Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csib

100 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon elméletileg elindult a digitális oktatás, gyakorlatilag pedig minden szülő egyik napról a másikra tanárrá avanzsált, akár alkalmas volt rá, akár nem, egyes diákok pedig önmagukat tanítják vagy tesznek az egészre. Hogy mi lesz ebből, az még kérdéses, az biztos, hogy ismét azok a…..
ADHDiva ADHD: a tünetek 2017.03.07 11:12:00
Az ADHD, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar rendkívül sokszínű neurobiológiai eltérés, sokféle formában jelentkezhet. A legtöbben a tipikus ADHD-st iskolás fiúként képzelik el, aki állandóan mozgásban van, képtelen megülni a fenekén, folyton rosszalkodik, visszabeszél, több tárgyból is…..
Melegedő Bocsi, te meleg vagy? 2017.01.10 22:16:10
Életem során rengetegszer belefutottam már olyan kérdésbe barátoktól, iskolatársaktól, kollégáktól, hogy “Figyelj, van ez az ismerősöm, szerintem buzi, de nem biztos. Hogy lehetne ezt kideríteni?” Erre általában az a válaszom, hogy ballagj szépen oda hozzá, és kérdezd meg tőle. Ennél egyszerűbb…..
A címben megfogalmazott gondolat nem tőlem származik, hanem maguktól a hollandoktól, és folytatása is van, ami így hangzik: „a hollandok pedig Hollandiát”. Ma tehát ide látogatunk, és megpróbáljuk körbejárni, mire is érdemes figyelni, milyen meglepetésekre készüljön fel az,…..
Fél és 2,5 éves kora között zászlós menetben voltunk Adéllal, szinte semmi gond sem volt vele. Vagyis azóta, mióta a táplálkozási szokásain nem idegesítem magam. Aztán egyik napról a másikra, különös alattomossággal, előre megfontolt szándékkal ért utol minket minden…..
csib 2012.08.22 08:57:28
@Da Real Knee Grow:
Nálunk nagyinál a dackezelés abból áll, hogy mindent megkap, amit csak kitalál...
csib 2012.08.22 17:26:34
@escargot:
Hatott rád az operáns kondicionálás. Más szóval gyorsan tanulsz. :)
csib 2015.10.26 09:20:32
@Tyto Alba:
Arról hallottál már, hogy erőszak erőszakot szül? Ha szájon vered, biztosra veheted, hogy máskor is harapni fog, te meg egyre nagyobbakat ütsz és ő is ... Sajnos a gyerek-nevelés nem ilyen egyszerű, hogy jól pofán verem és jó lesz, hanem kell hozzá némi intelligencia. Ha ilyen egyszerű lenne, nem lenni ennyi frusztrált, agresszív felnőtt.
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Milyen a tökéletes brand? Ha erre létezne egyszerű válasz, sok marketinges állástalan lenne, Te pedig nem olvasnád ezt az írást. Nem fogjuk ki neked a halat, de adunk egy pecabotot. Egy jó márkanév megtalálása a siker alapköve. Olyan nevet kell találnod, amely megszólítja és…..
Mit tegyen az, akinek nem tud Magyarországon elhelyezkedni a szakmájában, pár tízezer forintból tengődik, de dolgozni akar? Vágjon bele a határátkelésbe, kezdőtőke nélkül, csak úgy toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba? Ezek Opcsi kérdései, aki ahhoz a…..
Korábban puritán és plebejus kormányzást ígért Orbán és Szijjártó is. Idézzük Szijjártó egyik 2006-os közleményét, amiben a "luxusbaloldalt" támadta. SZIJJÁRTÓ: "Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket…..
Nem derült ki, hogy Niki olvasta-e tegnapi check in agentünk népnevelő írását, mindenestre gyönyörűen rímel rá a levele. A probléma a kézipoggyász mérete körül bontakozik ki. Levélírónk alaposan megsorozza a földi személyzetet, de kap egy szúrást a Tesco is. Bevallom,…..
A megszámlálhatatlan gasztro, zenei, kulturális, szub-kulturális vagy éppen totálisan kulturálatlan fesztiválok közös nevezője a túlárazott étel és italválaszték. Belépős, zár téren megrendezett rendzvények esetén mindez hatványozottan igaz. A választék rend szerint…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Pályakezdő, egyben álláskereső nőként szeretném megírni önöknek a személyes történetemet. A BGF-en végeztem kommunikáció és médiatudomány szakon, nemrég tettem le a nyelvvizsgát mellé, így végre kézhez kaptam a diplomámat. Azóta a…..
Éppen mostanában mondta egy ismerősöm, hogy most hogy jó idő van, a gyerekek lemennek az udvarra és estig nem kerülnek elő. Azt azért hozzáteszem, hogy egy lakóparkon belüli zárt területről van szó, de mondjuk a szülők nem néznek percenként rájuk. Egy másik ismerős mesélte,…..
