Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hulberl

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Horthy-korszak történelem órán való tanításában segíthetnek az alábbi videók, melyek teljes játékfilmeket tartalmaznak a '30-as, '40-es évekből. https://www.youtube.com/channel/UCWEUWyHgbbro9Q5MAwFw0GQ/videos?flow=grid&view=0 Az életmód tanításához sok nagyon hasznos…..
hulberl 2020.10.12 14:33:34
Az OTP Fáy András Alapítványa által üzemeltetett programon belül a tudományos videók galériájára koncentrálunk. A TudásFeltöltés elnevezésű kezdeményezésben diákok készítenek rövid, maximum 5 perces filmfelvételeket jellemzően természettudományos témakörben,…..
A zanza.tv azért készült, hogy a kötelező érettségi tantárgyak (kivéve idegen nyelv) 4 évnyi anyagát oktatóvideókban feldolgozva elérhetővé tegye tanároknak, diákoknak. A tartalmakat a 2012-es Nat és a 9-12. évfolyam számára készült gimnáziumi, valamint a köznevelési…..
A gif egy olyan fájltípus, amely több képet képes egy fájlban eltárolni. A képek megadott időközönként váltják egymást így tulajdonképpen egy animációt (mini videót) hoznak létre. Automatikusan indulnak el és folyamatosan ismétlődnek, jellemzően pár másodperces…..
Az infografikák rajz, fénykép és szöveges információk együttes felhasználásával készülnek. Céljuk folyamatok, összefüggések, történetek, jelenségek látványos ábrázolása. Az infografikák modern formanyelvet használnak, gyorsan befogadhatóak, segítik a megértést és a…..
A Digitális Módszertár az IKT eszközök kreatív tanórai használatához ad hathatós segítséget. A weboldal műveltségi területtől, célcsoporttól és a rendelkezésre álló eszközöktől függően ad tanulás szervezési, módszertani ötleteket. Külön keresési opciók továbbá,…..
A Safer Internet weboldal célja  az internet és online-technológiák használatának biztonságosabbá tétele, különösen a gyermekek számára és a jogellenes, valamint káros tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása. A megfelelő információk eljutását nagyban…..
Az okosdoboz.hu egy olyan interaktív online feladatlap és értékesítő oldala, amely az alsó tagozat 1-4. osztályának kínál 21. századi alternatívát 6 műveltségi terület (algebra-geometria, olvasás-szövegértés, nyelvtan, vizuális kultúra, környezetismeret, ének-zene) egy-egy…..
Sok gyermeknek a szolfézs tanulása nem túl izgalmas elfoglaltság, ezen segíthet a következő program.  Az EarMaster szoftvercsomag célja a szolfézs ismeretek elsajátítása, de leginkább a zenei hallásunkat fejleszthetjük vele. A programnak létezik "PRO" és "SCHOOL" változata.…..
hulberl 2013.04.04 11:54:01
@Somogyvári Csilla: Kedves Csilla. Most valóban nem lehet letölteni a szoftverbázisról. Ha később sem változik a helyzet, akkor lecserélem a linket. Addig próbáld meg ezt: www.earmaster.com/download/k/284148/Earscl5setup.exe
Szerintem adj esélyt a programnak, külföldön a nehéz felvételikre is az EarMaster segítségével készülnek!
A következő linken egy szótanuló oldalt ajánlok mindenki figyelmébe, aki idegen nyelvtudását szeretné fejleszteni.  http://quizlet.com Az oldal 'Browse' menüpontja alatt kiválaszthatjuk a bal oldali sávban felsorolt kategóriák közül azt a témát, amelyikkel foglalkozni…..
A www.suliaweben.hu oldal középiskolásoknak készült, segítendő az iskolai feleletekre, dolgozatokra, szóbeli érettségire történő felkészülést. Az oldalra mindenekelőtt érdemes regisztrálni, hogy minden funkciót elérjünk; ez nem tart tovább fél percnél, viszont…..
A következőkben egy online elérhető IKT módszertani könyvet szeretnénk ajánlani. Az IKT eszközök használatát nehéz volna hagyományos könyvekből elsajátítani. Sokkal könnyebb és hatékonyabb, ha mindezt szemléletesen, videókkal és példákkal tanulmányozhatjuk. A könyv…..
A "Száz szép kép" sorozata Magyar Elektronikus Könyvtár és a Képzőművészet Magyarországon c. virtuális kiállítás fejlesztői által 2003-ban elnyert IHM-ITP2 pályázat, valamint az Internet Szolgáltatók Tanácsának támogatásával készült.  A MEK ezen alkalmazásának…..
Az oldal célja, hogy kreatív ötletek megvalósításához nyújtson segítséget óvodapedagógusoknak és általános iskolai tanítóknak. Nagyon sok érdekes foglalkozással találkozhatunk, melyek játszva segítenek a gyerekek fejlődésében. Megtalálhatók mesék, mondókák, játékos…..
                  Az Asimov Téka természettudományos animációk és szimulációk válogatott első sorban magyar nyelvű gyűjteménye. Számos, a PhET-ben nem szereplő tételt is tartalmaz, jelenleg 209 kiválogatott…..
                A magyarra lefordított PhET szórakoztató, interaktív és kutatáson alapuló ingyenes szimulációkat ajánl fel természettudományos jelenségekről. A szimulációk segítik a diákokat abban, hogy…..
                      Kedves, szórakoztató, de ugyanakkor hasznos feladat egy adott témában vers alkotása, opcionálisan: megadott szavakkal. Például: írj verset úgy, hogy a növény részei szerepeljenek benne. (Tehát nem csak…..
                        A Microsuli egy a Microsoft által támogatott honlap. Kreatív felhasználású oktatóanyagokat kínál az egyes Microsoft programokhoz. 2010 elején végezték az utolsó módosítást a honlapon,…..
                        A videó első 17 percében Kárpáti Andrea, Kőrösné Mikis Márta, Pethő Balázs, Schlotter Judit beszélnek a digitális taneszközök oktatásban betöltött szerepéről; a magyarországi…..
                                                        A játék szabályai meglehetősen egyszerűek. Egy valós, vagy fantázia szülte karakterre gondolunk,…..
                    Az alábbi weblapon elérhető PowerPoint fájlok gazdagon illusztrált diái az Európai Unió történetét, tevékenységeit és működését mutatják be magyar nyelven. …..
                    Az egyszervolt.hu az óvódásoknak és a kisiskolásoknak kínál számtalan lehetőséget a játékos tanulásra, tartalmas szórakozásra kimagaslóan igényes színvonalon. Főbb részek: Dalok (pl.: Halász Judit, Gryllus…..
                                    Az IKT műhely célja korszerű IKT-eszközök (interaktív tábla, osztálytermi szavazórendszer) és a HEFOP 3.1.1 program során elkészült legfontosabb tananyagok (SDT, Realika stb.) alkalmazásának bemutatása és…..
  Az LRE portál angol nyelvű felületen használható és 19 tartalomszolgáltató, több mint 100 ezer tananyaga érhető el benne mintegy 30 tantárgyhoz. Ebben Magyar nyelven elsősorban az SDT anyagai szerepelnek. Ettől függetlenül érdemes egy adott témakörben megnézni a…..
   Az e-tananyag a matematika, fizika, kémia, biológia tantárgyak iskolai, kötelező tananyagának egy részét dolgozza fel, elsődlegesen a 13-18 éves korosztály számára. A leckék nagy mennyiségben tartalmaznak illusztrációkat, animációkat, filmeket, modelleket és…..