Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bancili

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon akár százezres nagyságrendet is elérheti a pánikbetegek száma. A betegség felismerését megnehezíti, hogy sok esetben a betegek nem is gondolják, hogy pszichés eredetű betegségben szenvednek, hanem a betegség jellegéből fakadóan úgy hiszik, hogy valamilyen szervi…..
Bancili 2011.05.28 09:46:01
Sziasztok,

Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat a témában. novemberben kezdődött nálam a pánikroham, 3 hónapig orvosról orvosra jártam, mert meggyőződésem volt, hogy valami rejtélyes betegségem van, amit az orvosok nem vesznek észre. Szívdobogás, magas pulzus, levertség, ájulás érzés, állandó sóhajtozás, mellkasi szorítás, hasmenés...
Pszichiáter felírta az antidepit, de én még attól is féltem, így nem vettem be. Elkezdtem alternatív dolgokat keresni ami segíthet. Mára már sokkal jobban vagyok, februárban volt az utolsó "rohamom". Frontint letettem, és csak vitaminokat szedek. Pszichiáterm javaslatára nagy dózisban szedem a magnéziumot és az Omega 3-at.
Ami nekem segített:
1. Csak semmi pánik! című könyv a Park kiadótól, ebben a könyvben találtam meg azt a módszert, ahogy a roham leküzdhető (a légzésről van szó: ha roham jön rád, feküdj le: mély levegő a hasba és lassan kifújni, legalább 6-ig számolni, hasonló eredmény érhető el a papírzacskóba való légzéssel)
2. Bach virág terápia: Elsősegély csepp ill. a Napvirág
3. És ami legfontosabb: agykontroll. Itt tanultam meg: az vagy amit gondolsz, az lesz amit hiszel. Ha betegnek érzed magad és hagyod, hogy az érzés eluralkodjon rajtad akkor bizony tényleg beteg leszel. 3 héten keresztül minden nap néztem magam a tükörben, kezemet a torkomra tettem és csak mondtam magamnak: napról napra jobban leszek! Jobban vagyok és így is maradok. Ugyanis ha a negatív gondolatokkal képes voltam magamnak megteremteni egy olyan világot ahol fizikai tüneteim vannak akkor ennek az ellenkezőjére is képes vagyok.

Hinni kell!