Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heidt

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén teljesen más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, ha mennek egyáltalán. Most, hogy a víruspara mérséklődik, a célországok pedig nyitnak, sőt lassan egymásra licitálva csábítják a turistákat, érdemes megnézni, hogy hova érdemes terveznie a távolságtartást alapvető fontosságúnak tartó…..
Péntektől a lehető legtöbb útvonalon újraindítja a járatait a Wizz Air. Ez teljesen unortodox megoldás, rajta kívül az összes többi fapados megmondta már egy hónapja, hogy júniusig a földön marad a teljes flottájuk, csak a Ryanairnek van egészen kevés járata. De náluk májusban se nő a szám. Ezzel…..
heidt 2020.05.05 15:57:04
@Online Távmunkás: Hogy került Kínából a vírus a határok mentén ingázókhoz? Jó nagy ingázás Vuhantól Olaszországig.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
heidt 2020.04.18 00:30:15
@ekat: Hol 12 ezer? Hát ugyan ezen az oldalon, de azt Hugi Bass címkés üvegben szállítják.
heidt 2020.04.20 00:50:09
@Amaryllis dyna: Nem kell itt összefogni, hiszen azt kaptátok, amit megrendeltetek.
Inkább írd meg, milyen üvegcsébe szeretnéd tölteni a löttyöt. Biztosan lesz aki segít neked a megfelelő üres üveggel és akkor már félig meg is oldódik a gondod.
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
heidt 2020.04.20 00:43:20
@Rothgo: Semmiképpen nem úszik el a jegy ára. Három hónap jelen esetben nagy idő! Vagy normalizálódik a helyzet és utazhattok, vagy visszaadják a jegy árát. A Wizz pontokban 120%-ot azonnal jóváír, a pénzre várni kell.
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
heidt 2020.04.07 16:00:45
@zserzsenne: Ezt a kis örömöt is sajnálod Szubrina-tól? Így legalább élvezheti a virtuális/verbális b@szogatást, mivel a valós életben bottal sem piszkálja meg senki.
Az egyértelmű, hogy Vikiék hibáztak akkor, amikor 2 db külön csomagot raktak a Foxpost csomagautomatába. A szabályzat szerint ugyanis rekeszenként 1 db-ot lehet csak betenni, amire érdemes ráírni a címzett és a feladó telefonszámát, de mást nem, mivel a többi adatot tartalmazó címkét a futár…..
heidt 2020.04.06 22:04:47
@Mercel:
És az mennyivel szebb/tisztességesebb álláspont, amit te képviselsz?
"Amúgy az ügyfél csomagját nagy valószínűséggel lenyúlta a futár, csak ezt sajnos a büdös életben nem fogja tudni bebizonyítani."

Milyen jogon vádolsz meg bárkit, bizonyíték hiányában? A fénykép semmit nem bizonyít! Rólam is van fénykép, amint ülök az Apollo-11-ben, mégsem voltam a holdon.
heidt 2020.04.07 00:06:55
@Quuuziii: Maxi­mális súly 25 kg. Hiába fér bele a 100 kg-os ólomhasábod, vágd négy részre és egyenként KÜLÖN fakkokba rakva add fel. :)
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
heidt 2020.04.01 15:35:09
@sóhegy049: A mai jobb autók többségét be sem lehet indítani a tengelykapcsoló kinyomása nélkül.
heidt 2020.04.02 09:07:06
@DFTT:

( ͡° ͜ʖ ͡° )
heidt 2020.04.02 17:29:40
@Szubrina: "... SZAKÉRTŐ mondja, nem kell egyesbe rakni a kéziféket sík terepen, ..."
Ennyit a hozzáértésedről!

A böffeneteidről pedig csak ennyi: Le style c'est l'homme
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
heidt 2020.03.31 23:05:34
@hátezmilegyen: Nem szabályos, főleg akkor, ha különböző ÁFA-kulcsos termékek is vannak a tételek között.
