Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wfh

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ legrémisztőbb épületeiről készült listáról szemezgettünk. A rövid bemutatást kiegészítettük egy kis irodalmi és filmes illusztrációval is. Sőt, újraindítjuk a szavazást!..
wfh 2016.08.31 12:56:37
Attila valami horrort néz a tévében. ,,Nem túl hangos ez egy kicsit?” – kérdezi Juli egy nyelvtanilag elgondolkodtató mondattal.  Az esti idillt Stella csöngetése zavarja meg, ugyanis Attila odaadta neki a névjegykártyáját és azzal az instrukcióval látta el a lányt, hogy…..
  Eszter néni nyugdíjhoz közeli, elismert pedagógus. 35 éve van a pályán, az idei tanévben kis elsősöket kapott, az utolsó osztályát, akinek negyedikig ő lesz az osztályfőnöke. Írisz szülei azért választották az iskolát, ahol Eszter néni tanít, mert itt emelt óraszámban tanulhat idegen nyelvet a…..
A rövid válasz: igen. Ma Magyarországon legalábbis törvény tiltja a gyerekek bármilyen fokú fizikai fenyítését, az európai uniós törvényekkel összhangban. Bár a magyarok ezzel 2006-ban hivatalosan lemondtak arról a jogukról, hogy akár családon belül, akár az iskolában kiosszanak néhány pofont és…..
Eddig is nehéz volt szó nélkül elmenni a menekültkérdés mellett, nem lehet kikerülni, hiszen ennyire közel eddig még nem volt ez a megoldandó probléma. Most már én sem tudom visszafogni magam, főleg amikor főszerkesztőnk is leírta az üggyel kapcsolatos meglátásait. Ehhez tudni…..
wfh 2015.09.20 13:08:22
A cikkben szereplő 2. pontra reagálva:
"Nagyon fontos: ezek az emberek nem úri jókedvükből hagyták el hazájukat, kényszerültek feladni addigi életüket. [...] Egyszerűen képtelenek vagyunk átérezni, hogy a felépített életünk egy pillanat alatt dőlhet romba, és el kell hagynunk a szülőföldünket. [...]

Örülök, hogy a cikkírónak van a mai Magyarországon egy felépített élete. Ő egy szerencsés ember. Én sok olyan magyar embert ismerek, akinek nincs. Köztük magamat. Abba a tipikus helyzetbe kerültem ugyanis, hogy itthon munkát nem kapva külföldre mentem dolgozni. És nem úri jókedvembe hagytam itt a családomat, barátaimat, hanem mert nem akartam (nem is tudtam volna) a szüleimen élősködni. Azért mentem külföldre, mert ott kaptam munkát (olyat, amit az ott élő "őslakos" minimálbérért nem vállal el), és nem azért, hogy az ottani segélyből éljek. Majd négy évet éltem ott, és soha, egyetlen fityinget sem kaptam az államtól segélyként. A magam lábán álltam, először minimálbérből, összezárva három más kultúrájú emberrel egy házban, majd mikor lehetőségem lett rá, továbbléptem más munkakörbe. Közben rengetegszer költöztem, csak a szükséges minimumom volt meg (főleg ruhák). Nincs táblagépem, mint amivel a migránsok vették fel az eseményeket Röszkén, nem tudnék Merkellel sem szelfizni. A befogadó országban sokminden nem tetszett, de elfogadtam annak szabályait, és aszerint éltem. Örültem, hogy van munkám, és nem vertem magam, hogy nekem mi jár és mi nem. Majd mikor végre kaptam itthon munkát (igen, sokkal szarabb fizetésért és határozott idejű szerződéssel), hazajöttem, mert mint írtam, eredetileg sem akartam kimenni. De míg ott voltam, elvégeztem a kötelességemet. Itthon másfél év után kaptam határozatlan idejű szerződést, közben albérletből albérletbe költöztem. NINCS felépített életem. Nincsenek gazdag szüleim, vagy bárki (partner/szerető), aki pénzelne. Ha kell, holnap újra összepakolok, és olyan munka után nézek, amit megfizetnek, ha kell külföldön, újra egyedül, barátok és család nélkül. De nem állok követelőzve egy ország kormánya elé sem azzal, hogy nekem mi jár, nem betartva az adott ország törvényeit.
És ha én meg az USÁ-ba akarok menni, vagy Svájcba? Vajon ők beengednének engem papírok nélkül csak azért, mert nincs munkám, és én vagyok a szegény szerencsétlen?
New Bartha még mindig kórházban, alkesz doki szakértő kezeiben. Bartha jön látogatni, mire Krisztián annyira felcseszi az agyát, hogy frissen műtött hassal kipattan az ágyból és gyepálná is a bátyót, de Enikő és a doki gyorsan visszafektetik az ágyba, átvérzett a kötés. Hát…..
Na hát Gizike és Alex is egymásra talált a BK univerzumban, már nem tudtuk, mi hiányzik. Alex frissen be is költözött Non-Stop Ádi és Kinga közösen bérelt kérójába, aminek a pincérnő nem igazán örült. A Berényi Kft. pedig nyit nyugat felé, és mint a legnyugatibb országot,…..
A Pussy Riot punkbanda pere fontos kérdések sorát nyitotta meg: vajon hol húzódik a vallásszabadság és a művészi önkifejezés szabadsága közötti határ? Vajon egy politikai szereplőként viselkedő egyház kritikája vallásgyalázásnak minősül-e? Vajon egy ilyen egyháznak nem…..
