Adatok
Pinka-Panka
0 bejegyzést írt és 4994 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Másnéven bélszínérmék, de a francia névvel fel lehet vágni :)
Nagycsarnokban és az Ázsia Bt-ben jártunk Wakával a minap (ezek egymás mellett vannak). Az utóbbival már jó ideje adós volt, hogy együtt menjünk - most sikerült. Mivel nem volt túl sok ideje, ezért a csarnokban beszéltünk meg találkozót.…..
Úgy esett, hogy valami tartalmas levest kerestem így böjt idejére, ami egytálételnek is megteszi (na jó, egy szelet kenyérrel). Ez a recept egészen jónak tűnt, bár a narancsos ízvilágtól berzenkedtem, a rikottával készült gombóc tetszett. Kicsit spekuláltam és összedobtam egy sima zöldségleves alapú…..
Nagy lelkesedéssel osztotta meg velünk Babette a legegyszerûbb pogácsareceptet, hogy posztoljam, ha izlik. Mondanom sem kell, elkészítettem.
Persze nem álltam meg, hogy picit bele ne kontárkodjak a receptbe .....
Pinka-Panka
2015.02.28 22:19:35
@Andrass9: én is így vagyok, nekem is mindig van a hűtőben.
Tegnap megettük a maradék hurkát is, eltemetve a telet, igazán finom volt. Jövőre is innen veszek Dunabogdányból egy jó embertől.
Tegnap megettük a maradék hurkát is, eltemetve a telet, igazán finom volt. Jövőre is innen veszek Dunabogdányból egy jó embertől.
Pinka-Panka
2015.03.02 09:10:01
@Andrass9: Ezt a hurkát nem a hentestől vettem, hanem egy barátom szomszédjától.
Legyen hagymaleves, mert rég volt, mondta feleségem. Nekem meg eszembe jutott, milyen klassz volt, amikor friss cipóban ettük az USA-ban.
Természetesen Limarához fordultam támpontért, mert õ a kenyerek mestere a blogokon. Találtam is nála egy hagymás cipót, amit kifejezetten hagymaleveshez…..
Pinka-Panka
2015.02.22 09:12:30
@medvedr: élni tudni kell! Nagyon menő a menü. Pazar.
Pinka-Panka
2015.02.22 09:15:36
Pinka-Panka
2015.02.22 09:17:09
@Andrass9: remek volt a séta igen. Másfél órát gyalogoltunk. Ma már az idő kicsit borongós, de ez is jó sétára.
Az úgy történt, hogy tegnap karajt paníroztam, és igencsak elmértem a tojás mennyiséget (mint mindig ...). Persze ez nem szokott baj lenni, mert készítek vagy pamókát (liszt, prézli, sütõpor az olajban kisütve), vagy simán csipetke lesz belõle. Délután kerestem is a maradék tojást, hogy kicsipkedem,…..
Pinka-Panka
2015.02.07 18:09:55
Waka készített egy kelt palacsintát, amitõl nagyon rámjött. hogy csúsztatottat akarok sütni, mert sokéve nem volt a tányéromon.
A receptet nem vadásztam sehol, ahogy gyerekkoromból emlékszem, úgy készítettem, ezért lehetnek nagy eltérések is a közkézen forgó receptektõl, de én így ismerem...
Pinka-Panka
2015.01.25 11:53:17
@látjátok feleim szümtükkel: nagyon sokat tanulok Tőled, köszönöm. Az ilyen gyatra városi ember, mit sem tud a kertről, igazad van a gombákkal kapcsolatban. Imádkozzunk, hogy Pál valami szárazabb légtömeget hozzon ránk, napsütéssel kicsi hűvőssel.
Olyan bágyadft voltam ma délelőtt, hogy a főzés előtt elpihentem, s álmomban is napsütéses virágos kertről álmodtam, jól esett. Aztán a finom ebéd is, még a deszert nem készült, arra még kell erő.
Olyan bágyadft voltam ma délelőtt, hogy a főzés előtt elpihentem, s álmomban is napsütéses virágos kertről álmodtam, jól esett. Aztán a finom ebéd is, még a deszert nem készült, arra még kell erő.
Pinka-Panka
2015.01.25 12:12:58
@Andrass9: kívánom, olyan szépről, amilyet én is:) Jó étvágyat!
Pinka-Panka
2015.01.25 12:13:59
@Andrass9: A Paliknak befellegzett mára.:)
Lángost akar sütni, és bevált receptet kért. Még nem csináltam lángostésztát idehaza de nem lehet egy nagy durranás: kenyértészta. Javasoltam is neki, hogy vegyen a boltban pizzatésztát, abból én rengeteg lángost készítettem már a vejemnek. Majdnem olyan jót, mint a Fény utcai piac…..
