Regisztráció Blogot indítok
Adatok
floorwalker (törölt)

0 bejegyzést írt és 424 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hazatérés templomában (Budapest,  Szabadság tér) vasárnap szobrot avattak, Horthy Miklós szobrát. A rendezvény szervezése leginkább a Jobbikhoz köthető. A helyszín a Magyarországi Református Egyházhoz. Számos református hívő áll értetlenül előtte, hogy az egyház…..
floorwalker (törölt) 2013.11.04 16:20:51
Sztem pont a megosztó volta miatt jó, hgoy felállították ezt a szobrot.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, miszerint nem feltétlenül pozitív (kinek? mi alapján? emberi értékek szerint kevesen kapnának) megítélésű embernek állíthatnak szobrot. Gondoljunk bele, hogy hány tudós vagy művész szobrát kelelne ilyen alapon eltávolítattni. (ez is szólásszabadság és demokrácia témaköre)
Legalább elindul egy remélhetőleg lecsillapodó párbeszéd. Mert abban is egyetérteke egy másik hsz-val, hogy az emberjogi megmozdulások is kevésbé lennének ellenszenvesek, ha nem lennének hasonlóan sztereotípek, mint mondjuk egy szélsőjobbos.
Külön tetszik, amikor utólagos fényében ítélnek emg egy történelmi személyt, társaságot. Saját közegében kellene szemlélni és a jelent kiegészítésül melléfűzni.
Ami szégyen a zsidósságal történt abban az egész kor benne volt, az összes társadalom, még a győztes hatalmaké is. Nem egy-egy személy vagy kormány, ők voltak a jéghegy csúcsa.
Nem hiszem, hogy a nácizás és a totális tiltás lenne a megoldás a társadalmi feszültségekre. Inkább olaj a tűzre és a párbeszéd halálraítélése.
Aki kicsit is ismeri a történelmet, a közéletet, az tudja, hogy milyen könnyen lehet egy vezető a körülmények áldozata is. Ezért is fontos lenne a kordokumentumok széleskörű feltárása.

+1: Igen, én is a fejemet fogom, hogy antiszemitizmust kiáltanak az egész országra, miközben a kormány számtalan zsidó megemlékezés, esemény mögé teljes mellszéleséggel odaáll. A szomszédos nemzetekkel is a párbeszédre törekszik és tesz is érte különböző programokon keresztül. Csak ugye a kormany.hu-ra járni ciki, a plakátokon szereplő logo-kat észrevenni szemüveg kellene...
Meg alapvetően nálunk mindenért, ami
Pandóra szelencéjéből ránk szabadult, azért a mindenkori elnök meg a zállam a felelős.
Hiszen ez egyszerűbb, mint komplexitásában látni az életet :)
floorwalker (törölt) 2013.11.04 19:17:55
@komplikato: viszont a vezetőket az adott kor emberei emelik fel, nem mentesek a már említett korszellemtől.
A fasizmus gyökere a szigor szerintem, számomra esszenciálisan az sem antifasiszta, aki a szélsőjobbosnak megy egy ellentüntetésen.
Azért mert egy pap szobrot állítatt Horthy-nak, elég meredek logikai lépcső nácizni.
Kedvelek pár punkbandát, de ettől még nem leszek punk, nem azonosulok az embertelenségeivel.
Valamilyen okból szimpatizálok vele, a lényeg az, hogy miért?

Azért is nehéz, kényes téma ez, mert összetett: Trianonostól (már erről is kibuknak tények, hogy milyen alkuk mentén rendezték azokat a határokat, hogy igazából a szabadságharccal ágyaztunk meg neki, amikor tojtunk a nemzetiségeinkre) holokausztostól (amiről emberfia nem gondolta volna, hogy ilyet ember emberrel megtehet, ugye van, aki még most sem hiszi el).

Mindennek tetejébe friss az egész, én harmincas vagyok, nagyapám Horthy büszke huszára volt, önként ment a keleti frontra sok más társával együtt.
Ennek ellenére mondhatom nem volt náci. Lehet, hogy a rendszer által megvezetett ember volt, de náci biztosan nem.
Szóval akkor ez most horthysta vagy nácci szoborállítás volt?
Visszatérve a logikádhoz Kádárnak is sok vér tapad a kezéhez, mégis vannak szobrai. Budapest egyik látványossága a Szoborpark.
Valahogy mégsem érzem azt, hogy emiatt holnap vörös tengerészgyalogos rontanának rám a sarkon.
Emlékezni kell, ettől a jelent még ma és mi írjuk.
Jó lenne köpködés nélkül, türelmesen szembenéznünk ezzel a korral meg az azt követővel (ügynöklisták). Nálunk ezek még elmaradtak.

