Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkn

0 bejegyzést írt és 826 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1893. A világ akkori legnagyobb óriáskereke a chicagói világkiállításon. A 80 méter átmérőjű látványosság 36 kabinjában összesen 2160 látogatót tudott szállítani..
kkn 2021.02.27 18:04:19
@jamboox: Sejtheted, hogy egyépítkezést tervezés előz meg. Addigra már tudták, hogy nagyjából milyen lesz, és persze büszkélkedtek is vele.
Több írásban fejtegettem már, hogy szerintem meg van a helye a négyévszakos abroncsoknak, és ez a hely például a kisautók felnijei. Persze nagyon fontos az alapos választás, és annak a tudomásul vétele is, hogy a négyévszakos abroncsok rendszerint drágábbak az azonos kategóriájú, méretű, márkájú…..
KultúrPara Az új Stephen Hawking? 2019.07.29 07:34:00
Mit tudunk valójában az időről? Carlo Rovelli megpróbálja elmagyarázni...
kkn 2019.07.30 18:41:10
@tüdőrákszirom: Na ja, ez az egyik legjobb fogalom, az idő. Ami nincsen, mégis mérni tudjuk, vagyis azt hisszük.
Mozinapló Yesterday (kritika) 2019.06.27 23:06:40
Jack Malik (Himesh Patel) zenész, akinek nem akar összejönni a nagy áttörés. Jellemzően kevés ember előtt lép fel, a munkásságát sem ismerik sokan, pedig tényleg az a vágya, hogy a zenéjét minél többen megszeressék. Az egyetlen, aki mindvégig bízik benne, s karrierjét is igyekszik egyengetni, nem…..
Az eleje mindig a legizgalmasabb. Másfél hónapja van meg, de már egyszer elromlott, több szerelőnél is járt, én pedig megtekertem az óráját. De ezeken kívül sem hagy unatkozni soha, mondjuk pont ezért is vettem. Lássuk, mi történt eddig ezzel a kreháccsal, és milyen új bajokra derült fény...
Manapság az autós újságírást művelők gyakran hívják fel figyelmünket egy-egy - az új autókban - megjelenő vagy még inkább eltűnő, bosszantó részletre, mint például a pótkerék hiánya vagy a sok esetben eurocentekben mérhető apróságokon történő spórolás.   Az NSZK-ban az ARD/ZDF televíziócsatornák…..
Budapest külvárosa mint Los Angeles a Blade Runner 2049-ben. A filmet nagyrészt az Origo és a Korda filmstúdióban forgatták (a képen előbbi látszódik). Roger Deakins operatőr külön megköszönte a budapesti stábnak a munkáját a márciusi Oscar-gálán, ahol 12 jelölés után végre átvehette az…..
Archiregnum Túlóra és cirkusz 2018.12.14 17:56:33
Szinte olyan, mintha történne valami. A parlamenti ellenzék obstruálni próbál(, kivéve a Mi Hazánk), a parlamenten kívüli tüntet, sőt dulakodik is, sőt másnap is kimegy, harmadnap, a hidegben is. Respekt. Az egészet az teszi mégis groteszkké, hogy akiről az egész szólnak az néma csöndben kushad. A…..
kkn 2018.12.16 15:13:54
A melósok? A fiúk a bányában dolgoznak. Eddig is rogyásig túlóráztak, és örülnek, ha otthon lehetnek. Eddig is tiltakoztak a sok túlóra ellen, leszámoltak, és nem mentek el dolgozni ilyen helyre. Ezért jött a törvény, hogy az egyre kevesebb kizsigerelhető emberből többet lehessen kihozni. Szóval az ördögi kör csak megy tovább, az önérzetesek lelépnek az országból, a maradékot egyre hajtják, a csok bébik még arrébb vannak, és mivel a fővajda nem húzza ki a saját sseggéből a fejét, mire felállna a szíve szerinti isten-foci-alásszolgája csokból termelt zombisereg, addigra összeomlik az egész.
Mert kiemelt partner nagy német multinál vagyok, ott túlóráztat, ahol tud a melósoknál. Minden berendezéshiba, egyéb miatti kiesést túlórában behoznak. De az anyacég kinti lemaradásait is itt hozatják be, mert itt lehet túlórázni. Itt mindig lemaradásban vagyunk a célhoz képest, az átvállat plusz darabszámok miatt. Az éjszakás hat napot nyom, hogy a 3x8 szüneteit ledolgozzák. De még a vasárnap estére is szokták nyújtani, behemetnek hamarabb előórázni. No meg a szombat reggelt nyújtani, ha nem dolgozik épp a délelőttös. Már eddig is mondták, hogy lassan leszarják a pénzt, csak otthon lehetnének a családdal.