A biztonságos kerékpározáshoz feltétlen szükséges egy bukósisak viselése a fejünkön, hiszen egy bukás során ez a testrészünk a legsérülékenyebb, és egy komolyabb esés alatt akár maradandó károsodásokat is szenvedhet. Sajnos, még nincs igazán elterjedve, és a bringára…..
csib 2014.04.24 10:24:19
@Laciii:
Hollandiában olyan bringautak vannak, hogy nagyságrendekkel kevesebb veszéllyel jár ott tekerni, mint itt. Plusz ott a bringás a táplálkozási lánc csúcsa az utakon, mindenki elsőbbséget ad nekik.
Tényleg valóban nem nagyon látni kint sisakot, de teljesen más a környezet, nagyon biztonságos kint tekerni, sajnos nálunk nem ez a helyzet, ezért KELL a sisak!!!
csib 2014.05.05 11:47:36
@hans monderman:
mások a tapasztalataink, én voltam, vagyok kint sokat (évente 3-4 alkalom 10 éve - holland férjem van). Mindig bringával járok mindenhova és sosem volt félelemérzetem, akkor sem, ha tömött sorokban mentünk, ahogy írod. Inkább gyalogosként veszélyes a sok bringás szerintem, a sétához kéne bukó inlább :)
Tisztelt Mt!   Egy olyan dilemmáról szeretnék nektek írni, ami hozzám hasonlóan sokakat érinthet. 27 éves nő vagyok, az egyetem után hamar sikerült elhelyezkednem, nem a szakmámban, de nem bánom, szeretem a munkámat. Rendezett családi körülmények között nőttem fel, nem voltak…..
A marketinges egyértelmúen divatszakma. Lassan már az általános iskolában marketingesnek készülnek a gyerekek, mert azt látják a filmekben - mert ez a sztereotípia - ,hogy a sikeres, kreatív ember, az legalább is marketinges. A képet azonban árnyalni kell, mert aki tényleg az…..
csib 2014.03.04 16:45:55
@Mária: igen ezek nagy részéhez kell értenu, hogy tudd koordinálni azok munkáját, akik mindezt megvalósítják - aki természetesen nem a marketinges, hanem programozó, seo szakértő, nyomdász, médiatervező vagy reklámfilm rendező. Szerintem te ezekkel kevered a marketingest, amit nem csodálok, soksn vannak így ezzel.
csib 2014.03.04 18:01:55
@Mária: ezek inkább nagy pr visszhangot kapott ügyek, amiknek sok köze nincs a marketinghez, mint szakmához. Kevered a szezont a fazonnal.
csib 2014.03.04 18:08:43
@grigorij: látott már a világ olyan üzleti tervet, ami nem arról szólt, hogy keressünk pénzt? Nem. Na ezért szól minden marketing terv arról, hogy mi vagyunk a legjobbak. Welcome to the real world, ha nem tetszik lehet menni egy kunyhóba a bakonyba biokerttel, szélmalommal. Vagy ne vásárolj többet, az is egyféls protestálás.
Nagykönyvbe illő eset vagyok, de három év alatt egyetlen olyan orvossal sem hozott össze a sor, akit érdekeltem volna. Lesújtó.  Szia!   Szeretném megosztani  a törénetem, ami a saját blogomom már megjelent.  …..
Nagyon rémisztően hangzik, de előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor a gyereked kórházba kerül. Nem tudom, hogy melyik jobb, ha előbb, vagy ha utóbb történik-e meg, az viszont bizonyos, hogy rajtunk felnőtteken múlik az, hogy sírig tartó kórház-fóbia lesz-e belőle, vagy heteken át…..
- Mami, miért van minden bácsi lepedőben? -A sivatagban vagyunk és itt ez a legpraktikusabb ruha. A hosszú lepel megvéd a homoktól és azért fehér és vékony, hogy ne legyen melegük benne a bácsiknak. - De mama, de akkor a néniknek miért nincsen melegük a hosszú fekete ruhában? -…..
Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya…..
Nem vagyok panaszkodós típus és sosem gondoltam azt, hogy mindenhez értek, ezért aztán alapvetően bízom a szakemberekben, legyen az hűtőszerelő vagy orvos. Lehet ezt buta naivságnak gondolni, de a lényeg az, hogy én érzem magam jobban optimistán is bizakodón, mint örök…..
Megkérdőjelezhetetlen igazságként kezeljük és lelkesen bólogatunk, amikor azt halljuk, hogy a nők életében eljön a pillanat, amikor választani kell család és karrier között, vagyis el kell dönteni, hogy egyre komolyabb izzadságszagot árasztva továbbra is buliról-bulira…..
A Tumblr nevű, különös és tanulságos echo chamber-ben a szokásos napi (hol jogos, hol fárasztóan önismétlő) Magyarország-ostorozásban rendszeresen előjön az a téma, hogy a magyarok mennyire nem beszélnek idegen nyelveket. Most is újra ezen megy a vita, ezúttal a Ténytár által…..
Egészen biztosan bringával járnék dolgozni, ha nem a város másik végébe kellene, és/vagy nem rohannék folyton folyvást a gyerekemért az éppen aktuális köznevelési intézménybe. Szeretem a sportot, fontos a környezetvédelem, éljen a bringázás! A legnagyobb elővigyázatosság…..