Regisztráció Blogot indítok
Adatok
icsoti

9 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban elkezdődött egy vita a magyar minősítési rendszerről. A minősítési rendszer olyan, mint az SzMSz: mindenkinek van róla véleménye, és a világvégéig el lehet róla vitatkozni a mindenki számára elfogadható megoldás reménye nélkül. Ugyanazzal az erőfeszítéssel,…..
icsoti 2012.01.05 17:31:09
Kedves KKP és ad-hoc!

A Magyar Gószövetség elnökeként 2011. márciusában ültem le egy közös beszélgetésre az élversenyzőkkel a minősítési rendszerről. Ott csak és kizárólag danos minősítésű játékosok ültek, egészen konkrétan az aktuális ranglista legjobb hat játékosa volt jelen. (Vagyis én voltam az egyetlen kyus.)
Ott az élversenyzők azt javasolták, hogy a Magyar Gószövetség vegye át az EGF minősítési rendszerét és ott merült fel gondolatként, hogy a 20 kyu alatti versenyzőknek legyen egy külön rendszere itthon.

Az elnökség részéről erről hajlandóság mutatkozott, de a magyar minősítési rendszer korábbi alkotója, Kőszegi Sándor (1 dan) és a minősítési rendszer nyilvantártását vezető Korossy K. Péter (7 kyu) megkeresett azzal, hogy a hagyományok miatt tartsuk meg a magyar rendszert.

A Magyar Gószövetség elnöksége ezután kérte fel Csizmadia Györgyöt (4 dan) aktív éljátékost és a már említett két urat, hogy gondolják át, milyen kiigazításokkal lehetne a magyar minősítési rendszert hozzáigazítani az EGF rendszeréhez és többek között megakadályozni azt a szerencsétlen esetet, hogy az éljátékosoknak egy-egy kevésbé jól sikerült verseny után jelentősen leesik az Élő-pontjuk.

A minősítési bizottság és az elnökség hónapokon keresztül többször egyeztetett az új rendszer kérdésében. A minősítési bizottság részéről benyújtásra került tervezetet az elnökség változtatás nélkül terjesztette be a közgyűlés elé azzal, hogy egészében, változtatás nélkül fogadja el azt.

A közgyűlésen nem a Magyar Gószövetség elnöksége, hanem az egyesületek vezetői szavaznak. (Arról sajnos az elnökség nem tehet, hogy jelenleg egyetlen egykori és új danos minősítésű járékos sem vállal tisztséget az egyesületek vezetésében.)

A közgyűlésen a minősítési bizottság tagjai közül részt vett Korossy K. Péter. A szavazás előtt kétszer feltették neki a kérdést, hogy elfogadhatónak tartja-e a tervezet eredeti szövegéhez képest a változtatást és ő mindkét esetben igennel felelt.

Tehát arra a felvetésre, hogy az elnökség miért nem kérte ki a danos versenyzők véleményét a válaszom az, hogy ezzel kezdtük, kikértük.
KKP felvetésére pedig az a válaszom, hogy ha már annyira osztja danosok véleményét, akkor a közgyűlésen feltett kérdésre miért válaszolt igennel és miért nem vetette fel, hogy kérjük ki ismét a danosok véleményét?

Ezt a bejegyzést olvasva pedig nem vagyok meggyőződve, hogy a minősítési bizottság két danos minősítésű tagjának a véleménye valóban minden danos játékos véleményét tükrözi és nem csak a saját véleményüket.
A Magyar Gószövetség kétnapos rendezvénysorozatot tart 2011. december 17-18-án a Baár-Madas Református Gimnáziumban (1022 Budapest, Lorántffy Zs. u. 3.) 2011. december 17-18-án kerül megrendezésre a Magyar Bajnoki Döntő. A verseny lebonyolítására a hagyományokhoz híven danos és…..
Augusztus 21-én vasárnap került megrendezésre az Első Családi "Góverseny" Budakeszin.Akik régóta járnak góversenyre, azok tudják, hogy nagyon sok család (apa, anya, gyerekek) jár együtt játszani, versenyezni. Sokszor ültem már asztalhoz én is a fiammal,…..
Balogh Pál (6D) nyerte a Kido Kupa nemzetközi góversenyt Hamburgban!Európa egyik legnagyobb, 10000 Euro összdíjazású versenyén 11 ország 225 versenyzője vett részt. Az európai ranglista pontok alapján a 8 legerősebb játékos külön csoportban versenyzett körmérkőzéses…..
Tegnap megkezdődött a 3. Kido Kupa Góverseny Hamburgban. Az első két fordulóban máris meglepetés eredmények születtek a TOP8 csoportban.Az első fordulóban a legmagasabb ranglistaponttal rendelkező román Christian Pop (7D) szoros partiban 0,5 ponttal kikapott a cseh Jan…..
2011. június 11-13. között kerül megrendezésre a 3. Kido Kupa nemzetközi góverseny Hamburgban.Európa egyik legnagyobb, 10000 EURO összdíjazású versenyére az idén több mint 200 (!) versenyző jelentkezett előzetesen. A lebonyolítás érdekessége, hogy az Európai Gószövetség…..
Az egri Magyar Nagydíjon Doma 1 kyusként nagy halat fogott. Az 5 danos lengyel mester, Mateusz Surma ellen nyert partit. Mateusz pár éve tűnt fel a versenyeken, ő az egyik legeltökéltebb fiatal európai játékos, rengeteget tanul, és nagyon komolyan veszi a versenyzést. Ő az elmúlt…..
icsoti 2011.06.08 19:25:00
@Bárdos Zoltán: Helyes a tipp.
Ez egy kínai parti a 17.századból. Érdemes tudni hozzá, hogy egészen a modern időkig a gótábla kiinduló állásában a két-két szembelevő 4-4 ponton már a játszma elején voltak kövek, és nem volt egyértelmű szabály arra, hogy fekete vagy fehér kezd. Ez a mérkőzés egy…..
icsoti 2011.06.04 19:55:08
@tenuki: Mi is azt a válaszlépést néztük, utána fekete L19-et lép és egy jó kis kózás után fekete nyer. Megnézném ennek a variációnak az elemzését tőled.
2011. június 5-én vasárnap a Budakeszi Művelődési Házban kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Erkel Ferenc Előnyadásos Góverseny.A hagyományoknak megfelelően nem csak az aktív versenyzők, hanem az abszolút kezdők is kipróbálhatják szellemi képességeiket a…..
Május utolsó hétvégéjén Isztambulban került megrendezésre a 13. Páros Gó Európa-Bajnokság. Magyarországot az idei magyar bajnok páros Pocsai Rita (5d) és Balogh Pál (6d) képviselte. A versenyen 31 páros indult, versenyzőink éremszerzés reményével ültek asztalhoz. A 6…..
Véget értek a Pandanet Csapat Gó Európa-Bajnokság csoportküzdelmei. A magyar csapat az "A" csoportban szerepelt, ahol rendkívül szoros mérkőzéseket vívtak az ellenfelek. Az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy Románia, Oroszország és Ukrajna már biztos résztvevője a…..
Köszöntök mindenkit, aki a gó játék iránt érdeklődik. Remélem hamarosan népes olvasótábora lesz ennek a blognak. Ezen a fórumon a góval kapcsolatos hírekről, érdekességekről szeretnék írni. Lesz itt bejegyzés a magyar és külföldi gójátékosokról, versenyekről,…..