Pinka-Panka
2015.01.25 12:11:30
@Andrass9: nem így értem, a Nagyi lángosa, fehér volt, nem ez a lángos kinézetű. Azt hiszem hajában főzhette a krumplit meg, nagy lepények voltak, s ott sült meg jobban, ahol a krumplit érte. Nem tudok rájönni, hogy csinálta.
A Te lángosod szép András.
A grízt valahogy keményre főzte és valamiket rakott bele, kinyújtotta és pohárral volt szaggatva, de csak liszt tojás, a sütni és fahéjas porcukorral.
Már próbáltam, de én nem tudtam kinyújtani a grízt.
A Te lángosod szép András.
A grízt valahogy keményre főzte és valamiket rakott bele, kinyújtotta és pohárral volt szaggatva, de csak liszt tojás, a sütni és fahéjas porcukorral.
Már próbáltam, de én nem tudtam kinyújtani a grízt.
Egy augusztusi délután csörgött a telefon. Kistesó.- Szia! Tudod mit kellene csinálni?- No mit? - kérdeztem, és elkezdett felállni a szőr a nyakamon.- El kéne menni gombát szedni.- Hát az tényleg remek lenne, és úgy nagyjából, mégis hova?- Hát G és S közé.- És ott van gomba?- Hát a munkatársam arra…..
Pinka-Panka
2015.01.24 20:09:19
Pinka-Panka
2015.01.25 11:49:19
@Waka:Meg ne bántódj, csak én magamnak mindenre teszek valami zöldet. Gondolj bele, vettem tegnap salátát a mai kitűnő rántott hús mellé, tele van szerintem méreggel, de nem bírtam ellenállni, valami zöld után.
Van, ahol kőttes palacsintának hívják, de ez a lényegen különösebben nem változtat. Egyszer, valamikor régen készítettem már ilyet, de akkor olyan nagyon nem jött be. Én azonban nem vagyok olyan ember, akit az ilyesmi eltántorít, felvettem a listámra és vártam türelemmel, míg eljön az idő.Újév első…..
Itt van a szezonja, rá is értem bíbelődni vele, meg aztán nagyon meg is kívántam, főztem hát egy adagot. Három éve nem készítettem, a legutóbbi köszvényes kalamajka után nem mertem belefogni. Azóta már volt egy következmények nélküli kocsonyapörkölt, meg többnyire azért ügyelek a táplálkozásra, így…..
Biztos nem a legjobb ötlet születésnapra paradicsomlevest fõzni, de még volt valamennyi paradicsom, amit nem vitt el a paradicsomvész, volt hozzá minden fûszer is a kertben. Sõt: még egy szép csokorravaló virág is került.
Az összetevőket és a csokrot leszüreteltem, míg a feleségem dolgozott: jó…..
Ül a két liba délelőtt tízkor az irodában és majszol. Ropogtatják a kekszet - melyet mostanság a kies Szlovákiában gyártanak, és arról a magyar városról neveztek el, mely Mosoni-Duna mellett épült a Rába és a Rábca összefolyásánál -, szóval ropogtatnak és közben olvassák a csomagoláson lévő…..
Pinka-Panka
2015.01.03 18:11:59
@medvedr: a zabliszt egészségtelen? Vagy a keksz? Véleményedre lennék kíváncsi, melyik liszt, amelyik a legjobb? Kenyér sütéshez kérdem, meg úgy, hogy minél kevesebb legyen a szénhidrát?
Sajnos erre is kell figyelnem, s elég gyerekcipőben járok, tudom az volna jó, ha nulla lenne, de valami házi sütéshez, talán jobb, ha csak 1 szelet is az, mint a boltból.
Sajnos erre is kell figyelnem, s elég gyerekcipőben járok, tudom az volna jó, ha nulla lenne, de valami házi sütéshez, talán jobb, ha csak 1 szelet is az, mint a boltból.
Az igazságok közül az egyik, hogy a guacamole mártogatós nem magyar ...
a másik kettő meg köztudott :)
Idén sokszor készült, mert igazán érett avokádóhoz jutottam hozzá a madarasban rendszeresen. Gondoltam, összevonok három alkalmat egy füst poszt alá, a legegyszerûbbtõl a felturbózott…..
A mi Karácsonyunk - az ételek tükrében
A csajok ( anyukám és a nejem ) nekem szegezték a kérdést, hogy mi lesz a karácsonyi menü? Én rájuk bíztam, végül is Ők a profik - én csak próbálkozom, tehát Ők főztek. Részfeladatok aztán rám is hárultak, de Ők voltak a bajnokok.…..