Az irodások a pozíció miatt puszira vannak bent, mert nekik nem engedélyezik a túlórát, de nincs kész a meló, csinálni kell, így maradnak bent. Csak figyelni kell, hogy kicsekkoljon időben, ne sértse meg a pihenőidő tartamát. Utána még visszamehet.
De az előző szintén kiemelt stratégiai partnernél , csak keleti, ugyanez volt. Ott pl. rendszeresen előfordult a magyar ünnepnapok utáni szombati túlóra. Nem tudom, milyen multiknál szerzett tapasztalatot az író, de ezek a több ezer embrt foglalkoztató multik nagyon is kihasználták eddig is a túlóráztatási lehetőségeket.
Szóval a melós eddig is tiltakozott, csak nem tüntetéssel, hanem kivándorlással, meg a munkahelyek ignorálásával. Egy része kitart a rossz helyzetben is, a többi meg kering a munkahelyek között, ha itt besokallt, megy a másikhoz. Csak ott sem különb a helyzet.Amely helyzet most tovább romlik. Csak a fővajda nem látja át, hogy ő okozza a problémát, hogy minden magyarnak a vezetője kellene legyen, nem csak a templomba-meccsre járónak. Amíg a többséget bünteti , hátrányba hozza, mert nem birkák, és a propanganda helyett arra hallgatnak, mit éreznek a bőrükön, addig csak fogy a munkaerő, még ha nem is megy ki tüntetni.
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
kkn 2018.12.14 21:22:16
Az egyik ilyen német cégnél dolgozom. Nekem jó helyem van még, nem a szalagon töltöm az életem. De az eddigi szabályozásokka is bent élnek a melósok. OK, hogy kapnak pénzt, meg emelést. Csak nem sokat van otthon. Már edig is mondták, hogy lezsarja a pénzt, ha szombaton pl. nem tud ott lenni a gyereke előadásán, meccsén, mert túlóráznia kell. Eleve, a három műszakban nem tudnak 8 órát dolgoztatni, szünet kell az embeknek. de ez kiesés, amit le lehet velük dolgoztatni. Így az éjszakás műszakban ledolgozandó a havi szüneteket hat napot nyomnak szériában. Már vasárnap este bemehetnek 10-re, és majd szombaton hatkor végeznek. Azután a délelőttösben szoktak szombaton túlóráztatni. Tehát már két hétvégéd oda a háromból. Plusz, ha kell, és ne. Egyszer kell, nyújtanak az első vasárnap éjszakán. 8-kor kezdik, oda lehet túlórát nyomni, mert hétköznap a 24 óra nem engedi. Meg, ha épp a délelőttös hem túlórázik szombaton, akkor még ott is ki lehet húzni 8-ig. Persze, hogy állandóan elhúznak az emberek ennyi meló után. Mivel nehéz már új embereket fogni, most majd a meglévőket lehet még jobban szívatni a több túlórával, hogy maradjon a termelékenység.
Tehát mostantól, áldva,a drága kormányt, hogy lehetővé tette, hogy még többet keressenek túlórával, most már nem fognak lelépni az emberek, hanem boldogon melóznak még többet, mert most versenyképesebb lett a munkavállaló. Aki szerint ez így fog történni, és szerinte ez tényleg a melósok érdekében történt, azért már nem tudunk mit tenni, menthetetlen.
  Már többször írtam arról, hogy milyen jó dolgok vannak Ausztriában, mik azok a tények, amik miatt könnyű igazán élhetőnek érezni a legtöbb helyzetet. Most egy olyanról lesz szó, ami inkább ízlés és gusztus dolga. Ami biztos: nekem még szoknom kell. Az otthoni uszodákban vannak a férfi és női…..
kkn 2018.11.29 23:52:25
@® snɯıɹd snɔlns.: Azért, mert a gyerekeidet is prűdségre neveled, és így ők is ebben a judeo-katolicista alapú a meztelen tabu, de a tudás bűn, és a bűn előtt mégis meztelenek voltunk skizofréniában nőnek fel. Ha természetesnek vennék az emberi testet, nem kérdezősködnének. De így igen, és ők is a meztelen = szex , és így minden lengén öltözöttre beizguló érett emberré válnak.