Bár már majdnem tavasz lett, most egy kicsit újra aktuális a kérdés: meddig várjon olvasónk arra, hogy megnézzék a fél éves autóját, amiben nagyon zörög valami? A hideg időben ugyanis azért nem vállalták, mert akkor törnek a műanyagok. De mi van ott, ahol mindig hideg van, ott sose néznek utána az…..
Idén február elején elkezdődött a hagyományos velencei karnevál, majd a koronavírus járvány miatt hamarabb véget is ért. És valószínűleg az after party is elmaradt. Ahogy olvasónk befizetett útja is, aminek törléséről egy e-mailt is kapott, illetve az infót, hogy vagy novemberben pótolja, vagy nem…..
heidt 2020.03.24 17:19:27
@axolotl77: Amennyiben eltekintenénk a járványhelyzettől, igazad lenne.
heidt 2020.03.24 23:36:04
@metal: Kicsit el vagy tévedve. A posztoló NEM a karneválra akart utazni, hanem szimpla velencei kirándulásra. Ezt a "Velencei Karnevál after party" dumát az utazási irodák találták ki. Ilyen program Velencében nincs! Amit a posztoló megvett, egy szimpla buszjegy Velencébe. Ennek megfelelően semmi olyan programról nem maradt le, amit ne lehetne pótolni. Egyetlen amiről lemaradt, az a covid19.
heidt 2020.03.26 23:10:25
@metal: A "szakértők" nem válaszoltak jól!
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
heidt 2020.03.24 23:21:39
@BloodOrange: Az okosok, akik időben megkapták a fülest, be is foglaltak néhányat. Így lehetett keresni 20%-ot néhány óra alatt. :)
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
heidt 2020.03.20 22:07:55
@ekat: Az a repülőn történő utazásra jogosító kinyomtatott papír, amit a Wizz Air nem enged átfoglalni másik utazásra és az árát sem írja jóvá. Ekkor a nem túl boldog ügyfél ebből a repülőjegyből hajtogat repülőt, ír rá néhány Váradinak szóló üzenetet és kidobja a 10. emeletről. Ez a repülő jegy.
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
heidt 2020.03.09 19:32:06
@Fikalnyik Eugén: +1

Megjegyzem, pénteken mondtam le az utazásomat a SWISS-nél, ma délben a számlámon volt a visszatérítés. :)
heidt 2020.03.10 19:19:38
@sterimar: A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. egy magyarországi székhelyű diszkont légitársaság, melynek tulajdonosa a Jersey szigeten bejegyzett Wizz Air Holdings. Központi irodája Budapesten található, míg cégközpontja üzleti megfontolásból Genfben.
Nem siették el a fiúk Dublinban, talán leküldtek előbb pár kupica Baileyst, vagy Jamesont, öblítésnek meg néhány pint Magnerst, de végül szinte mindenkitől három nappal lemaradva hétfőn délután bejelentették ők is a nagy koronavírus-járattörlést. Így egy kisebb körképet is össze tudunk rakni arról,…..
heidt 2020.03.04 09:57:30
@mifolyikitt: Lufthansa csoport közleménye:
Due to the Coronavirus outbreak, Lufthansa Group offers free rebooking for the following destinations in Northern Italy: Milan, Bologna, Turin, Verona, Venice, Trieste and Genoa

A Koronavírus kitörése miatt a Lufthansa Group ingyenes átfoglalást kínál Észak-Olaszország következő rendeltetési helyére: Milánó, Bologna, Torino, Verona, Velence, Trieszt és Genova
heidt 2020.03.06 22:57:40
@dieter: Helyesen: Komolyan minden szaron lovagolni kell? :)
Semmi baj azzal, amit írtál és jelen esetben mindegy, hogy fapados, codeshare, vagy legacy. Most mindenkit az érdekel, hogy miként kezelik a helyzetet. Nekik nem sikerült, amiben jelentős szerepe volt a Ryanair-nek.
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
heidt 2020.02.27 17:11:40
@Szubrina:
1. Szerviz!
2. Egy három éves akkut nem szednek ki, mert az már potenciálisan kuka. Ha a HP szerviz ügyeskedni akarna, akkor egy garanciális gépre kiírnának egy akkucserét.
