Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztrapacska

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furcsa szövegegyezések merültek fel Matolcsy György Heti Válasznak adott interjúja és egy 1979-es metafizikai előadás között. Valószínűsíthetően a ténylegesen is komoly potenciállal rendelkező 3D nyomtatás és a biológiai-alapú számítógépek technikai fejlődésére,…..
Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig…..
Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat.  Csodálatos pillanat lehetett…..
Sztrapacska 2012.10.31 10:20:18
@Rufus78: Szerintem még szerepe lesz annak is, hogy az MSZP-t kollektív bűnösnek kiáltották ki, az MSZMP bűneinek örököseként.

Ha túlzottan megnőne a támogatottság, majd hoznak egy "demokráciavédelmi" törvényt, miszerint bűnös pártok nem indulhatnak a választásokon...

Úgy érzem, ez olyan, mint amikor a film elején bemutatnak egy jelenetet, aminek semmi köze a történethez, de már várod, hogy hogy fog ez kötődni a főszálhoz...
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
Állami monopóliummá tenné a kormány az időjárás-jelentést. Nyilván csak azért, hogy Orbán Viktornak csakazértis igaza legyen abban, amit a fülkeforradalom másnapján mondott. Nevezetesen hogy még a Nap is másként süt.Lassan nem telik el olyan hét, hogy ne kapnánk hír arról,…..
Sztrapacska 2012.10.26 15:03:38
@szita szita péntek: Azt nem értem, az általad elmondottakban, hogy ez esetben a rádióadó miért nem az OMSZ által közzétett jelentést használja (ingyen), és miért veszi meg a magáncégtől (olcsóért) az információt? És ezután miért fogja pénzért venni az OMSZ-től?
Lehet számháborúzni, hogy tegnap az ilyen-olyan megemlékezésen, demonstráción vagy tömeggyűlésen mennyien voltak. A Belügyminisztérium a Kossuth téren 400.000 embert számolt össze, a Milla megmozduláson mindösszesen 20.000-et. A parttalan vitába nem érdemes beszállnunk, inkább…..
Sztrapacska 2012.10.24 17:12:27
@TARTYOMeister: Te is röhejesnek tartod? Holott mindenki tudja, hogy a Kossuth téren 2 millióan is elférnek... ;-)
A 10 nappal ezelőtt bejelentett 397 milliárdos megszorító kiigazító csomag szavatossági ideje hamar lejárt, mert ma délelőtt Matolcsy egy újabb, 370 milliárdos megszorító kiigazító csomagot jelentett be. A nyáron megtárgyalt, kiszámított, átnyomott hiperszuperstabil 2013-as…..
Gyuri bácsi, miért csak két ezrelék? Legyen inkább négy. "Egyre megy honnan nézed, a négy: egy meg egy meg egy és még egy. A négy számottevő. A négy az sok. A négyesre irigyek a hármasok. Ez ám a szám, sőt mi több, a négy az majdnem öt!" Ez úgysem megszorítás. Akkor meg…..
Ejnye no, ez a huncut Merkel... Valami furmányos női praktikával igazságszérumot csempészhetett szeretett miniszterelnök urunk italába a csütörtöki berlini találkozón. Másra nem tudok gondolni Orbán Viktor szokatlanul nyers és meglepően, sőt: már-már megdöbbentően őszinte…..
Sztrapacska 2012.10.12 18:08:10
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ajánlom figyelmedbe az alábbi kis grafikont:
valtozas2010.files.wordpress.com/2010/03/adossag-94-05.jpg
Különös tekintettel az adósság trendfordulóira!

Ugyanis az általad "rendszerváltás utáni legsikeresebb kormány"-nak titulált bagázs szépen beleült a jóba, amit a Bokros csomag teremtett, és sikerült a csökkenő tendenciát megfordítania!

