Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pinka-Panka

0 bejegyzést írt és 4996 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy lelkesedéssel osztotta meg velünk Babette a legegyszerûbb pogácsareceptet, hogy posztoljam, ha izlik. Mondanom sem kell, elkészítettem. Persze nem álltam meg, hogy picit bele ne kontárkodjak a receptbe .....
Legyen hagymaleves, mert rég volt, mondta feleségem. Nekem meg eszembe jutott, milyen klassz volt, amikor friss cipóban ettük az USA-ban. Természetesen Limarához fordultam támpontért, mert õ a kenyerek mestere a blogokon. Találtam is nála egy hagymás cipót, amit kifejezetten hagymaleveshez…..
Pinka-Panka 2015.02.22 09:12:30
@medvedr: élni tudni kell! Nagyon menő a menü. Pazar.
Pinka-Panka 2015.02.22 09:17:09
@Andrass9: remek volt a séta igen. Másfél órát gyalogoltunk. Ma már az idő kicsit borongós, de ez is jó sétára.
Blogkocsma Csúsztatott palacsinta 2015.01.22 07:00:00
Waka készített egy kelt palacsintát, amitõl nagyon rámjött. hogy csúsztatottat akarok sütni, mert sokéve nem volt a tányéromon. A receptet nem vadásztam sehol, ahogy gyerekkoromból emlékszem, úgy készítettem, ezért lehetnek nagy eltérések is a közkézen forgó receptektõl, de én így ismerem...
Pinka-Panka 2015.01.25 11:53:17
@látjátok feleim szümtükkel: nagyon sokat tanulok Tőled, köszönöm. Az ilyen gyatra városi ember, mit sem tud a kertről, igazad van a gombákkal kapcsolatban. Imádkozzunk, hogy Pál valami szárazabb légtömeget hozzon ránk, napsütéssel kicsi hűvőssel.

Olyan bágyadft voltam ma délelőtt, hogy a főzés előtt elpihentem, s álmomban is napsütéses virágos kertről álmodtam, jól esett. Aztán a finom ebéd is, még a deszert nem készült, arra még kell erő.
Pinka-Panka 2015.01.25 12:12:58
@Andrass9: kívánom, olyan szépről, amilyet én is:) Jó étvágyat!
Pinka-Panka 2015.01.25 12:13:59
@Andrass9: A Paliknak befellegzett mára.:)
Lángost akar sütni, és bevált receptet kért. Még nem csináltam lángostésztát idehaza de nem lehet egy nagy durranás: kenyértészta. Javasoltam is neki, hogy vegyen a boltban pizzatésztát, abból én rengeteg lángost készítettem már a vejemnek. Majdnem olyan jót, mint a Fény utcai piac…..
Pinka-Panka 2015.01.25 12:11:30
@Andrass9: nem így értem, a Nagyi lángosa, fehér volt, nem ez a lángos kinézetű. Azt hiszem hajában főzhette a krumplit meg, nagy lepények voltak, s ott sült meg jobban, ahol a krumplit érte. Nem tudok rájönni, hogy csinálta.
A Te lángosod szép András.

A grízt valahogy keményre főzte és valamiket rakott bele, kinyújtotta és pohárral volt szaggatva, de csak liszt tojás, a sütni és fahéjas porcukorral.
Már próbáltam, de én nem tudtam kinyújtani a grízt.
Blogkocsma Gombás spagetti 2015.01.24 07:00:00
Egy augusztusi délután csörgött a telefon. Kistesó.- Szia! Tudod mit kellene csinálni?- No mit? - kérdeztem, és elkezdett felállni a szőr a nyakamon.- El kéne menni gombát szedni.- Hát az tényleg remek lenne, és úgy nagyjából, mégis hova?- Hát G és S közé.- És ott van gomba?- Hát a munkatársam arra…..
Biztos nem a legjobb ötlet születésnapra paradicsomlevest fõzni, de még volt valamennyi paradicsom, amit nem vitt el a paradicsomvész, volt hozzá minden fûszer is a kertben. Sõt: még egy szép csokorravaló virág is került. Az összetevőket és a csokrot leszüreteltem, míg a feleségem dolgozott: jó…..
Pinka-Panka 2015.01.09 15:48:58
A paradicsom témához, valaki mondta, akinek szerintem lehet hinni, hogy a paradicsom akár nyersen, akár főve, így is megtartja a benne lévő vitamint, ásványi anyagokat. Hagyma félékkel is így van. Én nem tudom, de rengeteg paradicsomot tudok elfogyasztani, nyáron persze, őszig telefalom magam és ilyenkor meg az ivólé és belőle készült finomságok.

az olaszok nem véletlen fogyasztják. javasolt mennyiség valamilyen formában, kb 2-3 dl egy héten egyszer, de kétszer is jó.

