Regisztráció Blogot indítok
Adatok
putyi8

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bő 2 hónap, ennyi telt el azóta, hogy alpolgármester lettem, Pikó András és a kerületben 2/3-os győzelmet arató baloldali képviselőtársaim – de mindenekelőtt a józsefvárosiak – jóvoltából. Hálás vagyok nekik, nektek, hogy bizonyíthatom, nem csak a tiltakozásban vagyok jó… :) Oktatás, kultúra,…..
Vacilláltam, hogy mi legyen az új év első posztja – az idén sem megnyíló Sorsok Háza vagy a Mindszenty József téren újrafestett sgraffito – aztán maradtam ez utóbbinál; a szerencsétlen sorsú Sorsok Házaról azt hiszem még bőven lesz alkalom írni. Az újrafestés meg már elkészült, még a tavalyi év…..
Tisztelt Józsefvárosiak! Kedves Olvasóink! Lassan vége az évnek, már itt a karácsony, ma a Szenteste is elérkezett. Jönnek az ünnepek, így aztán újra itt az ideje, hogy megálljunk egy pillanatra, s legalább ebben a pár napban adjuk minden figyelmünket, szeretetünket barátainknak és…..
Sajnos eljött az idő, amikor mindent mérlegelve, kilépek abból a közösségből, ahol 26 éven keresztül nagyon jól éreztem magam. Most sem azért lépek ki az MSZP-ből, mert ez az érzés megváltozott. 1993 óta küzdöttem azért, hogy minél sikeresebbek legyünk, elkö- telezett baloldaliként próbáltam…..
“Baromira unom, hogy azt méricskéljük, ki a legnagyobb kicsi!”  (Karácsony Gergely)  Tegnap elkezdődött a főpolgármesteri előválasztás szavazási szakasza, mely június 26-án, szerda 12 óráig tart. Az előválasztás második fordulójának első napján meglepően nagy volt a részvétel – a szervezők szerint…..
„Harminc éve ígérik, hogy felújítják az utcát, de erre valahogy megint nem lett pénz.”  Már ha életnek lehet ezt nevezni. Többször írtunk mi is a Diószegi utcáról*, most a Magyar Narancs látogatott el a környékre, Szira Péter írta meg az ott tapasztaltakat. Ezzel megint jött egy aktuális (de…..
„Próbálok a lóf@sznál kicsit többet tenni.” (Dopeman)  Prológus gyanánt: Dopeman még szerda este jelentette be, hogy elindul a józsefvárosi időközi önkormányzati választáson. A Magdolna negyedben ugyanis április 23-án időközi önkormányzati választás lesz, miután Balogh István…..
A nyíltan tagadott óvoda-összevonással körítve Csütörtökön tartotta Józsefváros képviselőtestülete idei 1. rendes ülését. Legalábbis formálisan. Az SZMSZ szerint ugyanis a rendes ülés időpontja minden hónap első csütörtöke, de idén még eddig egyetlen ülés sem volt a…..
putyi8 2015.08.11 17:45:22
@bodis.lajos: @koszorumagdolna: Koszonom a választ.Már nem tartom fontosnak hogy az Mszp-nek mennyi a szavazata mert NEM tesznek érte semmit de nem tesznek semmit azokért a régi szavazokért sem akik egyértelmuen a baloldalt választották -tudták mi a helyzet a Bacsoban hogy maradt a fiatalok gárdája akik legalább 20 évre beágyazták magukat mintha gyoztek volna a kiválasztott teruletukon --de annak reményében választottak mégis hogy legyen a képviselo testulet osszetétele nem ilyen arányban hanem igenis hangot a másik félnek is akiknek talán lenne más gondolata és dontéshozatalnál legyen szava ------ami számomra a legfontosabb -----de vegye a fáradságot nemcsak Komássy hanem a bekerult de minek Ő tudja másik baloldalinak nevezett személyrol is vélemény -----ott van de hangja NINCS véleménye NINCS ----szégyen --a választok nevében akik biztak benne is -------de minek --Az Orczy negyedre visszatérve igenis sokkal de sokkal jobban hangot adni a lakosság véleményének mert oda jutunk ahogy az MNP I-II III jutott ----kedves Alfoldi Gyurinak uzenem mi mondjuk -mi gondolkodunk---mi tetténk a dolgunkat -----Hallgassa meg és vegye komolyan -épitse be mert mi lakunk ITT
putyi8 2015.08.12 20:50:53
@bodis.lajos: Lajos egyetértek veled ----nyugdij :én a javaslattal csak abban az esetben értek egyet ha olyan munkakorben dolgozik a férfi mely egészségileg ártalmas-és 14 éves kora ota dolgozik és nem biztos hogy megéri a 67 évet
kulonben egy gazdaságnak az a jo ha minnél tobben dolgoznak --------igenis lenne kereslet és kinálat is van de nem ugy hogy az Ut a munka világába vagy más pr ami most is van hogy szerencsételeneknek munkát igértek és eu-s pénz eltunt---csináltak egy szerződést munka nincs felelős egyenlőre nincs -szegényeknek semmi kereseti lehetőség most nincs -ez borzalom
A szemét és hulladék elhelyezése, tárolása és újrahasznosítása a világon mindenhol problémát jelent. De íme itt egy új kezdeményezés, amelyet egy kis kalifornai cég jegyez. A cég székhelye a San Luis Obispo városka, az ötlete pedig egyszerűen elképesztő. A lényege, hogy a…..
