Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sanpellegrino Chinotto

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A józsefvárosi Práter utca a lassan fejlődő, külvárosias, eseménytelennek tűnő budapesti utcák közé tartozott a 19. században. A jellegtelenségből egyetlen mozzanat emeli ki számomra, 1875-ben egy remek rajz készült az utcáról. A rajz  a városiasodásnak azt a pillanatát…..
Ez van, most egy ideig mindent az iPhone 4S-hez fogunk méricskélni a gőzpingvintől a Hubble-űrteleszkópig. A magunkfajták számára ma ez "A videó" az interneten. Egy telefon elég sokféleképpen eshet, a laborkörülményeket teljes mértékben mellőző videóban dícséretes, hogy…..
Zimmermann metszetének egy részlete 1600-ból, Dilich nyomán. Egyes Ősbuda-kutatók szerint Ősbudát ábrázolja. Szeretnénk folytatni a Töriblog hagyományát, és egy újabb népszerű történeti elképzelés, vagy mítosz mögé tekinteni, és megvizsgálni annak…..
Sanpellegrino Chinotto 2011.05.08 21:47:33
Az American Idol után a második legnézettebb realitynek számító táncos mulatság, a Dancing with the Stars hamarosan indítja új évadát, amitől azt remélik a készítők, hogy a tavalyi évhez hasonlóan össznézettségben elkapja majd az Idol grabancát párszor. 18-49-ben erre persze…..
(Az első rész itt olvasható.) Kvantitatív elemzés A Kínai Népköztársaság korábban vívott háborúinak és Peking ambícióinak elemzésére a téma egyik prominens kutatója, King C. Chen érdekes elemzési módszert dolgozott ki. Véleménye szerint a Népköztársaság 1979-ig, tehát…..
Sanpellegrino Chinotto 2010.06.21 22:09:55
@molnibalage:
Ja persze, "?" :) Erre mondják felénk Pesten,hogy kifogás mindig van.
811 éve (1199) halt meg I. (Oroszlánszívű) Richárd.A legendás uralkodó 1189-től követte apját a trónon, rögtön a mai Franciaországba ment harcolni, hol a francia királyért, hol éppen ellene. 1190 és 1192 között a harmadik keresztes hadjárat egyik fővezére, sikerült neki…..
Sanpellegrino Chinotto 2010.04.06 23:24:04
Nőnap van, ráadásul nemzetközi. Az íróasztalom fölé görnyedve hosszú órákat töltöttem annak kifundálásával, hogyan is emlékezhetnénk meg méltóképpen erről a jeles alkalomról (Mata Harit ugye már kilőttük, akarom mondani kitárgyaltuk), mígnem eszembe jutott egy régebbi…..
Daniel Cudmore megosztott néhány információt a Conan filmmel kapcsolatban. A remake/reboot komorabb hangvételű lesz, mint az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült produkciók.  Elmondása szerint két ember esélyes a címszerepre, az egyik ő maga, a másik pedig Roland…..
Először: köszönet azért, hogy beleblogolhatok ebbe a blogba. A nyájas olvasóknak elmondom, hogy látom az élesítetlen posztokat. Szegény tiboru, mennyi pajzán képet kell kiirtania a vázlatokból... A videók beillesztése meg mátrix-os élmény: kódban látod magad előtt a…..
Brett Ratner rendezte volna a Conan filmet, azonban ő kiszállt a produkcióból, helyette Marcus Nispelt szerződtették le. Az alkotáshoz még nem találták meg a megfelelő főhőst, anno Arnold Schwarzenegger játszotta a figurát, ez a szerep tette őt ismertté.Az MTV News-nak sikerült…..
Belsőség 300 paci fillérekért 2009.11.10 08:27:28
  Régi a vas, de távolról sem ócska. Egy gonosz kis turbófeltöltőnek hála, az egyszeri Civic motorja körülbelül 300 lóerős, van is meglepetés, mikor zöldre vált a lámpa. Vélemények az azonos című írásunkról...
Sanpellegrino Chinotto 2009.11.10 12:04:23
@Noname Cowboy:
Hát nyuszika!
Az Index főoldalán evvel az elől semmi képpel van fent a cikk.
Aki közlekedik a magyar utakon, én pedig elég sokat teszem ezt, annak ez árulkodó kinézet, gondolom te is tudod miért.
Persze a tartalom igazodik is a bennem kialakult első benyomáshoz "tettünk bele turbót gec' 300 horszpóver tesó yeah".
Akit ez megindít, biztosan örömmel olvassa.
Ugyanakkor!
Hazánk (talán) legolvasottabb autós újsága képviselhetne annyit, hogy az amúgy is lófa$ közlekedési morált legalább néhány megjegyzésével megpróbálja helyesebb irányba terelni.
Kiásták a csatabárdot a biciklisek ellen két autószimpatizáns szervezetnél. A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és az Emberibb Parkolásért Mozgalom besokallt a „Critkáll Mass” stílusa miatt, és közleményben kérik a főpolgármester-helyettest valamint a…..
Sanpellegrino Chinotto 2009.09.29 11:04:26
@Jobb híján MDF-es:

Drága nyuszi!

Ez egy szar példa volt az M0-val (Esetleg hazug ferdítés)! A gépkocsival közlekedőkre nem jellemző pl., hogy tömegesen használják a villamossíneket.
(Még mielőtt megfogalmazod a választ, kérlek a „tömegesen” szó jelentésén elmélázni szíveskedj!)
Vastagbőr Álomrandi Cével 2009.09.15 13:31:00
Nu, zeroval kb. ott tartunk, hogy már a fene sem akar cigókról posztot írni, mert minek? Kb. csak ugyanazokat a közhelyeket tudnánk pufogtatni, sajnos. Tudjátok, van az olyan típusú ember, ki úgy nyomatékosítja a mondani valóját, hogy bazzmegel a mondat végén, de ha túl gyakran…..
A Margit híd felújításával nem számíthatnak sok jóra a budapesti biciklisek, az eddig véglegesnek hitt tervek mégse voltak véglegesek. A főváros és a civilek között hosszas egyeztetés folyt a híd felújításának tervezésekor, hogy hogyan is oldják meg a korlátozott…..
Sanpellegrino Chinotto 2009.08.13 15:07:38
@dmm:
"Annyira minimum borzasztó, mint, hogy a dobozonként egy embernek kicsivel kevesebb hely jut a hídon. (ahol jellemzően amúgy lassabban tud haladni, mint egy kerékpáros!) "
Ez a nap 24 órájából max 1órára igaz.
Vendégszerzőnk, Hungarian Bullshit írása   Múlt vasárnap óta új időszámítás van az SZDSZ-ben, a párt rendkívüli tisztújító közgyűlése nagy többséggel Retkes Attilát választotta elnökké. Retkes, aki Mesterházy Ernő, az SZDSZ egyik pénzembere és Demszky Gábor…..
Volt már sok autópályás történetünk, ebből nem egy foglalkozott a három sávos M7 szakasz azon problémáját, hogy az autósok igen nagy százaléka nem tud mit kezdeni ennyi sávval és egész egyszerűen úgy gondolja, hogy akkor itt most nem kell jobbra tartani, úgyis el tud menni…..
Sanpellegrino Chinotto 2009.06.26 12:53:11
@nopasaran:
A kresz szerint ez NEM előzés, mert FOLYAMATOSAN haladunk az saját sávunkban!
ÉRTED?!
Sanpellegrino Chinotto 2009.06.26 12:54:54
@nopasaran:
És az a szerencsétlen Kovácsné sem akar a jobb oldali sávba lemenni mert FOLYAMATOSAN a középsőben halad.
Erről szól a poszt!
ÉRTED?
Sanpellegrino Chinotto 2009.06.26 13:03:50
Kedves olvasónk és kommentelőnk, aki Kokas nicknéven osztja meg velünk bölcsességét most billentyűzetet ragadott és egy korábban tett felelőtlen ígéretének tett eleget. Hiánypótló cikkét bátran ajánlom a nyájas olvasóközönség számára. Íme olvassátok! Üdv, Zig Zag..
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
Már a MaxFactor Masterpiece Max sem bírja, ázott csomókban csüng a szempillán, miközben széles sávot mar magának a könny a finoman felvitt Loreal Accord Parfait alapozóban. De kit érdekel, amikor már zokogva szorítod magadhoz a vadonatúj Louis Vuitton-táskát. Szabó Patrícia…..
Sanpellegrino Chinotto 2009.04.27 11:03:50
@Tűzvillám:
:D
Jézusom!
Ez micsoda baromság?!
Sanpellegrino Chinotto 2009.04.27 14:22:45
@tóthlili:
Ez de szar!
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
Sanpellegrino Chinotto 2009.04.27 12:54:17
@Zsé74:
Melyik országból írsz?!
Mert itt nálunk Hungáriában, nem volt teljesen ismeretlen az arc.
Még az életéről szoló filmet sem láttad? Érdemes pótólni.