Így vagy nyersen enni, vagy levesnek, vagy eltett saját, otthoni ízekből, az a nyerő.
Én hálás vagyok, hogy annyi mindent teszek el, csak leveszem a polcról és párja nincs a boltihoz mérve. van olyan vendégem a kertje tele mindennel és nem rak el semmit,, mert lusta hozzá, a férj görnyed, termel, ami felesleg elrohad, vagy odaadják valakinek. Láttam tele volt paradicsommal, a kert és nem tette el az asszonyság, pedig van gyermek is több. Hát, nem tudom.
Mondja a vendégem, ő a Lidibe megveszi. Na mondom gratulálok hozzá. na erről ennyit

kenyér sütés is itthon van már, miután kaptam egy gépet, Wakát megértem macerás, az, az otthoni népeknek való. nekem bejött, kíváló rozs kenyeret, teljes kiőrlésűt sütünk. Szerintem drága, de nincs pazarlás, napokig eláll, minden morzsát megeszünk.
Én azért is örülök, mert dagasztani is lehet vele, megkímélhetem a csuklóm, viszont hamar csinálhatok kelt tésztát, vendégeknek, vagy fánkot is.
Blogkocsma Zabafalatok 2015.01.02 07:00:00
Ül a két liba délelőtt tízkor az irodában és majszol. Ropogtatják a kekszet - melyet mostanság a kies Szlovákiában gyártanak, és arról a magyar városról neveztek el, mely Mosoni-Duna mellett épült a Rába és a Rábca összefolyásánál -, szóval ropogtatnak és közben olvassák a csomagoláson lévő…..
Pinka-Panka 2015.01.03 18:11:59
@medvedr: a zabliszt egészségtelen? Vagy a keksz? Véleményedre lennék kíváncsi, melyik liszt, amelyik a legjobb? Kenyér sütéshez kérdem, meg úgy, hogy minél kevesebb legyen a szénhidrát?
Sajnos erre is kell figyelnem, s elég gyerekcipőben járok, tudom az volna jó, ha nulla lenne, de valami házi sütéshez, talán jobb, ha csak 1 szelet is az, mint a boltból.
Az igazságok közül az egyik, hogy a guacamole mártogatós nem magyar ... a másik kettő meg köztudott :) Idén sokszor készült, mert igazán érett avokádóhoz jutottam hozzá a madarasban rendszeresen. Gondoltam, összevonok három alkalmat egy füst poszt alá, a legegyszerûbbtõl a felturbózott…..
A mi Karácsonyunk - az ételek tükrében A csajok ( anyukám és a nejem ) nekem szegezték a kérdést, hogy mi lesz a karácsonyi menü? Én rájuk bíztam, végül is Ők a profik - én csak próbálkozom, tehát Ők főztek. Részfeladatok aztán rám is hárultak, de Ők voltak a bajnokok.…..
Amióta megfõztem az édes csili szószt, kisért álmomban az USA-ban rendszeresen fogyasztott Duck and Shrimp Chili Sauce étel, és ahhoz tartozó könnyû leves a Tom Kha Gai. Feleségem egy ideje nem lelkesedik a thai ételekért, ezért ritkán van, de most vendégek jöttek, akik vevõk az ilyen…..
Blogkocsma Kolbász 2014.12.25 07:00:00
Mindenképpen fontosnak tartom előrebocsátani, hogy nem vagyok egy Csomolungma a kolbászkészítés széles horizontján, csak amolyan botcsinálta amatőr, mint sok minden másban is. Kistesó megint ötletelt. Az ilyentől már előre fázom, mit fog kitalálni megint? Te – aszondja –, tudod, mit kellene…..
Már megint elkövettem azt a hibát, hogy éhesen mentem a madarasba vásárolni. Vettem persze kutyakaját, meg ami még a listámon volt, de beleütköztem egy kis tálca kocsonyahúsba, amit nem volt szívem otthagyni. Tényleg kis adag, talán 1,3 kg volt mindössze. Neki is estem azonnal, hogy ezt most…..
Már a leírása is megindítja a nyálképzõdést az ember szájában! Jártam ismét a Hegyvidék Bevásárlóközpontban , ahol most elsõre a Vörös Homárt  kerestem fel. Megláttam egy rakás ÓRIÁSI garnélát, ami eldöntötte, hogy Surf and Turf lesz a gyerekeknek. A garnélák akkora nagyok voltak, hogy homárt nem is…..
Madarasban jártamban egy szép marharitkacsontot lõttem a kutyának. Bár ez általában drágább, mint a hazai multiban, viszont volt rajta kevéske hús is: jó napja lesz a blökinek! Már éppen kiadtam volna az egyiket neki, amikor feleségem közbelépet: - Legalább fõzd meg egy kicsit...
Pinka-Panka 2014.11.21 15:32:23
@Andrass9: pont ezért csinálok pörkölt alapot, hogy a paprika színezze meg az egészet, Ezen forgatom át a szálas káposztát, s azmegadja a színt, nem kell rántás bele.

