Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoarden

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
Hajónapló Hétfő. 2024.02.19 17:46:23
Alakul a magaságyás helyszíne. Egy biztos. Itt soha a büdös életben nem fogunk annyi zöldséget termelni, hogy a bekerülés megtérüljön. Még így se, hogy az "olcsó" raklapból készül. De hát nem is erről szól a projekt. J kiadta az ukázt, "legyen magaságyás" és LESZ magaságyás. (lásd még Virág…..
Hajónapló Szombat. 2024.02.17 17:18:48
Tegnap kicsit túlhajtottam magam. A délelőtt a belgyógyászaton való várakozással telt, ennek elégnek kellet volna lenni aznapra, de akartam valami haladást is, na ez hiba volt. Idegesített a kapu mellett a nagy halom raklap, de hátrahordani az építés helyszínére kemény dió. Egy raklap katalógusadat…..
Zoarden 2024.02.18 23:43:03
@A Tengerész: már nem termeltek semmit (ami felszívná) azon a földön/ben amely magas ágyás mellett/alatt képezi a kerteteket?
Bocs, nem kötözködni akarok...
A (szokatlanul enyhe) télből és a karácsonyból tegyünk egy kirándulást a forró és kegyetlen sivatagba, ahol megismerhetjük egy nem éppen " jó kislány" sorsát! - DDQ A képen egy B-17-es látható A  Lady Be Good történte 1958-ban a líbiai sivatag legelhagyatottabb részén egy kutatócsoport…..
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
Hajónapló Péntek. 2023.09.22 01:23:22
Ébredés Dubrovnik Marina Frappában 10.-én vasárnap. Az volt a terv amit Gyuri kapitány dolgozott ki jóelőre, és ami miatt erre az útra esett a választásom, hogy lehajózunk Dubrovnik alá Cavtatba, ott kilépünk Horvátországból (hajóknál ez egy hasonló eljárás mint amikor valaki átmegy a határon, csak…..
Zoarden 2023.09.22 11:20:34
Ha az OMM haditengerészetéről, az első világháborúról szeretnél érdekesen, objektívet, jó áőttekintéssel és részletekkel olvasni, ajánlom a Hét Tenger blogot, ahol egész sorozatokat lehet olvasni a témában, amúgy könyvben is megjelentek írások.

htenger.blog.hu/

A Radetzky-osztály (10 részes)
A Korfu hadművelet (2 részes)
A nagy verseny (10 rész)
A polai rajtaütés (2 rész)
Ha rákeresel a blog keresőjével-feldobja a részeket.
Nagyon ajánlom!
Zoarden 2023.09.23 11:41:34
@A Tengerész:
Szeretnék kérdezni privátban az utadról, más elérhetőséget nem ismerve itt a blogon lévő üzenetküldéssel próbáloztam, nem tudom megérkezett-e.
Emailcímet nem leltem fel.
Hajónapló Péntek. 2023.08.04 17:56:36
Kész a tyúkház. Lujza az emu nagyon érdeklődik minden újdonság iránt, de ez nem az ő otthona lesz. hanem többek közt az övé.  Délelőtt miközben a feljárót illesztgettem a két pulyka is kíváncsiskodott. Kíváncsi vagyok hogy fog nekik tetszeni az új otthonuk. A főbejárat és a takarítóajtó…..
Hajónapló Vasárnap. 2023.08.06 08:12:51
Péntekről szombatra hatalmas vihar volt zuhogó esővel éjszaka. Én csak J elbeszéléséből tudom, mert átaludtam a egészet. Az igazság az, hogy a kéthetes csirkeólépítés annyira kimerített, hogy aludtam mint a tej, még arra se ébredtem fel, hogy hangosan csörög a telefon a fülemtől  fél méterre, pedig…..
Az elmúlt napokban sokat foglalkozott a nemzetközi sajtó a fukusimai atomerőmű hulladékvíz-kezelési terveivel, a tríciummal szennyezett víz óceáni kibocsátásával. Raffael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatója Japánba, majd a csendes-óceáni térség több országába látogatott…..
Zoarden 2023.07.22 23:36:31
@gigabursch: A befoltozásona talajvíztől és a behulló csapadéktól való szeparációt, elszigetelést érted?