@Mohamed, jók az árnyalataid, de tényleg disszonáns figura volt, ahogy sokan a történelemben, akik hittek egy-egy eszmében, ami aztán embertelen akciókba torkolott.
Igencsak egzotikus országba vezet ma utunk, még akkor is, ha ez az ország Európában van, valahogy mégis keveset tudunk róla, leszámítva a jó öreg sztereotípiákat. Albánia az úti cél, nagyon sok minden kiderül, például hogy miként lehet helyes például az a mondat: „ott megy…..
floorwalker (törölt) 2013.09.16 06:23:24
cukorhal megelőzött a nyelvtanulási kérdésekkel, nekem ez a része tűnik a legnagyobb kihívásnak. :)
cukorhal, én az első poszt után kerestem pár oldalt, sajna még nem vettem rá amgamat az önképzésre, de íme:
1)
www.goethe-verlag.com/book2/HU/HUSQ/HUSQ002.HTM

2) www.langmaster.com/lmcom/com/web/hu-hu/pages/alb%C3%A1n-tanfolyamok-sz%C3%B3t%C3%A1rak-%C3%A9s-egy%C3%A9b-nyelvi-kieg%C3%A9sz%C3%ADt%C5%91k.aspx

Ha jól számolok, akkor fejenként a rezsi és a kaja 40-50ezerből kijön, milyen árak vannak bérlemények szintjén?
Megmozgattad a fantáziámat, csak (egyelőre?) tőkével állok hadilábon :D

Geri87 sztem magából indul ki, ő valószínűleg egy hipermodern genfi villában érezné jól magát és lenne boldog, nem vagyunk egyformák. :)
Úgyhogy innentől kezdve el fogtok beszélni egymás mellett. Azzal egyetértek, hogy az elégedettség a saját igányeid és a lehetőségek találkozásából fakad.
Azért az elgondolkodtató, hogy az ilyen jellegű felméréseket mostanában egy kis, ázsiai ország nyeri: Bhután, s mi nézünk bután...
Nekem is tetszik az a fajta mentalitás, amiről a két posz szól. Mert ezek a posztok Albániáról szólnak és arról, hogy milyen egy ország mostani helyzete. Kukucskálni meg mindenki szeret. :)
Nekem kcisit a 90-es évek Magyarországa ugrik be a leírtakról, és aki akkor jó dolgoba szállt be, ma jól él itthon is. A mi falunkban alig volt vezetékes telefon, internet és kábeltv meg 98-ban talán. A csatornázás talán jövőre indul.
Ez meg mondjuk Hollandiából tűnhet furcsának és "büdösnek".
Akkor azért nálunk is szemetesek voltak az utcák, még a mai Budapesten is vannak mocskos helyek. Még ha nem is szeméthegyek, de elhanyagoltak (kellene még közmunkás?)
Ha a graffitizést, egyéb vandálkodást nézem itthon, az mitől különb, mint egy albán szeméthegy? Csak a forma más, a tartalom ugyanaz: kifejezési mód. Persze szűklátókörű, mert nem véletlenül olyan csábító az a rendezett svájci, osztrák Alpok..
Szerintem a rendezettség foka emberöltők és békés évtizedek kérdése, nem etnikai alapú. :)
Egyszerű városi legendának tartottam, amit mindenkinek látott már valakije. Olyan ez, mint egy tábortűz melletti rémmese:- ...és akkor a külső sávban beelőzött egy Transporter, ami húzott egy Sprintert, ami húzott egy trélert, amin volt egy Fiesta. És ilyenkor borzongunk, meg…..
Csütörtök este "a BBC Parabolájában", a híreket vicces videómontázsokkal kommentáló Russell Howard's Good Newsben is beszóltak a Britain's Got Talentnek: egy édeshármas-imitálós árnyjátékot vágtak össze az ITV eredeti adásával, így a BGT-zsűri tagjai már nem az egykori Hip…..
floorwalker (törölt) 2013.06.14 20:00:45
A napokban volt ugye a sztori, hogy a Vatera nem veszi le a hamis termékeket. A felhasználókat viszont egy idő után törli, és az összes vásárlójuknak emailt küld, hogy ne fizessenek és küldjék el a rendőrségi feljelentésük számát. De hogy mi alapján, azt nem lehet tudni. Naiv…..
floorwalker (törölt) 2013.02.11 16:45:12
@eiselmirjam: valószínűleg igazad van, 10e-et költöttél kimemelésre, 50 termék átlag ezerrel az már 50e (12-vel rosszindulatúan szorozva már ott vagy a 600e-nél).
A bánásmód a Vatera részéről mindenképpen gusztustalan, konkrét indoklást kellett volna adniuk illetve szerintem max. igazolványazámot kérni.
Ezáltal Nav felé védve van, azonos embert több userként szintén ki tudja zárni.
Mindent én sem adnék meg, mert a biztonságos adatkezelés mint tudjuk, látjuk a hírekben, külön műfaj...
Lehetne tökösebb a hazai fogyasztóvédelem, az is biztos.
floorwalker (törölt) 2013.02.12 07:19:30
@skrimp: XD valaki újraregelt :)
ha minden adatát törölték, miért ne lehetne újraregelni?

