Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czinimini

9 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
Az első ember, aki autóbalesetben halt meg, Mary Ward, ír természettudós volt. 1869. augusztus 31-én Mary, férjével és két unokatestvérével, egy gőzhajtásos autóval utazott Parsonstown (ma Birr) városában. Egy kanyarhoz érve azonban váratlan dolog történt, az asszony kiesett a kocsiból és a kerekek…..
Komolyan mondom, akárhova megyek ebben a városban, minden sarkon van egy giroszos (girosz vagy gírosz, nem tudom eldönteni. Okéka, tudom, a görögök hosszú ível ejtík, valahogy így: „jíírosz”, de ha már az elején a „g” hangot nem deformálom el kellően felismerhetetlenre, akkor már az „i”-vel sem…..
czinimini 2020.02.17 15:35:57
czinimini 2020.02.17 16:43:35
@Ínyenc Fenevad: :) Köszi
Az orvostechnika fejlődésével egyre több lehetőség nyílik az emberek egészségének fenntartására és életük meghosszabbítására. Gyógyszerek, implantátumok, sebészeti eszközök, CT és egyéb eszközök segítik mindezt. A régóta használt művégtagok mellett ma már a különféle mesterséges belső szervek…..
1866. Atlanta, Georgia röviddel az amerikai polgárháború vége után. A fűtőház romokban..
Szóval visszaköltöztem apuhoz. A kemény, következetes, addig-fel-nem-állsz-az-asztaltól-míg-meg-nem-etted-a-kaját hétköznapokba. Más sírva futott volna el, nekem viszont a fegyelem, a rendszer az életet jelentette.   A költözést anyutól és tőle nagyon hamar lezavartuk, a bírósági tárgyaláson ott…..
  Bedő Imre A húsvéti locsolás a Férfiasság próbája? című, a Férfiak Klubja honlapján megjelent írásával ma délelőtt találkoztam. Mint minden húsvéthétfőn, ezúttal is egy kerti partin vettünk részt, melyen - a sztenderd forgatókönyv szerint - a gyerekek bokrok tövébe rejtett csokitojásokat…..
czinimini 2019.04.24 08:49:45
@Jankove: Egyetértek.
Szerintem az idézett cikk és ez az írás a két véglet.
Én csak "városi" locsolkodásban vettem részt, de szeretem. A nőnapot sokkal kínosabbnak érzem.
A nemi erőszakkal való párhuzam túlzás és butaság. Egyszerűen csak változnak a szokások, ahogy a régi filmeken menő volt a cigaretta, most meg ciki.
A laikus köznyelv csak depressziót és boldogságot ismer, vagyis csak a szélsőségek kifejezéseit használja, ha lelkiállapotról, mentális helyzetről vagy pszichológiai állapotról esik szó. Vagy depressziós a másik (mi magunk soha, mert azt el nem ismeri senki), vagy boldog és kiegyensúlyozott. Pedig…..
Előrebocsátom: mivel egy HR-szolgáltató cégcsoportnak írok szövegeket, kivételes alkalom, hogy munkáról, HR-es kérdésekről írok a saját blogomban. Ez a felület továbbra is megmarad az egyéb témájú szövegírás, a nyelvoktatás és a kommunikáció "ügyeinek"; azaz mindennek, amiről beszéljünk mégis.…..
Amikor külföldre tervezünk utat először megvesszük a repülőjegyet, majd szállást foglalunk. A harmadik dolog, amivel kapcsolatban órákon át böngésszük az internetet, cikkeket olvasunk és az összes facebook csoportban utána kérdezünk az a pénzváltás. Hol váltsak? Itthon vagy külföldön? Bankban vagy…..
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Örök igazság: ha igazán jót akarsz sütni-főzni, akkor nem érdemes - sőt, tilos - az alapanyagon spórolni. Sok dolgot ki lehet váltani más, olcsóbb és könnyebben beszerezhető variációval, és az a végeredmény is finom lesz, de sok esetben tényleg nem éri meg. Ezt tapasztaltam…..
czinimini 2019.01.30 23:11:44
@Arthur Arthurus: Na, ez igaz. Csak süssél neki még sokat! ;)
Ne nyáron menj: Nyáron Barcelona egy populáris desztináció, de vajon érdemes e tényleg ekkor menni? Mivel Barcelona a parton fekszik, remek szél jön napközben a tenger felől, ami még a 30+ fokot is kellemessé tudja tenni. Szóval az időjárás nem lehet kifogás a nyáron. Barcelonába az utóbbi pár évben…..
czinimini 2019.01.09 11:00:06
@protézisesh: A "populáris desztináció" nekem is fájt. :)
Smoking Barrels Aquaman (2018) 2018.12.14 06:00:00
Jason Momoánál egyetlen királyabb látvány létezik, Atlantisz maga. A víz alatti birodalmat valószínűleg már mindenki elképzelte magának, de James Wan volt az a mázlista, aki kapott egy rakás pénzt és CGI-varázslót, hogy filmvászonra álmodja ezt a fantasztikus világot. De mindannyiunk szerencséjére…..
Reckl Amál blogja X-offenders 2018.12.09 00:37:42
Hát, ezt alaposan benéztem! Pár hete még a tehetségkutatók reneszánszának örvendeztem az idei X Faktor első élő show-ja láttán, ma este már csak ámulok - bámulok, milyen groteszk önbecsapássá fajult ez a műsor, amelyet állítólag az ország harmada néz...
Jó pár éve esett meg a következő történet, amely nagyon is elgondolkodtató, és megmutatja, hogyan sodródhatnak közel elviselhetetlen helyzetben lakóközösségek. A társasház azzal keresett meg minket, hogy a gázművek elzárta náluk a gázt és szükségük lenne egy közös képviselőre, aki segít nekik…..
„Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit.” (Karinthy Frigyes) Agyunk az egyik legkomplexebb szervünk, a maga több milliárd idegsejtjével és azok további kombinációival. Kezdetben az emberi agyat csupán az eltávozottakon elemezhette,…..
czinimini 2018.11.19 13:01:12
Öt vásárlási döntésben négy alkalommal az érzelmeink vezetnek bennünket. Sokszor észre sem vesszük. A márka neve, csomagolása, látványa, illata, ígérete és főleg kihagyhatatlan - egyszeri - megismételhetetlen ajánlata.  Black Friday, Cyber Monday, karácsonyi leárazás, szezon utáni leértékelés:…..
A binge drinkingnek is nevezett rohamszerű ivászat aggasztó mértékben kezd elterjedni a fiatalok körében. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű alkoholt isznak, kifejezetten az ivászat szándékával. A száraz november kampány során összegyűjtöttünk 3 meglepő tényt a tinédzserek…..
Az elmúlt évtizedekben gyökeresen átalakult a magzati és csecsemőkorról való tudásunk, ugyanakkor a csecsemőgondozás során előtérbe kerül a hagyományos kultúrák tudása, gyakorlata. Hogyan fogja fel a csecsemő a világot, és milyen utakon ágyazódik bele a gondozóival való mély kapcsolatba és a…..