Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oldfan

261 bejegyzést írt és 647 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Hadik (2023) 2024.06.27 06:00:00
Hát akkó' BAKFITTY!..
Oldfan 2024.07.02 08:52:27
@scal: Napóleon:Nos, az "átlag civil" nem veszi észre a hamis részeket, amikből azért akadt elég szépen. Hadtörténetileg a jégcsata történelmileg biztosan az, de a piramisos rész, vagy a Napóleon vezette lovasroham szapulása sem ok nélküli. Pedig ő az arcolei-hídnál az osztrákok ellen bőven bebizonyította a személyes bátorságát. De hagyjuk a vesézést. R.Scott filmjei a látvány miatt mindig jól fogyaszthatóak. Jelen esetben a szemlélete az, ami kiverte a biztosítékot a franciáknál. (is)
Hadik: Odalovagolt, megsarcolta, kell több? Igen, ha már egy valós történelmi eseményről van szó. Azért ilyen esetben a fikciónak és a valóságnak illik elfogadható arányban maradni. A kesztyűs esetre semmi bizonyíték a korból, később született legenda.
Hunyadi: Nándorfehérvár volt élete csúcspontja, de korántsem csak amiatt lett naggyá. Remélem, némileg több részlet róla lesz a kész anyagban. Hadd emelkedjen az a holló... Lezárásra persze pazar anyag.
Ha megnézted a neten lévő anyagokat a forgatási részletekről, a Trónok harcából egy az egyben átvett beállításokat láthatsz. (Pl. lefejezés beállítása, meg a harci jelenetek egy része.) Ha ismered "a Janit," és ő tényleg beleszólhat egy bizonyos szintig a dolgokba, mondd már meg neki, a középkori Magyarországon ne hátraszaltózzanak a lovagok, mert az nagyon méltóságon aluli viselkedésnek számított volna, továbbá páncélban és a a korabeli kardokkal kivitelezhetetlen volt. Ezek az amcsi filmes izék... A korabeli vívást gyilkolásra dolgozták ki, látványosan koreografálható, nem kell bele a faxság. A lengyelek szép példáit adják mostanság a valódi kardharcok bemutatásának.
Remélem, a vadhajtások esetében a szerző tényleg a sarkára áll. Na, igen, a látványközpontos megközelítés kivédhetetlen. Meg igazából nem is baj, normális határokon belül.
Zágonyi: Pedig az ő alakja még a jelenlegi US trendbe is beilleszthető. Azért értem, mire érted...
Az 1968-as Könnyűlovasság támadása pazarul megcsinált film, de sokkal inkább velős szatíra a politikáról, mint a krími háború taglalása. Az egyik kedvencem.
Oldfan 2024.07.02 09:51:55
@scal: A porosz halálfejesek a valóságban is úgy néztek ki, mint a Hadikban, korántsem a Gyűrűk ura lenyúlása a megjelenítésük. Még jóval később is megmaradt az egyenruhájuk.
Az 1864 c. dán filmsorozatban is feltűnnek, mint rettegett ellenség. Lásd magad:
www.youtube.com/watch?v=dUmFQlSdebA
A huszárok hegyeken át lovagoltatása kényszer szülte ötlet volt. A viszonylag nagy létszámú expedíciós erők mutatásának kiváltását szolgálta, költségkímélő okokból. Lovasság a hegyekben - szépen sorjázhatnak a galibás esetek, és jöttek is. Van mivel kitölteni a perceket és jellemeket ábrázolni. A kettő együtt tényleg megidézheti a sok mozgóképet látott nézőben Jackson nazguljait, de Nagy Frigyes testőr lovassága attól még valósághű, nem "kreatív átköltés."
Pár hónap múlva bemutató? Ez jó hír. Akkor majd jöhet a "Lássuk a medvét!"
