Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zila

0 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bluminak Akik a tökéletes todo solutiont keresik, azok soha nem lehet boldogok (náluk már csak azok nyomorultabbak, akik abban hisznek, hogy létezik minden igényt kielégítő project management avagy ticketing system rendszer). Amikor pár éve berobbant a szcénára a GTD (Getting Things…..
Ha megnézzük a Mac App Store-t, az ingyenes appok élén egy igen érdekes programot találunk: a GeekToolt. Az alkalmazás segítségével egyedi desktopokat készíthetünk Mac OS X-re, widgetekkel, frissülő tartalmakkal, időjárással, naptárral, a rendszerre vonatkozó infókkal, meg…..
Párszor már szó volt egy olcsóbb modellről, amit az Apple piacra dobna az iPhone 5 mellett, de minden ez ellen szólt: minek készítenének egy új telefont csak azért, hogy olcsóbb legyen, amikor a mostani modelleket is viszik, mint a cukrot? Legfeljebb az alkatrészeken lehetne spórolni,…..
Egészen különös kapcsoló jelenik meg a Notifications beállításai között az iOS 5-ben, a Quake Alerts bekapcsolásával az Apple azt ígéri majd, hogy bizonyos területeken előre jelzi a földrengéseket a készülékek gazdáinak.Ez egyelőre a japánokat jelenti, és egyelőre csak a…..
Mióta az Apple 2005-ben bejelentette, hogy Intelre váltja az addigi PowerPC alapú technológiát, a két cég együttműködése töretlen. Az Intel egy korábban sosem látott processzort tervezett az első MacBook Airekbe, egy pillanatra úgy tűnt, mintha a gyártó direkt az Apple kedvéért…..
zila 2011.08.12 09:12:55
@peasant: Láttad a vázlatot ami alapján a per megy? 0 azaz nulla innováció. Egyszerű ipari tervezés, minden korábbi tabletPC hasonló adottságokkal bír (lekerekített sarkok + képernyő). A fekete színt nem az apple találta fel, a lekerkeítést sem és a téglalapot sem.
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..
zila 2011.07.20 10:04:05
@Goompah: A cég vezetőjének lehet becsülete, de a cég vezetője nem jogi személy...
Azt hiszitek, most viccelek, vagy nagyzolok, de nem: lassan három éve van iPhone-om, rengeteg alkalmazást töltöttem le rá és nem sajnáltam a pénzt sem, amikor úgy tűnt, megéri, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy a Microsoft ingyenes alkalmazásától fogom lefosni a bokám. A…..
Legutóbb azzal a kérdéssel foglalkoztunk, kell-e antivírus Macre. Összeszedtük az összes érvet és ellenérvet, a végkövetkeztetést pedig levontuk: a támadási veszély ma inkább csak elméleti, de a biztonságtechnikai szakemberek egyetértenek abban, hogy ha a Mac piaci részesedése…..
zila 2011.01.04 17:28:09
@Tzupi: Ez egy demo. Teszem azt letöltöd a netről az énDolgozok.134.MACOSX.B4C1LU5.torrent segítségével a kis programodat, elindítod a telepítőjét ami kéri az admin jogot, megadod neki és feltelepíted. Észre sem veszed, de nem csak azt telepítetted amit szerettél volna...
A világ zeneirodalmának hány százaléka magyar? A világon rögzített zenék hány százaléka magyar? Egy? Esetleg három? Az új média törvényben a közösségi rádiókra előírt szabály, hogy legalább ötven százalékos arányban magyar zenének kell szólni. Ami valljuk be…..
A januári CES kiállításon mutatja majd be a NEC ezt a duplaképernyős táblagépet. A NEC Dual Screen Cloud Communicator Tablet Android oprendszert használ majd, két 7 inch-es képernyője van, lesz benne 3G, Wi-Fi, GPS és stylus is jár majd hozzá. A két képernyőn különböző…..
zila 2010.12.22 11:45:36
@zZz: 30.000 forinttól már van e-book reader (KIndle3)... nagyobbak vannak 80-100 körül.
zila 2010.12.23 15:22:14
@zZz: Igaz, 32.000 forint volt a Kindle3 szállítással együtt, bruttó. Szállítanak Magyarországra is, december elején vettem egyet.