A környezetéből kiragadott statisztikai mutatók elég hamis képet festhetnek!
A kormány 200 millió forint értékű szerződést kötött az IMF-megállapodás lakossági tájékoztatására. Business as usual, a közbeszerzési eljárás természetesen hirdetmény közzététele nélkül indult, és természetesen egy haveri körbe tartozó cég nyerte meg, az I.M.G. INTER…..
Nincs épelméjű politikus, aki ezt a célt kimondaná. Márpedig Orbán ezt tette a Die Presse-nek adott interjúban.Igaz, ő sem „bontotta ki az igazság minden részletét”. Orbán egy bátor állítással indított: „Magyarország nagyon sikeres volt a válság kezelésében.” – ez…..
Sztrapacska 2012.06.19 10:42:12
@Lindalinda: Persze... Mindenki fordítva megy az autópályán, mi?
A CNN Matolcsy interjúja bizonyára sokaknak könnyeket csalt a szemébe, hirtelen én sem tudtam, hogy sírjak vagy inkább nevessek. Sokan - többek között én is - kritizálták a nemzetgazdasági felelőst a nyilatkozatáért, amely egy betépett gimnazista hippi rózsaszín szemüvegén…..
Sztrapacska 2012.06.13 11:41:22
@zsolt64: Vicces, hogy nekik büntetésként sorolod, ami számunka a mindennapok nyomora...
Sztrapacska 2012.06.13 12:38:08
@zsolt64: Ezt értem.. de azért valóban ironikus, hogy a mi hétköznapjainkat vizionálod büntetésnek számukra. (Ami nyilván az is lenne...)
Tegnap szivárgott ki a Fejlesztési Minisztérium és a szakszervezeti vezetők között lezajlott beszélgetés, ahol a kormányt képviselő szakértő elmondta: szakmaiatlan munkával, a Közgépnek kijátszva végeznek felesleges vasútfelújításokat, a kormány nem tudja megoldani a MÁV…..
Sztrapacska 2012.06.11 17:11:45
@Marcangoló Korelnök:
És te ezzel miért foglalkozol? Te mit szólnál hozzá, ha Gyurcsány elbaszásaira mindig az lett volna ez ellenérv, hogy Kaya Ibrahim... ?
Ebben az esetben Kaya Ibrahim! Esetleg CD Hungary... Vagy székház... Hosszú bájtok éjszakája...

Most már beszélhetünk a mostani ügyről?
A közszolgálati média Duplagondol Részlegének Ténymegsemmisítő Ügyosztályán újabb írányelvet adott ki az Elhallgatási Akciócsoport: csilingelt az írógép a sor végén, hatalmas robajjal csapódott a pont a mondat végére. A Klubrádió nem létezik. Legalábbis ha nem…..
Vastagbőr MÁV-kulisszatitkok 2012.06.11 09:01:00
Egy fantasztikus videóval lettünk gazdagabbak pénteken. A VDSZSZ és az NFM képviselői ültek le tárgyalni, és az előbbiek felvették az egészet (állításuk szerint nem rejtett kamerával), egy 20 perces részt pedig felraktak belőle a Youtube-ra. Érdemes megnézni.   A…..
Nívó A világ leghülyébb adója 2012.05.17 19:51:00
Igen, az ingatlan értéknövekedési hozzájárulásról van szó, mely csodálatos példája azoknak a kisadóknak, melyeknek beszedése várhatóan többe fog kerülni, mint maga a befolyt összeg, és amely ellen Orbán harcot hirdetett jó régen (két éve, de ez politikában már jó…..
Sztrapacska 2012.05.18 12:34:17
@spinat:
"na most Némeotrszágban úgy van, hogy ha a vásárolt ingatlant 10 éven belül adod el újra, akkor kell adót fizetni. "

Elárulom, itthon is így van! Illetve pontosabban, ha x időn belül eladod, és nem veszel belőle új ingatlant, akkor szerepeltetni kell az összeget az adóbevallásodban, és adózni utána, mint jövedelem...
És még van illeték is, amit mindenképpen beszednek. Meg erre jön még a nagyszerű értéknövekedési valami.