Eddig tökéletes karrierjükkel, tökéletes kapcsolatukkal, tökéletes mindenükkel voltak a címlapokon. Most valami éppen nem tökéletes, most azzal. A bulvárnak mindegy, hogy jó vagy rossz hír, kihasználják a sztárokat. Ahogyan a sztárok is élvezik, ha írnak róluk, és ott…..
wfh 2012.08.18 23:16:31
@Brando: LOL :))))
Akinek nincs aktív profilja Facebookon vagy más jelentősebb közösségi oldalakon, az jóformán nem is létezik, de legalábbis nincs benne a világ körforgásában – halljuk sokszor a vicceskedő kijelentést, de tudjuk: minden poénnak van alapja. Ennek ellenére a legnépszerűbb social…..
wfh 2012.08.18 22:57:19
@FOXMULDER: Valóban ott a pont!
Az pedig tényleg szomorú, hogy a HR-esek egy fészbuk adatlap alapján ítélkeznek. :( Komolyan, milyen munka már ez a HR-es? (Még szerencse, hogy eddig nem volt dolgom ilyen munkahellyel, hiszen én sem létezem ilyen szempontból...)
Mindig is tudtam, hogy a meteorológusok elvetemült egy népség. Eddig ugyan azt hittem, hogy a független piaci elemzők és a közvélemény kutatók még náluk is elvetemültebbek, de kiderült, mégsem. Az Elvarázsolt Kastély újabb közérdekű felhívása. Bevallom, én ezeket az…..
wfh 2012.08.16 11:32:41
@Dzsikule: Én nem hibáztattam őket, csak rákérdeztem. Azt nem állítottam, hogy az ő hibájuk. :)
wfh 2012.08.16 11:46:40
@Dzsikule: Ja, meg még az jutott az eszembe, hogy az emberek végülis megkaptak minden szükséges információt: hogy nincs síelésre megfelelő hó, DE hóágyúzás van. Akkor nehogy már az időjárásjelentők legyenek a hibásak, mert az emberek nem tudnak felelősen dönteni.
Én sem adok a szavukra, viszont nem is hőbörgök, hogy nincs turisztikai reklám, meg hogy nem adnak 100%-os információt, mert tudom, felfogom, hogy lehetetlen.
wfh 2012.08.16 12:18:58
@Dzsikule: Engem az, aki kompentens a témában, aki ott van és látja.
Akit nem, annak meg gratulálni tudok.
Azt értem, hogy neked amiatt lesz fizetéskiesésed, mert mások nem tájékozódnak kellő bölcsességgel... Akkor tényleg ne mondjanak semmit, aztán mindenki találja ki, mire elég 2cm hó, ami előre láthatólag esni fog. :)
Az nem meglepő, hogy Matolcsy megmagyarázza és próbálja pozitív színben feltüntetni a recessziót. Ezt vártuk tőle, ez ő. A NER-ben semmi sem lehet rossz vagy negatív!Minden adat csak Nézőpont kérdése!A tündérmesékben a pohár mindig tele van, a magyar változatban is legalább…..
wfh 2012.08.16 12:04:13
@Csumpitáz Alfréd: "na jó...néha születik egy panda valahol." Hogy ezen mekkorát röhögtem! :)))) Király volt.
Ted a káromkodós maci a legrosszabb film, amit életemben láttam. Ha lehet valami egyszerre unalmas, rettenetesen blőd, kiszámítható, visszataszító, undorító, gagyi és egyben nyálasan naiv, akkor ez most az. Értem én, hogy a Family Guy-osok csinálják meg minden, de hadd ne kelljen…..
Hét világmegváltó találmány, ami még előttünk áll Lehetetlenre vállalkozva, megpróbáljuk megmondani, hogy mik lehetnek a következő évek (talán évtizedek?) legizgalmasabb és jelenleg talán legjobban várt azon energetikai jellegű találmányai, amelyek kézzelfogható formába…..
Három hír apropóján szeretnék elmélkedni arról, hogy a vallások mennyire nem tisztelik az emberi alapjogokat. A három hír az iszlámról és a katolicizmusról szól, tehát a két legnagyobb hatalmú vallásról a világon. Nyilván lehet olyan vallás, ahol hasonló példát nehéz volna…..
wfh 2012.06.26 21:32:21
@Brendel Mátyás: Már megbocsáss, de a te példáid hasonlóak - ők sem "csak azért" vannak abban a helyzetben, amiben, mert nem hiszenk Istenben. Amíg nem szólalsz meg/teszel valamit, amivel ezt ki is mutatod, nyilván nem tudja rólad senki. Onnantól kezdve, hogy kiállsz valami mellett/ellen - megtudják rólad. Szóval ha az én példáim nem jók, úgy a tieid sem...
És pont te taglalod az írásodban fejezeteken keresztül az egyház+állam összeolvadását? És te hozol erre példákat!!! És engem hülyézel le...
???? WTF? Na, ez az öngól!
wfh 2012.06.26 21:36:30
@a fene tudja még: Hát akkor nem ingyenes. Remélem, most örülsz, hogy valamiben igazad volt. Ezzel még sajnos nem lett meg a doktorid. ;)
A börtönt többször is megjárt Géza ítélkezik, Lacinak igent mondanak és Bözsi mama savanyú levest főz a másnapos asszonynak. Nem tudom, kihagytam valami fontosat? Nem hiszem, nézzük, mi volt a szerda este Barátok köztben. 6137. rész: Gabika néz, Lacika néz, mindenki más…..
   Szemesnek áll a világ! A csúfolódás már kiment a divatból, már nincsen pápaszem sem, csak fenszi keret, kinek dioptriával, kinek anélkül, nézzük hát hogyan sminkeljünk szemüveg alá. Azokon a területeken, ahol a szemüveg érinti az arcodat, használj…..