Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenszei

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztroszex Sonkafürdő 2012.04.07 12:00:00
Tegnap már nálam is ázott a sonka, hogy aztán mindjárt megkezdje jó 5-6 órás wellnessprogramját a gázláng felett. Az áztatás egyébként legalább olyan fontos, mint hogy jó alapanyagot használjunk és türelmesek legyünk.Ha házi sonkához jutottunk, főzés előtt legalább 6-8…..
Brettes vagy illós. Esetleg mindkettő egyszerre. Vékony, és húz a cser vagy a sav. Valami baja mindig van. Ez ugrik be, ha a portugizire gondolok. Ha nem pocsék, az már eredmény; ez a mérce. Bizonyára ez a legnehezebben művelhető szőlőfajta, a borász legnagyobb kihívása. Kemény…..
Kenszei 2012.02.11 15:39:08
@zoli: Jaja, a lila címkés volt a primőr, az anyag ugyanaz, kb. három hét van a két letöltés között. Ennyi pénzért, ilyen jó oportót én még biztosan nem ittam. A hatodik palack fogyott el belőle szerdán mióta a piacon van, és én nem találok rajta fogást, szinte hibátlan oportó, az ihatóbb fajtából. Sima 5, de talán inkább 6 pont, ha így kellene értékelnem.
Kenszei 2012.02.12 12:24:17
@zoranka: nagyon jó összefoglalás. én meg nem akartam kötekedni, de az othellós illat azért eléggé megmosolyogtató volt...(még akkor is, ha tudom, hogy csak arra hasonlító illatról beszélünk)
Attól tartok lassan elfelejtünk mindent. Mármint mi, ez a folytonosan futkosó, vásárló és a csillogó szabad akarattal megáldott földönfutó generáció. Tisztán emlékszem még léha fiatalságomban a teljesség felé megtett apró lépesekre. Mikor már majdnem kulminált az…..
Kenszei 2012.02.11 15:41:35
@frankia: Jó anyag a Szemes, szerdám megvolt az is.
Ha például négykor érkezel meg, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek." Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal, fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy akármikor jössz, sohasem, fogom tudni,…..
Ez a három kadarka szinte nem is különbözhetne jobban egymástól. Illetve dehogynem, viszont műfaji kereteken belül maradva – aminek ecsetelésétől eltekintenék, remélhetőleg mindenkinek van már valamiféle képe arról, általánosságban milyen, vagy milyen nem a kadarka…..
Gasztroszex Lost in translation 2011.09.24 08:00:00
A magyar nyelv nehéz a külföldi emberfiának. A nyelvtan logikája, a kiejthetetlen magán- és mássalhangzók alaposan be tudnak keverni. Ezért mindig vicces, ha valaki szakmai szöveget fordít úgy, hogy fingja sincs bizonyos magyar kifejezésekről. És teszi ezt hallásból. Találtam egy…..
A kadarka nagy szerelem, valószínűleg sokkal nagyobb, mint amekkorát a fajta alapesetben megérdemelne, de hát mekkora hülyeség lenne, ha a ráció mindenhová betehetné a lábát. A lényeg az, hogy az évtizedekig tartó érdektelenség után termelők tömkelege igyekszik kihozni belőle…..
Kenszei 2011.09.19 09:13:22
@zoli: jogos, de nekem például a Sebestyén Iván-völgyi vagy éppen Remete kadarkák megérdemlik a nagy jelzőt. De azért is került zárójelbe, a klasszis jelző sokkal jobban illik rájuk.
Kedves barátaink elképesztően jó áron szereztek két repülőjegyet Indiába, szóval összehoztak egy hátizsákos, lonelyplanetes kalandtúrát a szent tehenek földjére.  És gondoltak ránk szeretettel, ezt a képet küldték az első állomásukról, Manaliból. Itt egy kedves…..
Gasztroszex Kincs pedig van 2011.07.25 08:00:00
A Hajós-Bajai Borvidék nemhogy nem tartozik a populáris borvidékeink közé. Sőt azt is kevesen tudják, hogy egyáltalán létezik. És a borügyben tájékozottabb is két ujján meg tudja számolni, hogy hány borászt ismer erről a területről.Az egyikük Koch Csaba, akinek neve talán…..
A nagy jégkorong-vb-zés közepette tavalyhoz hasonlóan elmentem bírálni a Pannon Top 25-re – hiszen hívtak –, a kékoportós, kadarkás, kékfrankosos, pinot noiros, syrah-s bizottságba osztottak be. Ha jól számolom, hét tételt szavazott a legjobbak közé szerény…..
A 2011-es Szekszárdi Borversenyen a négy nagyaranyból négy került, illetve maradt a Takler Pincénél (a verseny helyszíne a Takler Panzió volt). A négy nagyaranyérmes: Bikavér Reserve 2007 (palackos), Regnum Cuvée 2007 (palackos), Cabernet Franc Reserve 2007 (palackos), Syrah Reserve…..
Kenszei 2011.04.17 21:49:42
@pecz: mindkét Pósta Borházas anyag nagyon jó! Nem kérdés.
Gasztroszex Paprikás krumpli 2011.04.15 08:00:00
Amire szükséged lesz (négy emberre)1 kg újkrumpli, salátaburgonya1 vöröshagyma10 dkg, vagy arasznyi házi kolbász4 gerezd fokhagyma1 paprika1 paradicsomsertészsírsó, bors, babérlevél, pirospaprikaÍgy készül nálunkA krumplira figyeljünk oda, ne susmákoljuk el a fajtát. Pucoljuk…..
