Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ErtelmetlenSzajkarate (törölt)

0 bejegyzést írt és 305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyöngyösi Márton az ülést levezető elnök élénk tiltakozása ellenére nagy hangon kijelentette a közelmúltban az országházban, hogy listázni kéne a zsidó képviselőket és kormánytagokat. (A félreértések elkerülése végett, Balczó parlamenti alelnök úr nem a listázás…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.10 21:39:10
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Persze, mert a zsidó nemzethez való tartozásnak ez az ismérve."
Hülyeség.
Mondj még egy országot, ahol az állampolgárságot vallási alapon adják. Még a vatikánban sem (egyébként már leülni se lehetne).

De legyen ne vallás, legyen nemzet. Elmegyek zulu harcosnak, végignyomom a beavatási szertartást (nem egy bonyolult dolog, konkrétan végigcsináltam úgy 20 éve) és kapok dél-afrikai állampolgárságot? Neeeem. Pedig a helyi jog szerint én bizony (na erre varrj gombot) zulu vagyok.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.10 21:47:17
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Persze, mert a zsidó nemzethez való tartozásnak ez az ismérve."
És még egy dolog amiért ez nettó faszság. Vannak fekete (itt mifelénk Magyarországon úgy mondják néger) zsidók. Vannak komplett fekete zsidó közösségek.

Erre mondj valami jó érvet a nép mellett.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.10 21:51:12
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"más dolog a nemzetiség"
Fekete zsidó közösség.

"Az izraeli állampolgársági szabály hasonló a magyarhoz: akinek legalább az egyik szülője állampolgár, az állampolgár."
Nem. Az 1950-es törvényt olvasd már el. Részemről befejezve, semmi értelme beszéni neked, nem olvasol utána, nem tudod miről beszélsz.
Minek megbolygatni azt a jó számlagépet, ha már egyszer be lett állítva, nemigaz? A Rossmannál emitt aztán a bankkártyás vásárlásoknál is több pénzt vesznek le, mint kéne. Máshol is így megy? Az nem úgy van, hogy csak készpénzes fizetésnél szabad és lehet kerekíteni,…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.09 00:11:57
@Manyecska: Mozdonyszőke=gyárilag sötét hajú és olyan szarul van átfestve, hogy látszik valahonnan (lenőtt haj, szemöldök tök más szinű, sűrű fekete szempillák, stb.)
Természetesen senki sem lehet akkora hülye, hogy megpróbálja kimenekíteni a vagyonát az olyan stabil bankrendszerrel rendelkező országokból, mint Spanyolország, vagy éppen Olaszország. Várhatóan nem okoz járványszerűen terjedő betétesi rohamot az európeriféria más…..
Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.06 00:12:15
1. Miért a Budapest Airport rendelkezik Európa egyik legkellemetlenebb biztonsági folyamatával? (csak ezen a reptéren kell levennem a cipómét általában, és sehol máshol nem motoznak meg annyiszor tök feleslegesen, mint Budapesten...)
> CDG-n is levetetik 10-ből 9-szer mióta ezek a biztonsági előírások vannak. Néha LHR-en is. HEL-en pedig egyszer megmotoztak csak mert egy hétig nem borotválkoztam és gyanús volt nekik a szakállas ábrázatom. CAN-en 140 centis kiscsaj motozott miután felállított mezítláb egy fellépőre (nem ért fel egyébként). Evvan, nem tetszik menjél gyalog.

2. Valóban akkora tárgyi költséget jelent a literes zacskók készleten tartása, hogy az megéri az utazás hangulatának tönkretételét? (Nagyon-nagyon furcsának tűnik, hogy a reptéri illetékbe nem fér bele egy ilyen tétel.)
> Igen. Mert akkor senki nem vinne magával. Számold ki mennyi pénz adott utasszámmal és 10 Ft bekerülési költséggel (plusz mennyi helyet foglal, logisztika, vinni-hozni kell).