Oldfan 2024.07.02 12:16:41
@scal: Ja, az más... Bár kinézetükhöz az egyenruha mondhatni stimmelt, és a maszkmesternek sem kellett volna megszakadni, hogy nazgulok legyenek belőlük. A porosz arcvágós párbajszokás a munka jelentős részét levette a válláról. :)
egy ember blogja Köszönt ő 2008.11.09 11:30:00
Egy ember szeretettel köszönti önmagát és a véletlenül idevetődő balszerencsés olvasót. A blog elsősorban azért nyitódott (sicc...), hogy egy ember rögzíteni tudja gondolatait. Ezért 10telettel átadom a szót neki. Neduddgi Köszönöm a szót. Átveszem és már nem is adom vissza. Ne gondolja senki,…..
Régóta hallgat ez a blog. Igazából már be akartam fejezni a posztolásokat. Ám az élet olyan témával állt elő, amelyről nem bírtam nem írni. Az új cikket viszont az eddigiektől eltérő szerkesztésűnek szántam, továbbá a képaláírások sem a szokásosak. Íme, a…..
Oldfan 2024.06.21 12:07:32
@egy ember: "Üdv, "netuddki!"
Nem vagyok ám olyan feledékeny, mint azt sokan hiszik... Még nem...:)
Nem írtam olyat, hogy hálátlannak gondolom az embereket. Viszont a blogolás ezen formáját tényleg avíttasnak tartom. Túllépett rajta az élet és a technikai fejlődés, lassacskán pedig én is. Azzal a kezdet kezdetétől tisztában vagyok, hogy rétegfilmeket mutatok be. (Már mint többségében, néha egy-két kivétel akadt.) Így aztán kattintásáradatra soha nem számítottam.
Aktualitás: Rokuheita története már hozzáférhető lett pár "szakoldalon," tisztes minőségben. Nem a Nikatsu cég által, hanem elszánt rajongók SD minőségre "küzdöttek fel" egy kópiát. Hogy stílusos maradjak...:)
Remélem, sikerül(t) megtalálnod, miként minden más szamurájfilm rajongónak is. Állítom, máig megéri a ráfordított időt.
Az amerikai polgárháború a végéhez közeledik, Wishbone Cutter konföderációs kapitány pedig alig várja, hogy letehesse a fegyvert, ám a parancsnokai az utolsó pillanatban még alaposan kibabrálnak vele: arkansasi legényeivel együtt öngyilkos küldetéssel bízzák meg: rontson neki a túlerőben lévő…..
A navahó Sam Watchman egy kis arizonai porfészek seriffje, akit fehér és indián földijei egyaránt tisztelnek, munkája azonban nem sok akad, úgyhogy jobbára Lisa nevű barátnőjével cseveg telefonon. Egy nap azonban fenekestül felfordul a kisváros élete: fegyveres rablók fosztják ki a helyi bankot, és…..
Oldfan 2022.11.01 06:47:17
@Gigabursch: A Híres Vadnyugat magyar szerző műve, így nekem kevésbé meggyőző, mint a lakota indiánok örökösei által megadott történetek. A lovak vihar idején megvadulnak, nem pedig megőrülnek a magyar nyelv szerint. Sima félre fordításnak tűnik valami angol szövegből. Azért persze köszönöm az infót.
Számomra azért nem valószínű "Őrült Ló," - a saját nyelvükön biztosan jól elkülönül a névtartalom, de angolra áttéve... - mert a préri törzsei nagy többségben azt a szokást követték, hogy a gyerek csak ideiglenes nevet kapott kiskorában. A lakotáknál és a bruléknál mindenképp. (Egyébként a brulék a legvadabb préri törzs voltak, mindenkinek nekimentek, aki engedély nélkül a földjükre lépett, legyen az indián vagy fehér ember. "A kapitány küldetése" film által mutatott rövidke kép elég jó bepillantást ad abba, milyen módon álltak másokhoz, pedig akkorra már legyőzték a törzset.) Már pedig Crazy Horse anyja brule asszony volt. Kikaparta volna a férj szemét, ha közvetve bár, de dilisnek nevezi el a fiukat. :)
A tizenéves fiúk többnyire valami dicső tettel érdemelte ki felnőttkori nevüket, - vadászat és hadászat :) - netán spirituális látomás "világosította fel" a hozzáértőket, hogy mit szán az ifjú harcosnak a Nagyszellem. Az utóbbi állt a legnagyobb becsben. A névadást hozó látomás szerint viszont egykor majd sereggel fogja védelmezni a népét. Ezek után még kevésbé tűnik valószínűnek egy "dilis lóról" nevezni el valakit felnőtt korára. Melyik apa repesne egy ilyen névadásért? Hogyan követnék azok a harcosok, akik titokban vigyorognak a nevén a háta mögött? Ne gondolna erre egy szülő? Egy szilaj lovon a népét védelmező harcos alakja már jobban megfelel a gondolkodásmódjuknak. Meg a büszkeségnek is, ami gyaníthatóan a világnak azon részén sem volt hiánycikk.
