Regisztráció Blogot indítok
Adatok
az igazi medwe

89 bejegyzést írt és 404 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol ebédelünk? - kérdezte kedves barátom, aki a hármas pályán úszott. Én a négyesen és két dolog járt a fejemben.Hogy ne csapjak többet huszonhét tempónál, meg hogy de jó is a lazac. - Szerintem ne menjünk étterembe - így én, miután kijött a huszonhét tempó - támadt egy ötletem. Vegyünk lazacot és…..
az igazi medwe 2012.06.01 11:20:47
@Tanúsító: teljesen egyetértek, lehetett volna szebb és csíphetett volna jobban.
Ennyi időnk volt.
De majd legközelebb.
:-)
Joe Murányi, a Louis Armstrong All Stars utolsó klarinétosa, Roy Eldridge és minden fontos klasszikus jazzmuzsikus zenésztársa, itthon mindenki Joe bácsija ma, 2012. január 14-én 84 éves. Boldog születésnapot, Joe! Vagyis Happy Birthday, ha úgy tetszik! Végül is amikor beszéltünk,…..
az igazi medwe 2012.05.30 23:35:27
Mint arról már sok helyütt olvashatott mindenki, Joe Murányi, a Louis Armstrong All Stars utolsó klarinétosa 84 éves korában, 2012. április 20-án New York-ban elhunyt. A BohémBlogban ugyan nem írtunk Joe bácsi halálhírekor, de az MTI-nek és számos sajtóorgánumnak leadtuk a…..
Az Értől az Oceánig   Az Ér nagy, álmos, furcsa árok, Pocsolyás víz, sás, káka lakják. De Kraszna, Szamos, Tisza, Duna Oceánig hordják a habját. S ha rám dől a szittya magasság, Ha száz átok fogja a vérem, Ha gátat túr föl ezer vakond, Az Oceánt mégis…..
Székely Zsolt a MÁV szimfonikusok tubása, kisegítőként, vendégként vesz rész a Budapesti Fesztiválzenekar olasz-spanyol turnéján. Ausztriában nevelkedett, és a Zeneakadémia megkezdése előtt a Honvéd Művészegyüttes Szimfonikus Zenekarában kezdte zenekari pályáját, majd a…..
az igazi medwe 2012.05.23 12:52:29
@sanyii123: köszönöm a gratulációt, ugyanis saját, adózott pénzemből támogatom a Fesztiválzenekart és ugyanebből a forrásból vagyok ott a koncertjeiken, ahol csak tudok.

A zene érdekel, az hogy ki milyen járulékot fizet, egyáltalán nem, sőt, már tízévesen igencsak visszásnak éreztem a mások zsebében való turkálást és ez a helyzet azóta csak fokozódott.

Azért remélem, valamennyire meg tudtalak nyugtatni.
az igazi medwe 2012.05.26 14:16:56
@sanyii123: tegnap a Doráti bérlettel hallgattam a Fesztiválzenekar koncertjét a MÜPÁ-ban. Schnittke (Nem) Szentivánéji álom című műve annyira tetszett, hogy ma is megyek, ezúttal jeggyel.
Ha a zsinórpadlásról is, de megint akarom hallani a kedvenc zenekaromat és fogom is.
A zene remélhetőleg megint lehetővé teszi, hogy ne gondoljak semmire, ami nem túl kellemes: egészségügyi problémák, dilemmák, gazdasági válság, munkanélküliség, békétlenkedő, irigy emberek.
Végre egy igazi fesztivál, valódi fesztiválhangulattal és rengeteg résztvevővel. Igaz, van hagyománya a dolognak, mert a Szegedi Borfesztivál 2012 honlapja szerint ez már a 18. alkalom, így nagykorú lett a sorozat és hadd gonoszkodjak egy kicsit: itt lenne érdemes körülnézni minden önértékelési…..
Néhány hete újra látogatható Londonban a világ leghíresebb teaszállító hajója (klippere) a Cutty Sark, mely néhány éve majdnem a lángok martaléka lett.   A hajót 2004-ben kezdték el felújítani, de egy túlmelegedő porszívó 2007-ben kis híján a vesztét jelentette.…..
az igazi medwe 2012.05.21 07:06:45
@Jofiu: nagyjából ugyanakkor láttuk, de csak részben emlékszel jól: valóban fel lehetett menni a fedélzetre, de nem vízben állt, hanem szárazdokkban, a Greenwich-i kikötőtől 2-300 méterre.

