Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GutBesserWasser

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
absztraktor Hogyan basszunk? 2009.09.18 11:36:00
na. forestgumppal, dr lófasszal és a stricivel összeállítottunk egy listát, h mindenki tudja hogyan is basszék. íme:1. Keressünk egy embert. Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, hanem olyan jó közepes. Menjünk hozzá közel, és nézzük meg hogy pinája van -e. (Csak hogy ne érjen…..
GutBesserWasser 2020.06.01 11:38:59
Előre szólok, hogy a mai poszt nagyon beteg témát boncolgat. Szó szerint! Felhívom gyengébb idegzetű olvasóink figyelmét, hogy óvatosan kattintgassanak, valamint ezúton határolódunk el minden állatkínzásra irányuló tevékenységtől. Olyan linket találtam az egyik kedvenc…..
GutBesserWasser 2019.04.13 07:45:16
@]{udarauszkasz: Szerintem kultúrafüggő, ki mit kezd a családtagja halálával. Vannak, akik keselyűkkel etetik meg, és abban hisznek, hogy ez jó. És nem hiszem, hogy le kéne nézni, vagy borzadozni kellene, mert a mi elégetős/elásós, távolságtartó-szomorkodós, gyereknek nem elmondós / összevissza hazudozós, évente egyszer a sírhoz menős megoldásunk annyival jobb lenne. (A Fülöp-szigeteken láttam nagyon érdekes megközelítést - ők ugye elvileg katolikusok.)
A legendás június 10-i házkutatásra hivatkozva drogterjesztés vagy birtoklás vádjával azonnali hatállyal bevonták az Auróra kultúrközpont vendéglátóengedélyét. A 14 órán keresztül foganatosított ipari kendernapi házkutatás során 2, azaz kettő gramm marihuánát találtak a hatóságok, ami jóval…..
GutBesserWasser 2018.05.05 19:50:38
@Éhesló: Drogfészek. Még ízlelgetem ezt a szót, szerintem a kedvencem lesz. Rá is pipálok egyet. <3

(Mindig meglepődöm, hogy mennyire fogalmatlan emberi lények is léteznek. Mindig elgondolkodom, hogy vajon a cipőjüket be tudják kötni egyedül? Aztán mindig rájövök, hogy hát ott a tépőzár.
Meg a szavazati jog.)
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
GutBesserWasser 2016.11.24 16:31:46
@pounderstibbons: "Sok emberből biztos lesz aki ezt, lesz aki azt választja. Ugye erről szólna állítólag a szabad akarat. A kérdés inkább az, hogy minek nevezhető az az Isten, aki egy emberpár döntéséért az összes utódjukat is bünteti, sőt, a dologban legkevésbé érintett állatvilágot is!"
Na pont az ilyenek miatt döntöttem úgy (miután kipróbáltam a kereszténységet, egészen pontosan a teljesen standard katolikusságot), hogy nem kell, mert többet árt, mint használ. Több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol, és rákényszerít egy sereg olyan dologra, ami a mindennapi problémáim mellett még további (képzelt szabályok követése miatti, tehát alapvetően képzelt) problémákat eredményeznek.
Úgyhogy én lehetőleg nem randizom (erőteljesen) vallásos emberrel, 99+%, hogy nem értené meg, hogyan gondolkodom, és miért pont úgy.
Az alábbi levél a sokadik pár hónapon belül, ami a vonatjegyek elképesztő, feleslegesnek tűnő hosszán élcelődik, ezúttal hozzácsapva egy 0 forintos, de szintén kinyomtatott  büntetési tételt illetve a nyugtát is. Én jóindulattal töltekezve azt gondolom, hogy ez nem egy papírpazarlás, hanem egy…..
Kiparodizáltak. Engem. Bizony. Persze nem lepődök meg rajta, hiszen már sztár vagyok, úgyismondhatnám, celeb. Annyira, hogy nemrég egy bírósági tárgyaláson az én cikkemmel próbálta egy zsidó bizonyítani, hogy a Bombagyár Nyilas portál. Ennyire. Szóval Blogin kiparodizált engem,…..
GutBesserWasser 2016.10.25 20:59:41
Kíméletlenül és értelmetlenül vágták ki egészséges fák sorát az észak-budapesti Duna-parton – köztük az egész pesti partszakasz egyik legnagyobb fáját – és az angyalföldi Dráva utcában. Ebben a történetben az a legborzasztóbb, hogy nemhogy még a minimális információmegosztás (plakát, látványterv,…..
Sok ezer órányi tudományos kutatás, felmérés, holisztikus megközelítésű elemzési munka után blogunk elkészítette korunk vállalatainak strukturális paradigmáit bemutató felépítési metamodelljét. A kép jól ábrázolja a horizontális és vertikális működési erővonalakat, a módszertani megközelítésű…..
GutBesserWasser 2016.10.10 13:41:31
@I_Isti: Ez különbözteti meg a kis- és középvállalkozásokat a (multinacionális) nagyvállalatoktól. :) A mikrovállalkozásban 1 ember tutajozik a nyílt óceánon (gyakran egy nagy hajó farvizén), és jaj neki, ha a NAV sipkás Kraken észre veszi. A kis- és középvállalatok olyanok, mint a képen. A multik is, de ott Sanyik tengere tolja a szekeret, és nem szendvics van eléjük lógatva, hanem ostor pattog a fejük felett. Így ott Sanyinak lenni ugyan szopás, de biztonságosabb, mint bárhol máshol. :)
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Lobsterizmus In máj kántri 2. 2013.04.17 10:54:00
Szubjektív kalauz kivándorlóknak, második rész. Kérj elnézést! Elnézést kérni akkor is, ha más a hibás NEM a bűnösség beismerése, hanem a még ki sem alakult konfliktus elsimításának legudvariasabb módja. Elnézést kérsz idegenektől, akik ráléptek a lábadra, mégpedig…..
GutBesserWasser 2013.05.17 00:00:02
Jaj, Anyám. :) Asz'szem, inkább a cikkhez szólok hozzá, mint a vitához.

