Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cato

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél A sokoldalú tiszafa 2011.08.31 08:30:00
- Hogyne, hogyne... Szóval, megmérgezték?- De meg ám! Sőt, mi több … ezt nagyon kérem, kezelje egyelőre bizalmasan... le merném fogadni, tudom, mi volt a méreg!- Ugyan?!- Taxin, fiacskám. Taxin!- Taxin?! Most hallom először.- Nem csodálom. Felettébb szokatlan. Mondhatom,…..
Toroczkai műbránerre mutogat   Sose gondoltam volna, hogy a subbán fogok melegverésről olvasni, és a mai napig nem értem mit keres ez egy viccportálon. Nem tudom elképzelni, hogy bárki bármi vicceset gondol arról, ha valakit megvernek, megkéselnek, kirabolnak, vagy bármilyen…..
Cato 2010.06.18 14:05:51
@thwarter: "itt Nagy-Brittanniaban elvileg a munkaadoknak -legalabbis az allami szektorban- kotelessege megprobalni olyan aranyokban alkalmazni kisebbsegeket, ahogy a nepessegben vannak jelen, de otthon meg ilyen sincs."

Megnyugtatlak, van ilyen "itthon" is. Évek óta.
De te biztos régen elhagytad már eme kies vidéket azért nem tudhatod (ezt se)...
Vastagbőr OMG 2010.05.31 11:01:00
Na, ez pöpec! Ma reggel belecsaptak a lecsóba! Íme, pl. a Honvédelmi Minisztérium nyitólapja: Az "OMG" szépen definiálva van, a kis csillaggal. Ez a kép fogadja az összes kormányzati oldalra érkező látogatókat, a Pénzcentrum információi szerint a…..
Cato 2010.05.31 12:55:29
@hulyeinformatikus: Köszönjük a hozzászólást, egyes. Leülhet! (a nicked első fele bizonyitást nyert, a második felét megcáfoltad. ügyes)
Amúgy csak nekem jutott eszembe, hogy a srácok tényleg komolyan gondolják amit mondtak?
Konkrétan az állami bürokrácia csökkentését. Ehhez az első lépé az hogy a különböző állami minisztériumi szervek közötti információ áramlást kicsit optimalizálják, illetve csóró állampolgár információhoz való hozzáférését megkönnyítik. ezután jöhet az e-közigazgatás hatékonyabbá tétele, majd ha az is megvan haza lehet küldeni a köztisztviselők felét.
Ezt a munkát valahol el kell kezdeni. Szerintem ebbe a folyamatba pontosan illeszkedik ez a mostani lépés.
Csak azért szurkolok, hogy ne megint pénzlenyúlás legyen belőle.
Gondoljatok bele mennyivel jobb helyzetbe lennénk, ha 300 lusta bürokrata helyett, csupán három tökös informatikust kellene megfizetni...
     Ahogy már jeleztük, alaposan felkészültünk a délután 4-kor kezdődő Magyar Demokratikus Charta-összejövetelre, ahol rutinos felszívó emberek után maga Gyurcsány Ferenc fog gondoskodni a jó hangulatról. Hazaloptuk a munkahelyekről a laptopot, feltöltöttük…..
Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója: "a cég napi 90 millió forintot takarít meg a sztrájk alatt a ki nem fizetett munkabérből és annak járulékaiból, a benzin- és karbantartási költségekből. Igaz, a jegyárbevétel-kiesés eléri a napi 40 millió…..
Vastagbőr Napi kérdés 2009.08.30 09:01:00
Könnyed, rövid vasárnapi post a sok agybajos mutyi után:Kicsoda a képen látható napszemüveges ember?A sok itt tobzódó kockára tekintettel semleges nevet adtam a képnek, szóval ne reménykedjetek, azzal nem bukok le. :-)..
Cato 2009.08.31 10:18:41
@Félkupica_Fehér_Főnök:

A Stones-ról jutott eszembe.
Nem Jagger mondta azt hogy "Inkább legyek halott mint hogy 40évesen a Satisfactiont énekeljem."
Ehhez képest még hatvanévesen is ezt üvölti... :)
Bár ha 30 évesen látta volna mivé fog változni, lehet hogy Morrison útjára lép ő is. :)
A Nap Sztorija: "Veszprém - Közel három tonna barackot loptak el azok az enyingi tolvajok, akik vasárnap hajnalban buktak le. A Veszprém és Szentkirályszabadja között elterülő sárgabarackos gazdája észrevette, hogy idegenek jártak a gyümölcsösében, ahonnan közel 600 ezer…..
Cato 2009.07.29 11:51:31
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Azonkívül, mint a gyűrűkurából tudjuk az Okok nem bírják a napfényt ezért inkább "műszakpótlékkal", éjjel dolgoznak.
:)
Szidjuk, mert szidjuk. Szidjuk mert barmok hoznak értelmetlen döntéseket - legtöbbször. De most láthatjuk, hogy néha értelme is van - de persze a pénz fog beszélni továbbra is. Az ORTT-ről beszélek. -Tizenkét órás - déltől éjfélig tartó - képernyő-elsötétítéssel büntette…..
Napi abszurd sztori amit Laci küldött nekünk, köszönjük! A Pécs–Bátaszék-vasútvonal a MÁV 64-es számú vonala. Baranya megyében, a Mecsek keleti részén található. Eredetileg Pécset kötötte össze a fontos Duna-völgyi vasúti csomóponttal, Bátaszékkel. Bár az hatvanas…..
Cato 2009.06.23 10:39:03
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Ignorállak, jó?
Nagyapámtól azt tanultam, idiótákkal sose állj le vitatkozni. :)
Cato 2009.06.23 11:00:08
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Kisfiam, hogy te mekkora tirpák vagy...
Ideje lenne bevenned a gyógyszered.
Cato 2009.06.23 13:19:14
@Bit Rot:
"Ha vasút van, azt nem lehet az autópálya felett átvezetni, csak alatta!
Mert a sínek nem bírják el a nagy emelkedőt (azaz a vonatok nem)."
Ezzel természetesen tisztában vagyok.

"Csak nehogy kiderüljön, hogy itt a nemlétező vasútvonal miatt megy el az autópálya az alsóbbrendű út FELETT :-)"
Igen, pont erre céloztam, csak gyengeelméjű kommenterünk képtelen értelmezni a leírottakat.
:))
Nem új a probléma, de csak most kapták fel a gabonák fuzáriummal való szennyezettségét. A fuzárium egy gombafajta, amely megtelepszik a gabonaszem külsején, méreganyagot (mikotoxint) termel, majd ez az őrlés során bejut a lisztbe, korpába, majd logikusan a kenyérbe, gabonapehelybe,…..
Cato 2009.06.22 14:43:52
@postabelyeg: Azért mert még sikerült bizonyítani még nem jelenti azt hogy nincs.
Egyrészt már több GMO-nál felvetődött már immunológiai és tumoros megbetegedések kockázata.
másrészt mivel a korrekt vizsgálatokhoz a GMO gyártó cégek együttműködése is szükség lenne amíg ők ezekben "érthető okokból" nem partnerek, addig nehezen lehet bármit is bizonyitani.

Másik fontos kérdés, az ökológiai kockázat. Honnan tudod hogy egy esetleges további mutálódás milyen változásokkal fog járni egy olyan szervezetnél aminek a genetikai összetétele sebészi úton állítódott össze.
Szívesen ennél olyan búzából készült kenyeret, amelyik mondjuk egér géneket tartalmaz csak hogy valamilyen betegség ellen védettebb legyen???
az a baj hogy ami a laboratóriumban kontrollált körülmények között elvileg működik, szabadon engedve katasztrofális következményekkel járhat.

Cato 2009.06.22 16:03:40
@postabelyeg: Ohhh... valóban? Ezt nem is tudtam.
Akkor vissza mindent. Tévedtem...
Cato 2009.06.22 16:12:05
persze akkor ezeknek az emberkéknek is szólni kellene hogy nyugodtan visszaadhatják a diplomájukat, nem kell kutatni, mert ez így teljesen természetes.

www.scribd.com/doc/11937522/gmobiologicalhealthrisks

Ha nem akarod végigolvasni összefoglalom neked a lényeget:
A kísérletsorozat célja a több transzgént hordozó GM-kukorica hosszú távú biológiai hatásainak vizsgálata volt.

