Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leadfoot

0 bejegyzést írt és 7489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol és milyen filmet láttunk először, mit jelentett számunkra gyerekként a mozi, és hogyan éltük meg a VHS-korszakot? A mozik újranyitása kapcsán nosztalgiáztunk gátlástalanul. (Az adást még júniusban vettük fel a Patreonos támogatóinknak.) Tartalom: 00:50 – A mozi és mi39:55 – Első filmélmények…..
Két őrület van mostanában a világban. Illetve több is, de az biztos, hogy a karanténvideók őrülete is tart még, illetve rettenetesen sokan nézték meg a Netflixen a Tiger King című dokumentumfilm-sorozatot, aminek a főszereplője Joe Exotic, aki, hogy is mondjam, elég extrém képviselője az emberi…..
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
Leadfoot 2020.01.30 14:46:46
Egész vicces, hogy egy kommunikációs óriásvállalatnál mennyire hadilábon állnak a kommunikációval. Hála a jó égnek, pár hónapja nem vagyok már a T ügyfele, de előtte soha egyetlen egyszer sem sikerült semmit elsőre elintéznem.

1.
Internetszolgáltatás online megrendelése: csak nem akarnak jönni bekötni egy hónapon belül. Üfsz telefon --> a kért címen nem tudnak szolgáltatni. Oké, de akkor nem kéne erről nekem szólni, hogy ne várjam a szerelőjüket, mint a jógyerek? De, fognak hivatalosan értesíteni (arról, amit épp most mondott el szóban). A hivatalos értesítő azóta is jön.

2.
Net/tévé szolgáltatás lemondása. Személyesen visszavittem az eszközöket, utána még kétszer próbálkoztak bevasalni rajtam.

3.
Kártyás mobilcsomag előfizetésesre váltása. Menjek vissza másnap, épp "nem működik a Domino rendszer".

4.
Mobil előfizetés felmondása számhordozással. Rosszul szerepelt az irányítószámom a rendszerükben, emiatt nem tudtam elvinni a telefonszámom (az új szolgáltató által leadott igénnyel nem egyezett). Mutatom a lakcímkártyám a T ügyfélszolgálatán: az őket nem érdekli, nem lehet csak úgy átírni "a rendszerben". Felveszik panaszként, 30 napon belül válaszolnak. Közben megoldottam máshogy (az új szolgáltató valamivel rugalmasabb volt). Egy hónap után jön az e-mail a panaszomról: a lakcímkártyámban van rosszul az irányítószám, nem náluk. WTF???

Két napja pedig megkaptam ugyanazt az e-mailt, mint a számhordozás napján (valamikor október legelején), miszerint le lett választva a fiókomról az előfizetés. Jóvanakkó.
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Leadfoot 2020.01.10 10:17:24
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
Leadfoot 2019.12.09 11:10:09
@reunalla: Mikor elkezdtem olvasni a posztot, gondolkoztam, hány száz ezer forintért vette a cuccot.
20ezer... LOL. Annyiért egy közepes minőségű villáskulcs-készletet lehet venni.
Leadfoot 2019.12.09 18:27:33
@havrilla: Erre céloztam. Vagyis erre is. Meg leginkább arra, hogy ha nem lennének hülye/hiszékeny emberek, akkor a csalók meg a gagyit árusítók nagyrésze lehúzhatná a rolót.