Elkészültünk.Köszönjük annak az ezernél is több embernek, aki vette a fáradtságot és az eszelős kérdéssor ellenére is (akár csak részben) végigrágta magát a kérdőíven. A nyers adatbázis 1151 rekordot tartalmazott, ebből sajnos közel 100 darab értékelhetetlen volt…..
zila 2010.12.07 15:27:51
@Angusné: Apress például PDF-et ad mint ebook, szerencsére mindenféle védelemtől mentesen. Magazinok szintén PDF-ben vásárolhatók (pl. PHP Architect vagy a JSMag én ezeket veszem). Ezek mind legális cuccok.
Mától a T-Mobile-nál megvásárolható a Samsung Galaxy Tab és ne legyenek kétségeink, sajnos itthon is drága. A készülék új előfizetéssel és a havi 14 GB-nyi adatmennyiséget tartalmazó RelaxNet XL mobilinternet csomaggal, az előfizetésre és a díjcsomagra vállalt két éves…..
zila 2010.10.28 14:57:50
@Bigyó Felügyelő: Ma vettem RelaxNet XL netet, havi 6.400 ft. Igaz Aranykártyás vagyok.
John Sculley nevéről általában két dolog ugrik be az embereknek. Az egyik az a híressé vált mondat, amit Steve Jobs intézett hozzá telefonon 1983-ban, és amivel a Pepsi vezetői székéből csábította el az Apple-höz: "Egész hátralévő életedben cukros vizet akarsz árulni,…..
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
A nagyobb amerikai kereskedők kifogytak a MacBook Air-készletekből, ami csak egyet jelenthet: az Apple már az új készülékekkel akarja feltölteni a raktárat.Épp ideje, az Airt ugyanis 486 napja nem frissítették. A várakozások egy a mostani 13.3-asnál kisebb, 11.6 colos modellről…..
zila 2010.10.08 09:23:43
@dave_he: A netbookok olcsók és lassúak. Ez drága és nem gyors. Tehát nem netbook :)
Az Adidas nem bírta tovább, és visszamondott egy 10 millió dolláros reklámszerződést az Apple-lel, ennyit költöttek volna el az iAd rendszeren keresztül. A pletykák szerint a visszalépés oka az volt, hogy a cég túlságosan bele akart szólni a reklámokba, már harmadszor dobták…..
Webisztán Elindult az eBay.hu 2010.10.04 17:28:00
Újabb sikeres amerikai online szereplő lép be a magyar piacra. A Google és a Facebook hódítása után most az eBay próbálja átszoktatni saját szájtjára a magyar netezőket. Az eBay.hu talán segíteni fog egy kicsit a hazai e-commerce piac beindításában: a felhasználók az…..
Jön az év vége, elárasztanak minket a különféle Apple-termékek, eladók és vásárlók keresik egymást rajtunk keresztül, úgyhogy komoly döntést hoztunk: mostantól év végéig kéthetente írunk valamilyen kiegészítőről, kütyüről, és megpróbáljuk eldönteni, hogy érdemes-e…..
Az Apple beszerzési vezetőjét múlt héten tartóztatták le, a gyanú szerint több beszállítótól kapott borítékos jutalékot (Nokiás dobozban csak nem merték adni neki). Szövetségi ügynökök átkutatták a férfi házát, és 150 ezer dollárt, csaknem 34 millió forintot találtak…..
zila 2010.08.25 13:02:03
@Nakhchivan: Sok pénznél, jobb a több :| Nekünk lehet, hogy érthetetlen, hogy a nagy fizetése mellett még minek ugrbugrál, de ő dollár milliókat szeretett volna, a dollár százezrek helyettt.
Egy híd felújítását megtervezni és lebonyolítani nehéz és költséges munka - főleg ha egy nagyváros közlekedésének központi eleméről van szó -, amit el lehet végezni jól és kevésbé jól is. Utóbbi esetben még költségesebbé válik a dolog, ez tudjuk már jól. Hasonló a…..
zila 2010.08.19 08:11:35
@ColT: Például az, hogy dolgoztak a logón egy darabig, mivel állami megrendelés nem egy ember dönt hanem bizottságok, a szokásos 3-4 verzió helyett csinálni kell 30 félét, egyfolytában módosítgatják a terveket stb. 8 M ft nem sok pénz egy ilyen melóért.
zila 2010.08.19 08:15:33
@pacal™: Az hogy drupal (vagy akármilyen cms alapon fejlesztenek egy portált) nem jelenti azt, hogy nem kell dolgozni. A portál fejlesztésben a kódolás a legolcsóbb és legkönnyebb történet. Kitalálni a felépítést, taxonómiát, navigációs útvonalakat, szekciókat, hogy ne tévedjen el az ember a szájton, sőt gyorsan megtalálja azt amiért jött na az pont ugyanolyan nehéz drupal-lal mint saját fejlesztéssel...
