Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mirjam07

87 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Jöjjetek az Úrhoz, az élő Kőhöz, akit az emberek mint értéktelent elutasítottak, de akit Isten mint értékeset kiválasztott." (1Pét 2:4, GNT-fordítás) Isten azt mondja, Ő nemcsak elfogad téged, de értékesnek is tart! Mit gondolsz, mennyit érsz? Nem arról beszélek, hogy milyen érték van a…..
„Bízz az Örökkévalóban teljes szívvel, és ne menj a saját fejed után! Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és az akaratát, akkor majd Ő egyengeti az utadat, és vezeti a lépteidet!” (Péld 3:5-6, EFO) Az átadás azt jelenti, hogy Istenre hagyod a jövődet. A példabeszédek könyve 3. fejezetének…..
"...maradjatok éberek, tartsatok ki az imádkozásban..." (Eféz 6:18/b, EFO-fordítás) Miért kellene kitartanod az imádban, még akkor is, amikor nem kapsz arra választ? Négyféle okból kifolyólag. 1. A kitartó imádság segít, hogy összpontosítsd a figyelmedet.Amikor elmondod az imakérésedet újra…..
„Ezt mondja az Úr: Én vagyok az, aki megerősítelek. Miért félsz halandótól, akinek az élete múlandó, mint a fű?" (Ésa 51:12, GNT-fordítás) Az egyik módja annak, hogy legyőzd az elutasítástól való félelmet, az, ha megfelelő szemszögből nézed a dolgokat. Figyelhetsz mások véleményére, de sose…..
Kiszabadított bennünket a halálos veszedelemből, sőt, ezután is meg fog szabadítani. Őbenne reménykedünk, hogy a jövőben is mindig megszabadít. (2Kor 1:10, GNT fordítás) Isten figyel rád, ne hallgass hát félelmeidre. Ez egy döntés: bízz Istenben és ne add át magad a…..
„Továbbra is higgyetek ebben az igazságban és álljatok meg erősen. Ne engedjétek elsodorni magatokat attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Evangéliumot." (Kolossé 1:23a, NLT fordítás) Amikor felfedezed az Isten Igéjében levő igazságot, az…..
"Minden szabad nekem, de nem minden használ." (1. Kor. 6:12) Ha keretek között akarod tartani az életedet, rendszeresen meg kell nyirbálnod a tevékenységeidet. Én pihenésképpen rózsákat nevelek. Megtanultam, ha azt akarom, hogy egyáltalán legyen rózsám a következő szezonban,…..
"...szívből örülök! Igen, örülni is fogok, mert tudom, hogy imádságaitok és Jézus Krisztus Szellemének segítsége által ez az én üdvösségemet szolgálja." (Filippi 1,18b-19, EFO) Amikor kezdenek szétesni a dolgok, ne próbáld egyedül megoldani. Hagyd, hogy Isten rakja újra…..
"...minden mást értéktelennek tekintek ahhoz a végtelenül értékes dologhoz képest, hogy ismerem Krisztus Jézust, az én Uramat." (Filippi 3:8, NLT fordítás) Minden nap, amikor fölkelsz, emlékeztetned kell magad arra, hogy mi számít és mi nem számít. Ne vonják el a figyelmed az…..
"Dicsérjétek az Urat örömmel, jöjjetek elé örömteli énekkel!" (Zsoltárok 100:2 NLT fordítás, 2. kiadás) Hited megerősödéséhez szükséged van arra, hogy másokkal közösen dicsérd az Urat. A dicsőítés Istenért van, de számodra is nagyon sok áldást hordoz. A…..
"...legyetek mindig kedvesek és együtt érzők! Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." (Ef. 4:32) Életünk során mindannyian sérülünk. Sokszor tudatosan sértenek meg bennünket szavakkal vagy tettekkel. Valahányszor azt a szót olvassuk, hogy…..
"Mindenki csak saját magáról fog számot adni Istennek. Tehát ne kritizáljuk, se ne ítéljük el többé egymást!" (Róma 14:12-13a) Sok ember - beleértve a keresztényeket is - azt gondolja, hogy azok az emberek felé kell tiszteletet kimutatnia, akikkel egyetért. Semmi sem állhat távolabb az…..
"Mindent szeretettel tegyetek." (1Kor 16,14 NLT ford., második kiadás)   Az egyik legfontosabb dolog, hogy Isten kedvét lelje benned a munkádat illetően: törődnöd kell azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozol. Még akkor is, ha irritálnak, még akkor is, ha nem kedvelnek…..