Érdekes látványt nyújtott akkoriban, aki látott hajós filmeket, mint a Lázadás a Bountyn, a Krakatau vagy a James Cook, netán az Onedin család, annak nagy meglepetés, hogy a kamerák által közvetített látvány milyen csalóka és egy ilyen hatalmas hajó is milyen szűk belülről.

A matrózok kalyibájában kis sem lehetett egyenesedni, a kapitány rezidenciája pedig három emberrel megtelt.

Valami viszont nem stimmel.
Az öt évvel ezelőtti híradások szerint a Cutty Sark gyújtogatást követően KIÉGETT. index.hu/bulvar/lon0521h/. Ez az írás kisebb tűzesetről szól, amit egy ipari porszívó okozott.

Persze a lényeg az hogy a greenwich-i kikötő éke megint újból látogatható. És 7 év után örülök, hogy nem vettem a hajón 12 fontért szuvenír teát, ami mára vagy elfogy, vagy megmolyosodik és a négyszeres áráért ugyanott csomagolták, ahol a többi tömegcuccot. :-)
Alhattam volna még, de a komornám behozta a reggelimet, erre mindig felébredek. - Jóreggelt, medwe úr! - köszöntött jövőbevetett mosollyal. - Jóreggelt Yvonne - durcáskodtam a paplan alól. - De medwe úr - mondta Yvonne csak így kisbetűvel - emlékeztetném, hogy a kegyelmes asszony…..
az igazi medwe 2012.05.18 09:56:01
@Tanúsító: ejnye!!!! :-)))
Kiteregetni, ország-világ elé tárni a magánügyeket?? Megintcsak ejnyebejnye és irgumburgum! :-))))))

Ha befejeztem a fesztiválzenekaros élménysorozatot, visszatérek a témára, mert szerintem megér egy posztot a dolog.
Megnyugtatlak, nem ettem romlott kagylót és semmi bajom nem lett a szífúd silótól.
Azért köszönöm a nyilvános aggódást! :-)
A Budapesti Fesztiválzenekarral minden koncert ünnep. Most bő egy héten át ünnepelhetek. * Szombaton kezdődött. Pinchas Zukermannal adták elő Beethoven Hegedűversenyét, ami a korabeli kritika szerint lejátszhatatlan zenei zagyvalék. Hogy a kritika 200 év alatt sem tudott fejlődni,…..
az igazi medwe 2012.05.14 23:31:29
@blizma: köszönöm, igazán kedves. Piszkálgatást meg eddig nem vettem észre, szerintem olyan nem is volt! :-)
Túróscsusza. Gusztustalan, de legalább van. Ha egy RENDES büféasztalos étteremben a vendég elégedetlen a kínálattal, akkor a tulaj megkérdi, mit enne - és hoz neki valamit a kívánsága szerint.A budakeszi TANNE étteremben ehelyett a tulaj magyarázkodik, ígérget és vádol - nehogy…..
az igazi medwe 2012.05.06 20:35:25
@a halál kamionja mindenkit elgázol: ugyan nem nekem szóltál be, de engedj meg két megjegyzést.
1. A cech nem 2000, hanem 4000 Ft, az is korlátozott időtartamra.
2. már régebben felfigyeltem az ízléstelen beszólásaidra, amikből soha nem maradt ki a zsidózás.

