Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stefan_Schneider

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autoriter rendszerek csak akkor maradhatnak fenn sokáig, ha folyamatosan terjeszkednek valamilyen irányban. A Nemzeti Együttműködés Rendszere eddig a magyar jogállamiság leépítésével, a gazdasági hatalom megszerzésével, a véleményformálás monopóliumának megkaparintásával nőtt túl folyamatosan…..
Stefan_Schneider 2019.05.25 17:04:06
@MAXVAL bircaman közíró: köszi, már azt hittem húsz év után lesz egy indexes blogbejegyzés amihez nem kapjuk meg az obligát, észak koreai propagandakönyvből kimásolt egysoros lózungodat. Köszönet Orbán miniszterelnök úrnak és a Fidesz központi bizottságának!
Ma elmesélek két történetet, különös aktualitásaik okán. A hét elején családi körben beszélgettünk. Egyszer csak a régi időkre terelődött a szó és anekdoták következtek arról, hogy hogyan utaztunk a 70-es és 80-as években. Felelevenedtek az emlékek a…..
Stefan_Schneider 2019.05.24 22:23:42
@enrikokaruszo: fú rohadék EU, kitömnek zsével amiből aztán EU-ban gyártott traktort lehet venni. Tényleg felháborító, csak az lenne az igazságos ha kézzel kapálnánk amíg egyszer csak lesz szittya magyar traktor
A KSH legutóbbi adatait, amelyek szerint külföldről többen jöttek haza, mint amennyien kimentek, a ballibek és Orbánék egyéb gyűlölői próbálták úgy beállítani, mint álstatisztikát, álhírt, az EP-választás előtti hazugságot stb. A külföldi adatok azt mutatják, hogy valójában több magyar van kint,…..
Április 26. és május 2. között egy hétig néztük az M1 napi 8 hosszabb híradóját és megvizsgáltuk, mennyit szerepel benne a kormány és a kormánypártok pozitív színben, mennyit szerepel az ellenzék negatív színekben, illetve mennyi időt kap az ellenzék saját témáira. Átlagosan napi egy órát…..
Én magam is egyetértek azzal, hogy egy gyereknek az a legjobb, ha egy szerető és féltő, igazi anya és szigorú, erőt mutató, de segítő és bizalmat érdemlő, igazi apa mellett nő fel, normális családban...
Stefan_Schneider 2019.05.17 15:52:52
@maxval birca man: ja nem vagy náci, csak a melegeket lágerbe zárnád. Gondolom meleg se vagy csak időnként a szádba veszel egy fütyköst.
Stefan_Schneider 2019.05.17 21:39:06
@közíró MAXVAL bircaman: ha legalább kitartanál a náci véleményed mellett akkor egy minimális tiszteletre méltó lennel, így nem csak náci véglény vagy de gyáva is
Stefan_Schneider 2019.05.17 21:45:50
@enrikokaruszo: az is emberkísérlet amikor egy anyuka és egy apuka próbálkozik
Akik még nem ébredtek rá arra, hogy a saját magát hazafinak beállító Orbán a kollaboránsaival együtt Magyarország és a magyar nép ellen tevékenykedik, azokat az állampártnak az elmúlt években a piacok újraosztására irányuló tevékenységei talán már meggyőzhettek, legyen szó a trafikok…..
téveszmék "Hinni szívvel kell" 2019.05.13 06:56:06
  Hinni sok mindenben lehet. Istenben, Sátánban, mennyben és pokolban, szellemekben, démonokban, embereket elrabló ufókban, vagy akár egy sárga kacsában, amely folyamatosan szemmel tart bennünket... A különbség csak az, hogy az előbbieket helyénvalónak és normálisnak, az utóbbiakat elmebeteg…..
      Anya vagyok. Nő, aki nap mint nap közlekedik a gyermekével. Mindenféle járművel. Autóval, taxival, bkv-val és gyalog is. Nem is lenne ezzel semmi gond, szerintem. Amennyiben ezt nem Budapesten tenném. De úgy tűnik, itt élünk. Korábban azt hittem, majd csak arra kell vigyáznom, a gyerekem…..
Stefan_Schneider 2019.05.07 09:23:36
@Sir Galahad: ezért is van tele a liberális drogpolitikat folytató Hollandia, Svájc és Kanada ilyen durva balkáni arcokkal ugye?
Stefan_Schneider 2019.05.07 09:24:00
@MAXVAL bircaman közíró: az illiberális Moszkvában es Szentpéterváron ugyanez van, elég sűrűn járok arra. Én meg a liberális fertő mélyén élek Hollandiában, és itt ilyet max a tévéből ismernek. Bár lehet hogy van az illiberalizmusnak olyan szintje ahol ez megszűnik, pl észak Koreában biztos nincsenek ilyen arcok az utcán.
