Regisztráció Blogot indítok
Adatok
summoner

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb újdonságok A kezdőlap beállításai közé bekerül egy újabb szakasz, amiben a navigációs sáv tartalmát lehet állítani. További újdonságok Mostantól lehetőség van arra, hogy a témáknak ne legyen sötét felső rétege, hanem az eredeti képet mutassa. Sajnos ezt a témák készítőjének kell…..
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
summoner 2015.03.04 17:08:29
@royal fröccs: Van bizony. Meg még nagyon sok minden. A tab colors-t egyelőre ki kell kapcsolni, mert valamiért nagyon belassul tőle a vivaldi.

Most már újra jól kezeli a youtube videókat is.

Nagyon várom az extension támogatást, mert még néhány olyan kiegészítőt még hiányzó API-ra hívatkozva nem enged telepíteni. Ilyen pl az insert text. meg a gismeteo ami a speed dialban mutatná az időjárást.

Remélem ezek hamar a helyükre kerülnek és akkor nagyon fogok örülni.

Linkre jobb klikk és már van olyan opció is, hogy link megnyitása inkognitóablakban de még nem működik. Ez is biztos hamar meglessz. Jó látni, hogy hallgatnak a user-ekre.
Főbb újdonságok Az új fülön megnyitott képek mostantól az ablak közepére vannak igazítva. További újdonságok A könyvjelzőkezelőben és a könyvjelző hozzáadó buborékban a mappák faszerkezete kezd használhatóvá válni. (Azt nem jegyzi meg, hogy mi volt nyitva, de…..
Főbb újdonságok A könyvjelző javaslatok alapértelmezetten engedélyezve lettek a flags-ben. (Tehát mostantól lehet a könyvjelzők között keresni a címsorban.) A szív menübe bekerült egy gomb, amivel törölni lehet az adott oldalt a könyvjelzők közül. (Egy kattintással csak a…..
Szeretnétek a legfrissebb híreket egy kattintással elérni? Csak pár RSS-hírcsatornát figyeltek, de azt komoly érdeklődéssel? Ha igen, akkor az RSS Speed Dial kiterjesztés nektek készült. Ez nem egy hagyományos feed olvasó, ettől függetlenül viszont lehet létjogosultsága.…..
Az új Opera egyik, sokak által hiányolt funkciója a képek metaadatainak megtekintése. A Classic Images nevű bővítmény ezt is megvalósítja. Amit tud: A képre jobb gombbal kattintva, a helyi menüből megnyithatunk egy felugró ablakot, ami elárulja nekünk a kép metadatait.…..
Alig több, mint egy hónap után újabb stabil kiadást köszönthetünk. A 23-mas verzióhoz képest az alábbi újdonságokat használhatjuk. A fül előnézeti képek segítségével könnyen rápillanthatunk egy fül tartalmára anélkül, hogy átváltanánk rá. Ez akkor lehet igazán…..
summoner 2014.09.05 09:50:40
@Med1on: Nos valòban fenn àll nàlam is. Màs video-s portàlokon is. De csak a youtube-on vettem èszre mert azt hasznàlom a legtöbbet.
Főbb újdonságok A Developer csatorna mostantól developer néven fut. (Igen, kisbetűvel.) Ezzel párhuzamosan a Next is át lesz nevezve bétára. (Ez látszólag egy újabb felesleges marhaságnak tűnik, viszont nem az, mert nagyon sok felhasználót megzavart a nagybetűs Next jelzés. Azt…..
summoner 2014.08.28 09:29:12
@Nekomajin: Kikerül egy Operás hír (köszönet érte neked!) Aztán az összes hozzászólóval elkezdesz személyeskedni.

PL az ilyen kommentnek mi értelme van?: "Ha téged nem zavar, hogy beégeted magad, akkor nekem okés. Ebben megegyezhetünk." És csak ilyeneket szólsz hozzá. Észre vetted már? Nagyon unalmas tud lenni és idegesítő. Már senki sem kérdez tőled semmit nem hozzád címzik a kérdést, mégis jösz és szétoffolsz mindenkit, aki csak negatívan mer megszólalni, vagy van egy kis hiba a mondanivalójában.

Menj el pár órára a közeli parkba, madárcsicsergés stb és kapcsolódj egy kicsit ki...
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
summoner 2014.08.16 11:01:06
Egyre rosszab ez a blog ... Tököm tele hogy mindenki a megfogalmazásokat fikázza, közben érdemi mondandói még a vulgáris szavak mögött sincsenek...