Végül, lezárásként: Crazy Horse legnagyobb haditette a Little Big Horn-i csatában kivívott győzelme volt. Számos amerikai filmben szerepel az esemény. Hadtörténeti szempontból a leghitelesebbnek a "Son of The Morning Star" TV-s feldolgozást tartják. A rendszerváltás után a Filmnet rövid ideig adta magyar felirattal, de aligha maradt fenn belőle VHS felvétel. Így most már csak angolul lehet megtekinteni. Az alábbi klip a filmből lett összerakva.
Remélem, Teakbois blog gazda elnéz nekem ennyi kavarást...:)
www.youtube.com/watch?v=xNnt9VqOxTE
Oldfan 2022.11.01 08:33:47
@Teakbois: Ez remek hír. Bízom benne, a lakotáktól sikerül perdöntő infóhoz jutni.
A lakota-angol fordításnál az lehet a gond, hogy mint szóösszetétel más tartalmat hordozhat a név, mint külön-külön a két szó. (Mai példa: "hot dog - kellemes meglepetés." Az gyorsétel végképp más kategória tartalomban.) Az 1800-as években aligha volt fehér sziú nyelv specialista, így egy fura fordítás terjedt el és gyökeresedett meg az újságok által.
Köszönöm a megértést.
A belga Telex együttes 1978-ban alakult. Az alapító tagok valami igazán európait akartak, ami más, mint a rock, és nincs benne gitár – ez volt az elektronikus zene. A Les Chats Sauvages Twist à Saint-Tropez című dalának feldolgozásával debütáltak, és később is játszottak feldolgozásokat, mint…..
Egy látványos történelmi film mindig szívesen látott alkotás. Pláne, ha nem akarják telepakolni a mának szóló utalásokkal, - egy kicsi azért akad - hanem a megszokott, ám korántsem unalmas módon színpompás jelmezekkel, korhű tárgyakkal és a régi idők embereit idéző viselkedésekkel örvendeztetik meg…..
Oldfan 2023.04.11 16:53:17
@Gery87: Magyar hanggal nem láttam, de a mai szinkron színvonalat ismerve annyira nem lep meg, ha kiakad valaki némelyiktől. Én a Szamurájok és banditák szamuráj klasszikust tönkretevő szinkronstábot fejben kollektív szeppukura ítéltem végeredmény megismerése után.
A távol-keleti filmeket sokkal jobb felirattal és eredeti hanggal nézni. (Van ehhez is felirat a "szakoldalakon.") Sok múlik a fordítón, miként fogalmazza meg a mondatokat úgy, hogy hitelesek legyenek egy félezer évvel ezelőtt élt karakter szájából. No meg a szakszókincsen. Pl. nyílzápor esetén ne "Tűz!" parancsot adjon ki a vezér.
Sziklás jelenet: A keleti végeken szeretnek könnycsatorna támadó epizódokat beleszőni a mesébe a pátosz kedvéért. Európai szemmel gyakorta túltolásnak érezzük a végeredményt. Ízlés és tolerancia dolga többi.
