Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csipke(passzio)

187 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 (HangmanJack 2024 b.-j.: Jaksics Gábor 'Ubi' (dob), Képesi Patrik 'Patya' (gitár), Molnár Martin (ének), Benczik Gergely 'Bruce' (gitár), Frank Máté 'Freki' (basszusgitár), fotó: SignalitFilm Rutinos koncertjárók elég sűrűn futhatnak bele mostanság a Zircről indult HangmanJack nevébe, jobb esetben…..
MÖGÖTT DARKMESS - interjú (2024) 2024.05.17 12:00:19
Fotó: Palotás Péter (DARKMESS 2024 b.-j.: Kőrös Zoltán Dávid (gitár), József Mátyás (ének), Nemes Nimród (basszusgitár), Salgó Norbert - dob) Úgy gondolom, a nemrég friss klippel jelentkező DARKMESS igazán üde és izgalmas keményfém foltja a honi extrém zenei szférának, akik nem csak súlyos…..
Fotó: Vitéz Marcell  A Hell Vill nagykorúvá válásának örömünnepét semmiképp sem szerettem volna szó nélkül hagyni, de az élet ismét belepiszkált a terveimbe, bár ezúttal hálás vagyok ezért, hisz így alkalmat keríthettünk arra hogy a két főkolompossal, Grétával és Somával karöltve beszéljük ki a…..
MÖGÖTT Needless - interjú (2024) 2024.04.02 12:43:33
Needless (2024, b-j.: Bárány Tamás (gitár), Bánfalvi László (basszusgitár), Márton Dániel (gitár), Forczek Ádám (ének), Kasper Botond (dob); fotó: Kun Attila  A deathcore és további kórságok divatba kerülése itthon (sajnos) még jobban elvette a fókuszt az egyébként is igencsak mostoha sorsnak…..
Ez nem egy áprilisi tréfa. Ugyan a lemezlovasság nem tud meghatni , amit ezek a srácok csinálnak after party gyanánt, az már-már epikus, nemhiába terjednek, mint a vírus, és válnak egyre gyakoribb, vagy akár kötelező vendégeivé az underground fesztiváloknak, eseményeknek. Ha valamit őszintén…..
„Szar zenék, még szarabb mémek.” -felütéssel indult útjára az Ópiumbarlang még 2020-ban, de azért ez a kijelentés már jóval meg lett haladva az azóta eltelt négy évben, olyannyira, hogy április 6-án az első, a bloghoz köthető jótékonysági és szülinapi eseményre is sor kerül az Auroraban. Ennek…..
Béton Brut 2024 (b.-j.: Kocsis Csaba (dob),  Grizner Tamás 'Kex' (basszusgitár, ének), Vékony Zsolt (gitár, ének); fotó: Vass Nóra) Eléggé csípem, amit e remek trió két tagja művel az egyéb zenekaraiban (Arkas, Her Highness), így nem volt kérdés, hogy ott leszek a Béton Brut bemutatkozó buliján a…..
Ez is eljött, és akár hagyomány is lehet belőle... A Merch Madness idén is beköltözik a 20 éves Vittula hírhedt kiállítótermébe, március 23-án, szombaton, 14 órától! Amit tavaly írtam az első Vittula March Merch Madness kapcsán, ma is áll: „Ha most megkérdeznéd, mi az, ami miatt egyszerűen nem…..
Hogy a vérbe lehetne mindenről írni, amiről csak szeretnénk? Sok minden csak óhaj marad, hiszen számtalan hazai anyag jelent meg tavaly, amiről szót kellett volna ejteni (a tervezett interjúkról már nem is beszélve). Mivel egy részük komolyabb hírveréssel ment, így maradtunk annál a koncepciónál,…..
Fotó: Bands Through The Lens Szabi: Megannyi előkúszó emlék, érzés… nem kicsit déjá vu, amikor 360 nap után újra Sástó felé vesszük az irányt. Sokan talán valamiféle furcsa perverziót vélnek felfedezni a Fekete Zaj iránti rajongásomban, vagy egyszerűen csak egyfajta sznobizmus lett az elmúlt…..
MÖGÖTT Oaken - interjú (2023) 2023.12.19 12:21:00
Oaken 2023, fotó: Hench Péter A minden szempontból beskatulyázhatatlan Oaken 12 éves földalatti ténykedése alatt igencsak stabil és egyedi éke lett a hazai extrém metal undergroundnak, amit, már nem számolom, hányszor igyekeztem alátámasztani magam is. Azon, hogy ez a folyamat mennyire észrevétlen,…..
A fővárosi illetőségű Fuck Bad Things bő öt éve alakult hc punk zenekar, aki pedig bármilyen formában érintkezett már a tagokkal, tudja, hogy nem hétköznapi figurákról van szó, és a koncertjeiken is megtörténhet bármi. Ezen felbuzdulva, Jórival, a banda énekesével, (aki nem mellesleg az NPU…..