3. Ne felejtsd el kivenni a kocsidból az üléshuzatot, a műszőr kormányvédőt, a gumiszőnyeget és a plüss dobókockákat sem!
4. Érdemes lenne még bevitel előtt megmérni a hűtőfolyadék fagyáspontját és az ablakmosó folyadék mennyiségét. Ezeket dokumentálni is kell és két tanúval, vagy közjegyzővel ellenjegyeztetni.
via GIPHY Nagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek.  Olvasónk…..
heidt 2020.02.21 12:56:23
@Brion: Ez rendben van, de hogyan fér bele ebbe a kis dobozba egy politikus?
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
heidt 2020.02.19 12:06:48
@ComLo: Az az üzletember, aki egy késés miatt bukik milliókat, az meg is érdemli. Abban viszont egyetértünk, hogy tovább kellene finomítani a kártérítési gyakorlatot. Például az a Ryanair utas, akit fel-le fuvaroztak a betonon órákig, megérdemli a maximális kártérítést. Ugyanakkor sok esetben túlzónak tartom a kártérítés összegét. Talán külön kellene kezelni a szándékos károkozást és a normál üzemi gondokból adódó késést.
Csodálom, hogy még nem alakult ki a bérnagymama fogalma a repülésben. Egy család/csoport összeáll, vesznek 10 eurós jegyeket és megbíznak egy bérnagymamát, hogy közvetlenül felszállás előtt produkáljon rosszullétet a gépen. Megszakított felszállás, visszagurulás, orvos. Természetesen visítson, amikor le akarják vinni, húzza az időt. :)
heidt 2020.02.20 18:56:15
@vanek ur: Kicsit talán tovább finomítanám. A kártérítés összege legyen a repülőjegyért fizetett összeg. Így mindenki "ingyen" utazik. Én sem tartom normálisnak, hogy az is 400 eurót kap, aki 10 euróért vett jegyet és az is, aki 450 euróért.
Ugyanakkor ezt a kártérítést ki kellene egészíteni egy további tétellel (jóvátétel), ami akkor is jár, ha vis maior helyzet van. Ez minden utasnak egységesen járna akkor, ha a légitársaság elmulasztja a kötelező gondoskodást a várakozási idő alatt. Például nem biztosítja korrekt tájékoztatást, italt, étkezést, megfelelő elhelyezést, telefonálás/internetezés lehetőségét, átfoglalást stb. Ezt lehetne nyugodtan egységesíteni és időarányosítani. Például amennyiben 2 óra várakozás után sem gondoskodik az utasai megfelelő ellátásáról, akkor köteles legyen fizetni +50 eurót. Nem tájékoztatták megfelelően az utasokat: +50 euró. Nem gondoskodtak megfelelő elhelyezésről, transzferről: +150 euró. Ezek az összegek bőven elegendők arra, hogy az utasok ellássák magukat, illetve ennyiért a légitársaságoknak ne érje meg elspórolni pl. a 15-25 eurós vouchert. Ez a jóvátétel annyiban különbözne a kártérítéstől, hogy ezen nem lehetne vitatkozni, időt húzni, hanem kötelezően ki kellene fizetni. Itt nem lehetne kifogás, mentségek keresése.
heidt 2020.02.21 11:36:28
@ComLo: Biztos szükség van a 10 eurós jegyekre (illetve arra az utazóközönségre, akinek gondot okoz kifizetni 30 eurót egy repülős utazásért)?
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
heidt 2020.02.19 13:31:40
@Opportunista mikroba: "Van egy olyan pesti mentalitás (természetesen nem az összes pesti gondolkodik így), hogy az országban van Budapest és minden más."
Én úgy tapasztaltam, hogy leginkább azok nézik le a vidéket, akik onnan költöztek Budapestre.
heidt 2020.02.19 23:08:46
@Szubrina: Tanulj! A libákat nem kell kinyiffantani a pehelytollaiért, mint ahogy a lovat sem kell leölni azért, hogy a farkszőrükből vonó készüljön. A bárányok sem hemperegnek saját vérükben hörögve, legyilkolva, pedig a bundájukból jó drága (akár több százezer forintos) gyapjúruhák készülnek. A marhát sem a bőréért taglózzák le és lehetne folytatni a végtelenségig.
heidt 2020.02.21 09:34:35
@Szubrina: A hülye libák általában mazochisták.