Blogadó Kötelező hittanra fel! 2018.09.29 16:12:16
Nos, Hajnal Gabriella után nem nagyon gondoltam volna hogy van lejjebb. Hogy őszinte legyek, nem tudom mi volt a szobi Szent László gimnázium ebédjében, de Rétvárinak sikerült alulmúlnia, még a Klebelsberg Központ vezetőjének nyilatkozatait is. Egy kis emlékeztető:Hajnal Gabriella azt állította…..
kkn 2018.09.30 22:11:40
@jandera: Tipikus fideszes ferdítés, valósághamisítás, félremagyarázásamit összehordotok. Akkor ezek szerint rengeteg vallásom van, mert szerintem nincsenek szellemek, UFÓk,
Októberben lesz 100 éve, hogy a magyar közigazgatás kivonult az ország egyetlen igazi kikötőjéből, Fiuméből. Fiume, vagy horvát nevén Rijeka, különleges helyet foglal el a magyar történelemben. Egy eltűnt világ emlékét hordozza: a magyar tengeri világét...
kkn 2018.08.20 22:00:17
@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Muszáj volt betrollkodni? Nem igaz,gy a kultúrált kommentelésbe mindig bele kell valakinek kevernie valami aktuálpolitikát.
Jó lett volna, ha figyelmesen elolvasod a cikket. Talán akkor megérted, hogy mi csak elbitoroltuk a várost. Vagy országot, Horvátország hamarabb megalakult keresztény állam volt, amit házassági/örökösödési indokkal elfoglaltunk. Ugyanúgy, ahogyan később minket az osztrákok. Utóbbi ellen hős háborúkat vívtunk, de, ha az ellenkező oldalon vagyunk, akkor jön a pálfordulat, és az általunk lopott cuccunkat vissza akarjuk kapni, mert a mi országunkat jogtalanul lopta el az osztrák, de a mi általunk lopott Horvátországot vissza nekünk. Pedig az nem egy magyar lakta volt Felvidék, vagy Erdély.
Először csokorba, majd ízekre szedtük az állampárt hivatalos indokait a társadalmi nemek egyetemi szakkal kapcsolatban - hogy önnek már ne kelljen ezzel fáradnia...
kkn 2018.08.14 22:20:58
@Quercus a gondolkodó: Már a nicked is hazugság. Az értelmes ember gondolkodik. A hülye meg ész nélkül böfögi vissza a fővajda és kompániájának hülyeségeit. Eleve, egy keresztény nem gondolkodik, csak hisz. Logikailag nem lehet a hitet megindokolni, ezért kell hinni. Aki meg el tudja hinni a logikai bukfencekkeleli "logikus" igazolását, annak erősen megkérdőjelezhető, hogy értelmesen tud gondolkodni .
kkn 2018.08.14 22:29:23
@paraszthajszal: Azért papolnak isteni törvényekről, meg hozzák a hazaszeretet aláásásával összefüggésbe? Megmnek teremtette az isten az embert? A fővajda már rég nyomja a maga rekatolizációs hadjáratát, ez is ebbe tartozik. Persze, ez csak egy csepp a tengerben.
Mellesleg tetszik a világból csak a saját tévkézeteiknek megfelelő dolgok észrevétele. A vagy férfinak, vagy nőnek születik duma teljesen jellőzi a mindiét nem genitáliával születőket,kiknek külön személyi számais van már a németeknél. Máshol megpróbálják a rendszert a valósághoz igazítani, itt a valóságot akarják a rendszerhez torzítani, vagy olyannak hazudni.
"Nemzeti identitástudatot és keresztény kulturális értékeket" kell ezentúl közvetíteniük az óvodáknak, vagyis immár a 3-8 éves gyerekek is a kormányzati propaganda eszközévé váltak. Orbán Viktor tényleg úgy védi meg keresztény hagyományainkat, ahogy senki más...
A Csengetett, Mylord? gyerekkorom óta az egyik kedvenc sorozatom - némi túlzással azt is mondhatnám, hogy imádom, amióta az eszemet tudom; mert ugyan gyerekként vajmi keveset érthettem belőle, felnőttként is többször végignéztem már, és még mindig háza van a szívemben. Eredetileg egy teljesen más…..
A kifejezés egyik felét Magyarországon az ún. politikai jobboldal, másik felét pedig a magukat baloldalinak hívó pártok járatták le. Pedig két nemes eszméről van szó, melyek alapértékei nagyon hiányoznak a mai közéletből...