Nem szoktam moderálni és kitiltani, de veled kivételt teszek: keress másik homokozót.
             Megint egy újra tárgyalandó bűnügy!             A Fővárosi Ítélőtábla megsemmisítette egy 2005-ös, „darabolós gyilkosság” első fokú…..
az igazi medwe 2012.04.13 09:41:20
@nyekk: vajon miért voltak azok a jogászok büszkék erre a nyilvánvaló tényre?
A bírósági döntések alapja nem az igazság, hanem a jog.
A bírónak gyakran a saját meggyőződése ellenében kell döntenie: meg van győződve arról, mi az igazság, de a kezét sokminden megköti, a jogszabályok, a bizonyítékok, a vád, stb. Ezek közül egyik sem elhanyagolható.
az igazi medwe 2012.04.13 10:11:07
@Bug Law: arra gondolok, hogy egy valóban hozzáértő esetleg elmagyarázna alapvető dolgokat, még mielőtt a laikus közvélemény sommás ítéletet hozna egy másod- harmadkézből kapott félinformáció alapján.
az igazi medwe 2012.04.13 12:20:09
@Bug Law: a társadalom sajnos nem rendelkezik kellő szakképzettséggel ahhoz, hogy a bírák alkalmassága felől döntsön.
Ez nem burkolt lehülyézés, hanem egyszerűen be kellene látnod pl. neked is:

olyan ügyben mondasz ítéletet, nem csak az ügyről, hanem a bíró munkájáról, amit nem ismersz.
Nem olvastad a nyomozati anyagot, a vádiratot, az ítéletet és ha olvastad volna is, akkor sem biztos, hogy birtokában vagy a mérlegeléshez szükséges tudásnak.

A bírósági ügyekről laikus és nem pártatlan firkászok tudósítanak. A laikus társadalom pedig az így eléje tett, sokszor szándékosan félrevezető információk alapján ítélkezik.

A suszter maradjon a kaptafánál.
medwe szilánkok Mi az a pesztó? 2012.04.05 17:24:00
A hazai vendéglátás nagyon sokat változott 2000-2008 között, amíg éttermeket teszteltem és azóta is, elsősorban előnyére. Bizonyos gyerekbetegségeket - úgy gondolom - képtelen levetkőzni és amíg a vendéglátós képzés nem pótolja a gyerekszoba hiánya miatti alapvető emberi hiányosságokat, addig így is…..
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..
az igazi medwe 2011.12.08 23:47:31
@magaki: nyugtass meg lécci, hogy legalább te nem vagy a medweutáló tömeg soraiban.
Azt nem bírnám ki állva! :-)
az igazi medwe 2012.04.04 09:16:36
@Korrekt007: ez annyira korrekt, hogy úgy látom, a blog.hu-nak is elege van belőletek és kivágta a francba az egész blogot.
A hétfő reggel frakcióülésre érkező Orbán Viktor még azt mondta: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. A kormányfő kijelentette továbbá, hogy azt az ellenzéki javaslatot, miszerint, "majd…..
az igazi medwe 2012.04.02 16:47:29
@moophlander: ők is máshonnan nyúlták azt amit beadtak?
Bélának szakértőként sem tetszett a dolog, merthogy a szakdolgozatát is az esélyegyenlőségről írta.. Ettől függetlenül az egész étterem haragos pillantásokat lövellt az egyik asztal irányába, volt aki otthagyta az ebédjét, felállt és pánikszerű gyorsasággal elhagyta az önkiszolgálót. Fajgyűlölet,…..
az igazi medwe 2012.03.21 18:39:18
@otto von bolschewick: igen, a beszédes csend mindennél többet mondott

@kp: kérek valami linket, mikor és hol védtem én a kisebbségeket!
Csak hogy tudjak róla, legalább én!

@gyémánttengely (törölt): az

@Archenemy: nem
- Hát te meg hova viszed azt a batyut? - Összeszedtük a fölös ruhát és elvisszük a Vöröskeresztnek. - Hova? - A kedvenc szupermarketünk mellett van a konténerük, abba dobáljuk bele és a Vöröskereszt kiosztja a rászorulóknak. - Honnan vetted, hogy a Vöröskereszté a konténer? - Rá van írva!   Mi is…..
az igazi medwe 2012.03.18 14:29:19
@kerdesek05: úgy gondolom, hogy ha biztos akarsz lenni abban, hogy jó helyre kerül, akkor hagyj ki minden közvetítőt és Te Magad keress valakit, akinek jól jön a segítség.