Van néhány figura pl Penge, akik azért komolyan odatesznek egy-egy hozzászólásukban elég sok negatívumot. A többiek meg nekiesnek, hogy mekkora tahó paraszt már, meg hogy egy éve csak azt hangoztatja, hogy mennyire szar az új Opera. És hogy milyen stílusban kellene mgfogalmazni egy negatív gondolatot.

Számomra tök mindegy ki hogyan fogalmaz! Nem érdekel! Pengével egyet értek. Ez az Opera úgy fos ahogy van. Se szink se semmi 1,5 éve. Jó kaptunk egy "Pofád lapos, nesze, itt van egy könyvjelzőkezelő egyed", de ez egy lónyál 1,5 - 2 év alatt! Jaj hogy most megint ráfeküdtek? Szarom le! Akkor miért van ez a böngésző a cég főoldalán? Miért ez hordozza most a nevet? Kellett volna várni vagy 5 évet, addig pedig a régit felhozni egy értelmes szintre és majd kaptuk volna ezt. De nekem ne mondja senki hogy a Presto ezekre már nem lett volna képes! Faszt nem lett volna, akkor már rég nyílt forráskódú lenne az is!

2 hete összeesett az egész rendszer és kúrvára nem tudtam kimenteni a bookmarks fájlt, meg nehogy ezzel kelljen már szarakodnom 2014-ben, hogy melyik böngésző hová teszi a mentéseit. Másik böngészővel helyre tudtam mindent állítani. Hála Istennek.

Nem érdekel melyik ficsőrön mióta dolgoznak! Nem érdekel az sem hogy ki épp mikor menstruál ezen a blogon. Az érdekel 1,5 éve, hogy lesz-e normális!!!! kezdőlap mert ez a mostani, van, hogy elfelejti hogy hány oszlop van beállítva és szét esik az egész mire a Speed Dial 10 mp!!! alatt betölt. Az érdekel, hogy lesz-e normális jelszókezelő és szinkronizálás. PDF olvasó? MiAFasznak? Már ne haragudjatok előbb egy használható szintre kellett volna hozni a programot, hogy ne legyen adatvesztés.

Hol van a Smooth Scroll? Ja hogy Chromium miatt ment a levesbe? Csak ennyi rá a válasz? Köszönöm!

Na az ilyen hiányosságok miatt számomra lassan használhatatlan az Opera.

Nehogy már 40.000 összetákolt extension kelljen egy böngészőhöz. Miért nincsenek a kényelmi funkciókat szolgáló addon-ok már régen alapbol benne a motorban !!! ???

Köszönöm!
Egy kicsit sokáig kellett várni az újabb stabil kiadásra, de végre megérkezett. A 23-mas verzió ugyan még nem tartogat annyi újdonságot, mint a 24-es, viszont az előző két verzióhoz képest látványos a fejlődés. Lássuk! Az első szembetűnő változás a címmező jobb szélét…..
summoner 2014.07.23 15:10:28
@Nekomajin: Ezazz! ... Nagyon jó! Örülök neki! Csak így tovább Opera! Nem használta senki gondolom ... francba
Még csak szerda, de a héten már a második fejlesztői verziót kapjuk. (Ez valójában azért van, mert a múltheti problémák miatt átcsúszott hétfőre.) A mai kiadás kijavít néhány hibát, amit az előző kiadás okozott, és egy újdonsággal is szolgál. Frissítés után első…..
Az Operánál végre valahára aktívan dolgoznak a fülkezelés fejlesztésén. Ezzel kapcsolatban Bruce Lawson készített egy rövid kérdőívet, aminek a kitöltésével segíteni tudjuk a fejlesztők munkáját. Ami nagyon fontos, hogy nem egy listát várnak arról, hogy milyen funkciókat…..
Sokáig tartott, de végre megérkezett. Újdonságok: Teljes URL mutatása. (Haladó beállítás) Windows Aura támogatás Teljes billentyűkombináció támogatás Mac-en is a webes alakalmazásokhoz, mint például a Google Docs vagy a GitHub. (Elvileg ez volt az utolsó akadály a teljes…..
Az új évi első bejegyzésben összefoglaljuk, hogy mi történt a Operával 2013-ban. A blog rendszeres olvasóinak nem sok újdonságot tartogat ez a bejegyzés, az alkalmi látogatók viszont most felvehetik a fonalat. A történet februárban kezdődött, amikor az Opera Software…..
summoner 2014.01.02 11:08:19
Mi fog történni 2014-ben?

otter-browser.org/

Mi ez?