Nagyjából és alapvetően egyetértek. Annak meg különösen örülök, hogy a többek által önostorozásnak kikiáltott szöveg valójában arról szól (legalábbis nekem azt mondja), hogy "barátom, ezt-és-ezt cseszed el, helyette így-és-így célszerűbb, és neked lesz jobb, ha erre odafigyelsz". Már csak azért is lejön, mert egy csomó példa nekem alap, ráadásul egyszerű logika útján ki tudtam alakítani azt a viselkedést, amit Lobster hiányol. Talán szerencsém volt, de igazán szörnyű környezettel (munkahely, iskola) nem találkoztam. Ezért aztán nem is utálom Magyarországot. :) Az tény, hogy kevesebbet lehet keresni, mint Ny-Európában, de: na és? Megélek belőle, akkor meg rendben van. A munkámat elismerik, megbecsülik, a "kollégáim" is pontosan ugyanazoknak az értékeknek mentén működnek, amikről Lobster írása szól, hogy kívánatos lenne. De azt azért látom, hogy nagyon nem ez az általános. (Éppen kereshetnék több pénzt is ugyanezzel a munkával külföldiában. Lehet, hogy meg is teszem majd pár évig, de nem akarok kivándorolni, de még kiköltözni sem.)

Azért azzal nem teljesen értek egyet, amit a politikai oldalakkal kapcsolatban ír. Abban nagyon igazat adok, hogy egy átlagos MSZP szavazó legalább annyi jót akar Magyarországnak, mint egy átlagos Jobbik szavazó. Abban is egyetértünk, hogy sajnos ebből annyira hitkérdés lett az elmúlt huszonakárhány évben, hogy nagyon nehéz ellentétes politikai preferenciákkal rendelkező emberekkel politikáról beszélgetni. (Azért elég gyakran szokott sikerülni, és kifejezetten örülök neki, mert az jó nekem, hiszen szélesedik tőle a látóköröm.) A bajom ott van, hogy vannak Magyarországon olyan, komoly támogatottságot élvező politikai erők, amik nagyon nem akarnak jót az egyszerű, itt élő magyar állampolgároknak, ráadásul sokat tettek-tesznek a demoralizálásukért is, amivel hosszú távon is rontják mind az egyes emberek, mind Magyarország egésze versenyképességét. És nem teljesen látom, hogy cui prodest? Vagyis de, csak azt nem, hogy más országokat miért "kímélnek meg".

A zsidós dolog pedig úgy látszik, minden ilyen írásba kell, nehogy lefasisztázódjon az ember véletlenül. Azt igazán megmagyarázhatná valaki, hogy a románokat, franciákat, keresztényeket, muzulmánokat, oroszokat, négereket, kínaiakat, indiánokat stb. miért nem védi egy úgynevezett liberális kolléga sem. Nagyon nagy kár, hogy manapság Hunhonban (ahogy Lobster híjja) így kell kimutatni a kultúrember mivoltot, nem elég az általános emberi értékek tisztelete, ahol baromira mindegy, hogy valaki zsidó, vagy sem. (Különben próbáltam elmagyarázni pár jobbant ismerősömnek, hogy amit ők zsidónak neveznek, az nem egy származás, még kevésbé vallás, hanem viselkedésmintázat. Volt, aki megértette.)

