Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ambiorix

0 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent: Magyarország 1974/19, 23. o. Éppen száz éve, hogy Arany János 1874. évi akadémiai főtitkári jelentésében ezt írta: „A helyesírás nem siet eldöntéseivel.” Ha végigtekintünk az akadémiai helyesírás immár közel másfél százados történetén, egyetérthetünk Arany megállapításával. Aranyt…..
Szovjetunió (Moszfilm), 168 perc, Szovkolor, sci-fiRendező: Andrej TarkovszkijProducer: Vjacseszlav TaraszovOperatőr: Vagyim JuszovForgatókönyv: Andrej Tarkovszkij és Fridrik Gorenstein, Stanislaw Lem regényébőlZene: Eduard ArtyemjevSzereplők: Donatas Banionis, Natalja Bondarcsuk, Jüri Järvet,…..
Sokat gondolkodtam, hogy téged vagy valamelyik durva kritikusodat szólítsam meg levelemmel, aztán úgy döntöttem, neked írok. Bayer Zsolt volt a másik lehetőség, de aztán beláttam, neki úgyis felesleges, innen nézve, ahol én ülök, valahogy nem látszik nagyon hitelesnek. Mintha Semjén Zsolttól kérnék…..
Kedves Palkovics Miniszter Úr, Örülök, hogy végre helyükre kerültek a dolgok a Meteorológiai Szolgálatnál! Most így előttem is új lehetőségek nyíltak! Az OMSZ igazgatói pozícióját szeretném megpályázni. Teljesen igaza van: „Pontosabban kellene ismerni, hogy adott helyen adott időben milyen lesz az…..
Rossz üzenetek...
Ambiorix 2022.08.17 10:35:27
@élhetetlen:
Na látod, ez már vitaalap. Ezt meg lehet értelmesen tárgyalni.
Az viszont, hogy egyáltalán ne legyen, mert különben a szomorú szemű Karcsikának nem jut az oviban parizeres zsömi, az nem vitaalap, hanem demagóg szociális uszítás.
Ambiorix 2022.08.17 10:55:02
@p.a:
Ne tettesd magad hülyének. Pontosan ti hakniztatok állandóan azzal, hogy az épp aktuális kormányzati kiadás összegéből demennyi lélegeztetőgépet lehetne venni a jászboldoghüméri kórház lúdtalp részlegére.
Az I. világháború kezdetének egyik érdekes mozzanata volt II. Vilmos német császár és II. Miklós orosz cár üzenetsorozata, amely összesen tíz üzenetből állt. A két uralkodó többszörösen is rokonságban volt egymással, hiszen egyrészt mindketten I. Pál orosz cár ükunokái voltak, másrészt mindketten…..
Elkezdődött a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatása. A 8 részes, epizódonként 48-52 perces sorozat Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készül. A sorozat a MEGAFILM és az MTVA koprodukciója a Nemzeti Filmintézet…..
Egyrészt leszögezném rögtön, hogy szerintem nem az. Nem egy diákom volt, akik 15-16 éves fejjel úgy éltek, viselkedtek, annyira ,,fiús lányok" vagy ,,feminin srácok" voltak, hogy azon csodálkoztam, miért az a besorolásuk, ami. Később tényleg nemet váltottak (akármit is enged a törvény). Nem zavart,…..
Ambiorix 2022.07.21 12:34:41
@Hagrid:
Viccet nem érteni, cicafiú?
Sajnos nagyon is jól tudom, ki ez a két anyaszomorító madárijesztő, és masszív hányinger kerülget tőlük. Persze, kinek mi. Ha ügyes leszel, lehetsz még hajós inas az admirális bácsinéninél, szóval csak hajrá.
                       Levélírónk már túl van néhány kapcsolaton, és többek közt azt is leszűrte, hogyha a humor valamilyen formája nincs jelen, akkor egyéb problémák lépnek a helyébe, amiktől a kapcsolat lassú leépülése várható.                                   Fedezd fel és használd!  Ha…..
Stirlitz Győzhetett volna Hitler? 2022.07.07 12:06:25
Bár a történész-szakma hivatalos, többségi álláspontja szerint a történelemben értelmetlen feltenni a "mi lett volna ha..." kérdését, mégis érdekes mérlegre tenni egy-két kivételes esetben az alternatív lehetőségek talányát. Mivel pedig az emberiség históriájának eddigi legnagyobb és legpusztítóbb…..
  Én sem érthetek mindent. Létezik egy sor olyan jelenség, amely előtt totál bambán állok, s el sem tudom képzelni, hogy mire jó, kinek tetszik, mitől van egyáltalán létjogosultsága. Ilyen a szájfeltöltés, a rajzolt szemöldök, a műköröm, a musical, a balett és a marxizmus. Továbbá ilyen az…..