nekem egy incidensem volt velük, kétségtelenül mea culpa, az én hibám, hogy nem olvastam végig minden szabályzatot, erre rám is vágtak egy bünttést.

itt a cég részéről az ügyfélszolgálati színvonaltalanság a kemény. és ez független attól, hogy a delikvens hibázott-e vagy sem. milyen magyarázart az, hogy biztonsági okokból?
Mert ahogy olvasom itt páran biztonsági okokból tennének ezt-azt a céggel.
Ugye hogy ennek nem így kellene működnie? :)
Album: BehaviourRelease year: 1991 ..
floorwalker (törölt) 2011.11.19 18:24:40
Egy jól sikerült blöff, az agyér-elmeszesedés első jele, vagy valóban komoly kritika áll Warren Buffett szavai mögött? A gazdagok ugyanis alapesetben nem mondanak olyanokat, hogy több adót akarnak fizetni, legalábbis mifelénk ilyet legfeljebb csak a szegények követeltek a…..
floorwalker (törölt) 2011.08.23 16:14:56
@Dr. No: egyetértek.

Sőt megfejelném. Nincsen jóléti, igszságos(?) társadalom erkölcsi alapok nélkül.
Az állami kontroll is csak bizonyos mértékben lehet hatékony. (Ki dönti el, hogy kit vadásszon le? Ki hajlandó levadászni egy cimborát? Melyik politikai erő ne vadászna az ellenfeleire? stb. stb)
Nálunk (is) 22-es csapdája van, egy megosztott társadalom egy exponenciálisan növekvő világban alapvetően felelőtlen és komolyabb vagyon nélküli elittel.
A megoldás jóval komplexebb, mint hogy ki mennyi adót fizet. Az egyik lépés tényleg az, ha akinek egyébként sem hiányzik, az visszajutattaja a rendszerbe. A befagyasztott, mozdulatlan pénz a leghaszontalanabb mindenkinek.
Ennél még a minimálbéres Mercedes-vásárló is hasznosabb. Hogy az a pénz meg Németországban vagy hol köt ki? Na, az megint egy érdekes szál.
Befelé kellene keringetni a pénzeket, erre jól rájött ez a kormány. A hatékonyság és az időzítés már kérdéses számomra.
 Mivel töltik az idejüket az emberek ott, ahol fél évig tart a tél, kinn mínusz 40 fok van, benn viszont nincs áram, folyóvíz, sőt, wifi sem. A helyzetet még elképzelhetetlenebbé teszi, hogy ezen emberek egy olyan faluban élnek, ahová nyáron is csak dzsippel lehet eljutni,…..
floorwalker (törölt) 2011.02.11 11:03:01
@Megszívtuk-Waze: ezt kissé benézted :P:D

"Mitsubishi Pajero/Montero is the most successful model in race history, including 7 years straight (2001–2007)." - a Dakar Rallyról a wikipedia-n...
nem beszélve a Mitsu rallys hátteréről.