A film hadtörténeti részéről írtam, hogy hát... semmi. Bár szolidabban fogalmaztam. :)
Létezik egy 2022-es film a "Hansan - Rising Dragon" címmel, ugyancsak erről az időszakról. Abban kirajzolódik, miért sorolják I Szunsint máig a legnagyobb admirálisok közé. Ha nem lett csömöröd a témától, és csíped a kosztümös mozikat, érdemes felhajtanod. Sokkal jobbnak tartom, mint a "tomboló áramlatosat." Jó hír, hogy nincs szinkronos változata...még. Tehát igyekezz, ha rászánod magad. :)
Oldfan 2023.04.11 21:21:15
@scal: Valamelyik újjászületésem valószínűleg az volt. Csak nem emlékszem a viselt dolgaira. :)
A mai naptól kezdve egy új elemet vehetek észre a blogokon. Hogy ez a számláló mit, hogyan, mikortól és miért számol, azt ebből a kérdés-válasz posztból tudhatjátok meg. Pontosan mit számol ez a számláló? A nagyon precíz deffiníció a következő: Az adott posztoldalon…..
A mai nap éppen megfelelő arra, hogy elvégezzünk egy kísérletet. Mivel mostanában nagyon megszaporodtak ezek a tíz dolog, amit nem tudtál, meg húsz dolog, amit feltétlenül meg kell tudnod listák, gondoltam nem árt, ha mi sem maradunk le. Szóval összegyűjtöttünk, hét olyan tényt egy filmről, amit…..
Oldfan 2023.04.02 13:12:45
@scal: Cimbora, még mindig vannak, akik bedőlnek az ápr. 01-i blődli cikkeidnek. Felteszem, ezért állsz elő minden éven egy újabbal. Carry on, cowboy!
MovieCops WATERLOO 2022.12.12 06:00:00
nicroegnek A legendás olasz producer, Dino De Laurentiis (1919–2010) a hatvanas évek közepén jelentette be, hogy filmet akar készíteni Bonaparte Napóleonról. A különösen költségesnek ígérkező produkció anyagi fedezetének előteremtése érdekében társult a szovjet Moszfilm céggel. A rendezést az…..
Oldfan 2021.02.15 10:28:08
A film nekem az egyik kedvencem a kosztümös mozik közül, minden hibája ellenére. Ahogy tudom, a nyugati forgalmazás egyik bukási oka a szovjet fényképezési stílus volt, amire az ottani közönség nem volt vevő. (Hatalmas totálok, hosszan kocsizó kamera, bömbölő ágyúk, a vászont teljesen betöltő színes ruhás katonák menetelése, ám maga a közelharc szinte nincs ábrázolva a filmben. Szinte személytelen az egész ütközet, különösen, hogy bő 40 percig vonulgatnak a katonák a képen.) Rövid kivételek persze akadnak.
- Az sem tett jót, hogy pár jelenetet a tüzérségnél többször bevágtak, más állásból felvéve, de jól felismerhetően. Nevetséges volt a hatásuk, ezt megtapasztaltam anno a moziban.)
- Ám ezeknél lényegesebb hiba az, hogy a csatáról pár jól ismert tényt teljes figyelmen kívül hagytak. Kezdve ott, hogy Napóleon nem küldött erősítést a poroszok útját álló kb. ezrednyi franciának, akik egy szűk völgyet védtek. Pár ágyú meg ezred, és Wellington csapatai nem tudnak egyesülni Blücherével. Rövid, de véres harc után a poroszok áttörtek. Meg sem jelenítették ezt a kulcsmozzanatot.
- A franciák elhibázott lovasrohamát szegény Ney nyakába varrták, de a parancsnoki láncot ő nem írhatta át. Egy akkora seregrész mozgatására csak a fővezér adhatott utasítást. Ez a csata előtt mutatkozott meg, amikor Ney hadrendben álló egységei megrohanhatták volna a hosszú libasorban Waterloo felé vonuló angolokat. Egy korabeli hadsereg ekkor volt a legsebezhetőbb. Ám Ney hiába kért rá engedélyt Napóleontól, nem kapta meg, mert ő nem hitte el, hogy ez a valós helyzet. Azt hitte, Ney az angol seregnek csupán egy részét látja. Miután a saját csapatai szintén felvonulóban voltak a hadállásaikba, nem mert kockáztatni. Elképesztő, de a híres ütközet tulajdonképpen elmaradhatott volna. Viszont világosan kiderül belőle, egy francia tábornok mennyi önállósággal rendelkezett a csatatéren.