3. Miért nem megy ki ilyen esetben egy önálló figyelmeztetőleg e-mail a Budapest Airporttól a sok színes marketing bullshit mellett? (fent vagyok a levelező listán)
> ... Most utaztál először?

4. Miért nem lehet az ilyen változtatásokat kulturált, európai módon bevezetni (előbb figyelmeztetés, aztán 1-2 hónap után kötelező jelleg)?
> Ez volt 2008-ban vagy 2009-ben, nem emlékszem.

5. Nem érné meg a reptérnek a szabályok birkamód követése és agresszív megkövetelése helyett, kialakítani egy utasbarát folyamatot? (más országokra is gondolom ugyanezek a szabályok vonatkoznak, mégsem éreztem sosem annyira megalázva magam, mint Ferihegyen)
> EU szabvány a reptéri ellenőrzés és annak lépései. USA-ba, Izraelbe (onnan ki is) sokkal szigorúbb, ez csak a demo verzió.

akik éves szinten 10 milliós értékben utaznak repülővel
> LOLOLOLOL.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.06 00:15:56
@atörökk: Megvan az a Mr. Bean ahol a gépen szórakoztatja a gyereket, elfordul, gyeket belehány a zacskóba és utána kidurrantja (asszem eredményt nem mutatják).
András diszkriminálva érzi magát, amiért "nem megfelelő életkora" miatt nem válthat kártyásról számlás előfizetéser a Telenornál: Ezt sikerült ma a Telenor online ügyfélszolgálatán ügyintéznem. Külföldi tartózkodás miatt áttértem kártyás üzemmódra, és most…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.05 23:19:37
@Bálintka.: Tökéletes példája a kor szerinti diszkriminációnak.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.05 23:34:26
@Jani haverja: Elég korrekt leírás. Magyarul külföldről itt olvashatsz, a stílus hasonló: konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.05 23:43:58
@Ferihegyi újságos: Jó felvetés, mégis ide nem illő.

Az óvoda önállóan cselekvőképtelen (gyermek) embernek van kitalálva. Általános iskola előtt az óvoda kötelező, legalább az utolsó év (azt hiszem). Egyszer járhatsz oviba, iskola előtt. Ugyanígy a büntethetőség alsó korhatárát is megkérdőjelezhetnéd, mint ahogy a tankötelezettség korhatárát.

A különbség az, hogy egyik esetben, pl. campusos díjcsomag esetén jogilag teljesen cselekvőképes emberekre vonatkozik egy szolgáltató által kitalált korhatárig (ezért diszkriminatív) míg másik esetben a társadalom érdekében és a szocializációt elősegítendő gondozás, gyámság, szülői felügyelet alatt álló emberpalántákra vonatkozik.

Szóval tök más.
Milyenek a magyarok? Tujázás 2013.04.04 11:46:58
Ül a magyar ember és nagyon vigyorog, talán be van piázva, talán be van tépve, talán gyári hibás, talán csak az adrenalin szállt a fejébe, elvégre nem mindennapi kalandban van most része. Eddig csak tolta a konyhafilozófiát, asztalsarkon búslakodott, osztotta az észt a kocsmában,…..
A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.04 01:25:33
@S=klogW: "ha pedig fázunk be tudunk fűteni gázzal ... máris a világ népessége 3/4-e életszínvonala fölött vagyunk"
A "világ" népességének 60%-a él olyan helyen ahol nem kell fűtés. Magyarországon a lakások-házak legalább 1/3-ában nincs gáz/gázzal előállított központi fűtes. A víz sok helyen arzénes (lásd honvédelmi vízosztás).
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.04 02:15:27
Fizetek @Doomhammer: "Mivel vagyon elleni buncselekmeny (mint mondjuk a rablas, csak mas eszkozokkel), ezert nem lehet ugy vegrehajtani, ha valaki ellenszolgaltatast (munkat) is felajanl."

