Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tumbabba

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Tegnap reggel, miután felébredtem, eszembe jutott, hogy be kéne kapcsolni a számítógépet, de a cselekvésig nem jutottam el, kimentem a szobából. Mikor visszamentem, hogy most már tényleg megnyomom a gombot, a gép már be volt kapcsolva. Nagyon csodálkoztam, hiszen…..
 A kollektív tudatra kihatnak a világban zajló események, ugrott be a gondolat: ugyanis egyre többször szúrtam ki méretes pókokat valamelyik nap, nem átlagosakat, amiket szinte minden sarokban látni. Ezek tényleg nagyok voltak. Az egyiket többen is láttuk, épp zumba órán…..
 Épp a mágus én, elakadás, kreativitás megélése meditációmat írom, miközben várok, kísérőként a körzeti orvosi rendelő várótermében, s a kartonozónál, kihallom a fizikoterápia szót. Újra és újra.(Miközben a mesélő ént szabadítom fel a torokcsakrában a…..
  Vágy, fegyelem, elkötelezettség Olvastam egy tanulmányt egy  nyolc éves gyerekről, aki nagyon vágyott egy bringára, de a szüleinek nem volt rá pénze, s anyukája azt javasolta neki, hogy találja meg a módját, hogy előteremtse, hiszen a lehetőségek végtelenek.…..
Kipróbáltam egy gyakorlatot a gyereken: van, hogy élesen reagálok, felemelem a hangom, ha úgy érzem felbosszant, s ezen változtatni akartam, hiszen csak gyerek, a szemem fénye, nem akarom bántani szavakkal sem. Ezért mielőtt felcsattantam volna, egy pillanatra megállítottam az időt,…..
Van az az ősi vágy, az a megmagyarázhatatlan érzés, az Isteni részünk után. A vágy célja valójában az, hogy a bennünk lakó Istent kifejezésre hozzuk. Mert, ahogy a magban is ott van a teljes növény, lelkünkben is ott van az Isteni én, akinek legfőbb vágya, hogy valódi…..
Szimbólumok. Például a számok és jelentéstartalmuk. Értelmezhetjük így is: ahogy a www.nevedbenasorsod.hu oldal írója teszi nagyon ügyesen, napokra bontva, de nézhetjük angyali üzenetként is Doreen Virtue: Angyali Számok című könyve alapján.Melyik az a szám, ami gyakran…..
Facebook: Tetszik, nem tetszik. Mindenki próbálkozik, másokat reklámoz, ingyen, csak hogy az a valaki esetleg észrevegye (esetemben Ulmann Mónika "nem like-olása" miatt lettem letámadva)  s ha valahol falba ütközik, máris ítélkezik: na ez milyen negatív, mert az…..
Megnyugtat, kikapcsol, levezeti a feszültséget, kiéljük a szorongató érzéseket, és még sorolhatnám, mire jók még az álmok.Ma éjszaka én pl. Babits Mihályról álmodtam. Iskolás álom volt, először érettségiztettem a diákokat, felügyelő tanár voltam, de aztán valahogy én…..
Azt vonzzuk, amit gondolunk. Minden és mindenki, aki körülöttünk van, saját gondolataink eredménye. Fogj egy szótárt, kifejezéstárt, s nyisd ki bárhol. Mi az első szó, amit észre veszel? Menj tovább. Jókedvet ébresztő szavak, vagy inkább borús kifejezések? Milyen hangulatban…..
Elfogadás,beengedés. Minden úgy van jól, ahogy van. A nehézségek erősítenek. Többször döbbentem már rá. Pl. jött egy helyzet, "megküzdöttem" vele, megoldottam nagyjából, s utána figyeltem az érzést. Jó érzés volt, erősebbé tett. De ha harcolok, zárkózom előle,…..
 Van úgy, hogy minden a helyén, a folyamat része vagy, rajta vagy az áramláson, s a meditáció, a tánc, az ima maga.Ha részévé válsz, ha hagyod megtörténni,a válaszok maguktól jönnek, az érzések önmagukat oldják, s vágyak nélkül, csupán a létezésben, a másodperc…..
A történések gördülékenységén gondolkodtam a minap. Ha spontán történnek, nincs akadály előttük, minden a helyén, akkor ez a követendő út. Mégis nap mint nap akadályokat gördítünk eléjük jónéhány gondolattal: vagyis mi magunk vagyunk az akadályok. Vannak persze…..