- A francia lovasság ugyan nem bírt az angol gyalogsági négyszögekkel, de sakkban tartotta őket. Ha mozdulnak, felbomlik a védelem, akkor áttörték volna a soraikat. Volt egy rövid időszak, amikor Napóleon lényeges ellenállás nélkül felküldhette volna a gyalogságát a fennsíkra, de elmulasztotta. Aztán megjött a a front mögül a teljes angol lovasság, amely igen durva közelharcban szorította le a megtizedelt franciákat a tetőről. Még órákig tartott utána csata, de mindkét fél lovassága használhatatlanná vált. Ez sincs a filmben.
- A magas, elegáns angol tábornok, kontra alacsony, kövér törpe császár az angol gúnylapok korabeli ábrázolásmódja volt. A valóságban Napóleon a kor átlagmagasságával rendelkezett, nem számított alacsonynak. Elhízott sem volt, bár némi pocakja akadt. A betegsége viszont igaz.
- A Régi Gárda vitézül fedezte a császár menekülését a csata végén, de végül megadták magukat. Ágyúkat odavonszolni kilométerekről ellenük nem lehetett. Erősen sötétedett, a talaj combig érő sár volt, mindkét fél a teljes kimerülés határán állt.. A filmbeli halomra ágyúzásuk hatásvadász fogás, ami persze valahol érthető. A nézőt akarták sokkolni vele. De miután a történelmi hűséget hangsúlyozták a kivitelezők, szintén visszafelé sült el.
Véleményem szerint a film a hibák ellenére is jól fogyasztható. Az igazi sikerhez egy pattogósabb vágás és erőteljesebb stílus kellett volna, mert a végső kép olyan, mint egy tabló, vagy grandiózus körkép, amit lehet csodálni, de azonosulni vele nem igazán.
Oldfan 2021.02.15 10:55:08
@Field64: Szerintem "A hazáért harcoltak" nevezhető kivételnek az életművéből az általad utolsó sorban írottakra vonatkoztatva. Abban vannak monumentális és mégis a tablószerűségen túllépő háborús jelenetek, míg Vjacseszlav Tyihonov vagy Vaszilij Suksin alakításai igazi emberi drámát hordoznak.
Apropó: Suksintól a Vörös kányafa szintén "megér egy misét." Arról nincs valami a fiókod mélyén?
Oldfan 2022.12.15 10:04:13
Úgy látom, felújítottad a cikket. Még alaposabb lett, további érdekes részletekkel. Melyik moszkvai pincében búvárkodtál? :)
Viszont a "Túlerő Napóleon ellen" képaláírás félrement. A fehér tollas kalap ugyanis Grouchy marsall fején van, aki éppen elkésik a waterloo-i csatából. Mögötte a francia egyenruhák tömege. Ő nem Napóleon ellen vonult. "A híres elkéső" aláírás jobban mutatna ott. :)
Időközben találtam egy olyan hadtörténeti cikket is, amely a Régi Gárda rohamára vonatkozik, amely a film egyik látványos jelenete. Aszerint Napóleon egyik legelhibázottabb döntése volt a csatamezőn, együtt a poroszok vonulási útjába eső szűk völgy igazi védelem nélkül hagyásával. Mindössze kb. 800 embert küldött oda, akiket a második rohammal elsöpörtek a poroszok. Utána Blücher erői elkezdtek felsorakozni Wellington katonái mellé. Ezt a franciák jól láthatták, mert nem 10 percig tartott. Vagyis Napóleon tisztában volt vele, hogy már a gárdája is kevés az akkorra valóban kialakult túlerő ellen. Helyette a tapasztalt harcosokat védőállásba rendezhette volna, utána mögéjük visszaparancsolva a fáradt seregét. Akkor Wellington aligha kockáztatott volna egy teljes létszámú ellentámadást, ami végül a francia összeomlást okozta, mert ha Grouchy csapatai közben befutnak, ők veszítenek. A sötétség miatt mindkét fél a saját állásaiban maradt volna, és hajnalra Grouchy biztosan odaér. Másnap új ütközet kezdődhetett volna, kiegyenlített erőviszonyokkal. Napóleon azzal a negyedórás rohammal gyakorlatilag a semmiért feláldozta a leghűségesebb embereit, a hiúsága miatt. Mindenképp át akarta törni az angol vonalakat, ami Spanyolországban a tábornokainak nem sikerült. Erre van is utalás a filmben, vagyis Bondarcsukék valóban alaposan beleásták magukat a témába.
