Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szupi89

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Európa három hegyről indul ki: Golgota, Akropolisz, Capitolium. Európa szellemi identitása e három valóságból együttesen fakad, e három válóság egységként fogható fel, és csak egységként válnak igazán értelmezhetővé.” (Theodor Heuss)   Európa, és az…..
Írásomban az első generációs emberi jogokról szeretnék véleményemet kifejteni, melyek legfőbb jellemzője, hogy az államtól passzív hozzáállást várnak el. Ezek az élethez-, szabadsághoz, magántulajdonhoz való jog, a vallás-, sajtó-, egyesülési-, gyülekezési szabadság és…..
A liberális álláspont szerint az állam és intézményei a társadalmi szerződés eredménye, ez legitimálja az állampolgártól elvárható kötelezettségeket, és mindezekért cserébe széleskörű jogokat biztosít. Ez azon liberális elv, mely szerint az embert csak olyan kötelesség…..
Alexis de Tocqueville 1835-ban kiadott, Az amerikai demokráciáról című műve mind a mai napig alapműnek számít a politikai gondolkodásban, és számtalan megállapítását idézik ma is. Tocqueville 1831-ben elutazott az ifjú Egyesült Államokba, hogy szemügyre vegye, miképpen…..
A konzervativizmus számomra egy politikai eszme, és szemüveg, melyen át szemlélhetem a történelmet, és a világot. Olyan ideológia, melynek meghatározásához ismernünk kell liberalizmust, hiszen minden kérdésben szinte ahhoz tudjuk a legjobban mérni. A szabadsággal az erkölcsöt, a…..
Köszöntök minden kedves olvasót!Így az első bejegyzésben szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejtsem miért is hívtam életre ezt a blogot. Ahogy a mottó is szól ("Esszék, gondolatok a konzervativizmus kapcsán") mindenki kitalálhatja, hogy mit szánok a fő témának. A…..