Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neverhood

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento A csodálatos fürjtojás 2014.08.22 14:27:48
Egy cukorbetegeknek szóló blogban találtam rá a fürjtojásra, ami a posztban írtak és a hivatkozáskén megadott honlap szerint egy univerzális gyógyszer, tucatnyi nyavalyát képes meggyógyítani. Hát egyből felvidult a lelkem, hogy egy újabb csodaszerrel bővült az eddig sem szűk kínálat – csak tudnám,…..
Neverhood 2015.03.15 16:34:11
1. De nem fog. A tojásokat bevizsgáltatjuk, mert kötelező. Gáspár János Japán fürj ismertetése és tenyésztése. Ne fogj szavamon, de az állat ha jól tudom nem fertőződik meg szalmonellával, mint ahogy Te sem fertőződsz meg a kullancs által terjesztett babéziózissal. - de ne fogj szavamon, viszont nem láttam még pozitiv szalmonella tesztet fürjtenyésztőnél, illetve nem hallottam mérgezésről sem.

2. Ez milyen kijelentés? Olvass vissza, hogy Én irtam-e csodaszert. A zene sem csodaszer, mégis jót tesz a léleknek, ha a kedvednek, stilusodnak megfelelőt halgatod. Viszont a biokrumpli tényleg egy jó dolog.

3. Csak irtam egy számot, közel sem biztos hogy igy van, sőt 3-nál biztos hogy több az, akin segit, vagy tapasztal pozitiv hatásokat. Én mint teljesen természetes táplálék kiegészitő fogyasztom. Mint ahogy az inteligens ember is, nem mint csodaszer, szóval ne sarkintsunk. Emellett még 2000 NE D vitamint, és 1-2g C vitamint is használok, hogy nyilt lapokkal játszak.
Személyes eset: öregapám komoly prosztatamegnagyobbodással küzd, amire 2 gyógyszert szedett. Ma már csak 1-ik gyógyszer felét szedi. Mert a prosztaglandin szintje normalizálódott, vagy már nem emlékszem mit modnott, lényeg hogy a vérképe, és vizsgálatok alapján ez az eredmény jött ki.
Édesapám fél éve folyamatosan eszi, hogy jobban érzi magát. Persze ez nem szignifikánsan kimutatható, ebbe bele lehet kötni.
Csökkenti a hajhullást: számos fiatal csajszi vitt már tőlem erre a panaszra, és bevált. Köszönik szépen. Lehet a patikai vitamin is segitene ezen a dolgon, de ha ő ezt szeretné kipróbálni, ám tessék, kiváló hajpakolást is lehet belőle csinálni egyébként.
Egy hozzál közel lakó tenyésztő azért kezdett bele, mert az óborzasztó magas cukorszintjére már gyógyszereket kellett szedni, amit a fürjtojással csökkenteni tudott, marmint gyógyszer mennyiségét. Laci emiatt buzdult fel és akarja ezt megismertetni másokkal.

4. Nézd manapság minden igy müködik. A gömbölyűre faragott répa 900Ft kilója, holott a rendes egészséges friss répa 150-200. Kevés bolt használ etikus marketinget, pláne hogy a nagy bevásárlóközpontokban mindig a legtávolabbi pontokon találod a vizet... ;)
Illetve aki valótlant állit, az nem Én vagyok, mindig elmondom, hogy ez igy egy élelmiszer és nem helyettesit sem gyógyszert, sem vegyes étrendet. Persze van aki ezt kifelejti. Illetve van buta vasárló is. Van körülötte hype, de egy megfelelő körülmények között nevelt fürjtojásból rántottát, tükörtojást, füstölt tojást? Gyere el, vendégül látlak rá. Fogtál már a kezedben egy fürjet, láttál már fürjcsibét? :)
Másrészt a japánfürj, nem egy agyontenyésztett tojóhibrid, ami másfél tojást tojik naponta. Nem old meg mindent, de hidd el nekem hozzátesza helyes táplálkozáshoz. Mikor legközelebb bolti iztelen csirkemellet veszel, gondolkozz el, vajon az a broiler húshibrid hogy nőtt ekkorára 6-7 hét alatt... Kicsit azért a fürj közelebb áll a természetességhez.

5.Próbáld ki, omega 3, lenmagolaj, tökmagolaj mind javitja az inzulinérzékenységet hosszútávon. erről kismillió tanulmány készült.
Mert a zsirok szerkezete hő hatására romlik, telitődik.
igazából attól is függ milyen "zsirokkal", magvakkal eteti a tenyésztő a fürjet. Ez nagyban befolyásolja a zsirsavprofilt.

Illetve a cukorbetegeknek a multivitamin szintén nagyon fotnos lenne, pláne a B vitaminok, na most kis multivitaminként fel lehet fogni a fürjtojást is. (de akár a megfelelően tartott tyúk tojását is) Na most a vitaminok 40-80% elbomlik hő hatására, illetve a lizozim is inaktiv lesz.
A lizozimról még annyit, hogy persze hogy a nyálban is van.
De hallottál e már arról mondjuk, hogy L glutamint is állit elő a szervezet. Viszont ha te plusz glutamint viszel be, javitja az immunrendszert, növeli az izomerőt, segit gyorsabban visszatölteni a glikogénraktárakat.

Mindig lehet felhozni ellenérveteket, illetve bele is lehet kötni, de sosem állitottam hogy csodaszer. Viszont a legtöbb polcokon található élelmiszertől különb, ezen nem is kell vitatkozni. A legtöbb helyen jótékony hatást fogalmaz meg egyébként, az hogy elcsépelik manapság a csodaszer szót, inkább a cikkiróknak köszönhető, mint ahogy te is tetted, igy több a kattintás: 4 5 fürjtenyésztővel beszélgettem már, sokkal tartom is a kapcsolatot, egyiktől se hallottam még hogy csodaszer, az elmult 2 évben. Szóval ne csak az interneten tájékozódjunk.
Peace.
Neverhood 2015.03.15 18:10:59
www.ovogenics.eu/en/page/history.html

www.ijsrp.org/research-paper-0513/ijsrp-p1729.pdf

Általános tanulmány viszonylag pozitiv hatásokról. Szerintem korrekt.