Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sawyer_15

45 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robogunk tovább az esküvői vonaton, a meghitt kerti összeadás-ceremónia be lett zsákolva az előző epizód során, sőt úgy látszik, a hivatalos igen-csók-gyűrű kombón is átlendültünk, és azt lerendezték az alkotók pár vágóképpel. Na, nem mintha hiányozna még egy…..
2007 májusát mutatja Ted-apu mesenaptárja, Lily és Marshall esküvője végre tényleg a célegyenesbe fordult, és pont úgy, ahogyan azt Lily elképzelte. Vagyishogy nem pont úgy, még inkább pont nem úgy, de leginkább egy nagy szart úgy, és akkor itt abbahagyom az esküvői…..
Elég régen nem írtam már, jó ég tudja, mikor, de cserébe most 3 rész jön gyors váltásban, vágtázunk az évad végéig.  A történet ott tart, hogy Lily és Marshall esküvője tekintetében az utolsó kanyarban vagyunk. Ekkortájt fura dolgok vették kezdetüket, a pár tagjainak…..
Murphy vonatkozó törvénye szerint előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz a körülmények olyan kedvezőtlen együttállása, hogy házasságra kerüljön sor. Szerencsére részleges kompenzációként ott van a legénybúcsú, minden vőlegény vágy- vagy éppen rémálma, a haveri kör…..
A hogyvoltozás Baumgartner Zsoltijaként bőgetjük fel ismét a motort, a legutóbbi bejelentkezés óta elég sok időre a boxutcában ragadtam. Sok minden történt, amióta az íráskészség ledobta a láncot, engem például elütöttek, ami egészen meglepő mértékig ártalmas tud lenni az…..
Nyílt levélben fordul a Polgári Platform a Sportklub vezetőségéhez annak kapcsán, hogy ahogy szerdán megírtuk, a Dodzsem című műsor május 9-i adásában Balogh Tamás sportriporter azon élcelődött, hogy egy női sporteseményen nem az ott látható teljesítményre kíváncsiak a…..
sawyer_15 2014.06.05 19:06:10
@Lucretia/My Reflection: Igazán örülök, hogy vannak még, akik észreveszik a lényegi problémát, és nem azon rugóznak pro és kontra, hogy egy vonzó sportolóról kimondható-e, hogy "hú, de jól néz ki...", gondolhatok-e rá nőként, amikor éppen fut, úszik, gyeplabdát kerget...

Kár, hogy a Polgári Platformnak ez nem sikerült, és egy egyébként jogos felháborodásba sikerült teljesen értelmetlenül belekeverni Egerszegit, meg Ónodit...
Nos, a sorozatzáró résztől én speciel máig nem tértem teljesen magamhoz, de tekintsünk el attól a valahol gyomortájékon jelentkező kellemetlen izétől, amit okozott és helyette a sorozathoz illően ugrándozzunk kicsit az időben, ezúttal vissza pár évet, és tegyünk úgy, mintha.…..
Őszintén szólva ez a rész az egyik nagy kedvencem, annak ellenére, hogy tulajdonképpen alig történik benne valami. Node, az a semmi olyan emlékezetesen gyönyörű képekkel van megfestve, amelyek ezres hőfokon égnek bele a retinánkba, meg avászkodnak befelé az agykéreg rejtett…..
Nos, még elején ajánlatos felfújni a nyakpárnákat, kanapé mellé bekészíteni a szédülés elleni homeopátiás szert, mert ebben a részben úgy zúdul majd a nyakunkba a flashback-dömping, hogy csak kapkodjuk a fejünket, mint Rozsomák egy mágneses viharban. Senki ne mondja, hogy én…..
Jó estét, jó szurkolást a kedves olvasóknak, a ma esti közvetítésben azt izgulhatjuk végig, hogyan küzd meg kedvenc manhattani ötösfogatunk a Super Bowl jelentette erőpróbával. Mármint nézőként fognak Tedék viaskodni természetesen, na, nem mintha a tévénézés jelentette…..
Meglepő minimál-flashbackkel indul a rész, egészen ’82-ig ugrunk vissza. Egy erőscsontú kissrác játéktornyot épít az oviban, miközben Ted-apu a gyerekkori álmok témakör szőttesébe fonja a felvezető narrációját: Van, akinek minden vágya, hogy űrhajós legyen, mások…..
Most, hogy sikerült lekászálódnom a munkahelyi szopórollerról (szolgálati közlemény: Sorry, very sorry a hosszabb kihagyások miatt), vegyük fel ismét Ted Mosby kalandos feleségkeresés-történetének fonalát, és lássuk, hogy halad. Aktuálisan persze sehogy, mert éppen Robinnal…..