Amióta megfõztem az édes csili szószt, kisért álmomban az USA-ban rendszeresen fogyasztott Duck and Shrimp Chili Sauce étel, és ahhoz tartozó könnyû leves a Tom Kha Gai. Feleségem egy ideje nem lelkesedik a thai ételekért, ezért ritkán van, de most vendégek jöttek, akik vevõk az ilyen…..
Pinka-Panka
2014.12.28 14:51:54
@Benikuty: igen, nem lehet, keveset főzni abból sem. Én egyszer csinálok egy évben, aztán, odaadom, aki szereti, így jut és nem marad.
Ez a legszebb mondások, egyike, ha nem is jön a nyár, de a tavasz biztosan és tele vitalitással újra, amit már én most érzek.
Ez a legszebb mondások, egyike, ha nem is jön a nyár, de a tavasz biztosan és tele vitalitással újra, amit már én most érzek.
Hivják még tatárbélszínnek, vagy tatárhúsnak is. Még a szocializmusban is volt néhány jobb étteremben. Híres volt a Berlin a Lenin körúton, de a Wernesgrüner sörözõben is finomat adtak.
Ja, hogy ez mi? Darált nyers marhahús fûszerekkel, vajjaé, tojássárgájával és hagymával. A fiú ezt kért…..
Pinka-Panka
2014.12.26 14:47:15
Pinka-Panka
2014.12.26 14:49:01
@hagyma: de a nők belekotyognak mindenbe enélkül is! Annyi időm volt, csak felhajtottam valamit, s mentem tovább.
Mindenképpen fontosnak tartom előrebocsátani, hogy nem vagyok egy Csomolungma a kolbászkészítés széles horizontján, csak amolyan botcsinálta amatőr, mint sok minden másban is.
Kistesó megint ötletelt. Az ilyentől már előre fázom, mit fog kitalálni megint?
Te – aszondja –, tudod, mit kellene…..
Pinka-Panka
2014.12.26 14:37:12
Pinka-Panka
2014.12.26 14:45:20
Már megint elkövettem azt a hibát, hogy éhesen mentem a madarasba vásárolni. Vettem persze kutyakaját, meg ami még a listámon volt, de beleütköztem egy kis tálca kocsonyahúsba, amit nem volt szívem otthagyni.
Tényleg kis adag, talán 1,3 kg volt mindössze. Neki is estem azonnal, hogy ezt most…..
Sokat fõztem már életemben, de ez valahogy kiemelkedõen jól sikerült.
Hogy miért? Szerintem az ízben nagyon gazdag összetevõi miatt, de ezt döntsétek el ti...
Már a leírása is megindítja a nyálképzõdést az ember szájában! Jártam ismét a Hegyvidék Bevásárlóközpontban , ahol most elsõre a Vörös Homárt kerestem fel. Megláttam egy rakás ÓRIÁSI garnélát, ami eldöntötte, hogy Surf and Turf lesz a gyerekeknek. A garnélák akkora nagyok voltak, hogy homárt nem is…..
Pinka-Panka
2014.11.23 15:58:20
Annyira tetszett Waka édes csiliszósza, hogy én is fõztem egyet. Persze egészen mást, ami nem meglepõ, hiszen más paprikákból és fûszerekbõl építkeztünk.
Lefutott a paprikaszezon, leszedegettem a maradék paprikákat az amúgy még szép egészséges tövekrõl, merthogy fagyot jósoltak az éjjelre. Nem…..
Pinka-Panka
2014.11.21 15:34:21
@Babette .: én nagyon átérzem, volt szerencsém nekem is ott. Remélem nem kínoztak meg nagyon, bár nem tudom mit csináltak.
Madarasban jártamban egy szép marharitkacsontot lõttem a kutyának. Bár ez általában drágább, mint a hazai multiban, viszont volt rajta kevéske hús is: jó napja lesz a blökinek!
Már éppen kiadtam volna az egyiket neki, amikor feleségem közbelépet:
- Legalább fõzd meg egy kicsit...
Pinka-Panka
2014.11.21 15:32:23
@Andrass9: pont ezért csinálok pörkölt alapot, hogy a paprika színezze meg az egészet, Ezen forgatom át a szálas káposztát, s azmegadja a színt, nem kell rántás bele.
András, köszönöm a víditást, jövök is, ahogy van időm. A lánynak meg élnie kell a saját életét, ez az élet rendje, én nagyon szígorúan, mondom, nem velünk kell tőrödnie, csak amikor szükséges. Élni kell az életét, s nagyon ügyesen főz. Amúgy a munkahelye itt van, így sokat látom.A magányosság az így is megvolt, más értelemben, de szereencsére sok jó ember, barát vesz körül, a családon kívül.
