Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chaya

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interneten tömegével terjedő oltásellenes mémek (szöveges képek) egyike annyira kiverte a biztosítékot egy immunológusnál, hogy az internet egyik legnépszerűbb válaszát alkotta meg. Az eredeti poszt angol nyelven született, és annyira jól sikerült, hogy több millióan…..
Merlin Na de hol van Bradley James? 2013.04.28 17:05:20
Míg Katie McGrath (Morgana) a Magyarországon forgatott Draculában játszik, Angel Coulby (Gwen) pedig a The Tunnel című krimiben kapott állandó szerepet, Colin Morgan (Merlin) a BBC nagy dobásnak szánt Quirke-jében Gabriel Byrne oldalán tér vissza a képernyőre, és Roger Allam…..
Az SFX négy, a Cult Box, a Digital Spy, a SciFi Pulse és a Geek Syndicate öt csillaggal értékelte a Merlin sorozatzáróját. Abban nagyjából minden értékelés egyetért, hogy az írók kiváló döntést hoztak, amikor nem az akcióra, hanem a karakterek viszonyára hegyezték ki a…..
Brománcot és szerelmet emlegetni mindig kényes dolog, mert ezek könnyen félreérthető fogalmak. Ezért kissé félve lapoztam fel - Chayiana ajánlása nyomán - a Hypable cikkét, amelynek címe "Merlin retrospektív: Merlin és Artúr plátói szerelmének története". Ám a félelmem…..
A kérdést - sokunk nevében - az angol RadioTimes online kiadása teszi fel. Íme a napokban megjelent cikk fordítása: Miközben Merlin és Artúr a végső csatájára készül, Mark Braxton ünnepelve tekint vissza a szombat esték jó hangulatú csemegéjére. A szombat esti dráma éveken…..
Merlin Merlin 5x08 promóképek 2012.11.21 11:33:00
Néhány remek kép a Merlin ötödik évadának nyolcadik epizódjából. Kíváncsian várom, mit alkotott a Julian Jones-Alice Troughton páros. Merlin és Daegal, a druida Ő is druidának született - Mordred (Alexander Vlahos) Idegen harcosok Camelotban: az amatai küldöttség Daegal…..
Merlin Merlin 5x03 részlet 2012.10.18 23:28:55
A BBC közzétett egy részlet az ötödik évad harmadik epizódjából, amelyről előzetes kritikájában így ír a scifibulletin.com:"Annak példájaként, hogy milyen messzire jutott a Merlin a kezdetek óta - színészi játékban, megvalósításban és cselekményvezetésben -, ezt (az…..
Az angol SFX magazin, amely tavaly az év legfigyelemreméltóbb sorozatának járó SFX-díjat a Merlinnek adta, legfrissebb számában négy oldalon foglalkozik a közelgő ötödik évaddal, négy interjút közölve a szereplőkkel. Íme az összeállítás magyar fordítása: Merlin idén…..
Az elmúlt hónapok egyik izgalmas híre volt, hogy a Merlin világa idén túlnő a tévéképernyőn, az angol Bossa Studios ugyanis Merlin-játék fejlesztésén dolgozik, amelyet hamarosan Facebookon játszhatunk. A GeekSyndicate kamerája San Diegóban, az idei Comic-Conon szólaltatta meg a…..
Chaya 2012.08.03 11:23:49
Merlin Merlin-előzetes a BBC-től! 2012.07.28 15:28:51
Úgy látszik, a BBC is olyan türelmetlen, mint mi, mert váratlanul már a mai nap elkezdték vetíteni az ötödik évad előzetesét. Úgyhogy alább láthatjátok az új évad első hivatalos képkockáit, királynéval, kerekasztallal, Liam Cunninghammel, hóval, Dochraiddel, Morganával,…..
Természetesen a Merlin címszereplőjével, Colin Morgannel is készültek kerekasztal interjúk az idei Comic-Conon. Ezek egyikét nézhetitek meg a Whedonopolis felvételén. Hogy az angolul kevésbé értők se maradjanak le semmi információról, a videó után most is összefoglaltam az…..