Ahogy az várható volt, a csúcsra tavaly felmászott olcsó laptopok piaca gyengülni kezdett körülbelül akkor, amikor piacra került az iPad, és a szakértők előrejelzése szerint további visszaszorulás lesz várható a különféle tabletek térnyerése miatt.Az Asustek mindenesetre már…..
zila 2010.08.17 20:35:18
@mediocris: Deklaráltan nem is akarja helyettesíteni a desktopot az iPad. Annyira nem, hogy használat előtt be kell dugni egy gépbe amin iTunes van, addig használni sem tudod :)
Valamilyen érthetetlen okból úgy döntött néhány kísérletezőkedvű figura, hogy áttölti a MacBook Air tartalmát egy billentyűzetbe, ahogy a véres rizst szokták disznóbélbe. Pontosabban fogtak egy átlátszó műanyag házat, akkorát, amit pont el tud fedni az Apple wireless…..
zila 2010.08.17 20:12:27
@Kanazawa "Can't Stop The Signal, Mal..." [SERENITY: Namost képzeld el ugyanezt, csak éppen felnyitod a notebookod és megnézed amit akarsz, miközben fél szemmel még a tv-t is nézheted százhúsz centibe és el is tudod olvasni a weben azt amit kerestél (3-4 méterről nem olyan egyszerű elolvasni egy sima weboldalt, egy sima böngészőn, vagy nagyítanod is kell a betöltés után az oldalon, ami azért elég kényelmetlen). Vagy notebook helyett iPad, azt még felnyitni sem kell...
Appleblog Jön az új AppleTV? 2010.08.15 09:32:00
Az Engadget szerint hamarosan bemutatkozhat az igazi áttörésre mindmáig képtelen AppleTV utódja. A blog úgy tudja, hogy a készüléket át is keresztelik, rövidesen iTV-nek fogják hívni, és alapvetően különbözik majd a mostani modelltől. Például nem lesz benne merevlemez, wireless…..
zila 2010.08.16 11:29:07
@andrasb: Nem is magyar iTMS kellene ám, hanem egy EU-s, ha már egységes piac van ugye (meg ugyanígy EU-s Wii Shopping chanel, MS game mittoménmi és PSN...)
A Bare Feats egy tök jó tesztet készített, aminek önmagában persze nincs semmi értelme, de ki ne szeretné a bűvészkedést a számokkal, az egy dollárra leosztott teljesítmény vizsgálatát, a drágább, de olcsóbb-típusú összeállításokat, vagy a kikötözős pornót? Utóbbiról…..
zila 2010.08.10 08:39:29
@Alex91: SSD-d rakhatsz már a mostani gépekbe is, HDMI-hez van olcsó átalakító, USB3 meg még sehol nincs, usb3-as eszközök meg a mesébe se :)
Appleblog Mit kapunk az Apple-től? 2010.08.06 07:39:00
A Computerworldtől kaptunk egy jó kis összeállítást, a szaklap blogján gyűjtötte össze, hogy milyen újdonságokra számíthatunk idén ősszel kedvenc almás cégünktől.Egyrészt biztosan lesznek új iPodok: a touch megkapja az iPhone 4 képességeit, hardverét, és talán a…..
zila 2010.08.06 13:18:29
@blogger01: "azt mondják elvileg ott lesz a Facetime, csak nem tudom elképzelni hogy ez hogy fog működni..."
A FaceTime-ban semmi varázslás nincsen, a mai napon kismillió (NeoPhone, UPC telefon stb.) helyen elérhető SIP protokollon keresztül megy a beszélgetés. iPhone-on is csak wifi-n egyelőre. Az iPod-ban ugyanaz van mint a telefonban, csak GSM modul nélkül, vagyis nem nagy varázslás a facetime futtatása iPod touch-on. Sőt OSX-be is beletehetnék, az lenne az igazán klassz...