magához a poszthoz..mindig érdekel amikor emberek eszetlen helyeken telepednek le. az különidőutazás lehet hogy úgy közlekednek mint az ősemberek ezeken a természetes "autópályákon".
Ami Csomát illeti, nemtom érdemes-e egy évnyi ott eltöltött idő kedvéért így felkapni a helyet :) vagy az lesz a magyar-nepáli barátság konzulátusa?:))
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
floorwalker (törölt) 2011.01.04 13:31:14
@Link Elek: egyetértek. amíg a valós problémákra megközelítőleg jó válaszokat, terveket, programot újra meg újra nem tud prezentálni egy párt, addig itt váltó(gazdaság)politika lesz.
Meggondolandó, hogy érdemes-e ilyen instabil országban bármibe fogni. Szerintem is lenne igény egy konzilib képviseletre.
A frissen hatályba lépett, új médiatörvény elleni tiltakozásul hírek helyett a "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság" mondat virít a hétfői Népszabadság címlapján magyarul, és kisebb betűkkel az összes EU-tagország nyelvén is. A Népszava mai címlapján pedig…..
floorwalker (törölt) 2011.01.03 22:08:09
@franky3: az a nagy büdös helyzet hogy a semminél jelenleg az is több lenne... nézz körül az álláspiacon, esetleg mondj fel és próbálj meg boldogulni. Ha elég specialista vagy talán 3 hónapon belül lesz munkád, de hogy nem fogsz még ugyanannyit sem keresni azt szinte biztosra veszem. Szóval nagyon is ez kellene legyen a legfőbb prioritás: gazdaság pénz pörgés.
Nem a hatalmi farigcsálás és lózungolás meg bosszúból helyezkedés. Mert sajnos egyre inkább ez jön le a kormány "munkarendjéből".

+1 dolog: aki kicsit is mozog a hétköznapi életben az láthatja kellő ésszel és egyéb érzékszerveivel, hogy ez a kétharmad egyáltalán nem ünneplendő, inkább gyászos. Mo kétharmada otthon maradt és másra szavazott (jobbik esetében 17% markánsan másra). Amit a fidesz "elért", valójában az ölébe hullott. Mondom még egyszer: a hétköznapi embernek elege van ezekből a cirkuszokból és vegetál, hamarosan szabélyosan túlélére kényszerül.
Szóval okosabban kellene ezt a reálisan 2/6-ot felhassználni....
egyetértek, aki nem látja, hogy egy pártszimpatizánsokból és katonákból álló rendszer alá épül az ország, az tényleg ostoba. Ha még erre válaszképpen elkezd komcsizni és balra mutogatni, akkor aztán pláne.
Olvassunk mőr a sorok között és ne hódoljunk be egyik oldalnak se. Ők volnának értünk, nem fordítva....
floorwalker (törölt) 2011.01.04 13:07:28
@Lacdelo: @Mikrobi: nem a Fidesz miatt sírok, hanem azért mert 60 napon belül nem lesz miből ennem. Közben ilyeneken dolgozik az elitünk hogy kit hogyan mimért lehet megbüntetni talán.
Meg hogy Szűz Mária három színű stroboszkópja ragyogja be az országot... Tehát még egyszer, mi a búbánatért fontos ez most?
Kína talán pumpál belénk némi pénzt, teremt néhány munkahelyet (talán az építőipart stabililzálja): van még ezen kívül konkrétabb terv az élénkítésre és munkahelyteremtésre? Amit a különadók sugallnának, nekem mint multinak: ez egy ingoványos terep, visszamenőlegesen változtatgatnak, nem mondják meg konkrétan, hány évig terhel különadó és kiket. Én ide be nem fektetnénk hosszú távon. Rövid távon is cak akkor ha gyorsan elpakolhatok, cégláncokon keresztül felszívódhatok.
Belsős OTP-s is megerősítette, a cég át fogja hárítani valamilyen módon a pluszköltségeit. Mások leépítésekkel reagálnak: extraköltség az államnak, nagy részük elég ideje óta ott dolgozott, hogy segélyre jogosult legyen. Iroda sem kell annyi, munkaeszköz sem. Máris nem oylan fényes az a különadó, legalábbis nem annyi a reálértéke...na hogy a búbánatban lennék elégedett az eddigiekkel?