Merlin A hercegnő és az anyóka 2012.06.22 03:13:00
Operatőri szemszögből kész rémálom volt a Merlin idei ötödik forgatási napja Pierrefondsban. Ezúttal azonban nem a bámészkodó tömeg okozott fejfájást a filmeseknek, hanem az időjárás. Beborult, kisütött, beborult, megint kisütött... kétszer pedig leszakadt az ég. Akkor…..
Merlin Pierrefonds, június 18. 2012.06.19 06:47:00
Ahogy arra az előzetes hírek szerint számítani lehetett, hétfőn ott folytatódott az ötödik évad franciaországi forgatása, ahol pénteken abbamaradt, vagyis a trónteremben, zárt ajtók mögött. Így aztán csendes, várakozással teli napja volt a Pierrefondsba sereglett rajongóknak,…..
Merlin Merlin - a Facebook-játék 2012.06.18 13:23:00
Megérkezett az előre beígért nagy hír: ősztől vége a virtuális kecskefejésnek, Merlin the Game címmel jön egy Facebook-játék, amely egyenesen a Merlin világában kínál kalandokat! És akár az ismerőseinkkel együtt is játszhatjuk. "Valós idejű, kooperatív fantasy-kaland…..
Merlin Felépült Camelot 2012.06.17 16:31:00
Mivel a hétvégén nincs forgatás Pierrefondsban, itt a jó alkalom, hogy kicsit szétnézzünk a franciaországi várban. Ezt tették azok a sorozatrajongók is, akik a helyszínen töltik a forgatás elkövetkező napjait. Egy francia csapat már június 14-én bejárta a vár környékét.…..
Chaya 2012.06.18 20:52:19
@Caretha: Már megtapasztalhattuk, hogy a legendát kissé szabadon értelmezik a sorozatban. Nem lesz Lancelot sajnos és Galahad (ha lesz ilyen nevű lovag) nem az ő fia lesz.
Merlin Százezer 2012.06.17 12:47:00
Régen rossz, ha a blog magáról a blogról szól, de egy rövid bejegyzés erejéig szeretnék megemlékezni róla, hogy az oldal tegnap elérte a százezredik oldalletöltést. Hurrá! :) Amikor tavaly elindult a blog, ez elérhetetlenül távoli számnak tűnt. Azt hiszem, mindannyiunknak…..
Merlin Övék a vár 2012.06.14 23:58:00
A mai nap a költözésé volt a Merlin idei forgatási menetrendjében. A stáb és a szereplők ma utaztak Franciaországba, hogy 2012-ben újra birtokba vegyék Pierrefonds várát. Eoin Macken ugyan majdnem lekéste az Eurostar indulását - máskülönben nem is ő lenne Gwaine -, ám mostanra…..
Merlin TV Choice Awards 2012 2012.05.23 23:07:00
Két kategóriában szerepel a jelöltek listáján a Merlin a TV Choice Awards idei versenyében. A produkció a legjobb családi sorozat, a Merlint alakító Colin Morgan pedig a legjobb férfi színész díjáért indulhat a 2012-es szavazáson. A közönségszavazatok alapján fog kialakulni a…..
Írtam már a Parked című filmről (a magyar címe Parkolópályán lett), amelynek egyik főszerepét kedvenc Merlinünk, Colin Morgan alakítja - bár ráismerni nem is olyan könnyű. Az elsőfilmes Darragh Byrne alkotása önmagában is érdekes filmnek tűnik, de különösen izgalmassá…..
Merlin Egy éves a blog 2012.03.14 22:10:00
Bizony, pont egy éve, hogy elindítottam a blogot - épp aznap, amikor elkezdődött a negyedik évad forgatása. Ez a fejezet mostanra lezárult, de már el is kezdődött egy újabb, hiszen - mint olvashattátok - a héten újra forogni kezdtek a Merlin kamerái. Szerintem remek esztendő áll…..