Összefoglalva, az adatok azt mutatják, hogy ennél az egértörzsnél a tápban 33%-os
mennyiségben jelenlevő GM-kukorica komolyan
csökkentette a reprodukciós képességet.
A többgenerációs kísérlet során a GM-tápon kevesebb egér született és
érte meg az elválasztást. Az egerek súlya és az alom tömege is kevesebb volt az elsőtől a
harmadik generációig. Az utódoknál szignifikánsan megváltozott a lép és máj morfológiája,
valamint a vékonybélben számos gén kifejeződése...stb.
Nagyon szeretünk Titeket, ezért úgy döntöttünk, hogy legalább a hétfő reggeletek induljon jól, kivételesen pozitív hírrel kezdünk:A Gellérthegy lábánál lévő illegális kávézót -ami csak úgy átcsúszott a bizottságon- lebontatta az önkormányzat.Kétszer is nekifutottam a…..
Cato 2009.06.22 09:58:26
@Geza: Nem óhajtottam belefutni egy jogértelmezési, vagy jogszabály helyességi vitába. Csupán abbéli örömömnek adtam hangot, hogy a dolgot nem asztal alatt átcsúsztatott "dokumentumokkal" oldották meg, hanem a törvény bötűinek betartatásával.
Hidd el, Nekem már ezek az apróságok is hatalmas reményt adnak. ;)
Cato 2009.06.22 11:09:35
@Geza: Mint mondtam, ebbe a vitába nem szeretnék belemenni. Mérnök vagyok nem jogász.
A törvényekkel szemben csak annyi elvárásom lenne, hogy fölösleges korlátozásokat ne tartalmazzon(betartható), logikusak, és ne egymásnak ellentmondóak legyenek. Mindenkire egyformán alkalmazzák(ne legyenek egyenlőbbek.), és ALKALMAZZÁK!!!
Idén nem lesz a Sziget 0. napján Magyar Dal Napja. (Aminek örülünk, mert már tavaly is iszonyú hakniízű volt.) De mint kiderült, hogy a magyar könnyűzene "sanyarú" helyzeténél akad még sanyarúbb "ügy", úgyhogy idén más csomagolást kap a hakninap a…..
Cato 2009.06.19 12:12:18
@Kixx: Igen de az a marketing részleg volt ha jól emlékszem ;)
Cato 2009.06.19 14:14:58
@Ivanhoe: És aki véletlenül nem tud morse-űl az használhatja ezt:
www.onlineconversion.com/morse_code.htm
Van a borglóbusz, melyet két nagy világrend ural: a fehér és a vörös. De van egy kicsinyke kis szeglete, amit egyik sem tudott meghódítani, így aztán az sem nem fehér, sem nem vörös: rózsaszín. És a rózsaszín legkülönbözőbb árnyalataiban pompázik. Árnyalatai számtalanok,…..
Cato 2009.06.15 16:31:01
@lalanc: A Tachner 2008as rozéja ott figyel pár hete a borhűtőben. Sok jót hallottam már róla, csak még nem volt érkezésem megmérettetni, ergo nem tudok még véleményt mondani róla. :)
Cato 2009.06.15 20:09:57
@Gesztenye3: hehe by Belga. :)
Persze klasszikusabb forrásokra is lehet hivatkozni. Hamvas Béla pl. külön kiemeli az alföldi borokat, pl. Kiskőrös vagy Soltvadkert(Font, Frittmann). Szóval nem kell leszólni az alföldi borokat.
A pancsolt tablettás, vagy a ecetes keritésszaggatókat hagyjuk, egyrészt dőreség lenne ezeket bornak hívni, másrészt bárhol lehet rossz bort csinálni. Kollégám mesélte, a barátja vett Villányban pár hold szőlőt, hogy majd ő megmutatja. Az első évi produktumát amikor elvitte bevizsgáltatni, hivatalosan is savnak minősítették.