András, köszönöm a víditást, jövök is, ahogy van időm. A lánynak meg élnie kell a saját életét, ez az élet rendje, én nagyon szígorúan, mondom, nem velünk kell tőrödnie, csak amikor szükséges. Élni kell az életét, s nagyon ügyesen főz. Amúgy a munkahelye itt van, így sokat látom.A magányosság az így is megvolt, más értelemben, de szereencsére sok jó ember, barát vesz körül, a családon kívül.
Volt a hentesnél baráti áron magyartarka hátszín, igaz, csak csontos. Olyat meg még nem grilleztem, mert természetesen a szebb marha az a grillen végzi. De jó ez így, mert a csont körül a legfinomabb a hús! Sajnos nem olyan szép márványos hús, ezért szárazpácba kell tenni pár napra. A kislyány…..
Nem szégyellem, eszem zacskós/porleveseket. A napokban gombalevesre vágytam, mert már vége a jó kis császárgomba szezonoknak. Találtam egy zacskó "Erdei gomba leves" port a kamrában. Rá is kívántam a levesre, elõvettem hát, hogy akkor legyen. Elsõre attól féltem, hogy 3-4 adagos a zacskó, mert…..
Pinka-Panka 2014.10.27 07:26:30
@Andrass9: Szívből örülök, hogy jó napjaitok voltak. Nagyon jók az ilyen közös élmények. Szegeden néhány éve jártam, nem tudom, de én is nagyobb hatást vártam, fiatalon többször voltam.

Leves ügyben, a tartalmas leveseket, amit elhagyok, de a lánykám, tegnap főzött, zelleres, sárgarépa krémlevest, s nagyon finom volt.

Csinált a cserép edényben, csirkemellet körtével, almával, hagymával, diétásan. Mivelhogy nagyon tartja, igen finom volt. A férjemet ki lehetne kergetni a gyümölcs és hús kombóval, neki pörköltet főztem.

Kicsit a házimunkával elment az időm, meg a rokonlátogatással, de délután a lányommal és a kutyával, Lajosforrásra kimentünk. Igen nyirkos és hűvös volt, de a levegővétel, így is jobbnak tűnt. Egy hete vagyunk benne a köhögéses járványban, csak kimászunk belőle.

Megnéztük a turistaházat, igen ramaty állapotban van, azt mondják, megcsinálják, hogy újra lehessen, ott megaludni és megmelegedni ételre-italra.
Vízért sokan voltak, én most nem hoztam.
A nyarat az utcában általában mi nyitjuk meg. Ekkor összejön az utca népe, én meg bográcsgulyást (valójában gulyáslevest bográcsban) fõzök nekik. Jó csapat ez, együtt kezdtük a nagyjával az építkezést ebben az utcában. Az apraja késõbb költözött ide, de ettõl még bevettük õket a társaságba.…..