Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orchid666

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerre forró és jéghideg, buja, kies, fenséges, mágikus és vad – ez Izland, a bámulatos természeti jelenségek, varázslatos mesék, mulatságos szokások, szélsőséges ellentétek és a jó zene otthona. Egy sokarcú szigetország, amelynek legmenőbb hírességeit jellemzően nem szabadulós tévéműsorokban…..
A napsütésben gazdag országokban ma már 5 cent, vagyis kevesebb mint 15 forint a napenergia kilowattóránkénti ára, ami a napelemek és a hozzájuk kapcsolt új típusú akkumulátorok fejlődése révén hamarosan már az átlagos adottsággal rendelkező államok esetében is lekörözi a…..
Orchid666 2015.07.29 10:10:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Kedves akárki.
Pontosan tudom mi a napkollektor és a napelem közötti különbség.
De amit leírtam azt tetszik érteni ugye ?
A pofátlan cinikus megjegyzése viszont árulkodik önrôl.
Orchid666 2015.07.30 08:30:09
Csak egy logikusnak tünô dologra szerettem volna felhívni a figyelmet. Ha európa déli felén elterjedne a napenergia hasznosítás és az északi felén a szélenergia, az felvet bizonyos termelés kiegyenlítôdést. Persze ehhez az kellhet hogy ne csak a németek, hollandok, stb... fejlesszenek ugrásszerüen, hanem a déli államok, amelyeknek ehhez nincsenek meg az anyagi erôforrásai. A másik dolog ami a tárolást érinti, abban teljesen bizonyos vagyok hogy a közeljövôben nagy áttörés várható az egyéni, de akár az ipari tárolás terén is.
Analógiaként hadd hozzam fel a szakmámat, a számítástechnikát. A nyolcvanas években egy C64-es százezer Ft-ba került, majd rohamosan csökkent. De évtizedenként olyan ugrásszerü fejlesztések történtek, amiknek hatására egy jelenleg sebességben, kapacitásban milliószor gyorsabb gép nyolcvanezer Ft nagyságrendben megvásárolható. Ha figyelembe vesszük a Ft vásárlóérték változását, akkor a valorizálás után drasztikus árcsökkenés is tapasztalható. Mindenki számára elérhetôvé vált a számítógép.
Szerintem pontosan ugyanez fog történni a megújulókkal. Azt gondolom az energetikával foglalkozó fórumokra beszivárgott a politika, az atom vs. zöld vita. Talán ennek tudható be az az arrogancia ami miatt visszaszóltam "kovacs nocraft jozsefnenek".
Ahhoz, hogy egy laikus érdemben tisztán láthasson, az Aszódi Attilának (akit nagyra becsülök), pontosabban a kormánynak ki kellene terítenie a lapjait Paks II-vel kapcsolatban, nem csak azt hangoztatnia Orbánnak hogy "jó kis rezsicsökkentés lesz a Paks"
A cca 80 éves futamidejü atomprojekt túl hosszú lefutású ahhoz, hogy meg lehessen jósolni mi lesz 30-50 év múlva. A fúziós energia projektet (Cern) már meg sem merem említeni (amibe eurómilliárdokat fektetnek), mert rögtön lehülyéznének a "kovacs nocraft jozsefne" féle emberek.
Kukorelly Endrével ültem egy panelban múltkor (délutáni panel volt, ráadásul ebéd utáni), és a nyugati ember szabadságáról beszélgettünk. KE megjegyezte, milyen érdekes, hogy a délelőtti, "úri" panel (tele jól ismert gazdasági szakemberekkel, egykori és mai potentátokkal,…..
Orchid666 2014.11.15 16:13:38
@protézisesh:
Az Európai Unió tagországai közül 2012-ben 8 országban volt egykulcsos a személyi jövedelemadó, így például Litvániában 15%, Szlovákiában 19%, Romániában 16%, Bulgáriában 10%, Csehországban 15%, Magyarországon 16%

A nyugat-európai országokra inkább jellemző a többkulcsos adózás. A legmagasabb adókulcsok néhány országban akár a 40-50 százalékot is elérhetik (pl. Ausztriában 50%, Belgiumban 50%, Németországban 45%, az Egyesült Királyságban 50%, Irországban 41%).

Hova szeretnél menni ? Bulgáriába ? Esetleg Romániába ?
Orchid666 2014.11.15 18:46:08
@droid_:
Tökéletesen tisztában vagyok és pontosan tudom mi a bérjövedelem-adó és az osztalék adó közötti különbség. Az osztalékjövedelmet még inkább progresszíven adóztatnám, mert annak aztán nem sok köze van a társadalmi igazságossághoz meg az erkölcsösséghez. A felső tízezer fogalmat arra a 20%-ra értem akik haszonélvezői az adóajándékak. Megjegyzem én is haszonélvezője vagyok az "adócsökkentésnek", ki is hasznátam, 3 hetes távolkeleti utazás formájában. Nem kértem, kaptam az adóajándékot.
Orchid666 2014.11.15 16:06:00
@dr doktorka: Igen az egykulcsos szja a "felsô tízezer" privilégiuma. Ezért már érdemes hamis ideológiákat gyártani az erkölcsösség és az igazságosság bizonyítására.
Amúgy 2010 elôtt a dolgozók azaz a "munkásosztály" és a középvezetôi réteg már az egykulcsos szja szerint adózott, mivel a sávhatár havi bruttó 328 ezer felett változott 32 %-ra.
(évi 5 millió szuperbruttónál fordult 32%-ra a kulcs (brutto*1.27 = szuperbuttó))
Ki keres havi bruttó 328 ezer Ft-ot ? Az tegye fel a kezét. Nem lesz köztük egy gyári munkás, hivatalnok, ...
Tehát tkp. a felsô réteg volt a kedvezményezett, amellett hogy az adójóváírást eltörölték !
Ennek az intézkedésnek a fogyasztásra mért csapását a mai napig nem heverte ki a társadalom.
Hogy szemléltessem a dolgot, a felsô tízezer is csak 1 kg hazai krumplit tud megenni, mint a munkásember, azonban a felsô tízezer képes a nagyértékü import temékeket megvásárolni, amibôl soha nem lesz magyar munkahely ! Roppant káros az egykulcsos, -amellett hogy társadalmilag igazságtalan- de ez már gazdasági és nem erkölcsi kérdés !
Tisztelt Praxis blog! Ez a második levelem, amelyet elküldök önöknek, az előzőben pozitívumokról számolhattam be, azt hiszem az sokkal kellemesebb és hálásabb feladat volt. A feleségem sajnos gyerekkora óta kénytelen betegségével együtt élni, asztmás. Bár éveken keresztül…..