Mert itt is csodavárás megy. 20ezerért jól használható, jó minőségű cuccot vár, mikor az olyan ennek a tízszeresébe kerül. Ettől még persze kapja be az ilyen webshop, de az ilyenek ellen az lenne a legjobb védekezés, ha nem venné senki a cuccaikat, aztán csődbe mennének.
via GIPHY Ági szerint ez csak egy apróság, de egy fehér megrendelést feketében teljesíteni pont nem kicsi különbség. Sajnos a fogyasztóvédelmi jogok érvényesítéséhez ideg is kell, de mindenkinek javasoljuk, hogy vegyen egy nagy levegőt és először is mehet írásban a panasz, aztán meg jöhet a…..
Leadfoot 2019.12.02 13:11:13
Olvasónk nem olvasta azokat a posztokat, amit a kamu cipőrendelős oldalakról írtunk, különben néhány kattintás után gyanús lett volna neki a http://www.ocrapidplumber.com/ is. Száz sebből vérző oldal, nem is csoda, hogy végül közel sem azt kapta, amit megrendelt. Az okos checklist-et érdemes…..
Leadfoot 2019.11.15 10:36:19
@Zabalint: Már ha egyáltalán magyarnak tekintjük azt a google fordítós katyvaszt, ami az oldalon fogad.
A pár hetes telefon beadja a kulcsot, a szerviz először nem talál hibát, majd beázásra hivatkozva megvonja a garanciát. Ha biztosan tudjuk, hogy nem járt víz közelében, ki és hogy bizonyíthatja azt, hogy miattunk ázott be? Történhet ilyen csak simán a páratartalomtól is? Csalódott olvasónk kérdései…..
Leadfoot 2019.11.05 14:05:17
@Xezs7: Buknád, mert soha az életben nem tudnád bizonyítani, hogy náluk lett vizes a telefon.
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
Zsuzsa mobilja pár hónap után használhatatlan lett, amin sajnos a szerviz sem tudott segíteni. A hiba újra és újra visszajött. Végül Zsuzsának elege lett, erre se pénz, se mobil.  2018. március 09-én vásároltam az eMag webáruházban egy Doogee X5 max típusú mobiltelefont, amit annak rendje és…..
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
Nem klasszikus fogyasztóvédelmi ügy, de érdemes foglalkozni vele és kíváncsiak vagyunk, másnál mi a helyzet. Olvasónk egyelőre mindenhonnan lepattant, pedig a kiérkező rendőrök reakciójából az derült ki, hogy a kátyú valóban masszív volt. Jártatok már így? Nem tudom, mennyire foglalkoznak…..
via GIPHY Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer…..
Leadfoot 2019.07.23 11:15:35
Leadfoot 2019.07.23 13:01:48
@Alternatív: Jó, azért itt már volt olyan poszt is, hogy XY légitársaság a kettő helyett csak egy pilótával repül. Szóval az itteni megjelenésekből még nem következik szükségszerűen semmi.
A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem…..
Leadfoot 2019.07.19 13:01:52
@Szarazkoro: Mondjuk nem egy és nem két pékség van, amiknek a szendvicseihez képest ez a Longer szinte tele van. Ugyanis szépen a szélére teszik a felvágottat, sajtot, zöldséget, mert az látszik, mikor a zsömle feléhez érsz, ott meg vége van.
Sorozatajánló és mélyelemző adásunkban közkívánatra kitárgyaljuk 2019 eddigi legnagyobb tévés sorozatsikerét, a Csernobilt, aztán levezetésképpen megvitatjuk (szó szerint) az Egynyári kaland befejező és a Black Mirror 5. évadát. A kérdések, amikre lehet, hogy választ is adunk: Számítanak-e az…..
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
Leadfoot 2019.05.27 13:37:17
@Gunsmoke: Egyetértek, az nem baj, hogy Jon nem lett király. Elvégre alap, hogy tök mindegy kinek a kije vagy, itt a végén úgyis az erősebb kutya baszik. De azért legalább megemlíthették volna, mikor azon tanakodnak, ki is legyen a király.
Leadfoot 2019.05.27 21:36:42
@Altaïr: Igaz. De akkor miért nem estek neki a Makulátlanoknak, hogy kiszabadítsák a vezérüket? És miután szabadult, mentek vele a Falhoz?
via GIPHY Ha műszaki cikket kapunk ajándékba, általában diszkréten mellé csúsztatják a számlával összetűzött garancialevelet is, amit aztán vagy kíváncsian megnézünk, vagy nem. Na de mi van akkor, ha az ajándék elromlik, a kereskedőnek meg semmi sem elég, főleg nem az ajándékozás ténye.  Az…..
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..