Nos, a cím alapján a társaság várhatóan karácsonyi kalamajkákba keveredik, Lily pedig grincseskedik majd, akármit is jelentsen ez a szó, már amennyiben létezik ilyen, persze. Mindenesetre elöljáróban csak remélni tudom, hogy filmes utalások nem futnak nagyon vakvágányra, mert…..
No, az előző részben végignézhettünk, ahogy a pofogadás önálló életre kelt, és lépte nyomában szárba szökkent, majd bőséges termést hozott egy hejre kis pofonfa. Ezúttal békésebb vizekre evezünk, bár így is lesz majd hideg-meleg bőven az epizódban, tisztára mintha „A…..
sawyer_15 2013.09.20 14:56:34
@fofofo: Bocsi, új munka, egy fokozattal szorosabbra húzott szopóálarc, kevés időm maradt a hv-ra.
Nos, szerintem a sorozat egyik legüberfaszájosabb része a mostani, van benne szégyenteljes titok a múltból, tettlegességig fajuló fogadás, pazar párbeszédek, párkapcsolati parák, pornográf tartalmat sejtető verbális és vizuális mézesmadzag, és egy igazán-igazán megdöbbentő…..
No, ott fejeztük abba, hogy Lily és Marshall egy kisebb vargabetű után újra together forever, volt öröm és bódottá. A cím alapján a mai részben utazik egyet a társaság, de hogy hogyan kapcsolódik be a sztoriba Atlantic City, azt így kapásból akkor sem tudnám kitalálni, ha…..
Váratlan helyzetből indul az epizód, a srácok egy eddig nem látott kávézóban ülnek kávéspoharakkal a kezükben, közben olyan unott és fancsali képet vágnak, mintha a David Caruso one-liners végtelenített besztof válogatását kellene hallgatniuk egy CSI Miami maraton…..
Na, kísérletképpen ez most egy hungaro-hogyvolt lesz, vagyis inkább „mikéntesettvala”. De csak átmenetileg, eccő’, és nem másszó’. No, kölkök, ha ideseregletek elibém, elregélem annak a históriáját, miként esett, hogy jóapátok egy égbeszökő magasodványt építhetett…..
Na, volt egy kis belassulás a hogyvoltban azóta, hogy az előző részben Barney végigdugta és ámokfutotta az éjszakát Ted-Mosby-ákitekt személyiségrablójaként, de hát ezzel jár, ha a munka az ivás és az írás rovására megy. Ez itt a sűrű mea culpa helye. Megszokott kezdésként…..
Kezdésként Ted-apu narrációjában azonnal megkapjuk a heti instant életbölcsességet: Egy kapcsolat gyakran nagyon simán működik hosszú ideig, így azt hiszed, ennek az állapotnak sosem lesz vége, aztán karvalyként sújt le rád a keserű felismerés, hogy mekkorát tévedtél. Nahát,…..
Egy csoportfotóval indítunk, mellesleg fekete-fehérrel. Utóbbi jellemzőre nincs épeszű magyarázat, mert az „összeborulunk a reggelizőasztal körül néhány tormástekercs meg egy gombás-kolbászos omlett társaságában” témaválasztás a legkevésbé sem indokolja a fotós…..
Az előző részben Marshallal együtt szenvedhettük végig, ahogy a nagydarab srác átevickél a Lily-vel való szakítás okozta depresszió mocsarán. Végül vagy két hónap után szilárd talajt ért ismét a lába, mostanság éppen veri le róla a dzsuvát. A talpraállást egy vasárnapi…..
Az előző évad zárásaképpen váratlan fordulatot vett a főszereplők jelentős részének élete. Ted és Robin komolyan összegabalyodtak, mennydörgés adta hozzá a dobpergést, az ilyesminek pedig járás a vége egy évadzáróban. Marshall ezzel szemben a ház lépcsőjén összetörten…..
Elérkeztünk az évadzáróhoz, mármint még az elsőhöz, merthogy ez a hogyvolt ilyen retrosított-svédelt változatban érhető el. Sok minden történt az idáig vezető úton, Ted randombarátnői például úgy potyogtak az évad során, mint a gonoszok egy igazán vérbő 24 epizódban,…..
Kezdésként egy kihalt éjszakai autóúton siklik végig a kamera, a fényszórók sebesen pásztázzák az aszfaltot. Kicsit a Lost Highway indítására emlékeztetnek a kezdő képsorok, csak közben nem David Bowie búgja a fülünkbe, hogy mennyire szét van esve, hanem Ted-apu. Persze ő…..