Orvos látott már? Akkor lenne kényszerítés ha ingyen (volunteer, önkéntes) akarták volna őrizni az ajtót. Ha pénzért akkor zsarolás.
Facebookon lőtték vasárnap ezt a mennyei backdoor üzenetet, ami a Pécsi-Belvárosi Plébániatemplom ajtaján és bent a falon is látható. A faliújságon a mellette lógó plakáton "A Szentírás üzenete: Mit jelent szeretni? Odaadni mindent, odaadni az életünket" jótanács olvasható.…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.01 23:22:55
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.02 01:52:33
@atpijkamo: Mi az az annya?
Két hete egyszeri 9.9%-os illetéket emlegettek a 100 ezer eurónál nagyobb ciprusi számlák esetén, egy hete már 25-40% körül járt az összeg. Ma kiderült, hogy a garantált 100 ezer euró felett gyakorlatilag mindent elbuknak azok a szerencsések, akik a Bank of Cyprusban vagy a Laikiban…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.31 20:08:15
@zobod: Úgy hallotam Bank of Ciprus Treasury és Personal Banking biztos szivárogtatott.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.31 20:54:05
@anarchoid: Svájc nem tagja az EU-nak, nem tagja a monetárius uniónak, kizárólag a Schengeni Szerződést írták alá.
"Dániában 2013 elejétől nem engedélyezett az újépítésű ingatlanokba  olaj- illetve gázfűtést telepíteni.  2016-tól a meglévő ingatlanok tulajdonosainak sem szabad új olaj és gázkazánt beépíteni, folyamatosan más fűtési módra kell átállniuk. Ehhez az állam…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.31 00:13:02
@pandava: Magyarországon napelemezni csak a légkondik miatt van értelme (esetleg melegvíz, hűtőszekrény). Télen nem sokat süt a Nap... Fűteni nem lehet vele.

Amúgy a napelem a legkevésbe "zöld" energiagyűjtési módok egyike. Egyrészt, jó sok környezet-nem-barát akkumulátor kell hozzá (ha csak nem táplálod az egészet be a rendszerbe és veszed ki amikor neked kell; ilyen esetben elég drága a villany-tarifa). Másrészt az elhasználódott napelemek még a műanyag palackokat is túl fogják élni valami szeméttelepen rohadva, mert nincs újrahasznosításuk.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.31 00:21:20
@zaphodbeeb:
"Marad a mezőgazdasági hulladékkal való fűtés. Ennek egyik módja a brikettálás, pelletállás, apríték tüzelés, a másik az elgázosítás."