András, köszönöm a víditást, jövök is, ahogy van időm. A lánynak meg élnie kell a saját életét, ez az élet rendje, én nagyon szígorúan, mondom, nem velünk kell tőrödnie, csak amikor szükséges. Élni kell az életét, s nagyon ügyesen főz. Amúgy a munkahelye itt van, így sokat látom.A magányosság az így is megvolt, más értelemben, de szereencsére sok jó ember, barát vesz körül, a családon kívül.
Volt a hentesnél baráti áron magyartarka hátszín, igaz, csak csontos. Olyat meg még nem grilleztem, mert természetesen a szebb marha az a grillen végzi. De jó ez így, mert a csont körül a legfinomabb a hús!
Sajnos nem olyan szép márványos hús, ezért szárazpácba kell tenni pár napra. A kislyány…..
Nem szégyellem, eszem zacskós/porleveseket. A napokban gombalevesre vágytam, mert már vége a jó kis császárgomba szezonoknak.
Találtam egy zacskó "Erdei gomba leves" port a kamrában. Rá is kívántam a levesre, elõvettem hát, hogy akkor legyen. Elsõre attól féltem, hogy 3-4 adagos a zacskó, mert…..
Pinka-Panka
2014.10.27 07:26:30
@Andrass9: Szívből örülök, hogy jó napjaitok voltak. Nagyon jók az ilyen közös élmények. Szegeden néhány éve jártam, nem tudom, de én is nagyobb hatást vártam, fiatalon többször voltam.
Leves ügyben, a tartalmas leveseket, amit elhagyok, de a lánykám, tegnap főzött, zelleres, sárgarépa krémlevest, s nagyon finom volt.
Csinált a cserép edényben, csirkemellet körtével, almával, hagymával, diétásan. Mivelhogy nagyon tartja, igen finom volt. A férjemet ki lehetne kergetni a gyümölcs és hús kombóval, neki pörköltet főztem.
Kicsit a házimunkával elment az időm, meg a rokonlátogatással, de délután a lányommal és a kutyával, Lajosforrásra kimentünk. Igen nyirkos és hűvös volt, de a levegővétel, így is jobbnak tűnt. Egy hete vagyunk benne a köhögéses járványban, csak kimászunk belőle.
Megnéztük a turistaházat, igen ramaty állapotban van, azt mondják, megcsinálják, hogy újra lehessen, ott megaludni és megmelegedni ételre-italra.
Vízért sokan voltak, én most nem hoztam.
Leves ügyben, a tartalmas leveseket, amit elhagyok, de a lánykám, tegnap főzött, zelleres, sárgarépa krémlevest, s nagyon finom volt.
Csinált a cserép edényben, csirkemellet körtével, almával, hagymával, diétásan. Mivelhogy nagyon tartja, igen finom volt. A férjemet ki lehetne kergetni a gyümölcs és hús kombóval, neki pörköltet főztem.
Kicsit a házimunkával elment az időm, meg a rokonlátogatással, de délután a lányommal és a kutyával, Lajosforrásra kimentünk. Igen nyirkos és hűvös volt, de a levegővétel, így is jobbnak tűnt. Egy hete vagyunk benne a köhögéses járványban, csak kimászunk belőle.
Megnéztük a turistaházat, igen ramaty állapotban van, azt mondják, megcsinálják, hogy újra lehessen, ott megaludni és megmelegedni ételre-italra.
Vízért sokan voltak, én most nem hoztam.
A nyarat az utcában általában mi nyitjuk meg. Ekkor összejön az utca népe, én meg bográcsgulyást (valójában gulyáslevest bográcsban) fõzök nekik. Jó csapat ez, együtt kezdtük a nagyjával az építkezést ebben az utcában.
Az apraja késõbb költözött ide, de ettõl még bevettük õket a társaságba.…..
Pinka-Panka
2014.10.23 16:18:14
Pinka-Panka
2014.10.23 16:19:17
@Babette.: elszomortí, honnan ez a sok eső
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A zöldbors mártás egyszerűen, nagyszerű.
tetszik.
Ma én is marhahúst csináltam, csak én egy lábas pörköltet, üzletet festetek, nincs idő álldogálni, így ma és holnap, tarhonyával, uborka salátával van. Egy paradicsom levest, azért főzök holnap, mostanában nem csináltam és még van bőven a polcon, ivólevem.
Talán holnap kisüt a nap is, a takarításhoz, jól jönne, most szárad a fal. Minden ilyen munkánál, megújulok, szeretem, ha szép lesz valami.
Tulipánokat, nárciszt vettem ma, csodáltam, az imént.
A tavasz a mindenem, a virágokkal, a madárdallal, a meleggel, a napfénnyel és még sok széppel.:)