Egy kis csapat arra vállalkozott hogy újból összerakja az opera 12.x ágat.

Browser ID: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/538.1 (KHTML, like Gecko) Otter/0.1.01 Safari/538.1

Grafikus motor: QT5

Alpha1 állapotban ezt tudja:

* Privát TAB
* Keresőmotorok
* Könyvjelző manager (kicsit még bug-os)
* cookie kezelő
* mutatja a teljes linket a keresőben

Mi lesz még? (ezt most nem fordítanám le)

High priority / ASAP:
- start page
- proxy configuration
- page specific preferences
- passwords manager

Medium priority / soon:
- mail and feeds client (as module)
- delayed loading of Flash objects
- content blocking
- spell checking
- panels (page informations, notes, transfers, bookmarks etc.)
- system tray icon

Low priority / later:
- fine-tune UI (sizes and margins)
- form auto completion
- exposing MDI features
- mouse gestures
- tabs grouping
- import of existing settings etc.
- allow to overwrite list of available context menu actions
- extensions
- Opera Link like solution
- improved integration with different platforms (Windows taskbar integration etc.)
- Blink backend (with upcoming QtWebEngine, when API will be useful)

Low priority / maybe:
- support for Opera skins (through custom QStyle)
- IM client module (libpurple based, including support for IRC)
- BitTorrent module
- support for tab thumbnails embedded in tab bar

And lots of smaller things. ;-)

Ha ez mind bejön és jól csinálják a srácok hát én úgy gondolom lépek is.
summoner 2014.01.02 12:06:24
Magyar Opera Megszűnik a My Opera 2013.10.31 13:09:21
Fontos bejelentést tettek ma az Operánál. 2014. március 1-én megszűnik a My Opera portál. Ami megmarad: A Link és a kiegészítő gyűjtemény továbbra is elérhető lesz a jelenlegi címeken. A Desktop Team blog is megmarad, de új címre költözik. A fórumok egy része is…..
Néhány órával ezelőtt megérkezett a 17-es Developer verzió várhatóan utolsó frissítése. A tervek szerint ugyanis a jövőhéten átkerül a Next csatornába. A 17-es verzió mostantól lezártnak tekintett. Ez azt jelenti, hogy a 17-esben már biztosan nem lesz könyvjelzőkezelő. A…..
Megérkezett a Developer ág következő frissítése. A Desktop Team bejegyzése eléggé rövid, és új funkciókban sem tobzódunk, viszont rengeteg hibajavítás történt. A legfontosabb talán a könyvjelzősávot illeti. Ahogy sejteni lehetett, mostantól a könyvjelzősávon is lehet…..
Magyar Opera Opera Next 16 2013.07.19 14:15:13
Tegnap kiadtunk egy Opera Next 16 verziót. Nem vagyok meglepve, hogy sokan már tegnap észrevettétek.A következő funkciókat adtuk hozzá ehhez a buildhez: Geolocation API űrlap autokitöltő Windows 7/8 jump-list támogatás előadás mód most már Mac-re is opera:flags (Kísérleti…..
summoner 2013.07.20 14:32:36
Ghostery: my.opera.com/summoner1/blog/show.dml/44438512 ;)

Ajánlanám még a scroll to top addon-t is a fórumozóknak :)
Magyar Opera Operás mémek 2013.07.26 01:18:09
Ez a statikus oldal arra szolgál, hogy összegyűjtse az Opera Chromium API-ra váltásának következtében született, igényesebb mémeket. A célja nem fikázás, egyszerű humoros kritikának kell felfogni. Akik már régóta ismerik a blogot és a postjaimat, tudhatják, hogy legkevésbé…..
summoner 2013.07.11 09:57:57
Az tegnap este és ma reggel még alakítottam egy kicsit. Meg véletlenül tegnap lemaradt az utolsó versszak ...

A presto margójára // summoner

Widget-ekkel játszó
Égi tűnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa Desktop team!
Kit teremt magának
Az Opera fan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Csúnya webkit-el mit rémiszgetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes híreket mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.

Kezelőfelületem gombokkal
Végig űltetéd;
Színes gyorshívókkal
Kezdőlapom éltetéd;
Rám ezer snapshottal
Szórtad a next ágat
S égi boldogsággal
Fűszerezted azt.
Gondolatim minden reggel,
Mint a fürge méh,
Repkedtek a kompatibilitásért
fórumaid felé.
Egy híjját esmértem
Örömimnek még:
MDI-t kértem;
S megadá az ég.

