Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katicabogarka

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig is szerettem a meséket. Azokat, amikben a hősnő veszélyes kalandok közepette, ugyanakkor egyenes derékkal kiállja a próbát, túljár a gonosz eszén, és végül minden jól alakul. És persze rátalál a megérdemelt boldogságra egy közepesen csibész férfiszereplő oldalán, majd boldogan élnek, míg meg…..
A rózsa lelke "Azt a brazil eget!" 2019.06.02 22:22:58
 Gyerekkorom óta számomra megkérdőjelezhetetlen tény, hogy Brazília egy különleges hely. Ezt azért tudom, mert Apukám a fekete-fehér fociközvetítések góljait „Azt a brazil eget!” felkiáltással adta a négyemeletes panelház összes lakója tudtára. Azt ugyan nem tudtam pontosan, hogy a brazil ég miben…..
A tavasz közeledtével lassan mindannyian érezzük a természet, és vele együtt életkedvünk, vitalitásunk ébredését. Lassan itt a Valentin Nap, amikor is mindenkit egy csapásra áthat a szerelem érzése, szappanbuborékok úsznak a levegőben és mindenki lila ködben lebeg, tíz centivel a föld felett. Hát…..
  Az év ezen időszakában –mint nagyon sokan- én is számot vetek az elmúlt évvel és megtervezem a következőt. Már évek óta ezt egy jól bevált forgatókönyv szerint teszem, amit most megosztok veletek. A „Year compass” reflexiós füzetecskéje 32 nyelven elérhető, köztük magyarul is, és úgy tűnik, hogy…..
  Szinte hihetetlen, hogy milyen váratlan csodákat hoznak a vásárok, amikor találkozom veletek, Kedves Vásárlók! Ma például megláttam a Szerelem igazi arcát. Annyira a hatása alá kerültem, hogy nem is írhatok másról, mint erről a gyönyörű emberi érzésről! És nem a karácsony miatt, illetve éppen…..
Az illatok bemutatását folytatva a „Nyugalom” esszencia lesz most reflektorfényben. Ez a keverék nyugtatja a fáradt idegeket, és békességet teremt a lélekben, legyen szó krónikus stresszről, szorongásról, vagy csak egy hirtelen adódó feszült helyzetről. Hosszabb távú alkalmazása segít…..
Folytatva az illatok bemutatását, következzen a „Női energia”, amely a női minőség ünneplése és kiteljesítője. Körbenézve a környezetemben fantasztikusabbnál fantasztikusabb nőket látok: okosak, erősek, kitartóak és állhatatosak. Igen, vagányak és stílusosak is. Tudnak ablaktörlő gumit cserélni és…..
A webshop megnyitása óta magunk is ámulunk, hogy milyen nagy érdeklődéssel fordultok a tíz új aromaterápiás esszencia felé. Nagyon sok kérdést kapunk tőletek, aminek nagyon örülünk, mert így pontosan látjuk, hogy milyen infókra van még szükségetek. Ígéretemhez híven, szeretném nektek sorban…..
Óriási izgalommal vártam ezt a napot, és szinte hihetetlen, hogy végre itt van! Nagy szeretettel és büszkeséggel mutatom be nektek a Scented Up tíz vadiúj aromaterápiás illatát, amik mától a webshopunkban is elérhetőek: https://scentedup.hu/ Ezek az esszenciák olyan funkcionális parfümök,…..
Az egyik húgom átjött ma hozzám. Aromaterápiás acmasszázst ígértem neki, mert gyakorolnom kell a vizsgára. Két órán keresztül beszélgettünk, és végül nem jutott idő arra, hogy felavassa a vadiúj masszázságyamat. De szerintem a beszélgetésünknek köszönhetően eljutottunk oda, ahova a masszázs által…..
 Azt hiszem, nem fogok meglepetést okozni senkinek azzal, hogy teljesíteni egy félironman távot hatalmas erőpróba testileg éppúgy, mint mentálisan. De ami különösen izgalmas számomra, az az átváltozás, ami végbement bennem egészen az elhatározástól, a felkészülésen át a célvonal átlépéséig. Sőt, még…..
Az elmúlt egy év nemcsak a Scented Up megszületését hozta, hanem számos új elhatározást is. Erre egyébként minimum gyanakodni kell, amikor egy nő levágatja a haját. Szóval azt találtam ki, hogy triatlonozni fogok, és szeptemberben teljesítem Podersdorfban a féltávot, azaz az ironman táv…..