Nem mentem el szavazni, ahogyan sokan mások sem. Így fejezzük ki utálatunkat és azt, hogy nem látunk reális választási lehetőséget és alkalmas erőt a vezetésre. Lehet erre köpködni és büdösözni, de veszélyes lebecsülni. Könnyebben kerülhet a Fidesz oda, ahol most az mszp, mint azt ti, támogatóként most hiszitek.

A kritikához való jogomat minden politikai erővel szemben fenn tartom, még azokkal is amelyekkel jobban szimpatizálok. Ennyi. Szerintem ez volna a normális, konstruktív, valóban előre vivő, nem a szemellenzős tapsolás és várakozás.
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
floorwalker (törölt) 2010.11.25 21:25:40
@ZéBé: nézz utána a jelenérték fogalmának. A 40e mai forintot jelent a példában egy igen pesszimistább verzióval számolva. Na így már menni fog a szöveg értelmezése? :)
floorwalker (törölt) 2010.11.30 11:01:29
@ojcabojca: egy kommenttel válaszolnék

"belekotty 2010.11.30. 07:48:31
A röfikből is látszik, a fiatalok felfogták, a legjobb a minimálbér, lopni, csalni az adót ahol lehet és maguknak takarékoskodni. Na most ez nagyon be fog baszni az államkasszának. Az idióta Matolcsy meg sem érti, hogy most egy egész országot vesznek rá az adócsalásra."

velemenyvezer.blog.hu/2010/11/29/mnyp_menni_vagy_maradni
floorwalker (törölt) 2010.11.30 11:33:02
@ZéBé: a nagyszüleim sem kapnak/kaptak sokkal többet. Jó esetben nyugdíjasan márnincsen hiteled (hopp, az elmúlt évek árfolyamai után ez is változhat...), szal feltételezve egy fedelet és nulla tartozást, valamint rendezett családi szálakat, éhenhalni nem fog. Persze valószínúleg színházba járni, könyveket venni vagy utazgatni sem, csak vegetálni.

Egyértelműen a hoasszabb távú koncepciók hiányoznak. Hatástanulmáynok után népszavazásokat tartanék és ilyen kérdésekben, mint privatizáció, állami vagyon; nyugdíj évtizedekre szólóna bebetonoznám az irányelveket. Meggyőződésem, hogy ezek az örökös variálások, költségvetési adhoc ötletelések és a korrupció löki az országot vissza újra meg újra egy kényszerpályára. Viszont rendkívül fontos lenne, pont az itt is felbukkanó szín alapú pártoskodás kiküszöbölése miatt is, hogy abszolút többséggel döntsünk. Mert a kétharmad valójában csak egy harmad. O.V. ugye csak kinyögte, amitől egyébként politológus is óvták, miszerint aki otthon maradt, az tkp támogatta őket. Akár pökhendiségből vágta ezt oda, akár butaságból, józan ésszel felfogható, hogy ez a politika kudarca (lsd legújabb közvéleménykutatások). A választók felét arra sem tudták rávenni, hogy kimozduljon otthonról és döntsön akár a legkisebb rossz elve alapján. Nekem hiányzik egy ennyire átfogó, fontos kérdésekben társadalmat is megkérdező szelet a mai magyar demokráciából.
Az pedig a Fideszről állít ki szegénységi bizonyítványt, ahogyan ezeket a dolgokat intézi. Lusta, hanyag módon, időt nem szánva nyomatják a saját ötleteiket, amiket képtelenek egy szervezett koncepcióként bemutatni akár előttünk, akár az EU előtt. Ez az , ami bosszantó, mert a hatalmat megkapták, az elveket, szép szavakat dobálják, alkotmány, nemzet, változás, miközben a történelmünk leggusztustalanabb módszereivel és húzásaival operálnak. Asztalra csapás, mutogatás, mézesmadzag után lejmolás, házasság utánl kiábrándulás.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Edouard Martinet mindennapi tárgyakból - konyhai edényekből, autóalkatrészekből és egyéb fémhulladékokból - készít igazán különleges állat szobrokat. Via..
floorwalker (törölt) 2010.11.11 11:18:04
A magyar nyelvű tájékoztató szerzője szerint igen, Hagi el is kezdett ábrándozni: Az arcápoló maszkot a Rossmannban vettem. A magyar felirat tanúsága szerint Észak-Koreában készült. Lelki szemeim előtt máris megjelent a totális diktatúra piacorientált arca és elképzeltem, amint…..
floorwalker (törölt) 2010.11.11 11:13:11
@Lewyke: mert ebben a sávban a lengyel a legnagyobb pijac és a regionális címkézéseken a seggnyalás a pénztárcák adott országbeli számától függ. :)
Subba Végre Falunap!! 2010.08.03 08:30:00
Idén sem vártuk hiába, elkezdődött a falunapok szezonja, lássuk ki mennyiért csinál jó hangulatot. Kis segítség a 90ft/km-es útiköltséghez: LL. Juni (mondjuk ő ennél egy ligával feljebb van) egy nyári szezonban több, mint 30.000 km-t utazik.via proli..
hulladékok Hulladéktároló 2010.07.25 18:00:00
József Attila nyilván kikérné magának, hogy egy lakótelepet neveztek el róla, pedig ha tudná, hogy mennyire fasza kis hely ez, talán nem öngyilkolta volna magát halálra. De az elvtársak biztos elvtársat láttak benne. A lakótelep legyen lakótelep! Már Kádár apánk, a punk is…..
A miniszterelnök pénteken csaknem azonos időpontban adott interjút a Hír TV és ATV számára. Utóbbiban a beszélgetés legvégén a műsorvezető, Kálmán Olga feltette a jövő egyik érdekes kérdését: terveznek-e népszavazást tartani a leendő új alkotmányról? A két évvel…..
floorwalker (törölt) 2010.07.24 11:05:08
:D jók a kommentek