… és a vélemény, mint tájékoztatás Szerdán megjelent a Népszabadságban egy cikk, amelyben arról ír az újságíró, hogy mennyire nem sajnálja a sajátjaitól a sikerdíjat Józsefváros önkormányzata. Ostobaságot írtak. Cserébe Kocsis Máté március 19-én reggel azzal nyitotta…..
putyi8 2015.03.22 20:09:06
@MolnárGyörgy: A cikkben szereplő "sikerdij" az egyszeru olvasonál is kiverte a biztositékot igy igaz-mennyire oda kell figyelni az ujságironak a szavak jelentésére és a mogotte lévő tevékenységek igazi teljesitésére.Ám a megjegyzésem csak annyi de észemről ez már csak kivulállo megjegyzés -amennyiben a Kisfalu Kft. az onkormányzat megbizásábol végzi feladatát és a Gyuri általi elszámolás alapján kap elszámolást ugy még nagyobb érdeke lenne a kintlévőségek mielobbi behajtása gondolok itt a helyiségek bérlőire valamint a sok sok ures lakás.helyiség fenntartására-kibontás-lefalazás,javitások----ezek rendbetétele szerintem megérné pályázat kirása minnél előbb- mintsem állandoan kitenni annak hogy még jobban leamortizálva legyenek kitéve az ujabb feltoréseknek..Régebben emlékszem volt olyan hogy jutalékért kimentek helyiségekbe a hátralék behajtásáért-ami hiányzik az az osztonzés hogy az onkormányzati tulajdon védelme meglegyen.A finanszirozás láthatoságát novelné az onkormányzati lakások ellenőrzésének száma nemcsak papiron hanem annak hatékonysága és kimutathatosága---de ez csak egy vélemény a részemről
„Nem zörög a sárhányó, ha a szél nem fújja.” És akkor most még egy „utózörej” a február végi Közmegszólalásról, szintén Budaházy Gusztáv tollából. (Az eredeti bejegyzés a Közmegszólalás az önkormányzati lakásokról esemény meghirdetésének fészbuk oldalán…..
Három nap múlva, február 26-án "Közmegszólalás" lesz az önkormányzati lakásokról a Kesztyűgyárban. "Életmódtanácsok" a bérlőknek, vagy a tehetetlen, hibát hibára halmozó és önkényeskedő önkormányzati lakásbérbeadás megjavítása? Gyere el, és állj ki magadért! Mondd…..
putyi8 2015.02.24 20:58:25
@bodis.lajos: Nagyon szomoru az ember mikor évek ota ezt az állapotot látja -hiszen sokan rájuk szavaztak és véleményuket szeretné az ember tudni,olvasni -DE NEM igy lesz ez a DK-val -gondolom kozponti infot nem kapott a válaszadásra pedig most és eddig is voltak olyan fontos témák amiben harcosan ki kellett volna állni -----van szép oldala a facebookon de ha valaki beir -TORLI ez igen s ez lesz még jo pár évig sajnos -de orulunk Vincent ----hogy elérte álmát és szép fizetést kap -csakhogy ez a keruletben élők ugy tekintik csak ul és ul mered szeme az égnek -mikor lesz vége ennek a testuletinek
Tetszenek még emlékezni a mindenüvé kirakott "Józsefváros újjáépül” táblácskákra, melyekkel kapcsolatban egy kerületi lakó remek kérdéseket tett fel itt a blogon is? Akkor jó. Merthogy nagy sikere van ennek a 8ker fb-oldalán tegnap megosztott képnek, szanaszét terjed a neten…..
putyi8 2015.02.24 20:51:07
@bodis.lajos: ez volt az első kérdése azota semmi ----talán a mostani testuleti ulésen lehetett volna hozzászolása, kérdése a helyi szoc.rendelet kapcsán ---vagy ez neki nem érdekes -miért is lenne vagy a K.Á. elmondta, megkérdezte amit akart ő helyette is -de lehetett volna a Bárka ugyében is hiszen az első foto amit az Mszp-vel az osszefogás idején készitettek az a Bárkánál volt-pr-ként