Szinte hetente jönnek útvonalas bejelentések, ezek feldolgozásával kissé lemaradtunk, most pótoljuk. A legnagyobb horderejű változás a Wizz hirtelen kivonulása Frankfurtból, de az sem kispálya, hogy ezer év után újra lesz fapados összeköttetés Budapestről a horvát tengerpartra. Mikonosz pedig kissé…..
heidt 2020.02.18 22:49:51
@A. Dalton: Miért ne lehetne itt?
Tilos kritikát megfogalmazni a fapados légitársaságokkal szemben?
Miért lenne jobb egy belterjes blogot olvasni, ahol mindenki csak bólogat?
Tilos megismerni mások véleményét, utazási szokásait?
Miért kell szidalomnak venni egy esetlegesen ellenkező véleményt?
Tilos véleményezni a fapad-fanatikusokat?
Aki elsősorban utazni szeretne, de nem minden áron/módon, az nem gyűjthet innen is infót?
Milyen alapon és jogon szeretnéd meghatározni, hogy ki milyen blogon van?
heidt 2020.02.20 18:01:34
@tompus: A repülőre nem fér fel a töltött káposzta, a zsírjában lesütött hús, a láda sör és a demizson.
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
heidt 2020.02.04 20:15:11
@ekat: Akinek elég 4-5 évente 10 kg véleményformáló krumpli, annak az évi 10 ezer forint "baráti segítség" egy vagyon.
heidt 2020.02.06 11:30:07
@Igazamvanvagyigazamvan?: Az állandó lakcím nem a tulajdonjogot igazolja. Tehát nyugodtan lehet a háza Nyíregyházán és az állandó lakcíme Budapesten.
Sokaknak van több ingatlana is az országban és bármelyiket kiválaszthatják állandó lakcímnek. Általában azt szokták választani, amelyik anyagilag jobban megéri.
A döntésben fontos, hogy az adott településen milyen adók vannak. Sokan azért jelentkeznek be állandóra a balatoni házukba, mert úgy sokkal kevesebbet kell adózniuk, mintha nyaralónak lenne nyilvántartva az épület. További előny, hogy a balatoni falucskában az autójuk casco és kötelező biztosítása is sokkal kevesebb, mint pl. Budapesten. Ugyanakkor - tegyük fel, hogy Óbudán lakik - elveszti a tényleges lakóhelyén kapható parkoló kedvezményt, de az kevesebb, mint amit nyert a másik oldalon.
heidt 2020.02.07 08:25:08
@chrisred: Az elektromos és mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkoló autóknak nem kell parkolási kedvezmény, mert nem kell fizetniük a parkolásért.
Hasít a Wizz pénzügyileg, újabb kitűnő eredménnyel rukkolt elő, ebben pedig komoly része van a továbbra is dinamikusan növekvő kiegészítő, vagyis jegyáron túli bevételeknek. Írtunk róla, hogy milyen gyorsan emelik sutyiban a jól eldugott csomagdíjakat, de ennek is nyilván vagy egy határa, márpedig a…..
heidt 2020.02.02 09:18:28
@Dottodo: Tisztelt Megmondóember! Nem csak olyanok utaznak, akiknek semmi konkrét céljuk nincs, csak egy kis kirándulás megspékelve némi környezetszennyezéssel. Vannak olyan esetek, amikor nem lehet hónapokig jegyekre vadászni, mivel kötött az időpont.
Örüljön! Ezek szerint ön olyan ügyes, okos és tájékozott, hogy lenézheti azokat, akik nem tartoznak az UFB táborba és ön helyett is fizetik a felmerülő költségeket.
heidt 2020.02.03 14:59:49
@funfun: A wizz 10 kg-os gurulóssal már 61.580,-.
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..