Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daconick

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokféleképpen lehet a visszaeső értékesítésekre válaszolni, lehet a gyártás visszafogásával és kívánatosabb modellek gyártásával is. Ez utóbbi a bátrak eszköze, például a Volkswagen konszerné. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Hogy ne tűnjek szemétnek, vállalom: aki ötszáznál több VDA-hasábot bepakol egy teljes pótkerékkel rendelkező i40 kombi csomagtartójába, megkapja tőlem sörben az ötszáz liter feletti részt. Mai cikkünk blogposztja...
TComment Nem kell mindig Csubakka 2011.11.01 07:57:00
Világautónak szánják, a nevét is úgy találták ki, hogy mindenhol jól hangozzon. A legjobban persze az Endor bolygón cseng. ..
Daconick 2011.11.01 20:19:04
Daconick 2011.11.01 20:19:43
Opeth – Heritage(Roadrunner)Körbeértek a dolgok: először Mikael Åkerfeldt énekes-gitáros unta meg a hörgést, sőt az egész metált. Most pedig én untam meg végleg Mikael Åkerfeldtet.Érdemes végighallgatni az Opeth életművét, egymás mellé tenni, hasonlítgatni dalokat,…..
Daconick 2011.10.03 09:46:23
Kit érdekel az autó külseje vagy motorja, ha ilyen a belseje? Mi mást kívánhatna a férfiszem, mint három pompás, gyihos macskát fehér pamutbugyiban? Az orosz Serebro lányzenekar elkészítette a világ legjobb autós klippjét: nincs lóerőmámor, nincs gyilkos…..
Daconick 2011.09.26 12:56:19
1991. szeptember 24-én, ezen a napon jelent meg a Nirvana második, Nevermind című nagylemeze, amiről a korabeli sajtó először alig vett tudomást. Azóta viszont nem csak, hogy az akkori fiatal generáció meghatározó anyaga lett az album, hanem az igazi klasszikusok közé emelkedett a…..
vargagixxxer egy jó kis ladás klipet is készített a bükfürdői versenyrőlÉs persze a korábbi bükfürdői mozikat is érdemes megnézni itt és itt...
A fukusimai atom-katasztrófa nyomán – érthetően – világszerte felélénkült az energiatermelés jövőjével kapcsolatos eszmecsere. A japánok mellett most már pl. a németek is egyre határozottabban elfordulnak az atomenergia jövőbeli felhasználásától. De ha leállítjuk…..
Daconick 2011.05.31 18:23:33
@Vizibolha: Nos, hogy az atomnál tisztább megoldás nincs? Ezzel vitatkoznék kicsit. Az igaz, hogy ha semmi rendkívüli esemény nem következik be, akkor ez a fajta energiaelőállítási mód tiszta. De kizárólag csak az energiaelőállítás folyamata az. Viszont ha már a blog írója elővette a ciklikusság és a falevél példáját, akkor tegyük már meg ezt az atomra vonatkoztatva is! Ugyanis ő is, mint általában az atomlobbisták, azon a tényen nagyvonalúan átsiklanak, hogy a fűtőelemek nem csak úgy lesznek egy varázsütésre. Van egy életciklusuk: bányászat-dúsítás-energiatermelés-kiégés utáni elhelyezés. A fűtőelemekkel éppen az a legnagyobb probléma, amit az atomerőműveken kívül töltenek: " Mivel a fűtõelemben használat közben több hosszú felezési idejű vagy más bomlási termék, többek között plutónium-, cézium- és stronciumizotóp keletkezik, ezért a kiégett kazetták és a nagy radioaktivitású hulladékok (reaktorfedél és -tartály, a primer hűtõkör csövei) végleges tárolása olyan biztonságos, „atombiztos” technológiát és többszázezer évig (!) tartó állandó õrzést, valamint talajvízmonitorozást igényel, ami még a világon sehol nem megoldott".
Na most az egész technológia ehhez képest kb 60 éves. Azt pedig már nem is említem, hogy az erőművek elméletileg úgy túl vannak biztosítva, hogy több ezer év alatt következhetne be egy atomkatasztrófa. Ehhez képest az elmúlt 60 évben már volt 3 komolyabb, plusz még egy néhány, amit nem kötöttek az orrunkra.