Jaj, de az új cikkeid
Elhervasztanak;
Könyvjelzőim, keresőim
Használhatatlanak;
Tavaszom, vígságom
Téli búra vált;
Régi jó világom
Méltatlanra szállt.
Óh! Csak jegyzeteim hagytad volna
és az M2-t nekem:
Most panaszra nem hajolna
Gyászos énekem.
Betű simitással a búkat
Elfelejteném,
S az oldalsávot
Nem igényelném.

Hagyj el, óh Reménység!
Hagyj el engemet;
Mert ez a keménység
Úgyis eltemet.
Érzem: userjs-be
Volt erőm elhágy,
Fáradt lelkem égbe,
Böngészőm megmentésre vágy.
Nékem az új UI hímetlen,
Az rss reader kisűlt,
A zengő Browser fórum kietlen,
Az [opera:config] éjre dűlt.
Site preferences!
Tarka skin-ek!
IRC! Privát fülek! Presto!
Isten véletek!
Bár határozottan jobban örülnék neki, ha a feature fejlesztő gépezetük indulna be, de ha megszedik magukat, talán jobban dobnak egy kis alamizsnát a hangos kisebbségnek, avagy a kiéhezett power usereknek. A további fejtegetést hagyjuk a kommentekre, a lényeg, hogy a MEGA…..
summoner 2013.07.07 14:58:25
Kép: imageshack.us/a/img94/4858/kiwp.png

Attól még Chrome-nak azonosítja, de legalább már van valami ...
Magyar Opera A nap képe 2013.07.06 08:13:27
A vízió az Opera 15 mögött és azon túl... ..
summoner 2013.07.06 14:13:19
Szerintem nagyon LOL a cikk :D . Nekem tetszik. Pengének meg igaza van és a fricskának szerintem igenis van helye, mert szidni csak olyat lehet amit szeretünk.

Én csak annyit látok, hogy a felhasználók csak hitegetve vannak, akik reménykednek és hisznek, hogy majd az Opera megmutatja hogyan kell fork-ot építeni... PFF ez nem jött még össze senkinek! Se maxthon se yandex se senki ... és ha jobban megnézzük, akkor eddi semmi érdemes javítást nem láthattunk eddig a 15-ös Operában és szerintem ti sem, vagy ha igen akkor miért picsognak az emberek a hiányzó modulokért? Miért sírják vissza a notes, bookmarks, dragonfly, IRC, MDI, Tab stack, privátFÜL, M2, cookie kezelőt, WAND-ot meg anyámkínját még mindig?

Én nem látok innovációt az opera 15-ben... teszem hozzá nem is kellne nekem bele semmi újítás meg fis fos discover, meg gyűjtőlap. Nekem csak kellene a régi Opera úgy ahogy van, feljavított oldal kompatibilitásokkal, és ha kicsit gyorsabb működéssel és ennyi. Utána lehetett volna itt Discover amibe saját feedjeinket rakhattuk volna...

Nem volt pénze? Há mé nem reklámozták magukat. Mé nem beszéltek facebookékkal egy megállapodás keretében? Nem azt mondom hogy adjuk el zuckerberg-nek, hanem megreklámoztatjuk vele, és akkor írunk hozzá normális facebook API-t, meg kompatibilitást, meg ha nagyon vergődnek egy face chat-et és akkor van mindenünk.

Az a sanda gyanúm, hogy pont azokat rúgták ki akik értettek a Presto-hoz. Ezek meg egy sima könyvjelző eszköztárat nem tudnak megírni értelmesen.

A Synch-en lassan 1 hónapja kínlódnak!!!!!!

Továbbá én sem akarom kiadni jelszavaimat 3. félnek nem rég volt egy hasonló problémám ebből, de megoldódott egy delacc-al...
...sajnos csak Norvégiában. Kétségtelenül jobb, mint a 35 fokos hétfők. És akkor következzen a változáslista. Kiemelt változások: Ctrl+Insert, Shift+Insert gyorsbillentyűk újra működnek a címsávban Ctrl+Shift+V billentyűparancs: "Beillesztés és Ugrás" Maximizált ablak…..
summoner 2013.07.02 16:15:14
img198.imageshack.us/img198/9604/lycg.png

10-nél több keresőmotort nem jelenít meg ha a címsorból akarok keresni? Ezt most én rontottam el, vagy tényleg csak ennyit tud? Ráadásul az alap keresőket el sem lehet távolítani ... hát de meg sem tudnám jegyezni a sok kulcsszót :(

Hát ez így elég gyér :(