Szóval jó és rossz bort is szinte bárhol lehet csinálni, a legfontosabb a borász.
Cato 2009.06.19 11:47:44
@borisz: Basszus. Először azt hittem photoshop, de rákerestem a cuccra:
www.trekneat.com/deen/trekn-eat-produkte/produkte/katadynshopconnect/trekn-eat-wein/
Ezt nem hiszem el.
mondjuk nem a pancsolt bor árkategória. 2 dl ilyen izé 5EUR.
Jaj...
Fővárosi Önkormányzat a közgyűléseit a Váci utcai épületében tartja. Itt, a közgyűlési ülésnapokon egy büfé működik, ahol  önkiszolgáló rendszerben meleg ételt is felszolgálnak. Úgy, hogy semmiféle engedéllyel nem rendelkezik. Az önkormányzat sajtóirodája…..
Cato 2009.06.19 11:21:54
@vero: Azért ne általánosítsunk kérlek!
Érdekes, az én családomban még többnyire van gerince az embereknek.
Mondjuk én is nagyapámtól(nyakas kálvinista paraszt), tanultam az erkölcsöt.
Eddigi pályafutásom során volt már rá példa, hogy megpróbáltak belerángatni a mocsokba.
Egyik alkalommal pl. az egyetemi tanárom keresett meg, hogy benyomnának az egyik megyei jogú város hivatalába, szakmai döntéshozói pozícióba, Az ára csak annyi hogy bizonyos vállalkozói kört kellene információval, meg némi előnnyel ellátni.
Udvariasan nemet mondtam nekik.
Pedig jól jönne nekem is a pénz, de szeretek esténként a tükörbe nézni.
most lehet lebalekozni ;-)
Egyre pofátlanabbak ezek a mi rettegő cigányaink. Szombaton történt, hogy egy ballagást követő családi eszem-iszom során nézeteltérés támadt a rokonok között, kézzel-lábbal, kövekkel és botokkal egymásnak estek: "Az indulatokat csak nagy rendőri erővel sikerült…..
Cato 2009.06.17 14:03:19
@Geza: Ez mikor volt?
Cato 2009.06.17 14:33:22
@Geza: Azért kérdeztem, mert arrafelé(egy közeli városban) nőttem fel, de nem rémlett az eset.
Mondjuk a hadházi cigóknak mindig veszett hírük volt a környéken. A szőlőkertünkben minden télen feltörték a pajtát. Már rutinszerűen ment a feljelentés tavasszal, a rendőrök kimentek, helyszíneltek picit, majd lezárták az aktát.
Göndör István az MSZP frakcióvezető-helyettese. Olvashattuk már tavaly is, hogy milyen pofátlanul nyilatkozik a költségtérítés kapcsán, aztán kiderült, hogy ő jegyzi azt a törvénymódosítást, ami átkeresztelné a költségtérítést bérpótlékká, így akadályozva meg a…..
Cato 2009.06.17 10:37:33
@picur3ka (Beindultunk: 10%:
A Dodonairól azt se tudja mit jelent, csak előző este amikor az eltársakka vodkázgatott akkor hallotta valakitől és gondolta milyen menő lesz majd bedobni az interjó közben.
Cato 2009.06.17 11:32:46
@zero /a válaszom dodonai/:
Az durván 370e havonta. adómentesen. murvaanyásan.
Menjenek a picsába.
Cato 2009.06.17 11:59:11
@DexterMorgan78/Séfbácsi: Pont ezen gondolkodtam én is.
középsuli után egyetem helyett el kellett kezdenem melózni.(thanx for Bokros)
Szakmával, gyakorlat nélkül, de viszont próbaidő után már komoly felelősséggel, '95ben 12e. Ft-ot kerestem. Úgy hogy heti 6 napot napi 9-10órát melóztam és egy bolt teljes árukészletéért felelős voltam.

Na húzzon el a sunyiba.
Körülbelül egy éve volt, hogy meghoztuk azt a döntést, miszerint csak Indapassal lehet kommentelni erre a blogra. Mindenre azért volt szükség, mert akkoriban nagyon elharapóztak a témába nem kapcsolódó vagy nyomdafestéket nem tűrő, gyűlölködő kommentek.  Az a…..
Cato 2009.06.15 16:20:57
@Seduxen: És mi hölt kezdjek egy jpg-el????