Ez jó ötlet. Legalább lenne értelme a gáztározók megvételének.
Miniszteréknek vajon leesett már csak még nem léptek az ügyben? Mert erről nincs nagyon szó csak a rezsimizériáról. Pedig ezzel lehetne választást is nyerni.
Villámgyorsan el kell kezdeni növénygázosítót építeni.
Furdancs Blog Kólalopó robotkar 2013.03.29 10:09:56
Rögtön az elején szeretném felhívni a figyelmet, hogy elhatárolódunk minden törvénybe ütköző cselekménytől. Ennek ellenére ne menjünk el szó nélkül az alábbi videón látható ügyes kis szerkezet mellet. Nyilván nem szép dolog, amire ez a robotkar való és csak remélni…..
Tisztelt Mt!    A problémám az lenne,hogy a munkáltató nem akar kifizetni,arra hivatkozva hogy nincs pénze.Valami adótartozásról hallottam,de nem tudom pontosan,állítólag a NAV zárolta a bankszámlájukat,viszont én erről azt hallottam,hogy a NAV sose vesz el annyi…..
Naiv ügyfél csapata első nap azzal szembesült Dominikán, hogy a Neckermann mexikói pajtásai nem utalták át az előre kifizetett szállodájuk árát. Mázlijukra egyikük limited tudott emelni a kártyáján, és végül nem az utcán éjszakáztak. Másnap új szállodába deportálták…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.28 22:12:20
@batgirl: Igazi mókát akarsz és gépfegyveres kedves embereket, akkor Guatemala. Legjobb piramisok, gyönyörű erdő, nulla közeli orvosi ellátás (pókok, kígyók, szimpatikus trópusi fertőzések) és ha csúnyán nézel az ellenörző ponton (nincs vezetőd/kísérőd, nem érted a nyelvet vagy nem fizetsz 10-50 dollár között) akkor simán lelőnek, utána eltűnt személyek listája következik.
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.27 00:59:28
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Közel sem biztos, hogy be vagytok jelentve akárhol. Én már "jelentettem ki" előző lakókat (két lakásból összesen hatot) két önkormányzatnál. 3000 forint az illeték, fiktiválják a lakót és ha nem találják meg, akkor törlik az országos lakcím-és a település lakónyilvántartásából. Aki lakást vesz, annál alap, hogy bejelentkezéskor megkérdezi ki van bejelentve még és ha többen akkor két hét múlva ismét és kijelenti. Ezt azóta tudom, hogy egyszer a rendőrség éjjel kettőkor az előző lakót akarta előállítani...
Naiv ügyfél a legrosszabb lehetséges megoldást választotta, hiszen szinte kizárt, hogy valakit áruházi nemlopás miatt bíróságra citáljanak, főleg amíg megy a Homár. Az egyik Auchanból kifelé menet megvádolták, hogy átcímkézett egy 5000 forintos szandált 1000 forintra. Onnan…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26 20:32:11
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26 20:34:31
@Auchan Magyarország: Honnan tudják a homározók, hogy valóban az Auchan írt vagy valaki aki regelte a nicket?
Gáborék kényelmetlen költségkímélő módszerekkel találkoztak Egerben a Luna Panzióban. Nagyon türelmesek voltak, egyáltalán nem szóltak amiatt, hogy a "franciaágy" egy személyes. pedig nem kizárt, hogy a "szoba" is egy személy befogadására lett eredetileg tervezve: 2012.…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26 20:25:34
@batgirl: "Kellene egy olyan blog, ahol a jó szállodákat reklámozzák."
Úgy hivják tripadvisor.
Ha azzal jönne haza a gyerek, hogy idén nem kilencből bukott, hanem csak hatból, lehet hogy megdicséred, de biztosan nem lesz őszinte a mosolyod. Tegnap a szabad szoftver konferencián a kormányzat előadóját hallgatva valami ilyesmit éreztem. Előre kell bocsájtani, hogy valóban…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26 00:09:07
@==T==: Megkövetlek, valóban. Utóljára 2011-et olvastam, azóta akkor hosszabbították, vagy rosszul emlékeztem.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26 00:10:38
@proxy user: Pontosan. Azaz két külön termék. Ha egyiken nem megy a .doc[x] akkor a másikon mehet. Ezért nem értettem a wiki linkek okát.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26 00:17:30
@greggfrs:
Hát... linuxon ez úgy működik, hogy van a kernel, azon van a shell (bash, csh, ami tetszik, akár perl vagy python, php, stb.) is lehet. Szintén ott csücsül az ablakozó (window manager, mert linux ugye több van, nem csak egy mint windowsban) a kernel tetején ami runlevelnek megfelelően feljön vagy nem. Auto update-et minded általam ismert distroban be tudod állítani. Nem kell sudo, megcsinálja a háttérben pont mint a windows. Vagy ad egy kis ablakot (pl. az opensuse, kéri az admin passwordot) és autoupdate-el, ha nem akarod akkor nem kéri hanem végignyomja magától.