"Vegyétek el ettől a szolgától a pénzt, és adjátok oda annak, akinek tíz zsák ezüstje van! Akik jól gazdálkodnak azzal, amit kapnak, azok még többet kapnak, és bőségben lesznek. Akik viszont semmit sem tesznek vele, azoktól még azt a keveset is el fogják venni." (Máté…..
"A fegyelmezettség hiánya miatt meghalnak, saját bolondságuk félrevezeti őket." (Péld. 5:23) Hogy haladsz a csendességeddel? Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor azzal küzdesz, hogyan szakíts időt a csendességre. Ez normális. Amint elkezded felépíteni a…..
mirjam07 2012.02.17 11:15:47
@cpapp: Egyéni szokásodon múlik, hogy hova ragasztanád ki az Igét, ha kiragasztanád. Mindenkinek más a módszere, ez csak egy lehetőség arra, hogy segítsen az Igét megtanulni. A tükör az a hely, ahol minden nap megfordulunk, nyilván nem A1-es lapra gondolta a szerző, ami betakarja a tükröt. Aki ebbe beleakad, az semmit sem ért és kötekedik.
A csendhez pedig csak annyit: "Légy csendben és várj az Úrra!" és még sorolhatnám az ezt alátámasztó igéket. Megvan az ideje a csendnek és a kiáltásnak is. A hétköznapi életünket sem úgy éljük, hogy folyamatosan kiabálunk, de van, amikor felkiáltunk.
Nem fogok igékkel vagdalkozni, de úgy gondolom, Isten Igéje megérdemel több tisztelet még hozzászólás szintjén is!
Üdv. a fordító
mirjam07 2014.12.11 15:34:04
"Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt történt velem, az Evangélium terjedését segítette." (Fil. 1:12, NLT fordítás) Ha szeretnél boldog ember lenni, minden problémára Isten szemszögéből kell nézned. A boldog embereknek szélesebb a látókörük.…..
"Kelj föl, kiálts éjjel, még akkor is, ha az éjszaka elkezdődött. Öntsd ki szíved, mint a vizet - az Úrhoz, imádságban!" (Jer. Sir. 2:19 - NCV fordítás) Úgy érzed, rossz napod volt? A Bibliából ismert Jóbnak már doktori fokozata volt a fájdalom és a veszteség…..
Napi remény Nem kell elfelejtened! 2014.02.02 03:00:00
"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." (Róma 8,28) Újra meg újra halljuk ezt a mondatot: "Bocsáss meg és felejtsd el". Egy probléma van csak vele: nem tudod megtenni. Lehetetlen! Tényleg nem tudsz…..
A szeretet mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. (1Kor 13,7) Annyira negatív a villág, hogy a legutolsó dolog, amire a gyerekeknek szükségük van amikor hazaérnek, hogy még több negatív hatás érje őket. A Kolossé  3,21 ezt írja: "Ne ingereljétek a…..
Napi remény Isten elfogadott 2013.09.21 03:00:00
„Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket.” (1 Péter 2:9) Életünk nagy része azzal telik el, hogy megpróbálunk…..
"Isten nem hazudhat." (Zsidók 6:18b) Megbízhatsz a Bibliában, mert dogmatikailag helyes. Megbízhatsz a Bibliában, mert teológiailag helyes. Megbízhatsz a Bibliában, mert pontos, ami az erkölcsöt és etikát illeti. De azért is megbízhatsz a Bibliában, mert történelmileg…..
"Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát!" (Ef. 6:16, EFO) Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak kereszttüzében állsz. Mik is lehetnek ezek a tüzes nyilak, amelyekkel találkozhatsz? Sátán a következő…..
Megvizsgáltam mindent, ami a nap alatt történik, és úgy találtam, hogy minden hiábavalóság, időpocsékolás és hasztalan erőlködés. Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számításba venni. (Préd. 1:14-15, EFO) A bűn érzelmileg szorongást…..
Igazán mondom nektek: amíg az Ég és a Föld létezik, a Törvényből egyetlen betű vagy pont sem veszíti el érvényességét, amíg mind be nem teljesedik. (Mt. 5:18, EFO) Lehet, hogy valaki mondta ezt neked: "Hiszek Jézusban, de nem hiszek a többiekben, akik a Bibliát írták." Van…..