, egy csipet belőlem. Hihetetlen, de tényleg minden tésztához köt valami érzelem... van az úgy, hogy egy adott tészta-formához/ételhez egy konkrét, (egymással szorosan…..
Talán soha máskor nem nézünk annyi filmet, mint karácsonykor és az utána következő pár napban. Hogy ne kelljen feltétlenül huszadszor újranézni a Pretty Womant és az Én a vízilovakkal vagyok című műalkotást, megkértem Puzsér Róbertet, hazánk vitathatatlanul legmarkánsabb…..
Mostanában folyton elmerengek, a környezetem szerint beszippantott a tésztavilág... állandóan azon agyalok, milyen új ötletekkel gazdagíthatnám a tésztából készíthető karácsonyi díszek tárházát. Keresek, kutatok, s ha számomra tetsző dologra bukkanok, akkor a…..
azur elefánt 2011.12.12 11:09:00
Tisztatészta A tökéletességről 2011.11.19 11:11:00
Édesapám elvárta tőlem a tökéletességet. Kemény meló az állandó megfelelni akarás, a bármit csinálsz, tudod, hogy sohasem leszel elég jó, tudod, hogy hiába igyekszel, sohasem fogod azt hallani tőle, hogy: "Kislányom, büszke vagyok rád!". Megterhelő folyton azon…..
azur elefánt 2011.11.19 16:38:26
Tisztatészta Ebéd önmagammal 2011.09.25 10:30:00
Szeretek néha egyedül lenni... Igyekszem tudatosan élni, szeretem átgondolni, hogy hol és hová tartok és jó úton haladok-e a kitűzött célok felé. Legtöbbször tervezek, beosztom az időmet, mert ha nem így teszek, azon kapom magam, hogy elrepült... elrepült az idő anélkül,…..
 A Magyar Ízek Sétánya egyenletesen alacsony színvonalú, egy súlyos mélyponttal: ez sajnos az Ország Tortája. Magát a tortát a budai rakparton mellettem ülő anyuka szavaival tudnám a legjobban jellemezni, aki három pfujjogó gyermekébe próbálta belediktálni a…..