A mosoly is egy fura dolog. Az én tapasztalatom kicsit eltér Lobsterétől, igaz, a mintám biztosan nem tekinthető reprezentatívnak. Nekem semmivel sem tűnnek mosolygósabbnak a külföldiek a saját környezetükben, a saját városuk metróján reggel 8 előtt 10 perccel. A Magyarországon a német nyugdíjból dúsgazdagot játszó turista, az más kategória. Ő vigyorog. Én is vigyorognék Kirgizisztánban. :P

Zárszóul: a cikk legelső mondatait nagyon régen alkalmazom. Fényesen működik, ezernyi konfliktusnak vettem el az élét, és tettem lehetővé, hogy később, amikor a másik is, meg én is lehiggadtunk, megbeszéljük. Nagyon-nagyon jó lenne, ha Lobster kissé provokatív stílusa mögött észre vennénk minél többen ezeket a zseniális lehetőségeket.
GutBesserWasser 2016.07.23 20:04:32
@Quadrille Lobster: Igen, valahogy így értem. De az is lehet, hogy szimplán nincs levegő (politikai értelemben) azok körül Külföldia jól működő tartományaiban, akik a többség kárára hipertoleránskodnak.
A Tisza-tóba fagyott négy tolvaj, amikor kieveztek az éj leple alatt a vízre, hogy begyűjtsék zsákmányukat. Az orvhorgászokat lekapcsolták a zsaruk.  ..
Molnár Imre három évtizede halőr, 4 év óta hivatásos. Munkáját számos önkéntes, úgynevezett társadalmi halőr kolléga segíti. Azt mondja: ha nem is túl gyakran, de megesik, hogy rendőri segítséget kell kérniük a rapsicokkal szemben. Nem csoda hát, hogy a becsületes horgászok ne szólj szám, nem fáj…..
GutBesserWasser 2016.07.23 19:24:47
@Bódis Csabi: "az lesz horgasz, akinek takony van az agyaban, es egy napot mozdulatlanul ul a viz elott, mert nem kellenek neki ingerek"
Megnyugtat, hogy van Magyarországon valaki, aki meghatározza, hogy mi a normális ingerszint, és milyen ingermennyiség kell, hogy jól essen kötelezően mindenkinek.
Átjáró A Belső Föld 2010.11.28 21:21:00
Mi is az a "Belső Föld" tulajdonképpen?   A ”Föld” egy 1300 km vastag földkéregből áll, aminek a BELSŐ OLDALÁN már évmilliók óta van egy  4. valamint 5. dimenziós, a mi fogalmaink szerint halhatatlan, paradicsomi létállapotban élő birodalom,…..
GutBesserWasser 2016.05.10 14:31:27
Kiskorú tanítványát rontotta meg egy tanárnő. Az eset Szlovákiában Homonnában történt az ottani összevont óvoda és alapiskolában. A harmincegy éves szlovák nyelvet tanító tanárnő hónapokon keresztül létesített szexuális kapcsolatot tizenkét éves…..
Óvszert osztogatott középiskolás diákjainak, ezzel is biztatva, hogy közösüljenek az osztályteremben. A szülők bepanaszolták, az iskola kirúgta, a rendőrség letartóztatta. Letartóztattak egy középiskolai matektanárt az amerikai Atlantában lévő Dekalb megyében, miután a…..
GutBesserWasser 2015.12.17 20:33:25
@Navarone: akkor te ne csináld.