Ja és még hozzá szeretném tenni: "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"!
És még ezt is: Lámpavas.
:)
Cato 2009.06.15 16:22:01
@zero: Köszi! ez már hasznosabb! :D
Cato 2009.06.15 17:22:26
@Geza: Basszus!
A főnököm nem tudta elképzelni mitől röhögök vinnyogva az asztal alá bújva. :D
LOL
Szalagcím a hvg.hu-n:"Javuló tendenciaCsökkent a munkanélküliség Észak-Magyarországon"Hűha, gondoltam, végre valami jó hír!Főleg azoknak, akik ebben a régióbal élnek.Olvastam is tovább:"Egy hónap alatt csaknem másfélezerrel csökkent a regisztrált munkanélküliek…..
Ez talán az év legkülönösebb története. Persze csak idáig. Messze még az évvége. Ja, és persze megint a jó öreg Pécs ... A pécsi buszpark 170 buszból áll. A buszok a  a Pécsi Közlekedési Zrt. tulajdonát képezték, melyet tavaly privatizáltak részlegesen. A vevő, a…..
Cato 2009.06.15 10:02:26
@DexterMorgan78/Séfbácsi: Egy ideális világban persze.
Na de itt....
Cato 2009.06.15 10:54:37
@Seduxen: Jah, és addig is amíg le nem zárul az ügy folyik tovább a bérlés, mert hát szabályos a szerződés, és az önkormányzat nem bonthatja fel csak súlyos kötbér fizetésének terhével.
"Húú de ravasz!"
Lévai Katalin Brüsszelből hazatérő MSZP-s Európa Parlamenti képviselő. Előtte 1998-tól 2002-ig az Egyenlő Esélyek Alapítvány elnöke, 2002-2003-ig a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője, 2003. május 19. - 2004.…..
Cato 2009.06.11 16:12:45
@Mj: Vasárnap? Kárpát-medencei borásztalálkozó! :)
Részemről.
Cato 2009.06.11 16:50:05
@Mj: Hova? Fricz Tom gardenpartijára? Most inkább kihagyom. :)
De ha a százezres tömeg megindul a parlament felé, esküszöm abbahagyom a borozgatást, és lámpavasat/henteskampót ragadok és csatlakozom!
Cato 2009.06.11 16:58:29
@Mr. Acid:
Szerintem ő "tisztességes történelemoktatás" alatt a kommenizmus alatti intézményesített népbutítást érti.
Két ajánlat közül az olcsóbb, az áfa nélkül több mint 20 milliárd forintos ajánlat nyerte a Margit híd rekonstrukciójának tenderét - állítja az MTI meg nem nevezett városházi forrásokra hivatkozva. A főváros eredetileg 13 milliárdos költséggel számolt, amiből az EU 6…..
Feszült lehet a hangulat mostanában a Pártnál, rosszak a kilátások. Szinte hallom Lendvait a tükör előtt motyogni: "Tükröm-tükröm, mondd meg nékem: Vajon ki tudjuk suvasztani a három gráciát Brüsszelbe?Jó lenne...Meg az is jó lenne, ha nem csuknák le a legjobb embereinket.…..
Cato 2009.05.29 10:48:43
@misikeh:
Ez a teszt mindent elmond a magyar valóságról, és arról mennyire deformált a magyar politikai gondolkodás, hála a húszéves mediahacknek amit hazai véleményformálók folytatnak a rendszerváltás óta.

Kb. 2 éve megcsináltam ezt a tesztet, és eszerint baloldali liberális gondolkozású vagyok.

Ehhez képest az elmúlt 20 évben, egyetlen percre sem szimpatizáltam a magyar baloldallal, az szdsz-el meg kb. addig amíg Tölgyessy irányította pártot. (A 90-es évek elején egyszer volt szerencsém egy vidéki presszóban párfős társaságban meghallgatni a gondolatait - azért nem írom hogy beszélgetni, mert akkoriban még kicsicsira voltam és nem mertem megszólalni a nagyemberek közt... :D - és nagyon meggyőző volt.

Szóval ilyen ország pedig nincs!