Macisajt, ahogy [nick] története is igazolja az átlagválasztó nem, sőt sztem talán a skandináv országokat kivéve nagyon kevés helyen kellően informált és/vagy tudatos választó. Szóval ettől függővé tenni h ki, mikor, milyen kérdésben indítana népszavazást, hamvában holt. Hogy érdektelen lenne? Ez már nagyban függ a politikai körítéstől. Ami az alkotmány megújítását, szakralizálását illeti, szvsz ehhez pont idő kell még. Nem éltünk még meg annyi évtizedet itt ebben az országban, hogy egy ilyen okirat, jogi és erkölcsi iránymutató értékes eleme legyen az életünknek. Magyarország ehhez még igencsak tinédzser. Ennek belátásához elég kimenni egy piacra vagy beesni bármilyen utcai politikai vitába. :)

Az interjú érdekesen alakult. Az indoklás nélküli elküldés egy vicc, védtelenné tesz nagyon sok alkalmazottat. Csak pár évig dolgoztam a közművelődésben, amit szorosan alárendelnek még ma is a közigazgatásnak, de a tapasztalataim szerint igen sok kínkeserves szituációt és munakügyi per, visszaélés, diszkrimináció veszélyét hordozza a legalsó szinteken. Nem tudom, megéri-e az a pár felsővezető lebegtetése, ilyen módon történő "ösztönzése" ezt az árat.

Az IMF-sztori érdekes, vhol érthető a logikája. Én is oóvatosan adnék pénzt olyannak, aki folyton hiteleken él. Szvsz ezzel a húzással, ha be is rágnak ránk, erősítheti a befektetői bizalmat hosszú távon. Euro árfolyam mindig kétélű dolog, nehéz igazat adni bármelyik oldalnak. A hiteleseknek fáj, ugyanakkor aki ilyenbe beszáll az igenis, kockáztat, a jövőjét. Másfelől az exportnak jó, akik valutát hoznak az országba, aka vagyont, azok nyernek. OV ilyen szempontból most teljesen liberális megközelítést alkalmaz, leveszi a kezét az árfolyamról, mozogjon a pénz, majd a mérlegek árulkodnak. Ezzel mondjuk merész, mert az átlagválasztónak ez közben komoly plnzekbe kerül, ha már a relativ viszonyokra hivatkozott az atv-n :)
Tény, hogy az országnak vagyonosodnia kell, akkor lesznek munkahelyek és jobb életszínvonal, ha lesz miből, csak kérdés, hogy addig a választók kitartanak-e.