@Teakbois: "Steiger Napóleon" a film elején sírja el magát a Gárda zászlaja előtt, amikor Elba szigetére száműzik. Nem okozott csalódást neked. :)
Filmbook Az űzött szamuráj 1970 2022.11.07 07:30:00
  Ez a film legendás azok körében, akiknek volt szerencséjük látni nálunk az 1973-as februári bemutatása után. De a világ más részein szintén nagyon jó sajtója volt akkortájt, és van máig is. Egyike volt a szerencsés hármasnak azon japán kalandfilmek közül, amelyek fölöttébb jókor kerültek…..
Oldfan 2022.11.08 21:23:12
@gigabursch: Szívesen. Magyar feliratos, 35 mm-es kópia kizárólag a Filmmúzeum birtokában van. (1 db) Persze nem tűzhetik műsorra, de még a zárt körű vetítésre sem adtak módot pár éve. Volt rá szervezési próbálkozás egy ismerős által. Szerintem most már végképp lehetetlen. (Prime...)
Csak ha a japánok "felszabadítják," - ilyen vagy olyan módon :) - lesz mód újrafordítani. Ráférne, mert anno helyenként borzalmas időzítésű volt, és néha a szövege sem volt az igazi. "Vállalom a kihívást," - ha mód lesz rá.
Oldfan 2022.11.12 14:56:40
@gigabursch: Ha a filmet nem is, az előzetesét sikerült beszúrni a cikk végére.
„Kik ezek a zuluk?” – kérdezte megdöbbenve Benjamin Disraeli miniszterelnök az angol Parlamentben, amikor a kormánya belebukott a legnagyobb vereségbe, amit egy gyarmatosító hatalom valaha bennszülöttektől elszenvedett. Hogyan? Valami afrikai nép Európában kormányt buktatott? Igen, így történt. De a…..
Oldfan 2020.11.26 13:37:45
@László Racskó:
Kevered a dolgokat. Amiket kifogásolsz, még jó, hogy nincsenek a moziban. Azok lettek volna csak az igazi hibák.
1. Saka Zulu már halott volt a csata idején. Más volt a király, benne van a cikkben. Saka seregében még valóban szolgáltak fehérek is, de Cetvajo már egy Afrika jelentős részét magában foglaló birodalmon uralkodott, amitől a környező népek féltek mint a tűztől. A fehérek is. Nem harcoltak vele együtt.
2. Igen, az angol hadseregben még dívott a rangvásárlás abban az időben. Ami valóban azzal járt néha, hogy hozzá nem értő emberek vezették az egyes csapatrészeket. Lord Chelmsford is a fentiek szerint kezdte, de a Isandlwanánál már tapasztalt, hivatásos katona volt, aki már a krími háborúban és Indiában bizonyított. A bennszülöttek lenézése volt a veresége fő oka, és a támadó sereg fölösleges megosztása. A kisebb hibák az angolok belső szabályzatában nem voltak döntő hatásúak. Az első hadjáratban ellen elkövetett súlyos hibái ellenére ő vezette bő félévvel később a második angol támadást, amikor is az ulundi csatában a Gatling géppuskákkal gyakorlatilag szétzúzta a zuluk hadseregét. Kb. hatvan az egyhez volt a két fél veszteség aránya. Akkor már felkészült, nem becsülte le őket. Társadalmilag elismert személy maradt élete végéig, de harctérre többé nem küldték. Nem véletlenül.