Többi: tanárnak nagy +1, főleg, hogy a diákjai kiállnak mellette. Egyébként is mindig meg kéne kérdezni az érintetteket is.
Gyerekek és szülők előtt zajlott az aktus. Mindenki felháborodott! Képtelenek voltak parancsolni a vágyaiknak és megadva magukat az érzésnek a nyílt színen, a játszótéren gyerekek és szülők előtt estek egymásnak. A két tizenéves Brünn külvárosában egy játszótéren…..
Sajátos módját választotta az ünneplésnek az a huszonhárom éves edzőnő. Az amerikai Samantha Sullivan két védencét, a 16 és 17 éves focistákat a városba csalta egy pizzára, hogy megköszönje nekik a pályán nyújtott teljesítményt, azonban az ünneplés nem várt fordulatot…..
Hatalmas férfi nemi szervvel köszöntötték a nézőket a cseh közszolgálati televízió új külalak bemutatásának alkalmával. Hát szépen bemutatták az újításokat. A műsorvezető mögött diszkréten belógott egy pénisz. Részletek a tovább mögött! A cseh közszolgálati…..
Sőt ahogy nézem, még ennél is több. Persze nem azért, mert egy államfő, vagy miniszterelnök találkozik egy másikkal, mert a politikában ez természetes, meg így van rendjén, hanem azért, mert vannak Magyarországon olyan levitézlett politikusok és pártok, akik a múltjukat tekintve…..
GutBesserWasser 2015.01.17 22:29:11
@toyoda: Hát itt azért van egy-két pontatlanság, ha finoman fejezem ki magam. A V (volt) a feszültség mértékegysége, a M (mega) előtag (SI prefix) milliószorosat jelent. 2000MV (két milliárd volt) egy villámot megelőzően se nagyon van ég, s föld között. Feltételezem, MW-ra (megawatt) gondoltál, úgy már nagyjából jó is a számérték a 4 paksi blokk össz villamos teljesítményére. Viszont akkor sem oké, amit írsz, mert nem teljesítményt, hanem energiát tárolunk (vagyis hát nem tudunk tárolni ipari méretben - ezt helyesen írtad), tehát 2000MWh (megawattóra) lett volna helyesen. Így egy kicsit visszás másokat fizikára hivatkozva oltani, szerintem.

Továbbá az okságot is felcserélted: nem azért termelnek hektikus teljesítménnyel az általad említett erőművek (szél, nap), mert mi nem tudunk elektromos energiát tárolni, hanem azért kellene tárolni, mert a fenti erőművek nem termelnek stabilan.

Na mármost. Azzal mindenki (hozzáértő) egyetért, hogy a szolgáltatásbiztonság megköveteli az ún. alaperőművek létét (mint amilyen Paks is), ugyanakkor pl. egy interkontinentális elektromos hálózattal, és sok-sok elosztott nap- és szélerőművel elképzelhető, hogy drasztikusan csökkenthető lenne a szükséges alaperőművi kapacitás. Ettől viszont még baromi messze vagyunk.

A politikai kérdés Pakssal kapcsolatban az, hogy a jó Viktor vajon miért csinálta az általa (amúgy teljes alappal) kritizált Gyurcsányhoz (és társaihoz) hasonlóan a fű alatt, a választói háta mögött a boltot, és hogy nekünk, itt élő, dolgozó, és adót fizető embereknek optimális-e, amit csinált.
GutBesserWasser 2015.01.18 14:00:11
@Sonyó: Az én fejemben nem az USA az ellenség, nem barát az, aki (látszólag) az USA ellensége. Én válogatás nélkül fújok mindenkire, aki bele óhajt szólni Magyarország életébe - akár egy itt állomásozó jóbaráttal, akár olyan gazdasági kiszolgáltatottsággal, amit egy atomerőmű építése és aztán a kiégett fűtőelemek kezelése (ami az üzemeltetés szempontjából esszenciális folyamat) jelent.

És persze, sok mindent nem lehet tudni, de azt igen, hogy az a kormányzat, aki - hallgatólagosan ugyan, de - átláthatóságot ígért, a hátunk mögött szerződött le egy stratégiai fontosságú kérdésben.
Asperger 2.0 A lelkizős pasi 2014.03.14 11:03:34
GutBesserWasser 2014.03.19 12:42:56
@gwe: aha. Fel kell tudni. Nagyszerű, magamtól sosem gondoltam volna. Esetleg mondanál támpontokat is hozzá? Az ugyanis segítség lenne. (Semota pont ezt csinálta a cikkével.)

@Audrey80: nem tudom, szándékodban állt-e megjeleníteni szellemi rangsort magad és a szar helyzetekbe belemenő/bennragadó emberek között, de többeknek úgy jött le, hogy megtetted.

@_AC_: én is szeretnék egy olyan világot, ahol mindennek egyértelmű a jelentése. De ez nem olyan. Szerintem ha valami olyat látsz, ami neked ordenáré, érdemes megkérdezni az illetőt, hogy tényleg arra gondolt-e, amit neked jelentenek a mondatai. (Nyilván vannak többé és kevésbé egyértelmű esetek. Ez szerintem a kevésbé egyértelműek között van, egy-két kérdést megér, mielőtt elmérgesedik.)

@semota: "Arra kíváncsi lennék, hogy hány nő traktált már életében férfiakat a félrelépéseivel, félrelépési szándékaival és a prostituáltaknál szerzett élményeivel."
Engem eddig 4.