Ez az egész hatalmi koncentráció is tkp erre irányul. Az átlagválasztó hőzöng, képtelen átlátni dolgokat, amikről sokszor pontos információi sincsenek (lsd akár csak a népszavazás fajtáit). Disszonáns hónapok, évek jönnek, ezt egy rafinált ellenzék tényleg kihasználhatná. Én azt nem tudom, szabad-e hagynunk.
Nem szeretem ezt a ködös, homályos poolitikát, amit a Fidesz folytat, de jelen pillanatban a stabil kísérletezés is jobb és fontosabb, annál hogy ki csücsül döntéshozó pozícióban. Annak a színvonala majd nőjjön, akkor amikor már nem az alapvető szükségleteink forognak kockán.
A kohli kancellárság (elég nagy támogatója Viktornak, ha jól tudom) valahol szintén erről szólt Németországban. Utólag arról is kiderülnek disznóságok, sok marhaság volt ott is, de az stabilan.
Szóval megértem az indokaikat, amiért ez a dekázgatás és pőasszolgatás, cselezgetés folyik, csak a múltból kiindulva nem tudom elég lesz-e a mostani lendület.
Ha a góllövés sikerül, akkor nem lesz gáz, maximum dilletantizmus és jó kövér viccek.
Konkrétabban: a bankadó deklaráltan lyuktömés, tényleg nehéz lenne közvetlenül az ügyfelekre hárítani (sima amtek, túl feltűnő lenne akár tranzakciókra, akár ügyfélszámra osztjuk). Ellenben az MNB mogyorózása, az árfolyampolitika, az adóváltozások bérekre vonatkozó jövőbeni következményei bőven ellensúlyozhatják ezt a pénzt. Logikusan valamivel csak sikerült meggyőznie Viktornak Csányi Sándort. :) Na és pont az ilyen játszmákhoz kell a Fidesznek homályban tartania midnekit, ameddig csak lehet.
Hogy ők csinálhassák, ahogy jónak gondolják. Ez egy igen ellentmondásos, paradox helyzet, szvsz ebbe rokkant bele az mszp is, hogy egyfelől demokratikusan kellene itten művelni a dolgokat kérem szépen, másfelől meg éppen úgy nem megy, mert az erő széjjelaprózódik. Nehéz kiforralni a demokráciát a lecsó országában
Én azt nem tudom, lesz-e áttörés ebben. talán mostanra úgy unblock kezdjük az utálatnak hála elerszteni ezt a -naakkormostjöjjönvalakimásdegyorsan- szavazási mentalitást. Innen már nincs messze az emberre szavazok, párt helyett megközelítés. Ez volna a célravezető a mi szempontuknból: megbízható, kompromisszumképes, hozzáértő emberek irányítsanak. Évtizedekre szóló, érvényes irányelvek kellenek. Az alkotmány, a NER mind-mind ere tett szerencsétlenül, bizonytalanul kommunikált kísérletek. Több idő kellmég mindenkinek. Minden ellentmondás és balfékség ellenére ezúttal nem kívánom, hogy most bárki befűtsön a jobboldalnak.
Valszeg jól érzi OV, hogy ez a 2/3 ennek szól, csináljátok, sokat beszéltetek róla hogy volna jó, akkor most mutassátok is meg.
Ha ez valóban így van, akkor viszont bármilyen népszavazási cirkusz öngól volna. Ellenzékiként én elfogadnám a helyzetet, átpörgetném, miért, honnan, hogyan is kerültem ide. Szemmel tartanám a durva kihágásokat=ez mindig abszolút pirospont a választóknál. Követném a változásokat, a pozitívumokat beépíteném, adoptálnám, eleven aktivista hálózatot építgetnék, kutatnám és átrágnám a jövő kihívásait. Mert a fidesz számára is legkedvezőbb jóslatokba bocsátkozva 3 ciklus múlva szükség lesz egy újabb csapatra.
Ismerős a recept? XD
Vannak már pár éve ezek a pálinkafesztiválok. Ott van az összes valamirevaló pálinkafőzde, lehet velük dumálni, végigkóstolni az újdonságaikat meg a régiségeiket. Szeretjük ezeket a rendezvényeket. Bár hosszú a sor a bejáratnál és kuponnal kell fizetni a kupicákért (éjfél…..
floorwalker (törölt) 2010.04.20 10:18:31