Csak félve kérdezem meg: Ha az infláció miatt duplájáért adom el, mint amennyiért vettem, miközben minden lepusztult a környéken, az értéknövekedésnek számít? És mi van, ha az értéknövekedés abból adódik, hogy felújítom a házat?
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
Mivel ez most úgyis aktuális, ezért - érettségiző módjára - szövegértési feladat keretében elemzem korunk nagy publicistája, Matolcsy György (civilben nemzetgazdasági miniszter) friss írását a neoliberális szabadpiaci gazdasági modell bukásáról és a győzedelmes magyar…..
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
Sztrapacska 2012.04.26 17:30:49
@mendson: Pont ezt akartam kérdezni! :-D
Azt nem nevezhetjük reformnak, hogy hetente kitalálunk valami adót. Mindegy mit, csak a pénz jöjjön. Ami pedig koncepcionális volt, (pl. az egykulcsos adó) az pedig alapvető közgazdasági tévhitre épült!

@Fishwalker: Egyetértek veled, de milyen programról beszélsz? A Szél v2.0-ról? Az is csak lapátolóművészet. Semmi nincs benne, amitől fenntarthatóbb lenne ez egyensúly. Sőt! Ha végiggondolod, akkor beláthatod, hogy az ilyen formájú adókivetés csak visszafogja a gazdaságot. Ezzel jövőre még több pénzt kell beszedni, ami újabb adókat fog eredményezni. Nem program ez, hanem kapkodás.
Mielőtt bárki beszólna, biztosan lehetne ennél nagyobb, másabb, rosszabb botrányt is találni, ők jutottak eszembe először:1. Gyurcsány FerencVegyük talán sorban az ügyeket, amik kicsit megtépázták hírnevét… a)      2002-ben a választási…..
Sztrapacska 2012.04.26 12:16:02
Sztrapacska 2012.04.26 13:22:12
@halihó, gábor, szemétkedsz?: Nem szedáltak le, csak próbálok a te szinteden kommunikálni veled.
Sztrapacska 2012.04.26 13:26:56
@halihó, gábor, szemétkedsz?: Egyébként szarul csinálod a trollkodást! Kilóg a lóláb! Én meg nem vagyok hajlandó vitatkozni veled.
Pénteken már egyes távközlési cégekkel egyeztetett az NGM, így napok kérdése volt, honnan fognak előszivárogni a szaftos részletek. Ez feltehetően a T-Com -> Deutsche Telekom -> Die Welt vonalon futott végig, mivel a német újság szerint percenként és smsenként 2 forint lesz…..
Sztrapacska 2012.04.23 17:58:22
@komplikato: Sokmindent kihagytál. Pl. hogy a fizetésedből fizeted a telefont, ami után már adóztál. És a 27% utána szolgáltató még egy rakat adót befizet. És ha nyeresége marad, (Csak nehogymár jó legyen!) akkor nyereségadót is fizet!

Ez nem a kétszeri adóztatás, hanem inkább a "na lássuk, meg tudsz-e élni, még ennél is kevesebből?" játék!
Sztrapacska 2012.04.23 18:01:58
@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül: Ezt tudom. De ennyi zombi lenne körülöttünk?
Én már jóideje nem hallottam a környezetemben, hogy bárki is kitartana a Fidesz mellett... Konkrétan nem ismerek egy Fideszest sem! (Félreértés ne essék: Választások idején sokan voltak ilyenek...) Hol bujkálnak ezek?
Ha az itteni arányt nézzük (A hozzászólókét), a Fidesz a parlamentbe sem kerülne be!
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
Sztrapacska 2012.04.04 12:06:29
@7esbusz:
Én ott voltam, hallottam:

- Te Pali! Istenúccse aláírsz mindent? Ittpusztújjá meg, ha nem?
- Alá bizony! Csak lécci, had legyek elnök!
- Na jó van, de aztán nehogy belepiszkálj a levesmbe!
- Úgy lesz, nem zavarlak semmiben! Felőlem akár a magánnyugdíjpénztárakat is államosíthatod.
- ...Nem is rossz ötlet!