Gnome (window manager) a 3D ablakváltogatást Windows7 előtt 3-4 évvel tudta. Én mondjuk KDE-t jobban szeretem de ez már ízlés dolga. Windows egy dologban jobb szignifikánsan a Linuxnál: van rajta DirectX ezért sokkal alkalmasabb játszani. OpenGL bénább van mindenhol, de nem annyira erős - mondhatjuk, hogy elavult by design.
Legyenek a katasztrófák bármily' különféle természetűek, az emberek igényei szinte mindig azonosak maradnak. Legyen szó az autópályán a hó fogságában rekedtekről vagy árvíz, iszapömlés miatt otthonukból kitelepítettekről a meleg, étel/ital és minimális tisztálkodási…..
Világhírű lett a magyar lóhús ismét. Ezúttal 100 kilóbót 40-et toltak el kockára vágott marhának címkézve. Azt még vizsgálják, hogy a hús tartalmazott-e olyan állatorvosi gyulladásgátlókat, amelyek csökkenthetik a fogyasztók fehérvérsejt-termelését, úgyhogy addig lehet…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.24 00:48:34
Úgy tűnik, sosem volt véget érni Ferenc küzdelme a Lombarddal. Hitelátvállalt autója Cascóját az aláírt szerződésébe nem számították bele, ezért utólag akartak a havi összegen emelni. Ez akkor annyira nem sikerült, hogy a PSZÁF is megbüntette őket emiatt. Ehhez képest most…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.22 23:27:34
@Zabaalint: "Nekem az a véleményem, hogy magáncsődöt kell"
Egyetértek. Ha aláírásgyűjtést szervezel, akkor +1.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.22 23:36:35
@fghjk: A magáncsőd a legtöbb jogrendszerben szabályozza, hogy mit tarthat meg a csődbement (jellemzően személyes tárgyait mint pl. ruhák, egy lakásnyi bútor, munkája végzéséhez szükséges eszközök - ezek értékét általában maximálják, van ahol kisebb értékű bármit összesen N értékben; egyes országokban egy gépjárművet max. M értékben, nem mindenhol van folyamatos tömegközlekedés). Ezen kívül előírják, hogy menni jövedelem fölött kell törlesztenie (eddig olyan törvényekkel találkoztam amik a minimábér 2-3x fölött írták elő a törlesztést). Utána X évig nem kaphat hitelt (törvényi tiltás, nem pedig minősítés, néhol még a magánszemélytől felvett hitel sem megengedett). X évig minden jövedelme a határ fölött megy a hitelezőknek. X év után tiszta (az, hogy személyi csődöt jelentett nem titok és jellemzően hitelt adók tudnak róla), de már nem követelhetnek tőle semmit. Kb. ez a standard.

És ezt nem kell visszamenőlegesen bevezetni, elég holnaptól. Azaz egy régi hitel miatt akár holnap is csődbe mehetsz, mert az a csőd dátuma.
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.22 23:39:07
@ErtelmetlenSzajkarate: " Ezen kívül előírják, hogy menni jövedelem fölött kell törlesztenie (eddig olyan törvényekkel találkoztam amik a minimábér 2-3x fölött írták elő a törlesztést)."
Pontosítva, e fölött a szint fölött minden megy a hitelezőknek, azaz 100% megy a törlesztésre. Pár évig elég szar élet garantált ha sok a hitel. De nem örökre mint csodálatos agyarországon.
Magyarország nagy jelentőséget tulajdonít az ázsiai kapcsolatok építésének, és Ausztrália ebben szerephez juthat, hiszen az ország helyzetéből adódóan egyfajta katalizátora lehet az Európa és Ázsia közötti együttműködés alakításának – mondta Németh Zsolt, a…..
ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.22 01:28:51
Március 28-án Budapesten játszik a szlovén Siddharta. A koncert az R33-ban kerül megrendezésre. A Siddharta Szlovénia egyik legsikeresebb zenekara (Szlovéniában kb. a helyi Tankcsapda) 1995-ben alakult és 1999-ben adta ki első, ID című albumát, ami pillanatok alatt a toplisták élére…..