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Stefan_Schneider 2019.04.27 16:58:50
@Gipsz Ferenc: én hibrid autot vezetek, 1380 kg. Ugyanez a kocsi sima benzinmotorral 1295 kg. Az azért annyira nem gáz, a fogyasztása meg átlagban 5,5 liter 100-on. Ez jelen pillanatban a hozzáférhető legkiforrottabb technologia ha csökkenteni akarod a fogyasztást de nincsenek milliárdjaid
Stefan_Schneider 2019.04.27 17:51:48
@darlacko: én se pénzügyi megfontolásból vettem. Életemben mindig bicajjal jártam és mikor megvettem az első kocsimat akkor a reálisan hozzáférhető legtisztább technológiát akartam használni. Amúgy annyival nem volt drágább, ugyanannyiért lehetett volna venni “prémium” benzines kocsit. Annak az értelmét érdekes módon soha senki nem kérdőjelezi meg
Ezen a blogon vissza-visszatérően védem a kapitalizmust elsősorban az ellenfeleivel szemben, amelyek untig elégszer bizonyították már akárcsak a XX. század során, hogy a messze nem "ideális" liberális demokráciával és a messze nem "ideális" piacgazdasággal két dolgot tudnak szembeállítani: moderált…..
Stefan_Schneider 2018.12.10 20:20:03
@ijontichy: pont ezt akartam írni de akkor most csak annyi maradt, hogy csatlakozom az előttem szólóhoz
Pár éven belül lesz egy nagyon komoly gond a magyar gazdasággal. Túlzott mértékben építünk a nagy német autógyárakra. Ezek mind benzines autókat gyártanak nálunk. A benzines autók eladása 3-4 éven belül durván elkezd majd hanyatlani. A két nálunk már termelő gyár és a beszállítói hálózatuk kb…..
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
Az elmúlt években a gyöngy valamiért abszolút nem volt divatban:  öregesnek, „nagyisnak” számított, ezért nem is lehetett látni sehol sem. Most viszont egyszerűen lehetetlen kikerülni: farmeroktól elkezdve kabátokon, táskákon, cipőkön, papucson, mindenhol ott vannak a gyöngyök, és mintha be akarnák…..
Van az az érzés, amikor akár már évek óta külföldön élsz, de hosszabb időre hazalátogatsz, és olyan, mintha el sem mentél volna – minden ismerős, a közlekedés, az emberek, minden. Na, ilyesmit élt át az egyik mai történet szereplője. Emellett próbálunk svájci…..
A miniszterelnök egy minapi beszédében szomorkodott azon, hogy a németek ötször annyit keresnek, mint a magyarok. Pontosabban nem szomorkodott, hanem ennek fényében szemtelenségnek nevezte, hogy Schulz szocdem kancellárjelölt nem akar pénzt adni Orbán kerítésére. Mielőtt odajutunk négy év múlva,…..
Stefan_Schneider 2017.09.11 08:48:57
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: blőd csúsztatás, a szegénység visszaszorulása nem egy kis régiót érint, benne van pl Kína is ahol a kapitalizmus bevezetése óta több százmillió ember mászott ki a mélyszegénységből
Általában nem szoktam önszántamból ugyanarra a helyre kétszer visszautazni, hiszen annyi ország van még a bakancslistámon, hogy a jelenlegi sóban és telített zsírsavakban bővelkedő diétám mellett nem is biztos, hogy a végére fogok majd érni. Ahhoz, hogy folyamatosan visszavágyódjak egy helyre, elég…..
Őszintén szólva nekünk még nem született meg a válaszunk a címben feltett kérdésre, úgyhogy inkább elmeséljük, miről van szó – már persze a méregdrága (egyesek szerint a világ legdrágább) kávéján kívül...
Érdekes kérdéseket feszegetnek az eheti blogajánló posztjai, melyek így vagy úgy a munka kérdését járják körül. Így például kapunk egy választ a címben feltett kérdésre, kiderül, tényleg lusták-e az angolok, és végül kicsit eltöprengünk azon is, merre tovább...
Ki akar ilyenkor politizálni, amikor magyar sportsikerektől hangos a sajtó, pörög az esküvők szezonja és a sokan a nyári szabadságukat töltik? Jókedvű és kipihent emberek mégis inkább végigolvasnak egy ilyen cikket mint azok, akiknek a mindennapok taposómalmában már egyébként is tele a hócipőjük. A…..
Stefan_Schneider 2017.08.10 10:00:38
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ne zavarjon hogy a "nyugat" (EU) évente a nemzeti össztermék 2%-át tolja belénk ingyen. Tőled hogy vett amúgy el a nyugat pénzt? Ellopták az uzsonnás csomagodat?
Amikor meghallom, hogy egy agyváltó örök élet, meg egy nap, akkor én csak mosolygok, mert tudom, hogy ez a legenda leginkább abból ered, hogy sokkal ritkábban kell őket karban tartani, mint egy normál váltót, ami persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell. Az apropója ennek a postnak, hogy az…..
Persze, csak ha minden flottul megy, a várandósság és a szülés is.  Négy napja röppent föl az ötlet, hogy szülés után 24 órával hazaengednék a kismamákat a babákkal együtt. Csak akkor, ha minden rendben van. Csak akkor, ha a kismama kéri. És nem, még véletlenül sem költségcsökkentés céljából.…..
 ..