Márki – Zay és a teljesíthetetlen küldetés Aprócska hírként merült fel az országos médiában, hogy a legutóbbi közös miniszterelnökjelölt beváltja korábbi ígéretét és pártot alapít. „Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó”, tartja a mondás és Márk –Zayról, alkalmasságáról, messianisztikus…..
Miért nem? Miért lennének már sérthetetlenek? Miért lennének büntethetetlenek? Az ember azt várná, hogy egy egyházi vezetőre szigorúbb szabályok vonatkoznak, hogy a tőlük elvárt erkölcsi szint magasabb mint mások ellen, elvégre ők az erkölcsi tanítók, az erkölcsös élet lovagjai. Vissza, vagy…..
Ambiorix 2022.05.07 08:36:40
@várom a levelet:
A különös házasság egy mese. Anekdota. A regénybeli formájában természetesen sohasem történt meg. Azt is lehet tudni, hogy mi állt mögötte.
Mozdonyvezetők nyílt levele itt érhető el. A mozdonyvezetők nyílt levelet írtak az autósoknak, annak apropóján, hogy idén már rekordot döntő - 39 vasúti átjárós baleset történt, köztük tizenhét halálos áldozattal. A baleset során nemcsak a gyászoló család érzi meg a tragédiát, hanem a…..
   ..
Ambiorix 2022.04.28 08:22:47
@Ekrü:
Én inkább tájékozatlanoknak hívnám őket. Valószínűleg ott a messzi Litvániában abban hisznek, hogy a színházak önálló szellemi műhelyek. Álmukban sem gondolták, hogy itt a magyar illiberalisztánban a színházaknak is kizárólag csak az államrezont szabad képviselniük.
Ambiorix 2022.04.28 11:14:50
@Ekrü:
Szerintem, ha komolyan akarsz vitatkozni, akkor kerüld a személyeskedést.
Másrészt nem ártana a poszt szövegének értelmezése sem: nem a nézők (cuzammen), hanem egy meghatározatlan hányaduk (jó részük) hagyta ott az előadást, de nem előadás közben, hanem a végén. Mit csináltak volna, maradtak volna ott?
Ambiorix 2022.04.28 13:31:49
@Ekrü:
Pont 53%? Nem 52 és nem 54? Mekkora szerencse, hogy véletlenül jelen volt egy népszámláló és egy statisztikus is a nézőtéren.
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
A vasárnapi választáson kiderült, hogy a demokrácia a magyarok többségét nem nagyon érdekli, ennélfogva nem sok értelme van már közéleti dolgokról beszélgetni vagy vitatkozni nyilvános fórumokon. A Fidesz fokozatosan elérte azt is, hogy az értelmiségi ember ne akarjon kitűnni, csupán belesimulni a…..
    "Kegyelmes uraim, félek, magukban tesznek kárt!" (Forrás: Borsszem Jankó XXVI. évf. 1355. sz. december 31.)   Már régebben is írtam a néprokonság, nyelvrokonság témakörben, most újabb alkalmat adott egy cikk a megszólalásra. A publicista természetesen újra @zegernyei alias Klima László –…..
Ambiorix 2022.04.02 11:57:26
A Comedy Central április 1-jén 21 órától műsorra tűzi Bödőcs új stand-up estjét. Mi már láttuk, íme a dupla villámkritikánk. Szigorúak voltunk, de igazságosak. A laikus azt gondolná, a Trump-éra valóságos témakánaánt hozott a humoristák számára, de azóta többen elmondták, az egyre szürreálisabb…..
  Nem tudunk mit mondani és nem tudunk abszurdabbat elképzelni, mint, amikor Bencsik András vagy éppen Bayer Zsolt, vagy éppen Orbán Viktor kereszténységre tanítja a pápát.  Fussunk neki még egyszer. Az aktuális őszentsége, jelen esetben Ferenc pápa a közel milliárdos taglétszámmal rendelkező…..
Aki keres, az talál – nincs ez máshogy a hibák és hiányosságok feltárásában sem. Múlt hét elején jelentették be hivatalosan az új iPhone 12-modelleket, amelyek - az eseményt megelőző pletykáknak eleget téve - igazolták a velük kapcsolatos elképzeléseket, de azért jócskán hagytak maguk után…..
Ambiorix 2020.10.22 20:10:17
A kőbányai Chinatown egyre inkább kivívja az egzotikus konyha rajongóinak figyelmét, de lesz-e nekünk egyszer Kis Tokiónk? És ha igen, hol?  ..
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Ambiorix 2020.01.18 10:16:06
fáymiklós Cats-kac 2019.12.28 08:19:21
Reméltem, hogy korosztályom védelmezőjeként kiállhatok a Macskák filmváltozata mellett, nem értik ezek a maiak és tegnapiak, miért is lelkesedtünk tegnapelőtt. Sajnos lehetetlen, a Macskák tényleg rémes. Mindenféle szempontból rémes, és még az sincs, hogy sebaj, becsukom a szemem, és végighallgatom…..