Fotó: Gyarmati Balázs  Íme a kísérő a tegnapi A Beton-interjú mellé. Már régóta tervben van, hogy amolyan turné jelleggel végigjárom kis hazánk kultikus underground helyszíneit, és beszámolok az élményeimről valamilyen formában, de mivel A Betonba sajnos még nem volt alkalmam eljutni, ezért kicsiny…..
A Kult-kör sorozat mára már kultikus, vagy potenciálisan azzá váló helyszínek, koncertsorozatok, fesztiválok és további értékteremtő megmozdulások hátterét mutatja be, a megálmodók szemszögéből.  Ezúttal a fókuszban a győri A BETON, ami - azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom - egy olyan fáklyája a…..
Azt hiszem, ez az interjú a Másként-rovat darabjai közt is rendhagyónak számít, mégis több köze van a színtérhez, mint gondolnád, és nem csupán a Watch My Dying-kötődés miatt, elég, ha az elveket és az értékrendet vesszük górcső alá. A Jótékonysági merch licit 2023 apropóján a "kedvezményezett"…..
Fotó: Horpáczi Dávid Ugyan tavaly némileg belekóstolhattam a fesztiválszervezés gyönyöreibe, azt azért laikusként a mai napig nehéz elképzelni, mekkora kockázat lehet abban, amikor a még igencsak lábadozó zeneipari körülmények mellett valaki gondol egy nagyot, és olyat csinál, ami még azelőtt nem…..
Halál-filozófiák deathcore-köntösben, a breakdown-ok gyógyító erejével. Szubjektív retrospekció a köbön.  Emlékszel a mémre, miszerint, ha a csajod sorozatgyilkos doksikat néz, akkor rajta kell tartanod a szemed, mert egyszercsak el fog pattanni és lemészárol a f@szba just for fun? Remélem, ez nem…..
MÖGÖTT Overcast - interjú (2023) 2023.07.20 11:57:36
Fotó: Kieron  Ha azt állítanám, hogy az Overcast a mindennapi hallgatnivalóim része, az nem lenne igaz. Nem feltétlen mozgok otthonosan ezekben a műfajokban már, DE élőben mindig meglepnek, és megtalálnak "akaratlan", rengeteget tud adni egy-egy koncertjük. A 2022-ben kezdődött "revitalizáció"…..
Borító: Benkő Bálint Azt hiszem, minden hobbi firkásznak megvan a maga mumusa. Számomra az ismertetőírás az. A tárgyilagosságot már rég elengedtem, mégis, eszméletlen nehéz virtuális papírra vetnem azt az érzelmi kavalkádot, ami bennem rezonál, ha a velőmbe vág egy-egy album. Állítólag jóval…..
Fotó: Fekete Alexa Folytatódjék hát a Közelítő, egy számomra szintén különlegesen kedves vendéggel. Száraz Bencét még a megboldogult ScerrA zenekarból ismerem, és bár igencsak fenntartásokkal fogadtam, és jó későn is fedeztem fel magamnak jelenlegi Úrfi-projektjét, azonnal elnyelt. Elképesztő,…..
FFO: Filth, Black Tongue, Falsifier Nincsenek sokan ebben a műfajban (deathcore), akiknek a lemezeire egyöntetűen azt mondanám, hogy elejétől a végéig, megállás/pihenés nélkül ki tudnék ásni egy tömegsírt. Ilyenek például az abszolút személyes favorit Falsifier, vagy a Filth, esetleg a Traitors,…..
Beneath The Void 2023 - Szokán Tibor (gitár), Olt Ákos (gitár), Gyémánt Krisztián (ének), Pornói Patrik (basszusgitár, vokál), Turcsák Bence (dob) Fotó: Infinite Beat Ha hazai death metal, akkor számomra a Beneath The Void az örök favorit. A Kill With Hate-éra Voices Of Obliteration albumát is…..
Design: mr.zero A To Defy kollektívával készült beszélgetésből inspirálódva arra jutottam, hogy egy külön sorozat égisze alá gyűjtöm azokat az interjúkat, amik mára már kultikus, vagy potenciálisan azzá váló rendezvények, dokumentumfilmek, és további értékteremtő szerelemprojektek hátterét mutatják…..
Fotó: Bands Through The Lens A Másként-rovat legújabb szerelem-darabja a független D.I.Y. kiadózás világába kóstoltat. Kalauzod pedig nem más, mint Szilágyi Béla, a Drinkin’ Beer in Bandana Records atyja, aki immár hét éve szállítja a jobbnál jobb hazai és külföldi kiadványokat a világ minden…..
Fotó: Révész Patrik Azt hiszem, az alábbi, Hámori Dáviddal készült interjú még a Másként - rovat darabjai közt is igazán rendhagyó. Most lélekben merülünk egészen mély, és végtelenül személyes vizekre. Bár, ha belehallgattál már a Többet a mélyből valamelyik adásába, ez tán nem is lesz annyira…..