A hűtést egyébként ezektől függetlenül továbbra is meg kell oldani, úgy gondolom, amit erről tudok.
2003. NOVEMBER November 4. kedd, úton, Mustola. A hajnali őrség minden gond nélkül lezajlott volna, ha nem kellett volna rekedtre üvöltöznöm magam...Ahogy elhagyjuk Gogoland szigetét, az orosz parti őrség hívja a hajókat, be kell jelentkezni. Hallom, hogy hívnak. Tisztán, erősen jött az adás, én…..
A nyári ismétlő válogatás harmadik darabja. 9 éve posztoltam nektek az alábbit: 1988. Szerencsétlenség a ramsteini légibemutatón. Filmfelvétel ITT...
Zoarden 2023.07.16 14:23:23
@Fotósképző:
Kérdezd meg itt, biztosan be fogja valaki azonosítani
logout.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/friss.html
Hajónapló Szombat. 2023.07.15 08:50:01
Miközben ezeket a sorokat pötyögöm a PC-n a Klubrádió reggeli műsorát hallgatom. A gyógyszerellátás problémáit boncolgatja Rózsa Péter műsorvezető, egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező, Afrikát járt háziorvos és egy egészségügyi közgazdász közreműködésével. Nos csak hogy világos legyen, EZ A…..
Hajónapló Kedd. 2023.07.04 12:11:28
Tegnap nehéz napom volt. Ugye írtam korábban, hogy kaptam egy beutalót a helyi szemorvostól a Mária utcai klinikára szürkehályog műtétre való jelentkezésre. Na gondoltam nem halogatom, ez az állapot csak romlani fog a műtétre való várakozási idő meg hosszú, ezért nekivágtam. J, akinek korábban volt…..
Zoarden 2023.07.08 15:24:47
@A Tengerész:
Simán lehet, általában alacsony vérnyomás ÉS az adott időszakban kevés ivás kombinációja:
Családban volt fiatal(!) aki így járt sajnos, ájulás. 3 nap kórház megfigyelés-mert tarkójár aérkezett a kőpadlón -nem jött elő smemi, viszgálat nem mutatott ki semmit. Azóta se fordult elő szerencsére.
Hajónapló Péntek. 2023.06.16 22:41:14
Kipróbáltuk SP frissen elkészült új csónakját. Pityu hatalmas fejlődésen ment át amióta ismerem. Kezdetben az ajándékba kapott, néha elsüllyedt rozoga ladikokat tatarozta ki kevésbé rozogává és mindenféle hitvány, bontóból mentett motorokkal felszerelve kölcsönözte őket. Ezzel egészítette ki szerény…..
Megvagyok én áldva a modern kommunikáció csodáival. Alig beszálltam és rögtön össze is omlott a V-Sat rendszerünk, mint azt már az előzőkben említettem. Alapjában véve nem bánok internet nomádnak lenni arra a négy hónapra, míg itt vagyok. Nem hiányzik a sok fröcsögés és gyűlölet amit Facebook es…..
Mit is érdemes tudni Jubailrol? A “semmi” akar jó válasz is lehetne, de nem az. Nem néztem utána, de biztosan van vagy 3 évtizede, hogy ez a terminál megépült és azóta semmi sem változott már ami az infrastruktúrát illeti. 3 évtized alatt a hajók mérete megduplázódott, megtriplázódott. Az akkori 150…..
Ha Murphy törvényeit igaznak fogadjuk el a szárazföldön, akkor a tengeren ez többszörösen igaz. Ha valami váratlan, esemény, történés  dobná fel a napunkat, akkor az biztos, hogy szombatról vasárnapra virradólag és persze éjfél után fog történni. Egy kisebb fajta családi összejövetelt tartottunk…..
Ma hajnalban elhajóztunk az utolsó kínai kikötőnkből, ezzel számunkra véget is ért, a majd 2 hetes ázsiai tel. Gyenge dél-nyugati szélben hajózunk Szingapúr fele. Hajnal 4-re értünk ki a Hongkongi vizekről, s Vasárnap lévén a nép kapott egy szabadnapot. (a Vasárnapok általában amúgy is szabadok,…..
2003. szeptember Szeptember 3. szerda, Hamburg, úton. Hajnali kelés, raktárt kell nyitni, fél hétre jönnek, nem tudom, mennyi idő alatt végzem vele, hát hatkor kinyitottam. A szállítószalag óránként ötszáz tonnát rak be, hát sietni kell a kiballasztolással.Tízkor kérdem a druszámat:- Hogy áll a…..
1920. Benzinkút Stockholmban a Julikullenen. Manapság ÍGY fest..
Hajónapló Szerda. 2023.04.12 15:14:39
Lefekvés után mindig olvasok egy kicsit. Bármilyen későn (vagy korán, mint pl ma 02:30 tájt) kerülök ágyba, nyúlok a könyvért és olvasok. Van, hogy csak egy féloldalt, de akkor is. Vannak könyvek, amiket már sokadszor olvasok el. Például gyakorlatilag szóról szóra tudom a legtöbb "Rejtő Jenő"- t…..
M/V RMS Andromeda2003. szeptember 2.- 2004. március 3. Szeptember 1. hétfő. Budapest - Hamburg. Ez így, ebben a formában nem igaz, így jár az, aki mindent elkiabál, és vasárnap bevési a hétfőt. Szóval ha hétfő, akkor csak Budapest. Egész délelőtt a komputert lestem, vártam az í-mélt a Marlowtól.…..
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
. Gioia Tauro Sosem volt és sosem lesz a kedvenc kikötőm. A „gugli mapsszal” rákeresve, rögtön látható, hogy leginkább  egy női izé......nemiszerv, pontosabban hüvely keresztmetszetére hasonlít. Nem mennék tovább ezen a gondolaton, hogy akkor a Fabiola mi benne, de aki veszi a fáradtságot annak…..