Kenszei 2011.04.17 20:11:31
@zoli: azt hiszem én sem fogalmazhattam volna meg szebben.
Bármennyire is szeretnénk, a paprikás krumpli kicsit sem hungarikum (persze lehet magunkra erőltetni, mint a rovásírást, de minek), van másoknak is. Ha jobban belegondolunk, egyidejű kialakulása a paprikát, krumplit használó népeknél csak idő kérdése. Hogy miért? A krumpli…..
Kenszei 2011.04.14 16:05:12
@DDD3: "Ezen az alapon szinte(!) semelyik kaja senkié."
valahogy így is van :)
Kenszei 2011.04.14 16:27:49
@leftear: "egykoron őseink használták is a rovásírást."
nem bonyolódnék hosszú és parttalan vitába, nem célom. az egyetemi történelem oktatás keretei között lehetőségem nyílt elmerülni a témában.
csak egy tipp: a wikipedia-val óvatosan.
(igen, látom, hogy ott van a könyv feltüntetve hivatkozásul)
A 22-ei céges évzáró legklasszabb pillanata az volt, amikor meghúztam kedves kollégám bushmillses lapos üvegét. Önfeledten szeretem az ír whiskeyt, akkor is, ha a legkevésbé sem különleges. Annyira jólesett, hogy a mai karácsonyi bevásárlás alkalmából vettem egyet belőle.…..
Kenszei 2010.12.25 11:17:50
@zoli: no akkor csak sikerült virtuálisan koccintani a gyk hárslevelűvel :)
Albert gazda A félreértett Béla 2010.12.21 19:00:00
Ahogyan arról beszámoltam a maga idejében, a Szépirodalmi Figyelő főszerkesztőjének ösztökélésére végre megírtam évekig tervezgetett esszémet vagy mimet Hamvas Béla A bor filozófiája című művében. Amely aztán annak rendje és módja szerint megjelent a lapban, a szám…..
Kenszei 2010.12.24 13:31:30
@AG 2.0: Egyet értek, mindenképpen kellett már a megújulás/új koncepció, és szerencsére jó irányba mozdultak el.
Boldog Karácsonyt és finom borokat (a többi Pécsi Borozós nevében is)!
A Szekszárdi borvidék Petőfi Irodalmi Múzeum-beli 2009-es bemutatkozásáról szólt önálló blogom első borokat tartalmazó posztja, azóta csaknem egy év eltelt. Amikor eljön a születésnapom, majd szólok, hogy felköszönthessenek, szűk két hetet várni kell. A 2010-es…..
FlyEagles.hu Tervek és toborzó 2009.10.13 01:37:00
Nem is igazán tudom, hogy melyikkel kezdjem, mert vannak terveim és koncepcióm, de ezek csak az én elgondolásaim, márpedig ez a blog nem csak az enyém lesz (remélem).Ez ilyen tyúk vagy a tojás probléma, mert vagy elmondom, hogy én mit szeretnék és akkor ahhoz képest várok…..
Koreában pompa van történések 2009.06.25 03:48:09
Meséltem a mongoliai srácról, akivel elmentünk közösen kajálni egyszer. Két napja olyan csatak részegre itta magát, amilyet én még nem láttam :), aludt a folyosón meg miegyebek, igazából mindegy volt köszöntem neki aztán elmentem a szobámba. Gondoltam is rá mekkora császár a…..
  Eljött a National Holiday, ami azt jelenti, hogy egész Norvégia mulat, ünneplik az alkotmányt, meg hogy itt a tavasz! Ezért is késtem a beígért stavangeri élménybeszámolóval.....
Hello Bello! Azért nem írok, mert nem sok minden történik errefelé mostanában, mármint velem. Tegnap szenvedtem egy keveset az unalomtól, aztán kimentettek belőle. Amúgy valószínűleg a legizgalmasabb információ az volt, hogy kaptam infót arról az óráról amin nagyon szerencsésen…..
North Park Csövesként Bergenben 2009.05.07 15:00:00
  Miután anno megvettük a jegyeket a kis körutazásunkra, kiderült, hogy ún. take away examünk lesz, pont mikor ott leszünk Bergenben. Ez olyan, mint az elvitelre kért kínai kaja: felteszik a kérdéseket online, oszt neked meg kell válaszolni három nap alatt kérdésenként két oldalban. Aztán ott volt…..
North Park A titokzatos odú 2009.04.10 11:38:00
  Lassacskán elolvad a hó, ami meglepetések egész sorát hozza elénk. Idáig nem is tudtam, hogy a mosoda előtt pl. vannak tuják, mert eddig nem látszottak. De ennek hatására eltűnt a szobám ablaka alatt lévő titokzatos odú is. Ez egy kis hóhányás volt, valami bejáratfélével, és legnagyobb…..
Szerintem már írtam az őrült tanárról Vision-ről, elég vicces órákat tart és minden betegséget a környezetre akar ráfogni. Remek példa következik:Vision (mostantól V): Te miért köhögsz?Diák1 (mostantól D1): A cukor miatt ami a számban van.V: A cukor miatt? Szerintem ez nem…..