Oldfan 2022.09.29 21:39:57
@scal: Ha minden igaz, ez még él:
ulozto.net/hledej?q=z-d-by-shag-rar
Miután letöltötte ötévnyi börtönbüntetését – amelyet marihuána birtoklása miatt róttak ki rá −, Daniel „Poke” Jackson visszatér texasi szülővárosába, ahol nem más fogadja a buszmegállóban, mint egykori letartóztatója, Duke Calley, aki öt éve még seriffhelyettes volt, most viszont már ő a törvény…..
Toyotomi Hideyoshi országegyesítő hadjáratában eljutott a mai Saitama prefektúrába, ahol a Hojo által uralt 20 vár közül az egyik a mocsár közepén fekszik. A vár ura, Narita haldoklik, a fia pedig egy sültbolond, így az előzetesen tervezett harc nélküli megadás jó ötletnek látszik...
Az első rész nagy végjátékát követően folytatódik a történet, Tsukue Ryunosuke nem tudja, hol van, amikor magához tér és álnéven elvetődik egy idősebb szamurájhoz. Üldözői pedig veszettül keresik mindenfelé...
A második rész fináléja után közvetlenül folytatódik a történet, Ryunosuke pedig továbbra is legyőzhetetlen a csatákban, ám a démonai ellen egyre inkább tehetetlen. Hyomáék pedig folyton a nyomában vannak, hogy azt a bizonyos párbajt lefolytathassák végre...
Ázsiai filmek röviden Goyokin 2022.03.22 22:45:05
A három évvel ezelőtt történtek miatt a klánját elhagyó szamuráj megtudja, hogy ismét el akarják követni azt, ami miatt ő bűntudattal teli lelépett. Nincs mit tenni, vissza kell menni...
Ázsiai filmek röviden 47 Ronin 2022.03.23 23:43:06
Egy jelentéktelen apróság miatt a Sógun korrupt embere megorrol az Asano-klánra és addig szívatja a fiatal vezetőjüket, amíg az kardot nem ránt rá. Ugyan a korrupt öreg megússza könnyebb sérülésekkel, ám az Asano-klánra rossz idők jönnek és nincs más lehetőség, csak a bosszú...
Ázsiai filmek röviden Rusty Blade 2022.04.07 21:17:43
A hatalom számára kényelmetlenné vált figurákat különféle lenézett bérgyilkosokkal vadásztatják le, ám ez nem túl jól fizető meló, így a lenézett bérgyilkosok saját szakállukra is dolgoznak egy kicsit. Ahogy az lenni szokott, az ilyesmi nem sül el túl jól és előbb-utóbb szembe kell nézni a…..
Oldfan 2022.04.20 08:52:31
Bejegyzéseitekben videót és más beágyazható elemeket is tudtok tenni, ehhez a videóbeszúrás ikont kell használnotok. A felugró ablakba egyszerűen csak be kell másolnotok a videó linkjét (nem minden szolgáltató támogatja!) vagy embed kódját. Mindkét esetben ugyanúgy…..
Megérkezett a Sad City Sisters, a Jethro Tull új nagylemezének, a tizennyolc év lemezszünet után kiadásra kerülő The Zealot Gene-nek második előzetese (ha a többek között a budapesti koncerten is játszot címadót is nézzük, már a harmadik tételről van szó). A dal és a hozzá készített filmecske az…..
Mindig érdekes, amikor a filmesek önmagukat veszik górcső alá. Ha komolyan teszik, akkor azért, mert bizalmas részleteket tárnak fel. Ha komolytalanul, akkor pláne jóra számíthatunk, hiszen ki ismerné tőlük jobban azt a belterjes világot, és hogy miket lehet onnan parodizálni? 2013-ban Velencei…..