Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gorgil

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#483 A természetnek van humora, ezt a kacsacsőrű emlős már bizonyította - olyannyira, hogy az első Európába került kacsacsőrű emlős hullákról a tudósok azt hitték, hogy csak hírcsárdás hülyülés - de rajta kívül is bővelkedik a bolygónk a totál elbaszott…..
A mai nap egy érdekes lista kerül tárgyalásra. Milyen lehet egy olyan film, amiben végig csak társalognak, és egy helyen zajlik? Hát nem csak gagyi. A téma ezen alkalommal a „beszélgetős filmek” lesznek, azaz az olyan mozgóképi alkotások, amelyek szinte kizárólag a szereplők…..
Gorgil 2014.04.13 10:38:29
Megéhezünk, nyúlunk a telefonért és már rendeljük is a pizzát: évente ezt világszerte egymilliárd alkalommal teszik meg az emberek. Azt viszont már kevesen tudják, hogy lassan kétszáz éve szállítják házhoz a pizzát, és a doboz is már ötven éves találmány és még mindig…..
Gorgil 2013.11.19 20:57:15
@Wind Callman tér: Kétszer ettem életemben jó dobozt, az egyiket egy papír és írószer boltban, a másikat szintén egy papír és írószer boltban.
Egyre többször felmerülő kérdés: egy szép, interaktív megoldást flashben vagy html5-ben érdemes megvalósítani? A válasz jelenleg azt hiszem elsősorban hit kérdése, vagyis ha a kreatív csapat hisz a html5-ben, akkor arra adja a szavazatát, miközben a flash is jól láthatóan éli…..
Gorgil 2013.03.17 23:27:42
@MOPO3OB: Az Adobe csak átpozícionálta a Flash-t webes mindenesből multiplatform alkalmazásfejlesztési eszközzé. Weboldalhoz kiváló és egyre inkább elegendő a HTML, komolyabb alkalmazásokhoz meg jó a Flash, mert az pc-n a böngészők 99%-án fut, Android, iPhone, Win, OSX, akarmi alkalmazás pikk-pakk fordítható belőle.
Így nincs már értelme mobil böngészőben futó alkalmazásokkal bajlódni, mert senki sem használ ilyet az életben. Mobilon böngészik az ember, vagy célra fejlesztetett alkalmazásokat használ. Nincs átfedés. Ezért dobta ki a Adobe az Androidos bőngésző plug-int is.

1-2 éve olvastam valahol ugyanebben a témában, hogy a technológia meg a trend egy dolog, végül úgy is csak a pénz dönti el, hogy mi marad és mi tűnik el. A weben pedig két dologban biztosan nagy pénz van: hirdetések és játékok. Mindkettőben masszívan tartja magát a flash.
Gorgil 2013.03.18 23:26:24
@MOPO3OB: Hidd el, nem keverem őket. Mint ahogy írtam is, az androidos pluginről mondott le, nem véletlenül.

Flash-ből tényleg pikk-pakk fordítható iOS és Android alkalmazás. :) Persze dolgozni kell még vele hogy tényleg jó is legyen. De sok toplistás iOS vagy Android alkalmazás készült már igy Flash-ben.

Flash-ből tényleg lehet HTML5-öt is "fordítani", de a tapasztalataim szerint ez nem igazán működik. Van, de minek kategória.

Azért nincs bokkoló, mert kevésebb HTML alapú reklám van és azok egyelőre kevésbé agresszívek. Ráadásul nagyobb költség hasonló szintű bannert HTML-ben elkészíteni, ez a fejlesztőnek sem jó, az ügyfélnek meg mindegy csak nyomja el a többi bannert. A megjelenés alapú bannereknél az ügyfélnek mindegy ki blokkolja, nem kerül pénzébe hiszen az adserver ki sem szolgálja így a bannert. Kattintás alapúaknál meg pláne mindegy neki. Egyedül az oldal tulajdonosának nem mindegy a blokkolás. :)

Játékoknál én nem látok zuhanást, sőt. Igaz, láttam már szép HTML5 játékot is, de talán egy kezemen meg tundám számolni hogy mennyit. Ilyen téren a Unity hamarabb lesz a Flash utódja.

