Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flanel

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat este a pécsi Est Caféban, koncertezés közben ütötték meg a Kolin nevű buzi-popcsapat frontemberét, Linczényi Márkot. A zenekar egyik önsztároló látványeleme, hogy előadás közben felhívnak egy lányt a közönség soraiból a színpadra, akit az énekes az éppen aktuális…..
flanel 2012.04.12 18:56:37
Egyetértek abban, hogy a magyar zenei iparral kezdeni kéne valamit, de gyorsan. Viszont azt nem értem, mégis miért olyan zenészeket pocskondiázol, akik dalszövegírói és zenei tehetségükben kifogástalanok és igenis nagyot alkottak. (kivétel pataki meg a hooliganses ratyi) Ákos? Ákos szövegeit meghallgattad már valaha? Lényeges sokatmondóbbak, mint pl. a cowboyok és hasonló szarok, amiket még kínzásként se hallgattatnék végig senkivel. És Lovasi? Lovasi nem csak az alternatív stílusok felemelkedésében alkotott nagyot. Nézd meg azoknak a mára már felfutni kezdő zenekaroknak a sorát, akik a népzenét ötvözik valamilyen módon a rockkal, elektronikus zenékkel, stb. Ők mind valamilyen módon Lovasi munkásságának következtében indultak el a pályán, előtte nemigen újított senki népzenével. De ha már itt tartunk, ott vannak a teljes egészében népi zenekarok (akik már nem csak ötvöznek) mint a Csík. Lovasi előtt kevesen ismerték őket és rájuk aztán pláne nem lehet azt mondani, hogy minőségtelen. És mi az hogy alter köcsögösködés? Füvezés meg érfelvágás? Ha ennyire nem vagytok tisztában a dolgokkal, mégis miért írtok róluk?
Itt nem arról van szó, ki milyen zenéket utál, mert véleménye mindenkinek lehet, de kérlek fikázzátok inkább a VIVA és MTV által unszolt UNIsexet, SP-t, Fluor-t, MM-t meg minden ócskaságot, ne a jó, legalábbis hallgatható és igenis minőségi zenét oltsátok!
Amúgy ez nem gonzo és minden tekintetben minősíthetetlen írás. Szerintem blogszerkesztés helyett először inkább tanulj meg írni!
- Emberek, van egy jó, meg rossz hírem! – hirdeti ki a hajcsár az evezősöknek a gályán. - A jó hír az, hogy holnap mindenki dupla fejadagot kap, a rossz az, hogy a kapitány vízisíelni akar! Ez a régi vicc jut az ember eszébe, arról a parlamentnek benyújtott új…..
flanel 2011.10.01 21:29:05
@KGyST:
Tudonod kell, hogy minden ami a föld alól előkerül az az államvagyont növeli, tehát igenis pozitív hatásai vannak a gazdaságra. Csatlakozom a többi előttem szólókhoz, miszerint ezeknek az értékét és főleg az információ értékét kell figyelembe venni, de fontos tudni, hogy a leletek jó részének az ára is meg van szabva, pont az államvagyon gyarapítása céljából. Nemhiába virágzik a feketepiac, ha ezeknek nem lenne értéke, nem is lehetne kereskedni velük (csókoltatom a fémkeresősöket).

Továbbá én régészhallgató vagyok és habár nem vagyok túl olyan rengeteg ásatáson, de megfordultam már néhányon. A régészek nem tömik meg a zsebeiket a terepi munkából származó jövedelmükkel, sőt (ha nem is általános) sokszor ingyen mennek ki dolgozni, pusztán egymás segítésére. A munkaerő pedig nem pusztán a kubikosokból, technikusokból és régészekből áll, hanem ott van a sok (ált.) ingyenmunkát végző lelkes hallgató is.
A kint dolgozó emberek mind valódi és értékes munkát végeznek (nem állnak meg a kibírhatatlan hőségben sem, és gyakran még az esőben sem, mert fontos a határidő), nem a valójában nem létező virtuális pénzt forgatják. Ki lehet indulni a közmunkát végző emberekből, akik állnak a gödör mellett és támaszkodnak a lapátnyélen, de nem lehet összehasonlítani őket velünk.