Hogy témánál maradjak, írt a Lelelplező könyvújságba (! :D) is ami azért konteó ügyben jelentősen felülreprezentált.
Mai sztárunk egy igazi zsíros bajszú tesitanár forma csávó, aki valaha maga mutatta meg a különböző tornaszereken a gyakorlatokat, de a hosszú évek kitartó edzése Johnnieval és a sok soproni és kőbányai kirándulás miatt, ma már csak a terem szélén ordibál a kifingott…..
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
Sanpellegrino Chinotto 2009.03.05 01:40:15
@KA_Steve:

Drága Pistám!

Látom, mint ifjú humanista, te még igényled a hosszas párbeszédeket az akció előtt. (Hidd el, harminc felett le fogsz erről szokni.)
De most őszintén! Mit lehessen egy olyan posztról írni, amely egy, még felderítetlen bűnügy kapcsán azonnal hosszas és unalmas világmegváltó elemzést közöl arról, hogy a cigányok integrációja mekkora nagy csőd és különben is rasszizmus van!
Én azért egy sorrendet felállítanék.
Először esetleg, ha kiderülne erről a szörnyű bűncselekményről valami is és utána beszélnénk meg mi és miért történt, mert így ez nem több egy kocsmai összeszólalkozásnál amikor mindenki saját példájával támasztja alá az érveit.
Sanpellegrino Chinotto 2009.03.05 12:31:41
@Lastres:
Félelmetes ám, ha egy blogban elvárják, hogy hosszú mondatokon keresztül fejtegesse az ember az álláspontját.
A végével kezdve.
A két példával megtámogatott mondat:"az itt kommentelők 90%-a azt hiszi, hogy a szerző válogatás nélkül védi a cigányokat, nem vesz tudomást a valóságról, ugyanazt mondja, mint Mohácsy, stb."
talán a leghülyébb érvelés a "nekem van 1 olyan barátom is … "fajtából. Ráadásul a sportvilágból ismert csalóbírói gyakorlatot juttatja eszembe amikor az egyik felet folyamatosan kiállításokkal sújtják, majd a mérkőzés végén, amikor már minden eldőlt, a kedvezményezett csapat is kap némi büntetést a mérkőzés végi statisztika miatt.

.

Azt meg az elejétől nem értem, hogy egy frissen alakult párt blogján, miért pont egy felderítetlen bűncselekmény hatására kell a rasszizmusról széleskörű társadalmi vitát nyitni.
Ha szerintetek így Lehet Más a Politika, akkor kurva felesleges volt belekezdeni, mert ez ugyanaz a szar, ami eddig volt.
  Számunkra is meglepő módon (hogy telik az idő...) február 14-én ünnepelte a blog az egy éves fennállását. Pontosabban akkor jelent meg az első post, amelyet azóta egyébként meglehetősen sokan olvastak. Oké, kicsit elcsúsztunk az ünnepléssel, de még benne…..