Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaborv

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
gaborv 2011.05.31 03:05:14
@Delinquens:

Hadd szemezgessek egy kicsit az elhangzott hozzászólásaid közül:

1.
>>„Kérlek értelmezd már ezt nekem. Ha lenyomod, abba belehal. Ha nem veszed észre abba is belehal.”

Meg sem fordul a fejedben más, csak szélsőséges gondolat.
Persze csakis a másság tiszteletével…<<

Nem igaz. A hozzászólásaidat jellemzi egyfajta arrogancia, ennek megfelelően értelmezi az ember az olvasott szavakat. A "lenyomom" szó szimplán nem azt jelenti, amilyen utólagos magyarázatot te adtál. A >>"nem veszem észre"<< az adott szövegkörnyezetben a "lenyomom" szó helyes jelentését feltételezve nem azt jelenti, hogy "figyelek rá úgy, hogy ezt ne vegye észre". De a szövegkörnyezettől függetlenül is gyenge, félreérthető kommunikációt sejtet az utóbbit az előbbi módon kifejezni.

Ennek fényében viszont - ahogy korábban már említettem - a "fenti sorok kizárólag téged minősítenek" kijelentés meglehetősen arrogáns.

2.
"Kiegészítve azzal, hogy a veszélyességen kívül a szabálytalanság és a büntetlen arrogancia egyfajta követelt velejárója a kerékpározásnak."
Ebben a mondatban nem egy hazugság van. Először is az egész nincs alátámasztva semmilyen adatokkal, de még az emberek többségének a tapasztalatai sem támasztják alá szemmel láthatóan. De a konkrétumok:
- büntetlen arrogancia: ahogy az eredeti írás szerzője - akinek véleményével szemmel láthatóan szimpatizálsz - kifejti, az ilyen mentalitás súlyos következményekhez vezethet, többek között akár a biciklis halálához. A halált aligha sorolhatja bárki a "büntetlen" kategóriába.
- "követelt velejárója", ki vagy mi követeli meg? Én a saját tapasztalataim alapján semmivel nem fedeztem fel nagyobb mértékű vagy arányú arroganciát, szabálytalankodási hajlamot a kerékpárások, mint az autósok között. Egyébként az internetes fórumozók szerintem több nagyságrenddel odavernek mindkét előbb említett csoportnak, ha az arroganciáról van szó. Szintúgy a blogbejegyzést ihlető cikk szerzője.

3.
"Elnézést, hogy ilyen a valóság."
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Ez a te ábrázolásod a valóságról, amit se adatok, se - a hozzászólások láttán - más emberek tapasztalatai nem támasztanak alá.

4.
Fura dolog folyamatosan az arrogancia szót olvasni a hozzászólásaidban, amikor egyértelműen a valóság képedet csak a személyes impresszióidra alapozod, az hogy tömegesen mondanak ennek ellent, semmit nem változtatott a hozzáállásodon. Illetve az alábbiakat figyelembe véve:

"Már megbocsáss, ami szar, az neked egyszerűen nem pontos?"
...
"Ó dehogy!
A dolog ennél sokkal egyszerűbb;
[...]
Súgd meg azt a pszichológusnak is, hadd tanuljon valamit..."
Szerintem egyértelmű, hogy mielőtt bárkit arrogánsnak nevezel előbb a saját mentalitásodon lenne érdemes gondolkozni.

5.
"Nem lázadok, mindössze görbe tükröt helyezek eléjük." - újabb ferdítés. Ha nem is lázadsz, görbe tükörről szó sincs; kőkemény beszólás volt már az első hozzászólásod, nem is beszélve a fenti idézetekről.

Ami nekem leginkább fáj az ilyen hozzászólások, illetve a blogban idézett cikkekhez hasonló írások olvasásakor, az az, hogy intelligens, szabatosan és választékosan fogalmazni képes emberek indulatból, önmegtartóztatás nélkül és a kifejezőképességükhöz mérhető körültekintést és odaadást nélkülözve, felelőtlenül tákolnak össze írásműveket egy olyan országban, ahol az emberek a politikai élet alja kommunikációjától és a sajtó általános, üres szenzáció hajhászásától undorodva már úgy áhítanak egy tisztességes írást, mint éhező egy falat kenyeret.