Érdemes odafigyelni a következőkre:

1. az igazán rászoruló nem veri nagydobra a szegénységét

2. ha felhívás útján keresel rászorulót, szinte biztos hogy megrohannak az álszegények

3. nehogy megbántsd, megalázd a rászorulót, ő is ember, akinek van önérzete és ebbe nagyon könnyű belegázolni

szerintem
az igazi medwe 2012.03.18 14:40:52
@Viktor-a-konyhában: :)
és ebből szerinted mi derül ki?
az igazi medwe 2012.03.18 14:56:06
@Viktor-a-konyhában: azt hogy csalás lenne, nem is állította senki.
A megtévesztés viszont áll, ugyanis tízből tízen azt hiszik, hogy a konténer a Vöröskereszté és senki nem tudja, hogy egy használtruha-kereskedő kezeli az ő adományát.

Az általad belinkelt cikk is ordas gurítással indít, ugyanis a derék újságíró a saját szája íze szerint foglalta össze a régi fészbúkos bejegyzés tartalmát, pedig abban sem vonta kétségbe senki a Vöröskereszt és az ócskás cég kapcsolatát, aztán az oknyomozásával ügyesen cáfolt egy olyan állítást, ami egyedül tőle származott.
A ferdítés és a mellébeszélés szemléletes példája, ezért külön kösz hogy idehoztad.

A receptjeid pedig tetszenek, a túrós kiflit megcsinálom, az apró pogiba viszont szerintem túl sok vajat teszel, én ennyi liszthez és túróhoz csak 10 dekát és az is bőven elég.
Idetenném a fényképes részleteket, de most látom, hogy ez még a medwe.hu-n volt, tehát már nincs meg.
Haydn: A teremtés A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar hangversenye Közreműködik: Szutrély Katalin – szoprán, Kálmán László – tenor, Kovács István – basszus Koncertmester: Paulik László Vezényel: Vashegyi György Szerintem az egyik legszebb oratórium, amit valaha ember írt.Március 4-én,…..
A trollkodás az online szleng szerint olyan viselkedés, amikor valaki egy online felületen (chat, fórum, blog) provokatívan, a tárgytól eltérő témában, másokat ingerelve, sokszor agresszív üzenetekkel próbálja megváltoztatni az éppen zajló kommunikációt. Segít-e az agresszió elvezetésében ha online…..
az igazi medwe 2012.02.23 14:46:54
Drága jó Erika!
Én örömmel megosztom a tapasztalataimat az agresszió egészséges elvezetési módszereiről, de ezeknek NULLA közük van a trollkodáshoz.

@aha, persze:
ahogy azt te elképzeled!
Az ellentétes véleményű személynek érvei, és érzékelhető álláspontja van. Nagyon sok troll gondolja magáról egy kiadós, trágár sértésözön után, hogy ő csak az ellenvéleményét közölte, pedig a dumájából az derül ki, hogy vagy nem is olvasta el a posztot, vagy nem értette meg.
Létezik egy szép francia szó, a trouvaille. Azt jelenti: felfedezés. Vagy éppen azt hogy ötlet. Ez lehet hirtelen. A magyar nyelvben úgy hallottam feltűnni, hogy ha valami nem volt túl nagy durranás, arra azt mondták, hogy "hát ez nem egy nagy truváj".Talán a gyakori …..
az igazi medwe 2012.02.14 09:33:33
@Öltönyösrabszolga: @Karipapa01: ugyanaz, mint a krecsányos posztomban: bekerültem a gugli első tízébe, meg békacombot is kaptam a galloktól.

@Somló November: @Ez a Nick:
meg tudnák mondani a tanult kollégák, hogy hol látható eredetiben ez a medve? 12 éve csinálta nekem egy hozzáértő barátom, azóta használom (és gyakran belebotlik egy-egy lényeglátó olvasóm)
A pénznél szárazabb, racionálisabb és érzelemmentesebb dolog aligha van. Talán épp ezokból fura, ha valaki SZÍVBŐL UTÁL egy befektetésekkel foglalkozó céget. Azért még nem utálnám a Brókernetet, mert néhány éve a mesés haszon reményében szerződést kötöttem velük.…..
az igazi medwe 2011.04.18 14:21:45
@Ppix: ha nem az az ismerős ajánlja, aki ajánlotta, akkor eszembe sem jut.
az igazi medwe 2012.02.11 23:28:38
@monoxid: ügyvéd hitelbe?? Kábé mint ahány vegetariánus leopárd, vagy vérszomjas tengerimalac futkoz mindenfelé.