A Chrome-féle Native Client megoldás meg nem webes technológia, natív alkalmazás fut egy böngészőben, nem is értem miért jó ez. Persze értem, a gugli a Steam ellen is nyitott egy boltot és az egészet belecsomagolta a böngészőjébe hogy kéznél legyen. :)
  Via..
Gorgil 2012.03.24 10:47:15
@newtehen: A régi háztetőkön, vagy a sziklákon sincs talaj, a moha mégis köszöni szépen jól megvan. :) Ha esik az eső, elraktározza a vizet.
Megrendelhető az Enso nevű cég androidos operációs rendszerrel felszerelt öt inches tabletje. A gép 155 dollárba kerül, ehhez még hozzájön a 25 dolláros szállítási költség, vagyis átszámítva 35 ezer forintot kell fizetni érte. A tabletnek 800x480-as a kijelzője, 1.6-os…..
A péntek után egy kiadós méregtelenítő kúrán estem át a tegnapi nap folyamán. Szombaton pár Hoegaardennel nyitottuk a napot majd Jason ( Bong-Ra ) egy olyan steak-el örvendeztetett meg, hogy amikor beleharaptam, felállt a ... :-D A vasárnap viszont nagyon szolidan telt. Végre a…..
Gorgil 2010.02.22 13:34:03
Na, mit érdemel az, aki Valentin-napon egy Apple Store-ban veszi el barátnőjét? Elmondom: kezdetnek tökön kellene rúgni, de csak kedvesen, hogy tudja, mi vár rá, és ne érje felkészületlenül, amikor levágják a fülét. Annyi válogatott kínzás jut eszembe így hirtelen a kis Van…..
Zoli küldte be az Impactust, merthogy ő a játék egyik fejlesztője. Mindig öröm, ha magyar játékot méltathatok itt a blogon, de ezt azért kicsit szidni is fogom. Ugyanis a játék olyan szinten szemétparaszt, hogy ahhoz új jelzőt kellene kitalálni. Ráadásul eleinte nem is tűnik…..
Gorgil 2009.12.10 18:47:28
@misztikus alfahím: köszi a (vegyes) kritikát. :) Nem a programozáson múlik a szaggatás, hanem a flash rajzolási sebességén. Ez zabálja le a CPU-t, nem a játék script-je. Egyszerűen sok mozgó bitmap van, átlátszósággal, többféle transzformációval, és ezekre még símítást is kell számolnia a lejátszónak, mert anélkül csúnyán kipixelesedne a kép. Csak a grafika minőségének rovására lehetne a játék sebességén javítani, ott is csak drasztikus rontás mellett. A fejlesztés során több gépen is teszteltük, és mindenhol játszható sebességgel futott, ezért nem láttuk értelmét a lebutításnak. A spec. effektek kikapcsolásával pedig a gyengébb gépeken is egész jól kellene már futnia. (Csak a kongás verziót szabad nézni!)
Nemsokára kijön majd a flash player 10.1, ami már hardware gyorsítást is tartalmazni fog, ezzel a CPU-t tehermentesíti a GPU és remélhetőleg végleg megoldódnak ezek a problémák.

Amúgy ha nem megy jól, nem kell erőltetni, rengeteg más játék van a neten. Nekem az is elég, ha csak a bannerekre kattintasz. ;)
Belsőség Uraim, nyomozzunk! 2009.10.22 13:00:00
Autódoktorunk küldte be az alábbi képeket erről a Mercedes E-osztályról. Elsőre feltűnt a már jók ismert, fekete maszkolószalag- és borítás. Egy nem-is-annyira-új Mercedesen? Puhatolózott, kérdezett, de nem sikerült megtudnia sokat. A benzines E-osztályt a ThyssenKrupp…..
Amikor szombat este Medveczky Ilona ismét feltűnt a Szombat esti láz című, egyébként egész nézhető esztrádműsor zsűrijében (ami tökéletes példája annak, hogyan NEM kell elcseszni egy bevált formátumot) azonnal sejtettük, hogy nincs az az isten, hogy megússzuk az estét…..
42 dollárért cserébe minden, egyébként hű pacifista áldozhat néhány órát a "legendás" AK 47-es formavilágának oltárán. A designer, Martin Postler elmélete szerint legalábbis a papír kivitel az eredeti funkció elvetését, a gyilkos erejétől fosztott, csupán…..
Tegyünk néhány szem kukoricát az asztalra, helyezzünk köréjük 3–4 mobiltelefont, majd hívjuk fel a telefonokat. Pár másodperc múlva a kukoricaszemek felpattognak, s már fogyaszthatjuk is a friss, finom pattogatott kukoricát. Legalábbis ez látható azokon a kis videókon, amelyek pár hete…..
Dél-Afrikában kardinális kérdés volt, hogy hordhatnak-e magukkal a zuluk lándzsát a tömegközlekedésben. Budapest zului a jelek szerint a korisok: bérlettel amúgy rendelkező Naiv Ügyfelünket állítása szerint testileg inzultálta két ellenőr, amiért a hátizsákjára kötve vitte…..
Vagy valami hasonló. Olyan ez, mint amikor először (megjegyzem egyben utoljára) láttam az Akropoliszt: az első pillanatban, sőt az első két percben semmi, mintha valami szimpla kommunista állna dúdolgatva a domb tetején, aztán hirtelen ledermedtem az utca közepén, bután néztem és…..
A sziú indiánok deklarálták függetlenségüket, felmondták az elmúlt 150 évben az USA kormányával kötött összes szerződést. Ezeket az USA amúgy is felrúgta nem sokkal megkötésük után, kivétel nélkül mindet. Bejelentették igényüket a történelmi sziú területre,…..
Vagy három hónapja lehetett, hogy egy szépségkirálynő miatt borzadtunk el az átlagamerikai teljesen kilúgozott agyán, erre tessék, megint előkerült egy másik, aki ezúttal nem is Irakkal, hanem kis hazánkkal szórakozott egy kicsit. Csoda, hogy felvisított a bennünk lakó…..