Egy évvel ezelőtt kezdődött minden. Bélával éppen egy egyetemi évfolyamtársunk esküvőjére tartottunk az autópályán, miközben a legutóbbi aromaterápiás tanfolyamon hallottakról meséltem. - De azt tudtad, hogy az illóolajok nemcsak a különböző betegségekre jók, hanem az ember kedvét és gondolatait is…..
A reptérről egyből irány a svájci Alpok. A lapos háztetőkön a legalább két méteres hóréteg jelzi, hogy itt nem viccel a tél. Első este már szemezek a sajt fondüvel, de még tartom magam. Mivel itt majdnem minden sajtból készül, erős a gyanúm, hogy maximum késleltethetem, de elkerülni úgysem fogom a…..
Van az az érzés, amikor semmi másra nem vágyunk, minthogy valaki ránk terítsen egy láthatatlan köpenyt, ami a „minden rendben van” melegségével burkol be. Mert éppen valamilyen szomorúság vagy aggodalom marcangolja a lelkünket, de mégsem tudjuk kinyújtani a karunkat a barátaink, családtagjaink felé,…..
Ha egyetlen illatot kéne választanom, amit a legjobban szeretek, kérdés nélkül vágnám rá: mandarin! Soha nem bizonytalanodtam el benne, sosem éreztem túl émelyítőnek, vagy szeszélyesen kiszámíthatatlannak. Minden emlékemben egy kedves, meleg, életvidám narancssárga illat mosolyog vissza rám, akár a…..
Nagy nap volt a múlt szerdai, hiszen újabb lépést tettem az okleveles aromaterapeuta minősítésem felé a Panarom Aromaterapeuta Intézetében. Ez már egyébként a második képzésem volt, amin részt vettem, de mivel színvonalában messze felülmúlja elődjét, szakmai időszámításomat mostantól…..
    Emlékszel még Kathryn nyakláncára a „Kegyetlen játékokból”? Jó példa arra, amikor egy ékszer az esztétikai funkcióján túl titokban más célt is szolgál. De még mielőtt félreértenéd, hogy hova akarok kilyukadni, megmutatom, hogy milyen kincset találtam.   Ez itt egy furfangos jószág: egy…..
Bármennyire is hihetetlen még most, amikor a nappalok bőven 30 fok felett találják a hőmérő higanyszálát, de a rövidülő nappalok már előrevetítik, hogy hamarosan újra teljes fordulatszámra kapcsolunk. Talán észre sem vesszük, hogy szépen lassan feléljük a nyári pihenés alatt gyűjtött energiáinkat,…..
Szerte a világban nagyon komoly kutatások folynak az aromapszichológia területén, hogy többet tudjunk az illatok hatásáról, illetve még pontosabban arról, hogyan lehet tudat alatt befolyásolni az emberek viselkedését. Szervezetfejlesztők figyelem! :) Japán volt a legelső, aki az aromákra egyfajta…..
Szörfös kalandjaim után újra itthon, de a kint készült fényképeket lapozgatva máris arról ábrándozom, hogy milyen jó is lenne visszamenni. Igyekszem a lelkemben nagy gonddal őrizgetni azt a részt, ami a szörfösök különleges társadalmától inspirálva megerősödött bennem. Hogy miért annyira…..
Portugália nyugati partjánál állva átérzem, milyen nagy bátorság kellett ahhoz, hogy Kolombusz neki induljon a végeláthatatlan óceánnak. Végtelen kékség, amíg csak a szem ellát. A víz rettentő hideg, nem több, mint 17 fokos, de ez kicsit sem tántorít el a szörfözéstől, sőt, fel sem tűnik. Hihetetlen…..
  Egyre több olyan izgalmas kísérletbe vágok bele, amikor a barátaimmal együtt az illatok segítségével próbálunk megoldani egy feladványt. Például hogy bátorságot adjunk iskolaváltás után egy ötödikesnek, vagy egy fantasztikusan kreatív elme végre a tervezgetés után a tettek mezejére lépjen. Az…..
    A növények rendkívül érzékeny, és a maguk módján aktív élőlények, bármennyire is úgy tűnik első pillantásra, hogy elvannak, mint a befőtt. Képesek reagálni a környezetük változásaira, kommunikálni egymással, sőt saját vegyi arzenállal is fel vannak szerelve, amivel például képesek a…..
Nem rezzen meg a szemünk sem a fogorvosnál, amikor a fúró érzékeny részbe mar, nem habozunk leugrani arról a tengerparti szikláról a kéklő vízbe, nem állunk meg a félmaraton közben, mert a cipő feltörte a lábunkat. Erősek vagyunk, és bátrak. De hol vannak ezek a fájdalmak ahhoz képest, amikor…..