Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsófi68

81 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne csak a magad hasznát keresd, hanem a másokét is.” (Fil 2,4 NLT fordítás) A házasság számos lehetőséget nyújt arra, hogy módosíts az életeden. A változás állandóan jelen van: a gyermekek felnőnek, el kell költözzetek, megváltozik a munkahelyed, megbetegszel. Ha életed…..
"Az igazak gondosan válogatják meg barátaikat." (Péld 12,26a NIV fordítás) Ha a tökéletes feleséget vagy a tökéletes férjet keresed, nem fogod megtalálni. Elmondom miért: mert mindannyian sérültek vagyunk. Ez rendben is van, mert Isten még így is szeret. De meg kell értsd, hogy…..
"Senki sem élhet örökké, mindenki meg fog halni. Senki sem menekülhet a sír hatalma elől." (Zsolt 89,48 NLT fordítás) Mielőtt segíteni tudnál valakin, akinek szembe kell néznie a halállal, foglalkoznod kell saját életed félelmeivel. A halál felfedi a bennünk…..
"Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok." (Mk 6,34) A legjobb módja megtudni, vajon Isten szemszögéből tekintesz-e az életre, ha megvizsgálod, hogyan tekintesz más emberekre. Ez lelki…..
"Minden körülmények között adjatok hálát Istennek — mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézusban!" (1Thessz 5,18 Egyszerű fordítás) Az Egyesült Államokban évente egyszer megünnepeljük a hálaadás napját. De Isten azt akarja, hogy tudatosan fejezzük ki hálánkat minden egyes…..
"De mit számít ez? Akár jó, akár rossz szándékkal teszik, az a fontos, hogy Krisztust hirdetik — ennek pedig szívből örülök. És ezután is örülni fogok!" (Fil 1,18, Egyszerű fordítás) Bármi is történjék az életedben, boldog lehetsz, ha nem hagyod, hogy mások…..
"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (Jn 8,36) A világ szerint a szabadság mindenféle korlátozás nélküli életet jelent. "Megtehetek bármit, amit akarok, és mondhatok bármit, amit akarok, anélkül, hogy bárki is megmondaná nekem, mit tegyek." Mindenki…..
"Vigyázzatok, hogy gondolkodtok; életeteket a gondolataitok formálják." (Péld 4,23 TEV fordítás) Ha változtatni akarsz egészségtelen szokásaidon, az hasonló ahhoz, mint tavon motorcsónakot vezetni automata vezérléssel. Az automata be van állítva keleti irányba, s ha meg…..
"Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne" (Jn 4,13-14) Ha elégedetlen vagy az életeddel és teljes, tartalmas életet akarsz élni, ne…..
"Ha visszatérsz hozzám, megújítalak, így tovább szolgálhatsz engem." (Jer 15:19, NLT fordítás) Amikor Krisztus követője lettél, beleszülettél Isten családjába, és ezt nem lehet meg nem történtté tenni. Bár az Istennel való közösségedet megrontja, ha bűnt követsz el, a…..
Napi remény Jöjj, amint vagy 2014.03.30 03:00:00
"Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róm 5,8) Mindent, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, hogy Isten azért termetett téged, hogy szeressen. Az egyetlen ok, amiért élsz, arra…..
„Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: 'Miért formáltál engem ilyenre?'" (Róm 9,20) Mivel Isten tudja, mi a legjobb számunkra, hálásan kell fogadnunk azt, ahogy alakított minket. A Biblia azt mondja: „Ugyan ki vagy te,…..
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (1Kor 16,14) Pál apostol mondja: "Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" Nem azt mondja, hogy némely dolgotok, hanem minden dolgotok. Azt is hozzáteszi, hogy "bármit teszek, szeretet nélkül kudarcot vallok." (1Kor 13,3 MSG fordítás) A…..
"Az Atya nekem adja mindazokat, akik az enyémek. Mindegyik hozzám jön, és én mindig elfogadom őket." (Jn 6,37 NCV fordítás) Krisztus követőinek a világon a legelfogadóbb embereknek kell lenniük. János 6,37 írja: "Az Atya nekem adja mindazokat, akik az enyémek. Mindegyik hozzám…..
"Emlékezz, hogy az Úr megbocsátott neked, így neked is meg kell bocsánatod másoknak. (Kol 3,13 NLT fordítás) A Biblia azt mondja, hogy három ok van, amiért el kell engednünk a múltat és azokat az embereket, akik megbántottak. Ezeknek az okoknak semmi köze ahhoz, hogy az illető,…..
"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg." (Ézs 43,2) Mikor stresszes az életed, három alapvető dolog közül választhatsz: aggódsz, nem veszel tudomást a stresszről vagy lazítasz és…..
"...alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is." (Fil 2,3-4) Mindannyiunknak szükségünk van másokra, akik vigyázzanak ránk: védelmezzenek, óvjanak és segítsenek a helyes úton maradni. A filippiekhez írt…..
"Amikor Jézus megszületett... bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe." (Mt 2,1) Az igazság keresése nem lehet részmunkaidős feladat. Mindenünket igénybe veszi. A napkeleti bölcsek ezt tanítják meg nekünk a karácsonyi történetben. A bölcsek hajlandóak voltak megtenni…..
"Semmiért ne aggódjatok; hanem inkább imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek mire van szükségetek és adjatok hálát mindazért, amit tett. Így megtapasztalhatjátok Isten békéjét." (Fil 4,6-7 NLT fordítás) A filippiekhez írt levélben található ige egyike azoknak a…..
"Fedd meg gyermekeidet míg van remény; ne hagyd, hogy elpusztítsák önmagukat." (Péld 19,18 NCV fordítás) Ha szeretünk valakit, gondunk van rá, hogy javítsunk azon a személyen. A zsidókhoz írt levél írja: "Az Úr megfenyíti azokat, akiket szeret, és fegyelmezi azokat, akiket…..
"Istené a dicsőség az egyházban és Jézus Krisztusban mindörökre, örökkön örökké! Ámen." (Ef 3,21 TEV fordítás) Isten dicsőségére mutathatsz rá azzal, hogy csatlakozol Isten családjához. Az Efézusiakhoz írt levélben is azt olvassuk: "Istené a dicsőség az egyházban…..
"Isten, aki magot ad a magvetőnek és kenyeret enni, el fog téged is látni maggal, amennyire csak szükséged van, ami növekedni fog, hogy gazdag termést arathass nagylelkűségeddel. Mindig gazdaggá fog tenni ahhoz, hogy adakozó lehess, ezért sokan adnak majd hálát Istennek az…..
"A szereteted már nem olyan, mint kezdetben. Emlékezz vissza, hol voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és tedd azt, amit kezdetben tettél." (Jel 2,4-5 NCV fordítás) Első pillantásra nem gondolnánk, hogy a Jelenések könyvének - vadállatokkal, bárányokkal és…..
"Az igazak gondosan válogatják meg barátaikat." (Péld 12,26a NIV fordítás) Ha a tökéletes feleséget vagy a tökéletes férjet keresed, nem fogod megtalálni. Elmondom miért: mert mindannyian sérültek vagyunk. Ez rendben is van, mert Isten még így is szeret. De meg kell értsd, hogy…..
"Kérdezd az előző nemzedéket. Figyelj elődeink tapasztalatára." (Jób 8,8 NLT fordítás) Isten azt akarja, hogy tapasztalatodat felhasználva mentorálj másokat. A mentorálás jóval tudatosabb segítségnyújtás, mint egyszerűen segíteni valakin, akit megbántottak, vagy biztatni…..